Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאיזו מדינה הייתם מהגרים

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 2.11.2022 בשעה 19:24, לירון .ה. כתב:

דווקא זה היה קטע טוב, כי למדתי כמה המשטרה המקומית מכבדת, והגונה. מערכת החוק בנורווגיה ומערכת הענישה שלה, באות בקטע של שילוב מחדש בחברה,לכן בתי הסוהר שלה ברובם נראים כמו כפר נופש, ללא גדרות כלל.

דווקא התקלות עם משטרת הגבולות השוודית הייתה לא משהוא חח.

אני מאוד התחברתי לנורווגיה, הכי חשוב בשבילי היה ללמוד את השפה. אין שום דבר אחר שיקרב אותך למקומיים, כמו יכולת לתקשר איתם בשפה שלהם. מגיע לך 6 חודשיים של אולפן על חשבון המדינה לילמוד נורווגית. זו שפה לא קלה, עם תחביר די שונה, ועיצורים שלא קיימים, וכל הכתיבה וקריאה לא קל. מזלי שיש לי כישרון ותשוקה לשפות.

בנורווגיה בניגוד לשוודיה אין קבילה יהודית/ישראלית גדולה, אני חושב שהיו בערך 1000 יהודים בזמני. אבל השגרירות הישראלית באוסלו עושה חגים ביחד, ומפגשים למי שזה חשוב.

נורווגיה מדינה סוציאלית וחברתית מהעריסה עד לקבר. שכר שעתי גבוה מאוד, ותנאי עבודה/חופש מהגבוהים בעולם.

מזג האוויר זה אישו די גדול וצריך להתרגל.

מי שלא רואה את עצמו מתרגל לקור ושלג, זה לא המקום בשבילו. אני הייתי בעניין של קרוס קנטרי סקי, אז הייתי עושה הרבה טיולי שטח עם סקי ביער בחורף, והרבה טבע בכלל. בנורווגיה הטבע בולט בכל מקום, והמקומיים כל סוף שבוע שם, שוחים, דגיים, עם הקנו, סקי, גרירת מזחלות עם כלבים. והכול נקי ומסודר, ומרווח, שונה מישראל 180 מעלות.

מצד שני נורווגיה זה פחות יעד לצרכנות מערבית, למרות שזה קיים, אבל אם תגור באזור הכפרי כמו שאני גרתי, צריך לאהוב את זה, ויכולת להתחבר לאנשים.

כדאי למצוא שם עבודה, צריך לחפש מראש, אסור להיכנס למדינה ולחפש. לכן זה לא קל. נורווגיה גם לא שייכת לאיחוד, אבל יש לה הסכמים איתו.

אין כמעט הגירה מוסלמית כמו ארצות אחרות בסקנדינביה או באירופה, למי שזה חשוב.

הנורווגים עצמם מאוד פטריוטים, ודקל נורווגיה נמצא בכל מקום, בלי קשר ליום העצמאות שחל ב 17.5.

בקיץ יש אור כמעט כל היום, שזה מגניב, אבל צריך להתרגל לישון בלילה, לפחות לא צריך מזגן בכלל בלילות הקיץ.

חינוך מעולה, מערכת בריאות מעולה, בנקים מדהימים וסופר נוחים ושירותיים.

מערכת אנטרנט הרבה יותר מהירה ומתקדמת מישראל.

המדינה הראשונה בעולם שכבר לא מוכרת רכבי בנזין.

אני שם פה את הקישור של משרד ההגירה הנורווגי שנקרא UDI

יש שם את המידע בקשר לויזות העבודה והלימודים השונות.

https://udi.no/en/

יש לי הרבה שאלות מתוך סקרנות,קודם כל המידע מאוד מעניין,

קודם כל בקשר לשפה,מישהו כאן בשרשור שגר בשבדיה אמר ששבדית היא דווקא שפה קלה ללימוד,ונדמה לי ששבדית,נורבגית ודנית הן שפות מאוד קרובות וכמעט דומות(כבר יצא לי לראות בסדרות סקנדינביות שבדים ודנים או שבדים ונורבגים שמדברים אחד עם השני כרגיל ואין להם בעיה בתקשורת,גם אם הדיאלקט הוא שונה,אז איך בכל זאת יצא שדווקא נורבגית היא שפה מאוד קשה?

