Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, לירון .ה. כתב:

נתגעגע לאופנועים עם החור באגזוז מהשרשור השכן 😉

בוא לא נגזים.

יש לי פה כמה שכנים עם חשמליות/היברידיות (גם להן יש רעש).

אותם אני שומע רק אם אני יושב בגינה, אופנוע עם חור באגזוז/איביזה משוברת אני שומע ממרחק שני רחובות כשאני עם חלונות סגורים ומזגן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 58 דקות, Coro כתב:

ביידן נותן לGM די והותר זמן לעבור לחשמלי

גם הרבה מאוד כסף לכל מי שמייצר רכב חשמלי בארה"ב. זה ללא ספק המענה של ארה"ב נגד הכיבוש הסיני. 

פורסם

יש בכלל רכבים חשמליים סיניים שנמכרים בארה"ב?

חוץ מניסיון כושל שנקרא Coda, של חברה אמריקאית שלקחה משפחתית סינית ועשתה לה הסבה.

כי אני די בטוח שהלובי של ביג 3 ייחנקו לפני שיתנו למכור בארה"ב רכב מיצרן סיני כלשהו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

למיטב ידעתי אין מכוניות חשמליות סיניות בארצות הברית, אך קראתי איפשהו ש nio מתכננת כניסה לשוק האמריקאי.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

בוא לא נגזים.

יש לי פה כמה שכנים עם חשמליות/היברידיות (גם להן יש רעש).

אותם אני שומע רק אם אני יושב בגינה, אופנוע עם חור באגזוז/איביזה משוברת אני שומע ממרחק שני רחובות כשאני עם חלונות סגורים ומזגן.

אכן זה היה בהגזמה, צריך לבדוק איזה דגם זה בדיוק. 

אבל הוא אכן עושה רעש שנשמע בבירור, מה שרכב בנזין לא נשמע בכלל, אם כל הפרדוקס שבעניין.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

גם רכב בנזין עושה רעש שנשמע בבירור, רק שבמקרה שלו לא צריך להוסיף רעש בצורה מלאכותית, הוא כבר שם.

ברכב חשמלי כן צריך להוסיף רעש, זה הכרח המציאות, תגיד תודה לאלה שלא מסתכלים מסביב וקופצים מתחת לגלגלים.

בדיוק כמו עם "הילוכים וירטואליים" בגיר רציף, עוד תוצר לוואי של טימטום אנושי.

אבל להגיד שרכב חשמלי יותר מרעיש מרכב בנזין זאת הגזמה פרועה.

אלא אם אתה משווה רעש מנוע של רולס רויס* לרעש שהוסיפו לטסלה.

* האמת שאין לי מושג איך רולס רויס נשמעת, אבל אני מתאר לעצמי שהיא סופר שקטה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

שוב רשמתי ספציפית מהרכב הזה, שעדיין אין לי מושג מה הוא?

אבל כן אם אני יכול לשמוע אותו ביברור מהקומה הרביעית שהחלונות פתוחים, אז יש לו רעש משמעותי בתחילת הנסיעה. עובדה שאת שאר רכבי הבנזין אני לא שומע שהם נכנסים או יוצאים מהחניה.

גם ככה עומדים פה בפקקים, לא שרוב הזמן רכבי הבזין נוסעים קרוב למנתק במרכזי אוכלוסיה.

מה ששומעים בעיקר בקיץ זה את המאווררים, וזה גם לחשמלי וגם לבנזין 

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

ובואו לא נזכיר את הרעש הנוראי של יונדאי איוניק (רגילה, היברידית) ושל קיה נירו כשהן עושות רוורס.

ברור שצריך לעשות אקסטרה רעש להיברידיות וחשמליות ברוורס אבל זה יותר גרוע מהספרינטר של שופרסל ברוורס.

• מצחיק 2
פורסם
לפני 7 שעות, vadim6385 כתב:

חוץ מניסיון כושל שנקרא Coda, של חברה אמריקאית שלקחה משפחתית סינית ועשתה לה הסבה.

כי אני די בטוח שהלובי של ביג 3 ייחנקו לפני שיתנו למכור בארה"ב רכב מיצרן סיני כלשהו.

