Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שאוהב לקפוא כל הנסיעה ולא מעניין אותו כלום מזגן דלוק תמיד זה אחלה, ברור שלמשהו שנוגעים בו בחילוף עונות פעמיים בשנה לא צריך כפתורים פיזיים מכוערים.

למי שכמוני רוצה לפתוח חלון מתי שנעים ושקט ולסגור ולשים מזגן מתי שלא נעים ושקט, ואני משחק עם העוצמה של המזגן בין 1 ל0 כל הזמן כי 1 קר מדי, אז ממש לא יתאים לי שליטה במזגן בתת תפריט במסך מגע.

אם יבוא רכב החלומות שלי אבל עם שליטה במזגן במסך אני אולי אתפשר על זה אבל לגמרי מעדיף 3 עיגולים כאלה מכאניים שאני פשוט מחליט מה אני רוצה. וגיר ידני. ומושב מתכוונן ידנית. וידיות דלתות מכאנית שלא נכנסות לתוך הדלת עד שאני מתקרב. ושלט עם 2 כפתורים ולא פתיחה אוטומטית מעצבנת. וגם לא מערכת שכאילו אמורה לעזור לי להשאר בנתיב.

• אהבתי 2

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני 34 דקות, liorwohl כתב:

שליטה במזגן בתת תפריט במסך מגע

זה אף פעם לא בתת תפריט. תמיד יש כפתור ייעודי פיזי שמעביר למסך שליטה במזגן בנגיעה אחת (אולי חוץ מטסלה).

כל אחד שייקח מה שנח לו. בעיניי זה לא דיל ברייקר והשימוש די פשוט. גם כשמכוונים בקרת שיוט מורידים לשנייה את העיניים מהכביש. אז מה לא נשתמש בפיצ'ר הזה?

פורסם
לפני 3 שעות, Gavrik כתב:

אתה מתכוון לאותה ואג שמסתירה את כפתור האורות איפושהו מצד שמאל מאחורי ההגה? או אותה ואג שבסקודה אוקטביה החליטה להכניס את מגביל המהירות לתוך התפריט בלוח שעונים במקום על הבקרת שיוט כמו אצל כל היצרנים (כולל הצורפותים) או זה שבפולו הישנה דחפו את בקרת האקלים למטה לטה ליד ידית הגיר איפה שבדרך כלל מחביאים את החור של ה12V, ובנוסף הוסיפו מסך שמזווית הנוסע לא רואים את המספרים ואתה צריך לרקוד בסלון רק כדי לראות מה הטמפרטורה בסלון? או בגולף החדשה שמו לך את פתחי המיזוג למטה ככה שיקררו אותך לאותו אזור שאליו נושב מאוורר נהג בטנק מרכבה? במקום לשים את פתחי המיזוג למעלה בסלון כמו ברכבים נורמליים (כולל ה308).
או קיה סטוניק ששמו לך על ההגה יותר כפתורים ממה שהיה בנוקיה N95 לפני עשור ולחלק מהם יש 3-4 פונקציות כאשר הם דומים אחד לשני ומפוזרים בצורה כמעט כאוטית (כן כמובן בואו נשים את הכפתור של הSTART-STOP ליד הכפתור של הווליום והשליטה קולית ואת הכפתור של הMENU ליד הכפתור של הCRUISE CONTROL) והדרך היחידה שלך להבין מה הם עושים זה להסתכל על הכפתור, אבל עדיין לא הצליחו לנצל את כל הפונקציות מהכפתורים על ההגה אז אתה צריך לזגזג בין לחיצה על הכפתור בהגה ללחיצה במסך מגע של המולטימדיה.

בו חבר... יש לך מספיק ויתורים ארגונומיים בכל רכב, חלקם מפריעים יותר חלקם פחות, אבל זה שאתה נתפס לקטנות של ה208 כאשר יש לך רכבים עם ארגונומיקה הרבה יותר גרועה, כמו טויוטה אוריס היברידית שהזכרתי פה, עם ידית הילוכים מוזרה ללא שום חיווי במערכת התנעה ביברידית שגם לא עושה רעש ודורשת ביצוע של 4-5 פעולות שהן סוג של צופן שצריך לנחש כדי להזיז את הרכב. רק מראה עד כמה לא אובייקטיבי אתה כשזה נוגע לרכבים מתוצרת PSA.

לא יודע מה קורה בכל רכבי קונצרן ואג אבל עם הקארוק הכל היה מאוד אינטואיטיבי וכך גם ב q2 שהיתה אצלי מספר ימים.

נתת את הסטוניק וזו דוגמא מצויינת כי יש לי גם סטוניק (משרתת את אשתי). כשהוצאתי אותה מהסוכנות באשדוד ביציאה מאשדוד כבר הכל היה לי מאוד אינטואיטיבי וטבעי למרות עומס העפתורים על ההגה (לא אוהב את זה אבל כשמדובר בכפתורים פיזיים קל מאוד למצוא את הכפתור הנכון במישוש). 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא מאמין למי שמספר שהוא לא משתמש בכפתורי המזגן. בבוקר צריך להפשיר שמשה? אופס - צריך גם לכוון את התדפים וגם להעלות את הטמפרטורה. החלון הופשר - צריך לחזור לבסיס. קר לאישה- שוב צריך להכנס לתפריט.