למה אתה מתכוון בהתקלות עם משטרת הגבולות השבדית אם אפשר לשאול ואם בכלל אתה רוצה לדבר על זה?הם קשוחים מאוד?

והאם בחגים נוצרים,אתה יודע או שמעת על כנסית שמסכימות שגם תיירים זרים ייכנסו לבקר בהן ולצפות בטקסים?זה מותר בכלל?

פורסם
בתאריך 2.11.2022 בשעה 18:17, Rשף כתב:

אני הגעתי לשוודיה בלי תכנון ודי במקרה אבל לא מתחרט לרגע וכך גם המשפחה. גם כאן הממשלה הפכה לימנית יותר אבל לא מדובר בשנוי שמורגש ביומיום או יפריע לך מדי בתור מהגר חוקי. מדברים על הקשחת התנאים לקבלת תושבות קבועה ואזרחות אבל כל עוד יש לך עבודה אתה מכוסה ובכל מקרה מדובר בסדר גודל פחות מאשר ארהב למשל. השפה אמנם שונה אבל די קלה ללימוד, הקהילה היהודית והישראלית קטנה אבל קיימת (זה ייתרון לחלק). איך מגיעים? בעיקר דרך היתרי עבודה או לימודים שהופכים לעבודה. הרבה מהקולגות ההודים, סינים או פקיסטאנים למדו לתואר בהנדסה ונשארו לגור כאן. להיות במעמד פליט יכול לעזור אבל אנחנו עדיין לא שם. ברשימה המצורפת יש רשימה של מקצועות מבוקשים שעבורם קל יותר לקבל היתר עבודה (בשוודית, העתק לגוגל תרגום)

היתרונות העיקריים הם השקט והשלווה, אנשים מנומסים שיכבדו את הבחירות שלך והמרחב האישי שלך וחשוב מכל שהרבה מהדאגות לעתיד של הילדים לא קיימות. לימודים בחינם, שכר מכובד גם במקצועות זוטרים ומדיניות רווחה נדיבה בצד השלילי אתה יכול למצוא את עצמך משועמם, טבע יש בשפע אבל בילויים הרבה פחות ושוודיה רחוקה משאר אירופה, ואם אתה צעיר בריא ורווק אתה תקטר על המיסים הגבוהים

קראתי את התגובות שלך כאן בשירשור וחשבתי להגיב להודעה הראשונה שלך כאן,ואם אפשר וזה בסדר אז לשאול כמה שאלות.

אני ממש רוצה כבר הרבה זמן לבקר בשבדיה בתור תייר,אפילו בחורף,זאת מדינה שמאוד מסקרנת אותי ואני אוהב,ויש לי כמה שאלות.

למשל,איך השבדים נוטים לקבל תיירים?ועוד כאלה שבאים מישראל?יש כאלה שיעשו פרצוף וישאלו שאלות או שלרוב הם נותנים לבנאדם הזדמנות כדי להכיר אותו?

הסטיגמה שיש בישראל על השבדים היא שהם מאוד קרים,אבל הם יכולים להיות אדיבים כלפי תיירים?אם נגיד בתור תייר אתה צריך לשאול משהו הם יסכימו לנסות לענות?או שהם לא אוהבים שתיירים זרים מבקשים עזרה?אני באמת שואל ומתכוון ברצינות,גם אם בעיניי אנשים אחרים השאלות שלי נשמעות בנאליות ומטומטמות. 

סתם מסקרנות ובתור אחד שממש גר שם,רציתי לשאול אותך אם זה נכון שבכל מה שקשור לביטוח רפואי ולשירותי רפואה,שבדיה היא הרבה יותר חמלתית וליברלית מארצות הברית למשל(יש מצב שאתה אפילו תצחק עליי בגלל עצם ההשוואה),העובדה ששבדיה היוא מדינת רווחה מתבטאת גם בשירותי הבריאות שהיא מעניקה לציבור?מבחינת ביטוחים וכאלה?אני מתכוון מבחינת שירותים רפואיים,אישפוזים למי שצריך,זה לא קשוח כמו בארצות הברית נכון?מאוד מסקרן אותי לדעת.

