Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאיזו מדינה הייתם מהגרים

פוסטים מומלצים

פורסם

@Liviurהביקור בשטוקהולם היה בתחילת ספטמבר, והופתעתי מהמחירים. מלון 4 כוכבים משובח ומרכזי ב-750 ₪ללילה? איפה אתה מוצא כזה בישראל?

בן שלי היה לפני מספר שבועות ברומא, מלון 3 כוכבים, אפילו לא הכי מרכזי, עלה 500 אירו ללילה. חבר שלו נסע השבוע ומצא מחירים דומים.

אז אפילו אם דברים אחרים היו יקרים, והם לא, מחיר המלון קיזז אותם יפה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איך הסטריפ קלאבס?

לפני 11 שעות, פינדר כתב:

אם כבר אישפוזים בחו"ל,

רודוס, חבורה גדולה, ביום השני השותפה שלי לחדר מתעוררת והיא יותר לבנה מהסדין, בקושי מצליחה לגרד את עצמה מהמיטה. אחרי שאנחנו אכלנו בוקר והיא בדקה כמה עמוק היא יכולה להכניס את הראש שלה לאסלה בלי לגעת עם השיער במים, הוחלט ללכת לבית החולים.
שואל אותה איזה ביטוח עשית? עונה לי לא עשיתי המטומטמת. יורד ללובי ומבקש מונית לבית חולים "זול או בחינם"
מגיעים לבית חולים, חדר המתנה מלא בכיסאות סטייל כתר. עמדת קבלה אחת אחרי סורגים, מבקשים פרטים על דף לבן ועט. אומרים לנו לחכות בחדר מסוים, בחדר יש רק כיור ומיטה מנירוסטה. מגיע אח, שם לידנו 2 שקיות אינפוזיה ומחטים ואומר לנו לחכות לרופא התורן שיבוא לדקור. מחכים.. מחכים.. אף אחד לא מגיע. אני הולך לחפש ומוצא בחוץ בחור עם חלוק צהוב מעשן סיגריה. שואל אותו אם הוא יודע מי הרופא התורן, עונה לי שהוא, עם הסיגריה בפה, בסוף נשברנו והיא פתחה לעצמה וריד, הרופא בא הסתכל שהתחלנו עם השקית הראשונה ועזב אותנו לבד, עברנו שוב בסורגים בשביל מכתב שחרור שנכתב בעט על דף לבן

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
בתאריך 4.11.2022 בשעה 19:16, Buki כתב:

, כל מה שאתה קלטת, ספגת ולמדת בגן ובבית הספר, סיפורים, סרטים, כל מיני דברים אייקונים, שחקנים, ספורטאים, כל מיני אנשים בולטים באותה תקופה, בדיחות, הומור וכו' - זה דף חלק אצלי. קטע ריק בהיבט המקומי של 15 שנה, שמלא בדבירם אחרים לא רלוונטיים. כשמתחילים לדבר על משהו כזה, אתה לא מבין על מה מדברים, לא משתתף בשיחה - זו תחושת זרות.

רוב הדברים האחרים שהוזכרו כאן הם חולפים וזמניים, אתה לומד להסתדר עם הרשויות לנהוג והשפה אבל קשה מאד להשלים תרבות עממית

בתאריך 5.11.2022 בשעה 19:52, NEW10 כתב:

קודם כל בקשר לשפה,מישהו כאן בשרשור שגר בשבדיה אמר ששבדית היא דווקא שפה קלה ללימוד,ונדמה לי ששבדית,נורבגית ודנית הן שפות מאוד קרובות וכמעט דומות(כבר יצא לי לראות בסדרות סקנדינביות שבדים ודנים או שבדים ונורבגים שמדברים אחד עם השני כרגיל ואין להם בעיה בתקשורת,גם אם הדיאלקט הוא שונה,אז איך בכל זאת יצא שדווקא נורבגית היא שפה מאוד קשה?

למדתי שוודית ב״אולפן״, אחרי מעט מאד שיעורים כבר הסתדרתי עם משימות בסיסיות וצפיתי בטלויזיה בשוודית. בטיול לנורווגיה הבנתי הרבה מהשיחות של המקומיים. זאת שפה חדשה ושונה וזה אף פעם לא קל, אבל היא יחסית פשוטה. המשפחה שלי וידידים ישראלים הסתדרו בצורה דומה. דנית לעומת זאת קשה יותר בגלל המבטא (הידוע כ״תפוח אדמה בפה״).

