Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תגידו יפה שלום לוויז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תמיד אני מאבד עשתונות כשאני משתמש בוויז, רק היום נסעתי צפונה לאזור שאני לא מכיר, באזור עכו הוויז אמר לי לפנות ימינה, אחרי שפניתי ימינה הוא שינה את דעתו אמר תעשה פרסה עוד חצי קילומטר והחזיר אותי לכביש הראשי, הכניס אותי לתוך נהריה נסעתי כמו מפגר בתור העיר סביב כיכרות במקום לנסוע בכביש מהיר כולי רותח מזעם ונסיעה שאמורה הייתה לקחת שעה גג לקחה לי שעה ורבע, הגעתי עצבני במקום להגיע נינוח.

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם

אני משתמש בגוגל מפס כבר מעל 10 שנים, והיא אכן השתפרה מהותית בישראל.

הממשק שלה נקי ונוח הרבה יותר מוויז.

אבל יש מלא כבישים שהיא לא מודעת לקיומם ומנסה לקחת אותך בדרכים הזויות כולל כבישים שאפילו לאנדקרוזר תאותגר בהם.

למשל(אם לא תוקן עדיין כי דיווחתי) נסו לכוון למושב בן שמן, אין דרך להגיע עם מפס.

וזה חוזר על עצמו בהרבה מקומות שיש יערות עם מושבים/שבילי עפר מסביב לישובים וכדומה.

• אהבתי 1
פורסם

אני לא סובל את ממשק של מפות גוגל. גם המסתלול איכשהו "ליד", גם ההוראות לא ברורות. אני משתמש בו לשתי מטרות: תכנון טיולים (יותר כדי למצוא ולעשות סדר באתרים), וכדי לנווט רגלי.

לניווט רכוב - רק וייז, וזה מנסיעה מחיפה לקריות ועד נסיעה מרייקיאוויק לויק. ממשק פשוט, הוראות שמגיעות בזמן ומינימום בלבול מוח. והכי חשוב - התראות (בתלות בפעלות קהילת המשתמשים).

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 27 דקות, aviaviavi כתב:

אני משתמש בגוגל מפס כבר מעל 10 שנים, והיא אכן השתפרה מהותית בישראל.

הממשק שלה נקי ונוח הרבה יותר מוויז.

אבל יש מלא כבישים שהיא לא מודעת לקיומם ומנסה לקחת אותך בדרכים הזויות כולל כבישים שאפילו לאנדקרוזר תאותגר בהם.

למשל(אם לא תוקן עדיין כי דיווחתי) נסו לכוון למושב בן שמן, אין דרך להגיע עם מפס.

וזה חוזר על עצמו בהרבה מקומות שיש יערות עם מושבים/שבילי עפר מסביב לישובים וכדומה.

עד לא מזמן, גוגל מאפס היה לוקח ליישוב שלי דרך כביש לא קיים, שעובר בשטח A.

לאחרונה זה כבר לא עובר בשטח A, אבל עדיין עושה סיבוב מטופש ומיותר.

כשבנוסף לכך, ובשונה מוויז, בגוגל מאפס אין עם מי לדבר, האפליקציה הזו לא שימושית מבחינתי.

פורסם (נערך)

כבר תקופה ממושכת (אפשר לומר שעוד לפני הקורונה, עוד שכשבוצע הטרנזישן לשרתים מבוססי חלונות) שווייז הפכה להיות חלק מהבעיה, לא הפתרון. עם זאת, גם מגוגל מפות אני לא מבסוט (כבר לא פעם הכווינה אותי לרחובות בהם אין כניסה והיא הדבר שהכי רחוק מלהיות אינטואטיבי כשזה מגיע לאפליקציית ניווט) ; שנחזור ל IGO עם המפות שמעודכנות ל 2016? לנקות את האבק מה"אטלס" שהיה בתא הכפפות של הפיאט אונו (ז"ל)?

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

היתה תקופה שבנ השתמשתי ב-HereWeGo שבמקור של נוקיה, היתה יחסית מעודכנת והיתה טובה ב-offline ובניווט רגלי. אבל זה היה לפני כמה שנים, איני יודע מה מצבה כעת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה העיקרית היא דאנשים שכחו איך לחשוב.

תוכנת ניווט צריכה לתת כיוון ומידע כללי ולכוון אותך בצורה מדוייקת רק בסוף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

מפת נייר מצויינת לתכנון המסלול. תוכנת הניווט לצורך הפרטים בזמן אמת, להתראות בזמן אמת ולהתאמת המסלול בהתאם להתראות. זו בדיוק המטרה של וייז - התאמת המסלול לפי נתוני תנועה מעודכנים.