עוד משהו שרציתי לשאול אותך כאן,כתבת באחת התגובות בשרשור,אם הבנתי נכון,שאתה לא צריך רכב כדי להסתדר בעיר הגדולה,אני בתור אחד שלא נוהג בכלל כבר הרבה שנים יוכל להסתדר בתור תייר עם התחבורה הציבורית שם?ומה בקשר להליכה ברגל?המסלולים והמדרכות להולכי הרגל נחשבים לבטוחים? אני יודע ששבדיה נחשבת למדינה מאוד סביבתית וגם שמעתי,לא יודע אם זה רק שמועות,שיש הרבה שבדים שמעדיפים לא לטוס כדי למנוע את הזיהום הסביבתי שמטוסים עושים?

ודבר אחרון שהכי מסקרן אותי לשאול אותך,בעניין החגים הנוצריים(כריסטמס,פסחא וכ"ו),זה מקובל שתיירים נכנסים לתוך כנסיות כדי לצפות במיסות וכאלה?הם מרשים דבר כזה?או טקסים שמתקיימים ביום ה-13 לדצמבר למשל?מיסות של חג המולד?אם אתה בתור תייר  בא כדי לצפות בטקסים הנוצרים ורוצה לראות הם מאשרים או שצריך להיות חבר קבוע בכנסייה?זה נחשב למקובל?צריך לשלם כדי להיכנס?ואיך השווקים של חג המולד בשטוקהולם?בעיקר בתקופה של לפני הקורונה?יש שם מה לראות ולחוות לדעתך?אני ממש רוצה לראות שווקים של חג המולד דווקא במדינות הסקנדינביות,מבחינת מזג אוויר,הבנתי מהרבה אנשים שאם מתלבשים כמו שצריך אז הקור של החורף שם לא יהיה כזה מורגש.

אני מצטער אם שאלתי יותר מדי שאלות,אבל אני ממש אשמח אם תוכל לענות לי על מה שאתה יודע.

תודה רבה מראש.

פורסם
לפני 19 דקות, NEW10 כתב:

קודם כל בקשר לשפה,מישהו כאן בשרשור שגר בשבדיה אמר ששבדית היא דווקא שפה קלה ללימוד,ונדמה לי ששבדית,נורבגית ודנית הן שפות מאוד קרובות וכמעט דומות(כבר יצא לי לראות בסדרות סקנדינביות שבדים ודנים או שבדים ונורבגים שמדברים אחד עם השני כרגיל ואין להם בעיה בתקשורת,גם אם הדיאלקט הוא שונה,

אכן שפות דומות. דנית ונורבגית דומות מאוד בכתיב, לעומת זאת נשמעות שונות לגמרי. נורבגית נשמעת כמו ניסור עצים; לעומת זאת, דנית נשמעת כאילו יש לך תפוח אדמה חם בפה, בקושי מבטאים את העיצורים. לכן אם אתה לא יודע דנית, יהיה לך בלתי אפשרי כמעט להבין משמיעה מה אומרים ולקשר את זה לצורה הכתובה. בהתאמה, זה האלמנט הכי קשה בדנית - ההגיה. שבדית יותר קרובה לנורבגית מבחינת הצליל וההגיה, אך יותר רחוקה מהנורבגית והדנית בכתיב. כולן שפות גרמאניות שמקורן ב-Old Norse וקרובות גם לאנגלית. יש פחות אוצר מלים מבאנגלית וגרמנית, והדקדוק לפחות בדנית ונורבגית יותר "פרימיטיבי" מבאנגלית וגרמנית, כך שאני לא מוצא אותן שפות קשות במיוחד. בתוך כל זה יש גם דיאלקטים שונים, ולפעמים גם צורות כתיבה שונות (בנורבגית למשל יש שתי צורות כתיב שונות).

סדרות טלויזיה הן לא המציאות, בפועל כששבדים/נורבגים/דנים נפגשים הם אכן בד"כ ינסו קודם כל לתקשר ביניהם בשפות שלהם, ואם אם לא מצליחים הם יעברו לאנגלית.

לפני 19 דקות, NEW10 כתב:

אז איך בכל זאת יצא שדווקא נורבגית היא שפה מאוד קשה?

עניין סובייקטיבי.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

חזיר דיזל

פורסם

@NEW10

לפני 35 דקות, NEW10 כתב:

והאם בחגים נוצרים,אתה יודע או שמעת על כנסית שמסכימות שגם תיירים זרים ייכנסו לבקר בהן ולצפות בטקסים?זה מותר בכלל

טוב קודם כל אני לא בלשן.