בתאריך 6.11.2022 בשעה 08:02, יבגניפ כתב:

חזרנו לפני איזה שבועיים מביקור של שבוע בקופנהאגן. זה ללא ספק המקום הכי יקר שהייתי בו מזה הרבה זמן בפער ניכר. רק לצורך דוגמא, כוס קפוצינו גדולה עולה בת"א הלא זולה בעצמה בין 15 ל18 שח (יש מקום אחד בדיוק שבו המחיר קצת יותר גבוה). בדנמרק לא שילמתי פחות מ23 25 שח על קפה. גם נסיעה בתחבצ עירונית עולה בערך פי 2 יותר מפה.

כנראה שעבור המקומיים זה לא כזה יקר, כי בתי הקפה והמסעדות מפוצצים.

קרובי משפחה שמבקרים בשוודיה מעידים ששוודיה יחסית זולה, קפה יעלה בערך 17 שקל תחבורה ציבורית כנראה תהייה יקרה יותר אבל אתה מקבל יותר כסוי גיאוגרפי פר כרטיס

פורסם
בתאריך 6.11.2022 בשעה 09:02, יבגניפ כתב:

חזרנו לפני איזה שבועיים מביקור של שבוע בקופנהאגן. זה ללא ספק המקום הכי יקר שהייתי בו מזה הרבה זמן בפער ניכר. .

אחרי איסלנד ושווייץ אין דבר כזה "יקר". אשתי עדיין בטאומה מכיכר לחם זעירה ב-15 ₪ והמבורגר ב- 100 ₪ (איסלנד). זה לפני כמה שנים, אפשר שהשתנה בהתאם לשינויים בשערי המטבע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 5.11.2022 בשעה 20:24, NEW10 כתב:

קראתי את התגובות שלך כאן בשירשור וחשבתי להגיב להודעה הראשונה שלך כאן,ואם אפשר וזה בסדר אז לשאול כמה שאלות.

אני ממש רוצה כבר הרבה זמן לבקר בשבדיה בתור תייר,אפילו בחורף,זאת מדינה שמאוד מסקרנת אותי ואני אוהב,ויש לי כמה שאלות.

למשל,איך השבדים נוטים לקבל תיירים?ועוד כאלה שבאים מישראל?יש כאלה שיעשו פרצוף וישאלו שאלות או שלרוב הם נותנים לבנאדם הזדמנות כדי להכיר אותו?

הסטיגמה שיש בישראל על השבדים היא שהם מאוד קרים,אבל הם יכולים להיות אדיבים כלפי תיירים?אם נגיד בתור תייר אתה צריך לשאול משהו הם יסכימו לנסות לענות?או שהם לא אוהבים שתיירים זרים מבקשים עזרה?אני באמת שואל ומתכוון ברצינות,גם אם בעיניי אנשים אחרים השאלות שלי נשמעות בנאליות ומטומטמות. 

סתם מסקרנות ובתור אחד שממש גר שם,רציתי לשאול אותך אם זה נכון שבכל מה שקשור לביטוח רפואי ולשירותי רפואה,שבדיה היא הרבה יותר חמלתית וליברלית מארצות הברית למשל(יש מצב שאתה אפילו תצחק עליי בגלל עצם ההשוואה),העובדה ששבדיה היוא מדינת רווחה מתבטאת גם בשירותי הבריאות שהיא מעניקה לציבור?מבחינת ביטוחים וכאלה?אני מתכוון מבחינת שירותים רפואיים,אישפוזים למי שצריך,זה לא קשוח כמו בארצות הברית נכון?מאוד מסקרן אותי לדעת.

עוד משהו שרציתי לשאול אותך כאן,כתבת באחת התגובות בשרשור,אם הבנתי נכון,שאתה לא צריך רכב כדי להסתדר בעיר הגדולה,אני בתור אחד שלא נוהג בכלל כבר הרבה שנים יוכל להסתדר בתור תייר עם התחבורה הציבורית שם?ומה בקשר להליכה ברגל?המסלולים והמדרכות להולכי הרגל נחשבים לבטוחים? אני יודע ששבדיה נחשבת למדינה מאוד סביבתית וגם שמעתי,לא יודע אם זה רק שמועות,שיש הרבה שבדים שמעדיפים לא לטוס כדי למנוע את הזיהום הסביבתי שמטוסים עושים?

