Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תגידו יפה שלום לוויז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וויז VS גוגל מפות = חד משמעי גוגל מפות מבחינתי.

האלגוריתם של וויז לדעתי חסר הגיון באופן קיצוני. זה לא רק אחרי הקורונה, זה שנים עוד קודם. מסלול שגרתי קצת פקוק? 2 אופציות. או שישלח אותך להקיף את כל העיר כדי להכיר כל כביש לא פקוק אפשרי, או שישלח אותך לכביש צדדי יחד עם כל עם ישראל ליצור פקק נוסף וגרוע יותר. בפועל? אם ממשיכים ישר במסלול הקבוע שטיפה פקוק הוא יהיה מהיר יותר. ובלי קשר, חישוב הזמנים בוויז תמיד אופטימי מידי.. בפועל תמיד זמן ההגעה מתארך כשאני נוסע איתו.

פעם אחת לתקופה הייתי נותן לוויז צאנסים (לא עוד) בשביל לראות אם משהו השתנה במקרה לטובה. אז לא. עיקופים הזויים למסלולים כלכך פשוטים כנראה זה חלק מהמוצר. לא פעם ולא פעמיים עצרתי בצד כדי להסתכל לאן לעזזאל הוא לוקח אותי, התעלמתי מכל מה שהוא אומר וזמן ההגעה שלי התקצר.. היה פה גם עוד מישהו שתיאר מקרים שהוא שולח בדרך מסויימת ופתאום חוטף חרפון וזורק אותך לעשות פרסה לדרך אחרת לגמרי. זה קרה לי עשרות פעמים.

לעומתו בגוגל מפות - מרגיש שהאלגוריתם הרבה יותר הגיוני.. אם יש רק פקק קטן? לא נורא.. כנראה עדיף להתקע בו קצת ולא לצאת לסיבוב חובק עולם.. כשיש פקק משמעותי כמובן ששניהם מנווטים לדרכים חלופיות, אבל מרגיש שהגוגל מפות עושה את זה כשבאמת יש בכך צורך בניגוד לוויז שממהר להעיף את התנועה לדרכים לא דרכים בלי שום התייחסות לגודל הפקק ואם בכלל העיקוף הזה באמת מקצר את הנסיעה.

פעם העמדתי את עניין האלגוריתם הזה למבחן - אני וחבר יצאנו שנינו בדיוק מאותו המקום לאותו היעד, הוא עם וויז ואני עם גוגל מפות ולמען הסר ספק נסענו שנינו עם המסלול שהוצע דיפולטיבי בשעה שהמסלול לא אמור להיות פקוק במיוחד. לפי וויז 38 דקות במסלול מעקפים כהרגלו ואצלי במפות הדרך השגרתית 45 דקות.. מי הגיע קודם? תנחשו..ואני לא מדבר על פער של 30 שניות. החבר אגב היום נוסע עם גוגל מפות.

בענייני ממשק.. הממשק בגוגל אני יכול להסכים שעד לפני כמה שנים היה פער לרעתו. כיום? לדעתי הוא מוצלח ביותר. יש שלא יסכימו אותי, לדעתי האישית זה פשוט עניין של הרגל. מבחינתי אחד השוסים בממשק של גוגל זה שתוך כדי נסיעה רואים על הדרך את המסלולים החלופיים וזמני ההגעה אם אסע דרכם מעודכנים בזמן אמת. לא פעם אני מחליט תוך כדי תנועה להעדיף לנסוע בדרך אחרת וזה פשוט מעולה שזה מול העניים בלי צורך לבדוק באופן יזום מה הסטטוס. כל שאר היתרונות שבעבר היו רק לוויז (תצוגה של הנתיבים למשל) כיום כבר קיימים בגוגל מפות ולדעתי בביצוע נקי וברור יותר.

נעבור לפיצרים שאין להם תחליף בוויז.. דיווחי שוטרים ומצלמות מהירות. ודעתי כנראה הולכת להיות ממש לא פופלארית.