אבל כן יש קירבה רבה בין שוודית,דנית, ונורווגית.

ואפשר להבין אחד את השניה, גם אני הצלחתי לתקשר ולהבין שוודים ודנים. דווקא שוודית קשה לי לקרוא, אבל מבין יותר כשמדברים ודנית בדיוק ההפך.

פינלנד שגם נמצאת בסקנדינביה, יש שפה שונה לחלוטין, שדווקא קשורה להונגרית.

בנורווגיה עצמה יש 4 דיאלקטים מרכזיים. אני למשל כמעט לא יכול להבין את החברה שבאו מהצפון.

יש הרבה הגיות בשפה שמי שלא גדל שם יהיה קשה לו לשמוע ולהבין את הנואנסים. הרבה מילים דומות.

למשל בנורווגית המילה רעל ונישואין נשמעות זהות 😄.

וכדאי לדבר ולחיות ביום יום, אני מניח שאחרי שנתיים אפשר להסתדר, עם יש לך תחת ללמוד ולהתאמן.

לפני 30 דקות, NEW10 כתב:

למה אתה מתכוון בהתקלות עם משטרת הגבולות השבדית אם אפשר לשאול ואם בכלל אתה רוצה לדבר על זה?הם קשוחים מאוד?

אין פה איזה סוד מדינה.

חזרתי מגרמניה, ממזרח גרמניה אחרי שביקרתי חברים. חזרתי באוטובוס. בליחה לפני הייתי בבית במפגש, וכולם עישנו שם וויד.

ובמקרה האוטובוס נעצר לביקורת במעבר הגבול בין שוודיה לנורווגיה.

העלו כלב לאטובוס, שישר קפץ עלי כמו נינג'ה.

לקחו אותי לחדר חקירות, היה די לא נחמד, אבל בסוף ראו שאין כלום..

לפני 35 דקות, NEW10 כתב:

והאם בחגים נוצרים,אתה יודע או שמעת על כנסית שמסכימות שגם תיירים זרים ייכנסו לבקר בהן ולצפות בטקסים?זה מותר בכלל

הרי גרתי שם 5 שנים,והייתי במלא כנסיות

אף אחד לא עומד בכניסה ומבקש דרכון או מה הדת שלך.

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 2 דקות, NEW10 כתב:

סתם מסקרנות ובתור אחד שממש גר שם,רציתי לשאול אותך אם זה נכון שבכל מה שקשור לביטוח רפואי ולשירותי רפואה,שבדיה היא הרבה יותר חמלתית וליברלית מארצות הברית למשל(יש מצב שאתה אפילו תצחק עליי בגלל עצם ההשוואה),העובדה ששבדיה היוא מדינת רווחה מתבטאת גם בשירותי הבריאות שהיא מעניקה לציבור?מבחינת ביטוחים וכאלה?אני מתכוון מבחינת שירותים רפואיים,אישפוזים למי שצריך,זה לא קשוח כמו בארצות הברית נכון?מאוד מסקרן אותי לדעת.

עד שידידנו השבדי יענה, מקווה שזה בסדר מבחינתך שאני גם עונה.

בכל המדינות הנורדיות הכל שונה מאוד מבארה"ב. הייתי מאושפז לילה אחד בהלסינקי (בלי ביטוח לאומי מקומי), שילמתי כמה מאות יורו. שילמתי איזה 30 יורו לפינוי אמבולנס. בארה"ב קרוב לוודאי הייתי מסיים לילה כזה עם חשבון 5 ספרות בדולרים.

לפני 2 דקות, NEW10 כתב:

עוד משהו שרציתי לשאול אותך כאן,כתבת באחת התגובות בשרשור,אם הבנתי נכון,שאתה לא צריך רכב כדי להסתדר בעיר הגדולה,אני בתור אחד שלא נוהג בכלל כבר הרבה שנים יוכל להסתדר בתור תייר עם התחבורה הציבורית שם?ומה בקשר להליכה ברגל?המסלולים והמדרכות להולכי הרגל נחשבים לבטוחים?

