Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב צרפתי עד 35000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 דקות, otak כתב:

הטיפו מזעזע, נהגתי עליו בעבודה ואני מסרב לקנות רכב כזה, הגיר נוראי ובלתי אפשרי לנהוג איתו(הרובוטי)

הטיפו נמכרה עם גיר רובוטי רק בדיזל, בגרסה הנפוצה (בנזין אוטומט) מותקן בה גיר אוטומטי רגיל 6 הילוכים תוצרת אייסין שידוע כגיר טוב וחלק.

פורסם

מאיזו בחינה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 11 שעות, Gavrik כתב:

יש פה שרשור מקביל על c4 פיקאסו עם מנוע ה165 כ"ס כולל עדויות מבעלים, אתה מוזמן להסתכל שם.

יש לי חיבה לצרפתיות (והייתה לי 208 ידנית נהדרת) אבל אני באמת מתקשה לראות את הסיבה לרכוש 208/2008 1.6 עם גיר מיושן שעובד פעמים רבות כמו חמור שיכור מסרס את המנוע וגורם לצריכת דלק גבוהה, שבו זמנית משודך למנוע עם שלל תקלות קטנות.

(בנוסף לבעיית מרימי החלונות שקורעים את מסגרת החלון ומדחס המזגן).

אלו רכבים שהם לא פה ולא שם, מצד אחד הם לא מציעים vfm של איזשהי חווית נהיגה או חסכון בדלק כמו ה1.2 פיורטק ומצד שני לא מספקים אמינות של רכבים אטמוספריים מקבילים כמו הטיפו למשל. (לצד החסרון המשמעותי של הגיר הגרוע)

לגבי התלונות על התנהגות הגיר - לא מתווכח איתך. אם באותו מחיר, ק"מ ושנה אפשר לקנות טיפו עם גיר אייסין זו בהחלט בחירה טובה.

לגבי מנוע פרינס - אני בעלים של רכב עם גרסת ה 165 כ"ס וכבר הבנתי פחות או יותר מה היתרונות והחסרונות של המנועים האלה. במקרה של ה 120 כ"ס בגרסאותיו האחרונות אני לא רואה איפה הסיכון לעומת רכב דומה, לא מבחינת תקלות משביתות ולא מבחינת עלות תחזוקה ממוצעת. זה שקוראים לזה פיג'ו לא גורם למנוע לרצות למות פתאום, כן?

פורסם

שוב אתה מתעלם לגמרי ממה שאני אומר, ומתייחס לדברים שמעולם לא אמרתי. 
לא אמרתי שאם קוראים לזה פיג׳ו אז המנוע ירצה למות פתאום, להפך אמרתי שצריך להתייחס לכל דגם רכב בצורה אישית ולפיג׳וֿסיטרואן יש כמה דגמים מצויינים מבחינת אמינות (למשל 301 עם מנוע 1.6 tu5 הוותיק וגיר אייסין או כל סדרת הדיזל שלהם).
ספציפית הפרינס 1.6 האטמוספרי vti 120 כ״ס ממש לא חף מתקלות ויכול לעשות הרבה כאבי ראש לבעלים שלו, ואני מדבר ספציפית על הep6c בתקן יורו 5 שהותקן בפיגו 208 ו2008. 
למנוע עדיין יש שרשרת טיימינג חלשה, הוא עדיין נוטה לנזילות, עדיין יש בעיות עם שסתומים הvvt... תוסיף את זה שיש לך בארץ בערך 3 מוסכים לא מורשים שיש להם ציוד ויודעים לטפל ברכבים האלו וקיבלת לא מעט הוצאות וכאב ראש על רכב ללא ״היתרונות בולטים כלשהם״
לא רואה סיבה לרכוש רכב כזה כשיש בשוק המון אופציות עם מנועים וותיקים ואמינים בלי כל הבעיות האלו כמו למשל אותה פיגו 301 עם מנוע tu5 הוותיק והפשוט או פיאט טיפו עם מנוע n14 או רנו פלואנס/מגאן/קליאו עם מנוע 1.6 k4m. 

פורסם
לפני 11 דקות, Gavrik כתב:

לא רואה סיבה לרכוש רכב כזה כשיש בשוק המון אופציות עם מנועים וותיקים ואמינים בלי כל הבעיות האלו כמו למשל אותה פיגו 301 עם מנוע tu5 הוותיק והפשוט או פיאט טיפו עם מנוע n14 או רנו פלואנס/מגאן/קליאו עם מנוע 1.6 k4m. 

אני רק מקווה שלנהוג בפיאט טיפו זה לא כמו לנהוג בפיג'ו 301. קיבלתי אותה כרכב חלופי כשהרכב שלי נכנס על ריקול כריות אוויר, הרגשתי קצת בהודו ליומיים.

פורסם (נערך)

אני מתנייד כבר שנתיים בפיג'ו 5008 עם מנוע 1.6 בגירסת ה156 כוחות סוס (מה שכולם מוטרדים ממנו). זה האח הגדול של ה-3008 שזה רכב כמעט זהה.

יש שתי גרסאות של 156 בגדול, הקטסטרופלית מלפני נובמבר 2011 וזו שיצאה אחרי (ep6cdt) ששם המצב טוב יותר. אצלי הגירסה המאוחרת יותר.