לא רואה צורך בזה בכלל.. הדיווחים היחידים שרלוונטים זה פקקים, עבודות בכביש, נתיב חסום, תאונה וכו'. את זה יש בגוגל מפות בצורה ברורה ונוחה (וכן אפשר גם לדווח בדומה לוייז למי שלא ידע).

דיווחים על משטרה - בשביל מה אני צריך לדעת קילומטר מראש שיש שוטר? יש דיבורית ומעמד לטלפון, אני נוסע בסביבות המהירות המותרת (מעגל קצת 😅). מה זה ישנה אם אדע קילומטר מראש איפה השוטר? אם נוסעים 150 עם טלפון באוזן וצריך רגע לפני שחולפים על פני ניידת לשים אותו בצד ולהספיק לבלום, אז יש רלוונטיות.. בקיצור, רלוונטי לעברייני תנועה או כאלו שלא מרוכזים בכביש וצריכים להיכנס למצב סבתא על גלגלים בקרבת השוטר.

מצלמת מהירות? כנ"ל. כמה מאות מטרים ממילא יש שלט שיש מצלמה בהמשך.. וגם אם לא תמיד רואים אותם מרחוק מספיק שגם אם נסעתי קצת מהר יש אפשרות להאט.

בשורה תחתונה, שני המוצרים בבעלות אותו הבית כבר הרבה זמן והיה ברור עוד אז שיבוא יום ואחד יתמזג לאחר. אני בעד תחרות אבל לצערי לגוגל מפות פשוט אין שום תחליף בר השוואה כרגע. מקווה שיבוא יום ויהיה. נראה שיאנדקס מאפס מתחיל להתחזק פה חח.

• אהבתי 3

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

היתכן שננעץ מסמר נוסף בארון הקבורה של ווייז? עדכנתי את העבליקציה ונראה שטרחו להעלים את הפיצ'ר שמאפשר לי לבדוק מתי אני צריך לצאת בכדי להגיע מחר לייאושלים במינימום זמן, בשיא הפקקים. 

אני רחוק מאוד מלהיות טכנופוב (מתקרב ל 40, אז יתכן שמתכחש לזה), אבל לא משנה כמה נברתי ולאיזה תפריט נכנסתי, נראה שלא עוד.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נראה שמשהו נשבר באפליקציה. בהתחלה לא ראיתי את האפשרות לתכנן, ואז יצאתי ונכנסתי מחדש לאפליקציה והאופציה הופיעה אבל לחיצה עליה הכניס את המצב לטנטרום.

• מבאס 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אחרי שהגוגל מאפס לקח אותי כמה פעמים דרך רחובות שחסומים לתנועה (אחד מהם היה רחוב ירושלים ביפו, אני לא מהמרכז ולא יודע כמה זמן הוא כבר חסום, אבל זה בטוח יותר מכמה ימים לפני שניסיתי לעבור שם) והייתי צריך להתחיל להסתובב שם בכל מיני רחובות קטנים, חזרתי לוויז. הוא לא מושלם, אבל להשאר על כביש 2/4/6 ולא לרדת לכל מיני מעקפים אני יודע, גם להתמודד עם החישוב זמנים הגרוע שלו אני מסתדר. לנווט בעצמי ביפו - ממש לא.

פורסם
בתאריך 12.12.2022 בשעה 02:08, dalet11 כתב:

נעבור לפיצרים שאין להם תחליף בוויז.. דיווחי שוטרים ומצלמות מהירות.

בארה"ב יש דיווחים על ניידות משטרה במפות גוגל. דיווחים על מצלמות מהירות לא ראיתי, אבל זה רק כי אכיפה אוטומטית לא מוסדרת בחוק ברוב המדינות.

פורסם
לפני 8 שעות, eladts כתב:

בארה"ב יש דיווחים על ניידות משטרה במפות גוגל. דיווחים על מצלמות מהירות לא ראיתי, אבל זה רק כי אכיפה אוטומטית לא מוסדרת בחוק ברוב המדינות.