לחלוטין. הכל נגיש, הכל מקושר, כל האינפורמציה נגישה, ברמה שאתה יכול לנסוע בלילה בשלושה אוטובוסים לאיזה חור שאתה לא מכיר, ולתכנן על האוטובוס האחרון חזרה הביתה כי אתה יודע שהוא יגיע בזמן.

• אהבתי 2

חזיר דיזל

פורסם
לפני 8 דקות, קורן בן אשר כתב:

עד שידידנו השבדי יענה, מקווה שזה בסדר מבחינתך שאני גם עונה.

בכל המדינות הנורדיות הכל שונה מאוד מבארה"ב. הייתי מאושפז לילה אחד בהלסינקי (בלי ביטוח לאומי מקומי), שילמתי כמה מאות יורו. שילמתי איזה 30 יורו לפינוי אמבולנס. בארה"ב קרוב לוודאי הייתי מסיים לילה כזה עם חשבון 5 ספרות בדולרים.

לחלוטין. הכל נגיש, הכל מקושר, כל האינפורמציה נגישה, ברמה שאתה יכול לנסוע בלילה בשלושה אוטובוסים לאיזה חור שאתה לא מכיר, ולתכנן על האוטובוס האחרון חזרה הביתה כי אתה יודע שהוא יגיע בזמן.

קודם כל תודה רבה על התגובה.

גרת פעם באחת מהמדינות הנורדיות?או שהיית בהן רק תייר?

זה ידוע שבארצות הברית הכול ממש קשוח מבחינת ביוןח רפואי,אני אפילו ראיתי פעם בטלוויזיה מקרה על ישראלי שחי שם ונפצע קשה מירי,ויום אחרי זרקו אותו מהבית חולים לרחוב כי לא היה לו איך לשלם על המשך האישפוז.

פורסם

אם כבר אישפוזים בחו"ל, אז קפריסין דומה לישראל מבחינת חוסר הסדר. ואפילו יותר גרוע.

הייתי מאושפז שם בבית חולים קטן, שלושה ימים. הצילו לי את החיים.

זה עלה לי עשרה יורו, על האמבולנס שהביא אותי לשם. היה סוף שבוע ולא היה עם מי לדבר מבחינת מנהלה.

לא רישום בכניסה ולא מכתב שחרור. רק בגלל שאשתי התעקשה, הרופא רשם מכתב שחרור באנגלית, בעט, על דף פשוט. לדעתי מבחינה רישומית אין שום תיעוד שהייתי שם.

קיבלתי יחס מעולה, רק שזה היה בית חולים ממש קטן בלי יותר מדי ציוד. לא היה סיטי. חלק מהרופאים שטיפלו בי עברו התמחות בארץ.

נהג המונית שלקח אותנו סיפר שאחותו הייתה צריכה ניתוח ועברה אותו בארץ. אז אם ישראלי עובר לגור שם, כדאי לו לשמור על ביטוח לאומי וכרטיס קופת חולים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

שני הכותבים הקודמים מכירים את המדינות הנורדיות, או לפחות חלקן, כתושבים לטווח לא קצר. אני אספר דווקא חוויות כתייר.

@NEW10 אני ביקרתי לאחרונה בשוודיה (לנעשה רק בשטוקהולם) ובהמשך בנורווגיה. לפני מספר שנים גם בפינלנד ובדנמרק.

אז נתחיל בכך שהביקור בשטוקהולם היה מצויין. האנשים מכניסי אורחים, התחב"צ מצויינת, המחירים סבירים לגמרי: מלון 4 כוכבים מעולה צמוד לתחנה המרכזית (כלומר מקום סופר מרכזי) בשטוקהולם עלה לי 650 ש"ח לזוג ללילה, לינה וארוחת בוקר (מצויינת). כרטיס שבועי לתחב"צ כ-150 ש"ח לאדם. מזון בסופר וגם במסעדות מזון מהיר זול מאד. בקיצור, תענוג לתיירים. התחבורה הציבורית מצויינת, ואתה יכול להסתובב ברחובות בתחושה בטוחה. רק להזהר  במרכזים התיירותיים. במהלך שבוע בעיר שמעתי פעם אחת צפירה של רכב. מבחינת תשלומים - הכל בגוגל פיי, ברוב המקומות לא מקבלים בכלל מזומן, חוץ מהמוזיאון היהודי שבו שילמתי 200 קרונות  (70 ש"ח) במזומן. 