ודבר אחרון שהכי מסקרן אותי לשאול אותך,בעניין החגים הנוצריים(כריסטמס,פסחא וכ"ו),זה מקובל שתיירים נכנסים לתוך כנסיות כדי לצפות במיסות וכאלה?הם מרשים דבר כזה?או טקסים שמתקיימים ביום ה-13 לדצמבר למשל?מיסות של חג המולד?אם אתה בתור תייר  בא כדי לצפות בטקסים הנוצרים ורוצה לראות הם מאשרים או שצריך להיות חבר קבוע בכנסייה?זה נחשב למקובל?צריך לשלם כדי להיכנס?ואיך השווקים של חג המולד בשטוקהולם?בעיקר בתקופה של לפני הקורונה?יש שם מה לראות ולחוות לדעתך?אני ממש רוצה לראות שווקים של חג המולד דווקא במדינות הסקנדינביות,מבחינת מזג אוויר,הבנתי מהרבה אנשים שאם מתלבשים כמו שצריך אז הקור של החורף שם לא יהיה כזה מורגש.

אני מצטער אם שאלתי יותר מדי שאלות,אבל אני ממש אשמח אם תוכל לענות לי על מה שאתה יודע.

תודה רבה מראש.

השוודים קרים ומנומסים, אף אחד לא יזמין אותך אליו הבייתה אבל תקבל את כל העזרה שתבקש ועוד קצת. מעולם לא הסתרתי מאיפה אני מגיע ואני מדבר עברית בחוץ ואם כבר נתקלתי בסקרנים ש היו בישראל או רוצים לנסוע לשם, כולל איראנים וסורים. הביטוח הרפואי למקומיים דומה קצת לקופת חולים של פעם על סטרואידים. הכל כלול, ההוצאות השנתיות מוגבלות בתקרה נמוכה מאד ורמת השירות מצויינת (אבל איטית לפעמים ומוגבלת במקומות מאד מרוחקים). למעט מאד אנשים יש ביטוח רפואי פרטי והוא בעיקר עוזר להשיג תור מהיר יותר ליועץ ולא בשביל הטיפול עצמו. בערים הגדולות רוב האנשים משתמשים בתחבצ, אופניים או הולכים ברגל, בתור תייר תצטרך לבדוק איזה כרטיסים לקנות ואיך לנווט במרכז כשחלק מהמעברים תת קרקעיים אבל הכל קל וחלק. אני חושב שיש שוודית צעירה אחת בשם גרטה שמעדיפה לא לטוס השאר עדיין מקטרים שרכבת איטית ויקרה מדי. מעולם לא הייתי בכנסייה בתפילה אז קשה לי להעיד. עד כמה שראיתי השווקים בסטוקהולם די MEH למשל אם משווים אותם לברלין. לגבי הקור אתה צודק, פתגם שוודי עתיק אומר שאין דבר כזה מזג אויר קר אלא רק ביגוד לא מתאים. בתי ספר וגנים לא מתבטלים כאן בגלל מזג אויר קר ואנשים מטיילים בחוץ גם במינוס עשר מעלות או פחות

• אהבתי 1
פורסם
לפני 57 דקות, sperial כתב:

אחרי איסלנד ושווייץ אין דבר כזה "יקר". אשתי עדיין בטאומה מכיכר לחם זעירה ב-15 ₪ והמבורגר ב- 100 ₪ (איסלנד).

אני עדיין בהלם מלחמניה קלועה שעלתה 7 שקלים בשופרסל בעזריאלי (ישראל) לפני כשנה, ומשאוורמה בלאפה שעלתה 50. הכל יחסי.

• מצחיק 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, Derish כתב:

אני עדיין בהלם מלחמניה קלועה שעלתה 7 שקלים בשופרסל בעזריאלי (ישראל) לפני כשנה, ומשאוורמה בלאפה שעלתה 50. הכל יחסי.

איפה מצאת לאפה ב50?

פורסם

מצחיק לראות את כל התגובות פה של אנשים שמתלוננים על החיים בארץ, ואז 2 עמודים אחרי זה: "לא קנדה, אשתי לא אוהבת קור". "לא פולין, הם לא יודעים אנגלית". "ארה"ב נשלטת על ידי אילון מאסק אל תעברו לשם". חברים, מי שלא רוצה להיות פה כבר מזמן לא פה... בנתיים אנחנו זוכים להנות פה ביחד בתחרות של מי זורק יותר זין אחד על השני.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 26 דקות, Yossi dashti כתב:

מצחיק לראות את כל התגובות פה של אנשים שמתלוננים על החיים בארץ, ואז 2 עמודים אחרי זה: "לא קנדה, אשתי לא אוהבת קור". "לא פולין, הם לא יודעים אנגלית". "ארה"ב נשלטת על ידי אילון מאסק אל תעברו לשם". חברים, מי שלא רוצה להיות פה כבר מזמן לא פה... בנתיים אנחנו זוכים להנות פה ביחד בתחרות של מי זורק יותר זין אחד על השני.

