Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הפרוצדורה ,האם אפשר ללכת על כל הליכון, או שיש מגבלות ,מה עם הקופ"ח (כללית)

האם הם משתתפים בעלות ובתהליך הבחירה, האם יש צורך בייעוץ של פיזיותרפיסט או כל מידע שחשוב לדעת?

פורסם (נערך)

תלוי בצרכים.

אמא שלי משתמשת בהליכון מתקפל שיכול לשמש גם ככיסא - היא משתמשת בו כמדף נייד לתיק שלה. יש לי לא מעט מטופלים שגם יושבים על כלי כזה. 

מציע לך לבדוק ביד שרה, אולי לשאול מהם לניסיון. ולהתייעץ עם פיזיותרפיסט או מרפאה בעיסוק שמטפלים בקשיי ההליכה של הגיל המבוגר.

לגבי השתתפות קופ"ח - אף פעם לא שמעתי על דבר כזה, אבל שיחת טלפון קצרה למזכירות המרפאה או למחלקה לזכויות חברים עשויה להבהיר את הסוגיה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בגדול יש שני סוגי הליכונים:

1. הליכון לבית, עשוי מאלומיניום ובד"כ לא צבוע, עם שני גלגלים קטנים מקדימה ושתי רגלי גומי/מגלשי פלסטיק/כדורי טניס מאחורה. הוא מיועד לשימוש על רצפה מרוצפת בלבד! הרבה משתמשים בהם להליכה מחוץ לבית, אבל הם לא מתאימים לזה. הרגליים האחוריות מתחילות להישחק מהר מאוד מהשפשוף עם המדרכה (רגלי הגומי נטחנות ממש בקלות ומאותו רגע ההליכון עצמו מתחיל להישחק). לא ניתן להשיג את הרגליים האלו כחלקי חילוף וצריך לקנות הליכון חדש כשהן נשחקות יתר על המידה. אחד הסבים שלי היה מחליף הליכון כל כמה חודשים כשהשתמש בכזה.

2. הליכון שמיועד לטיול מחוץ לבית, יש לו ארבעה גלגלים גדולים וידיות בלם ליד ידיות האחיזה. לחלקם גם יש מעין כיסא מובנה ואפשרות לנעול את הבלמים.

כשהסבים שלי נזקקו להליכונים הבאנו להם את מה שהיה ביד שרה, לא יודע להגיד אם יש פירמות מומלצות או משהו כזה.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 1

"ai motoare capul doare"

פורסם

חשוב לטעמי להשים לב שגובה ההליכון לא משתנה או שמשנים אותו.

הנה הדרכה קצרה וכללית לגבי התנהלות עם הליכון

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

סבתא שלי היתה משתמשת בהליכון ביתי גם בחוץ.

את רגלי הגומי היינו מחליפים כמעט כל חודש.

עסק די זול, כמה שקלים בחנות פרזול.

יש כאלה ששמים כדורי טניס במקום

• אהבתי 1

.

פורסם

יש שני סוגים:

הראשון, מתקפל לצורה שטוחה, עם 2 גלגלים מקדימה ו2 רגליים קבועות מאחור.

השני, עם שלושה או ארבעה גלגלים. כאן יש בלם יד על מנת למנוע גילגול כשצריכים להישען על זה. יש בו משטח ישיבה ובדרך כלל גם תא לאיחסון חפצים אישיים.

כעיקרון הסוג השני הרבה יותר דינמי ומאפשר לקשיש תפקוד חצי עצמאי. החיסרון שלו שגם כשהוא מקופל הוא תופס הרבה מקום ולא ייכנס לתא מטען של רכב קטן.

יש מצבים שפיזיותרפיסט יאמר לך שאתה חייב את הסוג הראשון, אצל חולה שעבר שיקום למשל וצריך לתרגל קימה עצמאית מהמיטה לעמידה.