לגבי כנסיות - לא נכנסתי אליהן בשעת התפילה אלא רק לסיורים - אבל אף אחד לא יבדוק בציציותיך. תמיד תהיה ברוך בבואך. חייב לומר שבמחינה זו היתה לי חוויה נפלאה במקום אחר לגמרי - בכנסיה הגדולה של סופיה, בולגריה, בה הגעתי (במקרה) בתפילת הבוקר של היום השני של חג המולד. היה תענוג לאוזניים, חבל שכמה אנשים שהיו איתי סירבו להכנס לכנסיה. ההפסד כולו שלהם. 

לגבי מערכת הבריאות - היה לי איתה מפגש קצר, כיון ששכחתי איזו תרופה קבועה בבית והייתי זקוק למרשם כדי לרכוש אותה. רופא מצאתי די בקלות בתחנת חיסוני קורונה. אבל הוא שלח אותי לסבב בתי מרקחת כדי למצוא את התרופה ולשוב אליו כדי שיוכל לשלוח את המרשם, שלהבנתי בשוודיה ניתן רק באופן אלקטרוני ולגבי זרים חייב להשלח לבית מרקחת מסויים, (בניגוד לתושבים שהמרשם שלהם נשלח ברשת ארצית והם יכולים למשוך אותן בכל בית מרקחת). וההזוי ביותר - את כל הארוע הוא ניהל מהטלפון הסלולרי שלו עם כמה תוכנות שעליו. מילא paperless - זה דבר מצויין - אבל למה שהפרטים הרפואיים שלי יהיו בטלפון, מכשיר שיש לו נטיה להגיע לידיים לא רצויות?

נורווגיה היתה מבחינתי מאכזבת מבחינות מסויימות. כמובן נופים נפלאים, לא היתה יותר מדי אינטראקציה עם תושבים, אבל המלונות.... הייתי שם עם קבוצה מאורגנת, והמלונות שבהם שיכנו אותנו, כאלה שהיו אמורים להיות בדרגת "תיירות טובה" כלומר לפחות 3 כוכבים, היו, לטעמי, ברובם ברמה של אכסנית נוער עד 2 כוכבים. אחד מהם היה אפילו מסוכן לבריאות, נס שאף אחד מהאורחים לא שבר רגל בחדרי האמבטיה המסוכנים שבו. אני לא מבין איך במדינה מסודרת המקום לא מאבד את הרשיון שלו.

לגבי פינלנד ודנמרק - ביקרתי בהן בשנים 2015-2016 ומנקודת מבט של תייר אהבתי מאוד. 

ועוד דבר - אני לא מחצין את הישראליות שלי, אבל מדבר עברית ומגיש את הדרכון הישראלי, ויש אתרים שבהם שואלים מהיכן הגעתי - מעולם לא הסתרתי מי אני (למרות שלא פעם שאלו אותנו האם אנחנו מספרד או איטליה. כנראה המראה השחום של אשתי והשפה הלאמוכרת שאנו מדברים). מעולם לא חשתי שזה מפריע למישהו. להפך, פה ושם זה מעורר סקרנות חיובית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מוזר לי מה שאתם כותבים פה לגבי כנסיות. לפי מה שקראתי ברוב אתרי החדשות בעברית (למעט עיתון הארץ ימ"ש), בכל כניסה לבית עסק, משרד ממשלתי או מוסד דת באירופה דורשים ממך להוריד מכנסיים ולהראות דרכון. לפעמים גם מבקשים שתשים טלאי צהוב על החולצה עד תום הביקור,  כדי לחסוך זמן למאבטחים הבאים שמוצבים שם בכל כניסה (בגלל המוסלמים והטרור שלהם... אוף עם הקרציות האלה).

תכף גם תגידו לי שלא כל אירופה אנטישמית, שישראל היא לא מרכז העולם,  ושלאף אחד לא באמת אכפת מאיפה באת אלא אם כן אתה דואג להזכיר להם.

• מצחיק 5
פורסם
לפני 10 דקות, Derish כתב:

מוזר לי מה שאתם כותבים פה לגבי כנסיות. לפי מה שקראתי ברוב אתרי החדשות בעברית (למעט עיתון הארץ ימ"ש), בכל כניסה לבית עסק, משרד ממשלתי או מוסד דת באירופה דורשים ממך להוריד מכנסיים ולהראות דרכון.