דרך אגב, לפני שהיה לי GPS נהגתי לתכנן מסלולים באמצעות מפות מישלין, שלפחות בחלק מהמקומות נתנו פירוט לרמת הנתיב. כל מסלול כזה הודפס כולל מפה והוראות מילוליות, עניין של כ-5 עמודים לכל יום טיול.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

תוכנת ניווט צריכה לתת כיוון ומידע כללי ולכוון אותך בצורה מדוייקת רק בסוף

זה נכון לתוכנות ניווט מדור קודם - כאלה שרק ציירו לך מסלול על המפה ואמרו לך איפה אתה נמצא.

היום, בזכות וייז, הדרישות עלו - תוכנת ניווט גם מתריעה על מצלמות ושוטרים (זוכר גלאי רדאר?), גם מחשבת את התנועה בהתחשב בעומסים וחסימות בזמן אמת, גם משמשת בתור סוג של רשת חברתית - למשל אם אני רוצה לשתף מיקום או מסלול עם אחרים.

אני אישית נוסע עם וייז גם אם אני מכיר את המסלול בעל פה. תמיד טוב לדעת איפה יש פקק, איפה יש תאונה ואיפה יושב שוטר.

מה שכן, כמו שאני ואחרים אמרו - הוייז התחרבנה בזמן האחרון.

גם איכות הניווט וגם האפליקציה עצמה.

אבל עדיין - אין לה אלטרנטיבה אמיתית, לפחות בישראל. גוגל מאפס נותנת פתרון חלקי לבעיה - אין התראות, אין הקראה של שמות רחובות.

ציטוט

Google told WSJ it plans to keep Waze as a standalone service

אגב הוייז לא נעלמת לשום מקום - רק החברה עצמה נבלעת בתוך חטיבה באלפאבט/גוגל.

סך הכל הגיוני - אין טעם להחזיק חברה נפרדת עם הנהלה נפרדת. במקום מהנדסי וייז יהיו מהנדסי גוגל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

@vadim6385  אני זרקתי את מפות גוגל לפני 8 שנים כשהתחילה לקרוא לי את שמות הרחובות בהלסינקי. הייתי מפספס פניות כי לא הספיקה להתריע על הפניה הבאה.

ודרך אגב, פה ושם אני רואה כל מיני מאמרים וכתבות על תוכנת ניווט זו או אחרת, בעיקר אם קוראים לה גוגל מפס. בדרך כלל הקו התחתון הוא שאין לווייז תחליף. ממש לא רק בארץ.

עריכה : @המהיר הזהירכנראה שילוב של מגבלות טכנולוגיות ושל רגולטוריות (חוקי הגבלים עסקיים, לוו דווקא בישראל).

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1

פורסם

לא בישראל , אבל פייר - חוץ מההתראות משטרה (שעובדות טוב רק בוויז) - אפל מאפס לניווט עצמו - פי כמה וכמה יותר טובה (ומדויקת מבחינת הוראות של מתי לפנות ולא לפספס), וגם גוגל מאפס עדיפה.

וויז נהיתה bloatware מטורף שאני משתמש בו רק כשיש לי קטעי כביש ארוכים ואני רוצה דיווחי משטרה.

האינטגרציה שלה לcarplay גם הכי חלשה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מחזק מה שנאמר פה, לגוגל מפס יש נטיה לשלוח אותך לשבילי עפר או מקטעים שלא היית קורא להם בהכרח "כביש". קרה לי כמה פעמים בחו"ל. אם לא זה, הייתי שוקל (בהנחה שיש אנדראויד אוטו) לשים את גוגל מפס על המסך הראשי (של הרכב) עם מסלול הניווט ולהשאיר את וייז פתוח בצג של הטלפון בשביל התראות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, yoni162 כתב:

מחזק מה שנאמר פה, לגוגל מפס יש נטיה לשלוח אותך לשבילי עפר או מקטעים שלא היית קורא להם בהכרח "כביש".

זה קרה לי אך ורק עם וייז

נסעתי ליום מסלול ובשלב מסוים הוא החליט להעביר אותי 5 מייל דרך כביש עפר לא מואר באמצע הלילה. רציתי למות…

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

וייז עשה לי קטע כזה בצ'כיה, הוריד אותי מהhighway כדי לנסוע בכביש שליטרלי עובר מתחתיו ועובר בכל הכפרים.
מצד שני - התרעות מנאייכ - פרייסלס.

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...