העניין נעוץ בלא להשאיר את ייצור הסוללות לסין בלבד. הממשל האמריקאי קבע כי בכדי לקבל הטבה פדרלית לרכב חשמלי (עד $7500) על 40% מהחומרים המרכיבים את הסוללה להיות ממקור מקומי ובשלב מאחור יותר התנאי יעמוד על 100%. 

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, vadim6385 כתב:

זה כבר קרה מזמן.  יצרני הרכב ה״אמריקאיים״ כבר מזמן כמעט שלא מוכרים מכוניות בארה״ב, רק טנדרים ו-SUVs ענקיים, אז לפעמים אין להם ברירה אלא לייבא.
ה-  Buick Envision  וה-  Cadillac CT6 Plug-in Hybrid  מיובאים בסין, למרות שזה גורם למכס גבוה (28%).

וולבו גם מוכרת בארה״ב דגמים תוצרת סין (S60 ו- S90), למרות שרוב הדגמים האחרים מיוצרים בארה״ב.
BYD תיכננה להיכנס לשוק האמריקאי עם מכוניות חשמליות ב-2011, אבל החליטו (בדיעבד בצדק) שייקח זמן לשוק שם להתעורר, אז דחו את העניין, גנראה לשנה הבאה, ובינתיים הם מרכיבים אוטובוסים חשמלים בקליפורניה ובקנדה.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם
בתאריך 30.10.2022 בשעה 16:19, יוסי פרנקוס כתב:

זה מתסכל לשמוע כל פעם את אותם קולות שמדברים על חסרונות של רכב חשמלי, ובעצם הרוב המוחלט של הטענות האלו הן חסרות בסיס כלשהו, או כבר לא רלוונטיות (קרינה, טווח, עמדות טעינה, "חוסר נשמה", "מזהם יותר מבנזין" ועוד).

הטענה לגבי עמדות טעינה לא רלוונטית? אם הייתה לי גישה לעמדת טעינה כלשהי, איפשהו, הייתי שוקל לקנות חשמלי. אבל אין לי. אני חונה ברחוב, אין לי חצר מתחת לבית אפילו, בניין ממש ישן. אתה יודע מה כן יש לי? תחנת דלק בדיוק בכניסה לשכונה. כמה זמן לוקח לי לתדלק? 3 דקות. כל כמה זמן אני צריך לתדלק? שבועיים. אני לא רואה אין רכב חשמלי יכול לנצח את הנוחות הזאת, אלא אם כן כמובן אני אעבור לווילה בארסוף, שם תחכה לי עמדת טעינה פרטית והרכב יוכל להטען במהלך הלילה (לא יקרה).

אתה יודע מה? אפילו בעבודה בחניון התת-קרקעי אין לי עמדות טעינה.

• אהבתי 1
פורסם

בהצגת טכנולוגיה חדשה צריך שתהיה מהירה קטנה, קלה  אמינה וזולה מהטכנולוגיה הישנה. (זיהום לא באמת מעניין)

כמו דיסק מגנטי גמיש לעומת דיסק און קי .

מה קיבלנו ברכב חשמלי ? אולי מהירות ברמזור. 

פורסם

קיבלנו גם שקט, תחושה של ניקיון וניצול טוב יותר של חלל.

גם את האפשרות להיות ברכב עם מזגן בלי מנוע דלוק ועוד הרבה דברים.

להגיד שזה רק מהירות, גודל, אמינות ומחיר זו התעלמות מוחלטת מהצרכים של הצרכן.

פורסם
לפני שעה, save כתב:

בהצגת טכנולוגיה חדשה צריך שתהיה מהירה קטנה, קלה  אמינה וזולה מהטכנולוגיה הישנה. (זיהום לא באמת מעניין)

אין ממש ברירה (אם כי צריך כמובן לעודד תחב״צ, במיוחד מע׳ היסע המונים ורכבות, במקומות בהם צפיפות האוכלוסיה מאפשרת). אי אפשר להמשיך עם דלקיות, לא מבחינת הזיהום ולא מבחינת הנפט שלא אינסופי וצריך להצות אותו למטרות כמו ייצור פלסטיק ותרופות.
מכוניות דלקיות היתה תקופה קצרה של 150 שנה שתיגמר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, save כתב:

נצילות, קדמה טכנולוגית, אמינות. לא מספיק?

• אהבתי 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• תוכן חדש...