מעולם לא התעניינתי בכנסיות, אבל עכשיו סקרנת. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 32 דקות, Derish כתב:

דורשים ממך להוריד מכנסיים

גם ממך ביקשו לבדוק פולו יהודי, וואלה אלה אנטישמיים..

1357112076_.thumb.png.6f97d754e8b2dd6bc0043069b4ad729e.png

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 10 שעות, קורן בן אשר כתב:

עם ביטוח תיירים (מקווה שאתה עושה לפני נסיעות - בכלליות), או עם ביטוח סביר (כשזה שעולה פחות מהמיסי בריאות שאתה משלם בישראל אם המשכורת שלך מעל הממוצע) היית מסיים עם 100-200 דולר גג (אם בכלל).

בלי - (כתלות בטיפול - לא ממש פירטת) - כנראה גם בסביבות המאות עד אלפים בודדים. אתה רואה יותר מדי טלוויזיה ופחות מדי חשבונות רפואיים אמריקאים בפועל.

לפני 10 שעות, NEW10 כתב:

זה ידוע שבארצות הברית הכול ממש קשוח מבחינת ביוןח רפואי,אני אפילו ראיתי פעם בטלוויזיה מקרה על ישראלי שחי שם ונפצע קשה מירי,ויום אחרי זרקו אותו מהבית חולים לרחוב כי לא היה לו איך לשלם על המשך האישפוז.

לא זורקים אף אחד מבית חולים באמצע טיפול , החשבון מוגש בגמר הטיפול ועובר דרך מחלקת גביה שלא קשורה לרופאים בשום דרך. ברור לי שראית משהו בטלוויזיה - אבל הקשר בין זה להתנהלות הביטוח האמריקאי (שיש בו המון רעות וחולות) כנראה עוברת דרך המון סעיפים קטנים שלא פורטו.

האיכות טיפול רפואי עם ביטוח סביר אגב - ברמה מדהימה. מכשור , צוות רפואי זמין (ולא overworked בטירוף) , מהירות טיפול , חדרי המתנה ו אישפוז … המחלקת יולדות הכללית פה גורמת למלוניות בארץ להראות כמו אכסניות זולות באילת.

לפני 10 שעות, פינדר כתב:

אם ישראלי עובר לגור שם, כדאי לו לשמור על ביטוח לאומי וכרטיס קופת חולים.

למה שכתבת יש השלכות מס מרחיקות לכת - של תשלום כפל מיסים משמעותי מאוד (אין כמעט מדינות עם אמנות ביטוח לאומי , לעומת מס הכנסה שזה יותר מוסדר - יכול להגיע ל12 אחוז מההכנסות שלך שתצטרך לדווח ולשלם למס הכנסה בארץ)

לפני 10 שעות, sperial כתב:

אז נתחיל בכך שהביקור בשטוקהולם היה מצויין.

מסקרנות מתי זה היה ? בשטוקהולם הביקור שהיה לי היה בין הכי יקרים שהייתי בו באירופה by far, מהמוניות (נחתתי בלילה) , למלון ולארוחות - וזה היה מחוץ לעונת התיירות. (היה סביב 2014).

כמו שנכתב לגבי כנסיות - במיוחד הגדולות וההיסטוריות שביניהן - רק תבדוק שעות פתיחה.

אם כבר בתי כנסת בחו״ל הרבה יותר פעמים סיפור להיכנס והמושבים ״קנויים״ על ידי הקהילה המקומית + אבטחה מקומית.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חזרנו לפני איזה שבועיים מביקור של שבוע בקופנהאגן. זה ללא ספק המקום הכי יקר שהייתי בו מזה הרבה זמן בפער ניכר. רק לצורך דוגמא, כוס קפוצינו גדולה עולה בת"א הלא זולה בעצמה בין 15 ל18 שח (יש מקום אחד בדיוק שבו המחיר קצת יותר גבוה). בדנמרק לא שילמתי פחות מ23 25 שח על קפה. גם נסיעה בתחבצ עירונית עולה בערך פי 2 יותר מפה.

כנראה שעבור המקומיים זה לא כזה יקר, כי בתי הקפה והמסעדות מפוצצים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...