ביד שרה משאילים אך ורק את הסוג הראשון, תמורת פיקדון של 60 ש"ח.

אבל הם מוכרים את הסוג השני ב300 ש"ח, מחיר מצוין, הרבה פחות ממה שנמכר במקומות אחרים.

כמובן צריך להתחשב ברצונותיו של המשתמש המיועד, ובתנאי הסביבה בה מתכוונים להשתמש.

אם יש אפשרות, תביא אותו איתך ליד שרה שיראה את שני הסוגים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

שאלתי את אמא שלי - יש לה איזה רולס רויס של ההליכונים, עלה לה ביד שרה פחות מ-250 ש"ח. לא יודע איזה מסמכים נדרשה להציג.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההליכון שקראו לו כאן ביתי, בהחלט מיועד לשימוש גם מחוץ לבית.

הליכון עם גלגלים קרוי רולטר, שונה במהותו, השליטה עליו שונה.

יש להתייעץ עם פזיןטרפסיט שיתאים את ההליכון המתאים לפי מוגבלות האדם.

יש אפשרות לקבל ציוד עם השתתפות עצמית דרך משרד הבריאות. נגשים לרופא משפחה שמוציא דו"ח רופאי, ממשיכים לאחות שממלאת דו"ח תפקוד, מגיעה פיזוטרפסטית הביתה אשר מעבירה את ההמלצות שלה... ומקבלים או לא אישור ממשרד הבריאות אישור על ציוד ועל ספקים.

• אהבתי 1
פורסם

לפני שרוכשים ממליץ על פגישה עם פיזיותרפיסט שיתאים את ההליכון הכי מתאים ויסביר גם על השימוש (בעיקר ממה להיזהר).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 17 שעות, Ron Poh כתב:

ההליכון שקראו לו כאן ביתי, בהחלט מיועד לשימוש גם מחוץ לבית.

הליכון עם גלגלים קרוי רולטר, שונה במהותו, השליטה עליו שונה.

יש להתייעץ עם פזיןטרפסיט שיתאים את ההליכון המתאים לפי מוגבלות האדם.

יש אפשרות לקבל ציוד עם השתתפות עצמית דרך משרד הבריאות. נגשים לרופא משפחה שמוציא דו"ח רופאי, ממשיכים לאחות שממלאת דו"ח תפקוד, מגיעה פיזוטרפסטית הביתה אשר מעבירה את ההמלצות שלה... ומקבלים או לא אישור ממשרד הבריאות אישור על ציוד ועל ספקים.

בכמה השתתפות עצמית מדובר? 

מצאתי שיש ביד שרה רולטר 

הנה וידאו 

פורסם

זה המכשיר שאמא שלי ז"ל רכשה ביד שרה ב300 ש"ח. זה המחיר המלא, בלי השתתפות של שום גורם.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, URSH כתב:

בכמה השתתפות עצמית מדובר? 

מצאתי שיש ביד שרה רולטר 

הנה וידאו 

אני לא יודע אם אפשר לקבל רולטר דרך משרד הבריאות.

השתתפות במוצרים שמקבלים, זה כעשרה אחוז מערכם.

ודרך אגב בהתאם לגיל המטופל (אם נדמה לי מעל גיל 80) ייתכן שמקבלים מוצר משומש, תקין כמובן.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מקבלים משומש, כשמשלמים על חדש? אם אתה משלם מחיר של חדש אתה אמור לקבל חדש. לסבא שלי שהיה בן 91 קיבלנו הכל חדש ולא היינו מסכימים לקבל ציוד משומש.

אם זה בגלל ההשתתפות של משרד הבריאות אז הייתי מווותר אלא אם כן ממש אין לי ברירה.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 1

"ai motoare capul doare"

פורסם

כם לאמא שלי מכשיר דומה, וכאמור שילמה " מחיר מבצע" כ-250 ₪ (זה מה שאמרה לי שלשום).

• אהבתי 1

• תוכן חדש...