זה שלא טוב לי בארץ לא אומר שאני צריך לנסות לברוח לכל מקום אפשרי כולל סומלילנד וצפון קוריאה.

יכול להיות חרא ויכול להיות גם הרבה יותר חרא.

ויכול להיות גם טוב אבל גם יכול להיות יותר טוב.

לא יודע לגבי האחרים, אבל אני אישית מחפש שיפור איכות חיים, לא לברוח בכל מחיר.

לפני 3 שעות, Rשף כתב:

דנית לעומת זאת קשה יותר בגלל המבטא (הידוע כ״תפוח אדמה בפה״).

אני שמעתי את המשפט הזה על מבטא אמריקאי.

בפועל אנגלית אמריקאית זה אחד הניבים היותר קלים להבנה, גם מבטא אמריקאי (אני מדבר על אנגלית אמריקאית בכללי, את תביאו לי עכשיו מבטא דרומי או מינסוטאי).

לפני שעה, Derish כתב:

זו הייתה נסיעת עבודה לאיזור גדרה-אשדוד אז איפשהו שם, במספר מקומות למיטב זכרוני.

גם שלחו אותך לישראל גם לאיזור גדרה אשדוד.

אני מקווה שתבעת אותם על הרעה בתנאים.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני לא פטריוט וגם לא יליד ישראל. עובד מאד מאד קשה ומזדיין במיסים כמו כולם אבל, ואבל גדול, אין מצב שאני עובר מישראל. עם כל החרא שיש פה ועם כל פיגועים יש פה שקט לגדל ילדים וסוג של בטחון ביום שמחר. מן הסתם לא ניסיתי לחיות במדינה אחרת , אבל גם לא ממש בא לי לנסות. 

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

^טיעון שאני מקבל מהבתזוג האמריקאית הרבה, כשהגיעה לארץ לא האמינה כשראתה שילדים מסתובבים לבד במקומות ציבוריים וכו 
אומרת ששם הם נחטפים, גרה בניו יורק סטייט

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 50 דקות, 98civic כתב:

עם כל החרא שיש פה ועם כל פיגועים יש פה שקט לגדל ילדים וסוג של בטחון ביום שמחר.

זה לא קצת משפט שסותר את עצמו ? + שירות צבאי ?

בא נגיד שבין זה + מה שהולך עם כלי תחבורה קלה (קורקינטים ואופניים חשמליים) + אלימות בישראל - אני הרבה יותר רגוע פה + הילדים לא יודעים מה זה צבע אדום (למרות שהמכבי אש המקומיים משתמשים באותה סוג הזעקה. עשה לי התקף לב קטן בפעם הראשונה ששמעתי את זה... not gonna lie).

וזה מגובה בנתוני פשע של המשטרה באיזור שלי.

לפני 43 דקות, Mech Morphix כתב:

^טיעון שאני מקבל מהבתזוג האמריקאית הרבה, כשהגיעה לארץ לא האמינה כשראתה שילדים מסתובבים לבד במקומות ציבוריים וכו 
אומרת ששם הם נחטפים, גרה בניו יורק סטייט

לא ברור לי איפה בדיוק ניו יורק סטייט היא גרה (שבעצמו בגודל ואוכלוסיה גדולים מכל מדינת ישראל) - אבל זה יותר עניין תרבותי ומיקומי. (באיזור הפחות עירוני שלי - זה בהחלט יותר מזכיר את הילדות שלי בישראל , אני בטוח שלמי שגר במנהטן או אפילו ברוב ה5 borrows של ניו יורק - פחות)

בנוסף יש עניין של מערכות שגורמות לחטיפת ילדים להיות בולטת במיוחד. (כל פעם שיש אזהרה על ילד חסר - כל הפלאפונים באותו איזור חיוג מצפצפים עם amber alert וגוגל שמים את זה בראש הדף של אותו איזור - ככה שאתה יודע ישר כי מבקשים מכל הציבור לשים לב בצורה שאי אפשר להתעלם).

בכל המקרים שנתקלתי בהם מאז שעברתי שאני זוכר (כנראה בערך אזעקה לשנה) - זה היה סכסוך בין הורים שאחד מהם לקח את הילד ללא הסכמת השני.

If living is for learning

Then dying is forgetting

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...