מכמונות מהירות בשוודיה הופיעו לי בגוגל מפות כבר לפני כמה שנים

פורסם

יש מדינות בהן אין התראות על מכמונות כיוון שהדבר אסור בחוק.

אחד הדברים היפים בוייז הוא התאמה לפי המיקום - במעבר גבול השפה תותאם לשפת המקום (בשווייץ אפילו במעבר בין קנטונים), ויופיאו אפשרויות מקומיות כמו התאמה למנויים שונים לכבישים מהירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבעיה עם גוגל מאפס בארץ זה שכמעט ואין משתמשים, ובגלל זה העדכונים על צירים סגורים, פקקים וכולי לוקים שם בחסר.

אגב הסימון של איזה נתיב צריך לקחת בפניה היה קודם פיצ'ר בגוגל מאפס ורק אחר כך הגיע לווייז, אני זוכר שטיילתי באמריקה עם מאפס וממש התלהבתי מהפיצ'ר הזה, לקח כמה שנים טובות עד שזה הגיע לווייז.

פורסם
לפני 3 שעות, flytomars כתב:

הבעיה עם גוגל מאפס בארץ זה שכמעט ואין משתמשים, ובגלל זה העדכונים על צירים סגורים, פקקים וכולי לוקים שם בחסר.

הדיווחים לא מגיעים רק מהמשתמשים באפליקציה עצמה.

בכל מקרה, מאז הקורונה, התזמונים של וויז לא פוגעים.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 17 שעות, flytomars כתב:

הבעיה עם גוגל מאפס בארץ זה שכמעט ואין משתמשים, ובגלל זה העדכונים על צירים סגורים, פקקים וכולי לוקים שם בחסר

אולי זה היה נכון פעם אבל היום לדעתי הם לוקחים נתונים מוויז. 

בחודש האחרון אני מנווט בלעדית רק עם גוגל מאפס. סוג של ניסוי שאני עושה מידי פעם כי אני מעדיף את הממשק שלה. עשיתי בעיקר נסיעות במרכז, נסיעה לקיסריה, נסיעה לקריות ונהריה, נסיעה לשדרות, נסיעה לירושלים. לתחושתי האישית הפקקים והעומסים מעודכנים היטב במפה, לא ראיתי פספוסים. הניווט מרגיש לי דינאמי יותר בהתאם לעומסים, כלומר האפליקציה מחפשת כל הזמן מסלול אופטימאלי, בניגוד לווייז שלפעמים נתקע על אותו מסלול ויהי מה. 

התזמונים שקיבלתי היו מדוייקים למדי, בנסיעות הארוכות אפילו פסימיים בכמה דקות. לעומת ווייז שבזמן האחרון אין שום קשר בין התזמון הראשוני לזמנים בפועל, עם מסלולים שמתארכים בחצי שעה ויותר בזמן נסיעה.

שני חסרונות בגוגל מאפס

1. אין התראות על מצלמות ומשטרות.. אישית אני לא נוסע במהירויות שבהן אני מרגיש צורך בזה.

2. לא ניתן להגדיר המנעות מדרכי עפר. מה שגורם לו לפעמים לפנק באיזה טיול שטח חח

יום טוב גם לך

פורסם

1. אם לוקח לכם להגיע יותר זמן ממה שהוא אמר זה גרוע מאוד ואם פחות זה בסדר? לא הבנתי למה.

2. אם אתם יוצאים בצירי תנועה שפקוקים מאוד בעומס, המנעד יהיה מאוד רחב ולא באמת תמצאו תוכנה שמנבא טוב את הזמן.

3. תוכנות ניווט בעיקר טובות להגיד את המסלול האופטימלי מבחינת הדרך, פקקים וכו' זה פחות. 

