Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, Shab00 כתב:

שאתה נוסע בגיר ידני איזה הילוך אתה מרגיש יותר את הכניסת הילוך שמשלבים הילוך שני או חמישי? אותו דבר גם באוטומט.

למה זה קורה? שאתה בהילוך גבוה המומנט נמוך ויש פחות לחץ על התושבת אבל בהילוך נמוך המומנט גבוה מספיק כדי להפעיל יותר לחץ ובתושבות ישנות יותר אתה תרגיש אותו יותר.

רוצה לבדוק אם התושבת שלך בלויה?

בלי להחליף הילוכים תתקע את הגיר על הילוך ראשון תן לחיצות קלות על הגז ותשחרר אתה תרגיש הרגשה כאילו האוטו רץ קדימה וחוזר מלווה בבום קל (שהוא הגיר) עולה למעלה ולמטה. קשה להסביר אבל שתרגיש אתה תבין.

בגלל שיש לי את אותו הגיר שלו והיה לי בדיוק מה שהוא מתאר גם אחרי 2 החלפות שמן גיר באותה הפעם (והאוטו היה רק עם 90 אלף קילומטר) הייתי בטוח שזה בעיה פנימית, והחלפת התושבת העלימה את התופעה כמעט לגמרי (אבל במיוחד בשבועות הראשונים עד שהיא התגמשה קצת)

אפילו במאזדה 2 חדשה מהמפעל (שאני מעל חצי שנה איתה) ובעלת גיר פלנטרי אני מרגיש את ההילוכים הנמוכים יותר, כמובן שבצורה מאוד קטנה אבל מרגיש יותר.

גם אם אני טועה ואני מאוד בטוח שאני לא התיקון הזה לא יעלה על 200 שקל במוסך או 80 לבד (כי זה מאוד קל) ואני בטוח שהוא ישפר את התחושה.

אח אם היה תושבת זה אמור היה להיות קבוע לא רק כשהאוטו קר והיה אמור להיות מורגש בכל ההילוכים זה לא תושבת.

פורסם

שהאוטו קר יש יותר דפיקות והתושבת לא חוסמת אותם כי היא לא קשיחה כמו במקור, שהוא חם כבר יש הרבה פחות והרכות שלה מספיקה לחסום את התנודות הקלות.

פורסם
לפני שעה, Shab00 כתב:

שהאוטו קר יש יותר דפיקות והתושבת לא חוסמת אותם כי היא לא קשיחה כמו במקור, שהוא חם כבר יש הרבה פחות והרכות שלה מספיקה לחסום את התנודות הקלות.

לא תושבת בוודאות אח הגיר מתחמם עובד שעון וגם לפני החלפת השמן לא היה בכלל מה עניין של יום אחרי החלפת שמן תושבת נדפקה לא הגיוני מבין?

פורסם

חבר, אם אתה כ"כ בטוח שהשמן הבעיה גש והחלף וחזור לעדכן אם הסתדר.

אני לא מתיימר לדעת מה הבעיה, אבל אם אתה נעול על שמן דפוק תחליף אותו לשקט הנפשי שלך

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Sparrow420 כתב:

חבר, אם אתה כ"כ בטוח שהשמן הבעיה גש והחלף וחזור לעדכן אם הסתדר.

אני לא מתיימר לדעת מה הבעיה, אבל אם אתה נעול על שמן דפוק תחליף אותו לשקט הנפשי שלך

לפעמים אתה עלול לחוות העברה קשה של תיבת ההילוכים ממקום ראשון לשני כאשר מזג האוויר קר משטח. הנוזל יתעבה עקב טמפרטורת סביבה נמוכה ולאיוכל לזרום בצורה נכונה. אבל קבלת נוזל סינתטי איכותייכול להציל אותך מהבעיה הזו.

עוד טענה:

שימוש בנוזל תיבת הילוכים שגוי

לכל יצרן רכב יש דרישות מסוימות של נוזל הילוכים, יש צורך להשתמש בנוזל בצמיגות מסוימת, ועפ מאפייני הביצועים המפורטים במדריך לרכב.

שימוש בנוזל בעל פרמטרים לא נכונים יגרום לתיבת ההילוכים האוטומטית של המכונית לעקוץולבעוט.

קשור לנוזל AT, לעיתים קרובות תראה את תיבת ההילוכים מתכווצת בחורף, במיוחד ברגעשאתה מתניע את המכונית לאחר שהמכונית ישבה בטמפרטורות נמוכות במשך זמן מה. עםזאת, לאחר החימום, הבעיה נעלמת.

עכשיו גם תגיד שאני מדבר שטויות? החברה פה נותנים בעיות למצבים שונים. סולונאידים כולם תקינים אצלי זה או תפוס או לא והכל עובד כרגיל וגם שאר הדברים אז מה נשאר לבדוק? הרכב מטופל ולא מוזנח או הוזנח שנת 2004 עשה רק 160אלף ק׳מ נקנה מיד ראשונה אני יד שניה. ולפני החלפת השמן לא הייתה הבעיה ואחרי ההחלפה התחיל ואני בטוח שהשמן שיש ברכב הנ״ל לא מתאים זה למה אני חושב על השמן לרוב וראיתי כמה וכמה אנשים בפורומים בחול שמדברים על אותה בעיה שנפתרה עקב החלפת שמן לשמן מתאים. רציתי לדעת אם אני בכיוון באמת זה למה רציתי לשמוע עוד חוות דעת. שללתי את כל הדברים שלא קשורים לבעיה, נשאר השמן. אחליף ואעדכן תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי Famous
פורסם

לא אמרתי שאתה מדבר שטויות, אמרתי שאני לא יודע מה הבעיה שיש לך.

ואם אתה כל כך נעול על זה שזה שמן בעייתי תחליף אותו בשביל השקט הנפשי שלך.

פורסם

קשור ולא קשור.
לפני 20 שנה יבואן ססאנגיונג לא טרח ליבא את שמן הגיר המקורי TQ-95 והסתפק בתחליף של חברת פז שלטענתם היה מספק.
מה שקרה שהעברת ההילוכים בין הראשון לשני ברכב קר היתה לא נעימה.
רק לאחר שאנשים התחילו להביא משטחי הרשות שמן גיר מתאים התופעה נעלמה.
אז כן, שמן גיר שלא מותאם עשוי לגרום לתופעה!
היות וזו ההחלפה הקלה והזולה ביותר הייתי מתחיל בה.
בלאי, שחיקה או תקלה יכולים גם לגרום לתופעה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...