Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן
מנסה לעזור לקרובת משפחה שלי. יש ברשותה דרכון ישראלי ורומני, שניהם פגי תוקף בתחילת אפריל 2023. היא רוצה להזמין טיסה לסוף מרץ 2023 מישראל לרומניה. האם היא יכולה או שעליה לחדש את אחד מהם?
בעבר איבדה דרכון ישראלי- לא יודע אם דרכון זמני זאת אופציה.

למיטב הבנתי אין אפשרות לצאת מהארץ במצב כזה, צריך לחדש את אחד הדרכונים..

תודה 

פורסם
לפני 21 דקות, mrmiki1234 כתב:

אהלן
מנסה לעזור לקרובת משפחה שלי. יש ברשותה דרכון ישראלי ורומני, שניהם פגי תוקף בתחילת אפריל 2023. היא רוצה להזמין טיסה לסוף מרץ 2023 מישראל לרומניה. האם היא יכולה או שעליה לחדש את אחד מהם?
בעבר איבדה דרכון ישראלי- לא יודע אם דרכון זמני זאת אופציה.

למיטב הבנתי אין אפשרות לצאת מהארץ במצב כזה, צריך לחדש את אחד הדרכונים..

תודה 

תוקף הדרכון הנדרש תלוי למדינה שאליה טסים כלומר יישנם מדינות אשר לא יכניסו תייר אם תוקף הדרכון לחודשיים בלבד ויש כאלה שדרושים מינימום שנה.

אין קשר בין איבוד הדרכון לבין הזמנת דרכון זמני לשנתיים.

תמסור לקרובת המשפחה שלך לשלם עבור דרכון זמני באינטרנט כ-305 שקלים (לא ניתן לשלם בלשכה) לצרף 2 תמונות פספורט ולמלא את הטופס לבקשת דרכון זמני וכמובן לצרף את הדרכון היישן ולהגיע ללשכה הקרובה למקום מגוריה. בדרך כלל עד שבוע ימים היא תקבל את הדרכון.

https://govforms.gov.il/mw/forms/[email protected]

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

עקרונית צריך לעבוד -

מצד אחד אין הגבלה על תוקף הדרכון הישראלי ביציאה מהארץ. היחידים שבודקים הם חברת התעופה, כדי לוודא שאתה עומד בדרישות הסף של היעד.

מצד שני אין הגבלה על תוקף הדרכון הרומני בכניסה לרומניה, הרי היא אזרחית.

כלומר ברמת העקרון זה צריך לעבוד, ייתכן ופקידים בצ'ק אין יהיו נוקשים, בשני הכיוונים. אם לאחד מהם נגמר התוקף במהלך הטיול הייתי חושש. אם שניהם בתוקף עד החזרה לארץ, אמור להיות בסדר.

מדגיש שאין לי ניסיון עם זה, אבל הגבלת התוקף של הדרכון היא של מדינות שלא רוצות שתתיקע אצלהן עם דרכון זר פג תוקף. למשל דרכונים ישראליים בכניסה לאירופה צריכים תוקף של לפחות 3 חודשים, שזהו הזמן המקסימלי שאזרחים יכולים לשהות באיחוד (בסדר, שנגן, אבל לא צריך לסבך סתם) ללא ויזה.

עריכה:

עכשיו אני רואה שלטיסה יש עוד הרבה זמן. עדיף לחדש את הדרכונים, בעדיפות לישראלי אם צריך לבחור אחד מהם. בישראל יש דרישה להכנס ולצאת עם דרכון ישראלי, באיחוד האירופי אין דרישה כזאת (כרגע הדרישה הזאת מושההת באופן זמני בישראל בגלל התור הארוך לחידוש דרכונים).

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
  • רעיון טוב! 1
פורסם

עד כמה שאני זוכר האפשרות לצאת מישראל על דרכון זר תסתיים בסוף החודש הנוכחי. על הגברת לחדש דרכון בהקדם. מומלץ להתיישב על my visit מחר ב-7 בבוקר ולהיות מוכנים לנסוע לטייל. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

" לתשומת לבכם, לאור הביקוש הרב לתורים עבור חידוש דרכונים,ישראלים המחזיקים בדרכון זר, יורשו לצאת עם דרכונם הזר באופן חד פעמי. בתקופה זו אין צורך להגיע לחדש הדרכון".

הנחיה זו תהא בתוקף עד 30.06.2023

איזה כייף לי :)

פורסם

יפה שהאריכו. לא פותר לגברת את הבעיה כי גם הדרכון הגרמני שלה בסוף דרכו.

תוקף הדרכון של אשתי עומד לפוג במאי 2024. לאור התורים הבלתי נסבלים אני מנסה לשכנע אותה לחדשו בחודשים הקרובים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, מרק10 כתב:

" לתשומת לבכם, לאור הביקוש הרב לתורים עבור חידוש דרכונים,ישראלים המחזיקים בדרכון זר, יורשו לצאת עם דרכונם הזר באופן חד פעמי. בתקופה זו אין צורך להגיע לחדש הדרכון".

הנחיה זו תהא בתוקף עד 30.06.2023

יפה שהאריכו את ההנחיה הזו. אבל עדיין ממליץ כבר היום להזמין תור לחידוש דרכון. 

אפשר לשבת על אתר הזימונים של הרשות כל יום ולפעמים יש גם תורים למחרת, למרות שזה יכול להיות לא כל כך נוח עם מיקומים הזויים.

אני פשוט הזמנתי לפני כמה חודשים ולא נגעתי בתאריך הזימון מטעמי עצלנות. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, mrmiki1234 כתב:

כן?

במקומה הייתי קובע תור גם למשרד הפנים וגם לשגרירות רומניה.

יש לה ארבעה חודשים עד הטיסה, למה היא מחכה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

כן?

במקומה הייתי קובע תור גם למשרד הפנים וגם לשגרירות רומניה.

יש לה ארבעה חודשים עד הטיסה, למה היא מחכה?

גילתה היום. זמן המינימום לחידוש דרכון במשרד הפנים הוא חצי שנה 

לא יודע מה המצב בקונסוליה

פורסם
לפני 4 שעות, mrmiki1234 כתב:

גילתה היום. זמן המינימום לחידוש דרכון במשרד הפנים הוא חצי שנה 

לא יודע מה המצב בקונסוליה

מחר מתקשרים לקונסוליה או נכנסים לאתר של הקונסוליה ובודקים איך קובעים תור, אם אפשר לפני הטיסה, מעולה.

וממחר יושבים על אתר הזימונים של הרשות להגירה של ישראל ומזמינים תור הכי מוקדם שאפשר.

יכולים לצוץ תורים מהיום למחר ופשוט ללכת לאן שאפשר.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בעבר מישהו הגיב כי בבוקר פותחים תורים נוספים בלשכות של משרד הפנים, לכן כדאי לשבת על אתר ההזמנות מוקדם בבוקר ולחפש...

• תוכן חדש...