4. מבחינתי משתמש בשניהם כרגע, מאפס פשוט מעצבן עם הניווט שלו לפעמים שהוא מרתיע תמיד מאוחר מדי או שלוקח דרך דרכים לא עבירות או שהוא לא מכיר את המקום בכלל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בעיני, שניהם גרועים, אבל אם אני מקדים בטעות זה הרבה יותר טוב מלאחר בטעות. והכי גרוע זה לאחר בחצי שעה אחרי שניסיתי להקדים בחצי שעה (!), כי ידעתי שייקח לי יותר זמן ממה שהווייז הצהיר.

בסופש האחרון השתמשנו בווייז בחיפה (שאני מכיר בה ממש כלום), ואחרי שהוא בירבר את נשמתנו ונתן הוראות שגויות ואז התחרט עליהן - עברנו למאפס. ואז בכלל נהיה בלאגן...

לפני כמה שבועות נסענו בפעם הראשונה למקום כלשהו בפתח תקווה. בניגוד למנהגי, אשכרה ניסיתי להקשיב לווייז, אז בהתאם להנחיות הקוליות - נעמדתי ברמזור כדי לפנות שמאלה. בעודי עומד ברמזור, זה מה שראיתי במקרה במסך:

765803732_Screenshot_20221223_163734_Waze2.thumb.png.930f51d205212615ad94bcd110794787.png

וידאתי עם חברה שלי, ובאמת בשום שלב ווייז לא הורתה לפנות ימינה (מעבר לירידה מהמחלף), וגם בהנחייה שמאלה היא לא אמרה 'בעוד 2 וחצי קמ, פנה שמאלה' כפי שהיא עושה בדרך כלל ובהתאם להוראה הכתובה. זה קרה לי מספר פעמים, וזה התחיל לקרות רק בחודשים האחרונים, כשהוצאתי אותה ממצב 'תרעות בלבד'. פשוט מכל הפעמים, זו הייתה הפעם היחידה שחברה שלי הייתה איתי כדי לאשש את זה שאני לא כל כך סתום - זה הווייז שעושה לי קטעים.

פורסם

זה כנראה תלוי מכשיר ותקשורת. 

בטלפון זה לא קרה לי מעולם, וצריך להוסיף שבנסיעות השגרה שלי אומדני הזמן טובים, בד"כ פסימיים ב2-3 דקות (על נסיעות של 20-30 ק"מ).

לעומת זאת, במולטימדיה ברכב של אשתי (ארונה) לא פעם ההוראות הקוליות קטועות וחלקים מהן נבלעים. לכן נראה לי שהבעיה אינה בווייז אלא במכשיר או בקטע התקשורת שלו עם שרתי ווייז.

איפה הווייז טועה (ומכניס תיקונים שוטפים)?  במקומות בהם מצטברים פקקים. למשל נסיעה מחיפה לירושלים בה נוצר, במשך הנסיעה, פקק, ויש כל כמה דקות "מיאו" המכריז על התארכות הנסיעה. בנסיעות כאלה אני משתדל לבקש מאשתי לבצע בדיקה יזומה של המסלול לפני הפיצולים, למשל לפני בחירה בין נסיעה ב-2 לבין נסיעה ב-6.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 12.1.2023 בשעה 14:05, flytomars כתב:

אגב הסימון של איזה נתיב צריך לקחת בפניה היה קודם פיצ'ר בגוגל מאפס ורק אחר כך הגיע לווייז, אני זוכר שטיילתי באמריקה עם מאפס וממש התלהבתי מהפיצ'ר הזה, לקח כמה שנים טובות עד שזה הגיע לווייז.

יותר ויותר אנשים משתמשים גם בארץ בגוגל מפות במקום וויז.

אנשים מבינים שגוגל מתכוונת לקבור את האפליקציה. רואים את זה בכך שאין רצון לפתור באגים וכו'.

פורסם

משתמש תמיד בוויז גם בחו"ל למראות שתמיד מחזיק מספר אפליקציות לגיבוי. רוב הזמן בנסיעות שלי הוא די מדויק, אבל לא בפקקים כבדים.

• תוכן חדש...