בגדול, זה הרבה רכב בכלום כסף שהכל בו פשוט מצוין חוץ מהמנוע שדורש תשומת לב מיוחדת. המנוע הזה (כמו גם המנועים בקונצרן וואג ובמוו) מפוצץ בחלקי פלסטיק שהולכים אחרי 5-10 שנים ומצריכים החלפה. סבב החלפות כזה אחת ל-5 שנים נניח יעלה 10 אלף שקל סדר גודל. 

מי שקונה רכב כזה, שייקח את זה בחשבון ולא יתפלא שהרכב עושה בעיות כאשר סבב ההחלפות הזה לא בוצע בזמן.

המנוע הזה אגב הוא מדהים כשהוא תקין. ואין סיבה שלא יהיה תקין, לא מדובר בטכנולוגיות של חייזרים.

לפני 33 דקות, nadavd4 כתב:

אני רק מקווה שלנהוג בפיאט טיפו זה לא כמו לנהוג בפיג'ו 301. קיבלתי אותה כרכב חלופי כשהרכב שלי נכנס על ריקול כריות אוויר, הרגשתי קצת בהודו ליומיים.

לאמינות יש מחיר.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, edward כתב:

לאמינות יש מחיר.

מסכים. אבל האם גם בעלי טיפו משלמים את המחיר?

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

לאמינות אכן יש מחיר אבל הטיפו סה"כ נעימה וטובה יותר מ301

אדם ממוצע שנוהג ברכב משפחתי רגיל (קורולה/i35/פורטה/מאזדה 3) מאותן שנים כנראה יתקשה להבחין בהבדלים כלשהם.

• אהבתי 1
פורסם

פיאט טיפו זה אחלה רכב אבל 3008/5008 זו קטגוריה אחרת לגמרי. השאלה אם חשובה יותר האמינות או נוחות/אבזור/כוח/מרחב פנים.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 1 דקה, edward כתב:

פיאט טיפו זה אחלה רכב אבל 3008/5008 זו קטגוריה אחרת לגמרי. השאלה אם חשובה יותר האמינות או נוחות/אבזור/כוח/מרחב פנים.

כנראה בעיקר התקציב והמרחב, אם הבנתי נכון

בתאריך 9.1.2023 בשעה 12:46, otak כתב:

התקציב שלי יחסית נמוך ואני מחפש משפחתית

פורסם
לפני 18 דקות, nadavd4 כתב:

מסכים. אבל האם גם בעלי טיפו משלמים את המחיר?

הטיפו בסדר, נהגתי על אחת כזו באיטליה (אם כי בגרסת הסטיישן ועם שילוב מנוע וגיר אחר מזה שנמכר בארץ, מנוע טורבו דיזל שמשודך לגיר ידני 6 הילוכים), הרכב עצמו מרגיש בסדר, לדעתי עדיף על אטראז' או אקסנט, אבל לא ברמה של משפחתיות מאותה תקופה (מגאן 4, 308, גולף וכדומה). משהו באמצע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 9 דקות, nadavd4 כתב:

כנראה בעיקר התקציב והמרחב, אם הבנתי נכון

מומלץ לשבת בכל רכב ומהר מאוד אפשר להבין ש3008 לעומת 301 זה עולם אחר. חומרים, אבזור, וגם בנסיעה הבדל מבחינת כוח. בנוסף 301 זה פלטפורמה pf1 של רכבים סופר זולים + עולם שלישי לעומת pf2 ב-3008/5008 שזה יותר רכב מיינסטרים אירופאי.

פורסם
לפני 29 דקות, edward כתב:

מומלץ לשבת בכל רכב ומהר מאוד אפשר להבין ש3008 לעומת 301 זה עולם אחר. חומרים, אבזור, וגם בנסיעה הבדל מבחינת כוח. בנוסף 301 זה פלטפורמה pf1 של רכבים סופר זולים + עולם שלישי לעומת pf2 ב-3008/5008 שזה יותר רכב מיינסטרים אירופאי.

ברור. אני הייתי ממקם את ה 301 הרבה מעל האטראז', איפשהו באיזור של האקסנט אבל מתחת למשפחתומטיות ליסינג דוגמת קורולה/פוקוס/מאזדה 3, אפילו שנתונים אחורה.

אני סתם סקרן לדעת איפה הטיפו מתברגת כאן.

פורסם
לפני שעה, edward כתב:

לאמינות יש מחיר

כן, כמו שלא כל רכב יפני/קוריאני יהיה אמין (אהמ, ניסן), לא כל רכב צרפתי יהיה נוח.

אבל תתפלא, יש גם רכבים נוחים ואמינים. הם פשוט לא בהכרח מיוצרים ע"י יצרנים מאירופה. אה, והם גם לא יהיו זולים בתור יד2.

בכלל, בשוק יד2 בישראל מתקיים השילוש הקדוש - אמין, נוח, זול. אתה יכול לקבל רק שתיים מזה.

אז כן, פה אני מסכים איתך - לאמינות יש מחיר. גם לנוחות, וגם למחיר נמוך יש מחיר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...