דרך אגב, עד שהטלפון הנייד הפך נפוץ הרי שהטיפול בבקרת האקלים היה הגורם מ' 1 לתאונות של היסח דעת, וזאת כיוון שהמערכת הזו מצריכה לא מעט תשומת חב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני משתמש פעם אחת בנסיעה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בנסיעות בוקר משתמש די הרבה: אחרי ההתנעה כדי להפעיל הפשרת שמשה ,  אחרי כמה דקות לבטל הפשרה וגם מיזוג, וכשמתחמן להפעיל מיזוג מחדש. במשך היום מכוון פחות אבל לפעמים יש צורך בכיוונונים תוך נסיעה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, yulianx כתב:

אני משתמש פעם אחת בנסיעה.

אם אשתי לא באוטו השינויים באמת מינוריים. 

שים לב שבטענות שלי לפז'ו לא התייחסתי למזגן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 51 דקות, sperial כתב:

בבוקר צריך להפשיר שמשה?

בשביל זה יש כפתור הפשרה יעודי.  יש לי ב c4 פיקאסו, היה לי ביונדאי טוסון ששכרנו עכשיו באיסלנד ויש בעוד מלא רכבים.

זה כפתור פלא כזה - אתה לוחץ עליו, והוא מעביר המפוח למהירות מקסימלית, מפעיל מיזוג וחימום בו זמנית.  מה שנכון - אחרי כמה שניות כשכל החלונות הופשרו - צריך ללחוץ עליו שוב לכבות.

אבל זה כפתור יעודי, בפעם הבאה נסה לקנות רכב שיש בו כזה.

פורסם

אני מכיר את כפתור הפלא הזה כבר למעלה מ-20 שנה בשלל רכבים. אבל כדי שהוא יפעל כראוי הוא צריך לעבור למצב חימום. אז באיסלנד כנראה שבכל מקרה חיממת, אבל בישראל, אם אני חוזר מהעבודה ב-4 אחה"צ, אני צריך לקרר את הרכב מ-30 מעלות, ולמחרת בבוקר, כדי למנוע עיבוי על השמשה, לחמם אותה ל-25. ואת זה כפתור הפלא לא עושה בלי טיפול בבורר הטמפרטורה.

הפעם האחרונה שבה נהגתי ברכב צרפתי - 308 וקקטוס - היתה לפני כ-3 שנים. בשני הרכבים לא הייתי מסוגל לסבול את ממשק הנהג.

פורסם

אתה לא צריך בורר, זה כפתור פיזי, אתה לוחץ עליו וברגע שנעלמה הלחות אתה לוחץ שוב פעם עליו וזהו.

למה אתה צריך בורר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 32 דקות, sperial כתב:

אני מכיר את כפתור הפלא הזה כבר למעלה מ-20 שנה בשלל רכבים. אבל כדי שהוא יפעל כראוי הוא צריך לעבור למצב חימום. אז באיסלנד כנראה שבכל מקרה חיממת, אבל בישראל, אם אני חוזר מהעבודה ב-4 אחה"צ, אני צריך לקרר את הרכב מ-30 מעלות, ולמחרת בבוקר, כדי למנוע עיבוי על השמשה, לחמם אותה ל-25. ואת זה כפתור הפלא לא עושה בלי טיפול בבורר הטמפרטורה.

הפעם האחרונה שבה נהגתי ברכב צרפתי - 308 וקקטוס - היתה לפני כ-3 שנים. בשני הרכבים לא הייתי מסוגל לסבול את ממשק הנהג.

אבל ברכבים עם בקרת אקלים שאתה לוחץ על הפשרת אדים הוא אוטומטית מוציא חום ומוציא אוויר על השמשה, לא?

אני דיי בטוח שאפילו ב406 שלי זה ככה

פורסם

באלה שאני מכיר הוא מפעיל מיזוג, מכוון את הזרם לשמשה, אבל את הטמפרטורה משאיר ללא שינוי. אז אם טמפרטורת האויר המוזרם לכיוון החלון נמוכה מטמפרטורת הסביבה תוך מספר שניות יהיה עיבוי בצידו החיצוני של החלון.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, sperial כתב:

באלה שאני מכיר הוא מפעיל מיזוג, מכוון את הזרם לשמשה, אבל את הטמפרטורה משאיר ללא שינוי. אז אם טמפרטורת האויר המוזרם לכיוון החלון נמוכה מטמפרטורת הסביבה תוך מספר שניות יהיה עיבוי בצידו החיצוני של החלון.

גם בפיג'ו 508 2020, גם באלפא ג'ולייטה 2018 וגם בסקודה סופרב 2017 הכפתור מעלה את הטמפ' למקסימום...

בגלל שכל המערכות זהות בכל קונצרן, אז סביר להניח שבכל קונצרן VAG וPSA (שהיום סטלניס) הטמפ' עולה למקסימום בלחיצה על הכפתור.

עריכה אחרונה על ידי ariel-ro
פורסם

לא עולה למקסימום אלא לאויר מעורב מהמזגן ומהחימום שמפזר את האדים בשניות.

ככה זה לפחות בקארוק, ברנו, ב 3008 ובוולבו.

• תוכן חדש...