Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גיר רציף שני הילוכים Jatco JF15E שקיים בניסאן מיקרה, ג'יוק, פלואנס 1.6 אחרי 2013, מיצובישי ספייס סאטר ואטראז', סוזוקי איגניס בלנו וסוויפט, שברולט ספארק ובטח עוד כמה דגמים ששכחתי.

אני לא מאמין בתאוריה שאצל יצרנים מסויימים הגיר עובד טוב יותר מאשר אצל אחרים ולכן לא מציין את דגם הרכב, מבחינתי כולם אותו דבר מהבחינה הזו. 

זה רכב משומש שכבר מזמן יצא מאחריות (מודל 2017)  עשה באיזור 100.000 ק"מ, טופל במוסך מורשה יבואן. 

יש כוונה להחזיק את הרכב עד איזור 170-180 אלף ק"מ או נגיד 6-7 שנים, האם אפשר לבנות על כך שהגיר יחזיק או שזה הימור גדול?

תודה.

פורסם

אך ורק עם טופל לפי הספר (החלפת שמן גיר כול 50 אלף אם אני לא טועה). בכול מצב אחר ממש לא. 

יש מאמר רוסי(שאני מניח שנחשפת עליו) שמדבר עד כמה הגיר הזה רגיש להחלפות שמן. 

פורסם

אצלנו הספייס סטאר כבר עברה 151 אלף ק"מ, היה פיספוס של שנתיים בהחלפת שמן גיר, בנתיים לא היו בעיות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה יכול לבדוק בארץ ובחו"ל דיווחים על תקלות, ולראות אם קיים דגם רכב שלא מדווחות עליו תקלות בגיר.

לפני 12 שעות, yulianx כתב:

אצלנו הספייס סטאר כבר עברה 151 אלף ק"מ, היה פיספוס של שנתיים בהחלפת שמן גיר, בנתיים לא היו בעיות.

נסיעות עירוניות בעיקר? בינעירוניות? קצרות? ארוכות? הרים?

פורסם

זה אותו גיר שיש גם בניסאן סנטרה? כי הוא מת לי ממש מהר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני 54 דקות, mcaspi כתב:

אתה יכול לבדוק בארץ ובחו"ל דיווחים על תקלות, ולראות אם קיים דגם רכב שלא מדווחות עליו תקלות בגיר.

נסיעות עירוניות בעיקר? בינעירוניות? קצרות? ארוכות? הרים?

בעיקר בין עירוני הררי.

כול נסיעה אזור חצי שעה לכיוון, ממעלות ליראון וחזור.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני אישית התלבטתי בין ניסאן אלטימה עם הגיר שבכותרת למאזדה 6, התחברתי יותר לאלטימה אבל בגלל הגיר פסלתי אותה והלכתי על ה6 בסופו של דבר.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

לאלטימה יש בוודאות גיר אחר. כנראה של אותו יצרן אבל דגם אחר. הגיר שבכותרת הוא למכוניות קטנות ובינוניות עם מנוע עד 1.6 אטמוספרי או טורבו קטן עם נתונים דומים לאותו 1.6.

פורסם

שאלתי חבר עם ספייס 2015, עבר 140 אלף ק"מ, לא היו בעיות.

הוא גם היד הראשונה.

פורסם

שאלת פה על כמה סוגי רכבים אבל הגיר כן מחזיק שונה ברכבים האלה במיצובישי אין איתו בעיות ואף אחד לא יודע מה הסיבה יש אטראזים שעברו את ה300 אלף בהתעללות ולא הלך להם הגיר
לעומת זאת יש מיקרות שעשו 60-80 והוא התפרק

פורסם

האטראז'ים עשו לרוב בינעירוני.
גם אם התעללו בהם אחוז גבוהה מהנסיעות הגיר היה במצב שהוא לא מתאמץ.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כמה עולה שיפוץ גיר כזה?

יכול להיות שאם שאר הפרמטרים בסדר. שווה לשקול את הרכב ולהיות מודעים לעלות הנוספת 

כמו שהיה בעיה בפוקוס דור שני (נראה לי)

שהתחיל הפניקה שהתגלו הבעיות 

חבר קנה רכב בשליש/חצי מחירון אחרי התמקחות

צחקתי עליו שהוא מכניס ראש בריא...

אמר לי. מקסימום מוציעים 3-4-5 אלף על תיקון. עדיין שווה לי.

הרכב במקרה עבד אצלו כמה שנים טובות בלי בעיות. עד שמכר אותו לא הרבה יותר זול ממה שקנה

.

פורסם
לפני 31 דקות, lior134 כתב:

אבל הגיר כן מחזיק שונה ברכבים האלה במיצובישי אין איתו בעיות ואף אחד לא יודע מה הסיבה יש אטראזים שעברו את ה300 אלף בהתעללות ולא הלך להם הגיר
לעומת זאת יש מיקרות שעשו 60-80 והוא התפרק

ההסבר היחיד שאני מקבל זה שהמיקרות האלו הן ישנות יחסית 2011-2012, כשהאוראזים יותר חדשות 2015-2016 ואולי שיפרו משהו בגיר.

אחרת זה לא הגיוני.

פורסם

לא מסוייג.

במיקרות ובג'וקים הגיר הזה מת. גם בק"מ נמוכים יותר משמעותית. 

האחרות כנראה שפחות.

אז מיקרה וג'וק לא.

את האחרות אולי אם העסקה מאוד מפתה. התיקון/החלפה שלו שבדקתי בזמנו היו מאוד יקרים.

• תוכן חדש...