Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן ישלי מאזדה 3 ספיריט שנת 2004

גיר 4 הילוכים אוטומט. כשהרכב קר למשל בבוקר או שהוא מתקרר אחרי כמה שעות, יש בעיטה מורגשת בכניסת ההילוך השני בלבד ללא צליל פשוט כמו בעיטה זריקה כזאת ויש גם אופצייה שאם אני פשוט יוסיף הרבה גז הוא יכנס כרגיל ללא הבעיטה/טלטול רק כאשר אני עם קצת גז רגיל, ולא מתאים לעמיס על הרכב כשהוא קר. שלישי ורביעי לא מורגשים בכלל, ואחרי כמה צמתים הבעיה נעלמת כאשר הגיר מגיע לטמפרטורת עבודה.

חשוב לציין: היה לי בעיית החלקה בהילוך 4 הייתי במכון גירים סידרו לי את הבעיה. וחשוב לציין החליפו שמן בלי פילטר כי טען שלא מחליפים פילטר ולפני התיקון/החלפת השמן הכניסה מראשון לשני הייתה בסדר גם כאשר הרכב קר זתאומרת אני חושד בשמן ששמו לי יכול להיות שלא מתאים לרכב/לא בצמיגות הנכונה או משהו, מישהו מכיר תתופעה ויכול להגיד שהחלפה לשמן מקורי+פילטר אמורה לפתור את הבעיה? זה התחיל רק כאשר החליפו את השמן לפני כן ההעברה מראשון לשני לא הייתה מורגשת גם כאשר הרכב קר.

כשהגיר מגיע לטמפרטורת עבודה לאחר כמה צמתים הבעיה נעלמת לגמרי והכל עובד כרגיל כמו שעון.

תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי Famous
פורסם

לשמן הגיר יש משמעות כפולה בגירים הפלנטרים האלה. 

הוא לא רק משמן את החלקים בפנים אלא ממש מזיז את הרכב כשהוא משמש כמעין שמן הידראולי במכונות. 

פעולות המוסך היו נכונות ורצוי להחליף את השמן, אפילו באופן חלקי, כל 60 ל 100 אלף קילומטר. 

זה מאוד נורמלי שתכונות הגיר ישתנו עם ההחלפה באופן זמני, אך הגיר יחזור לעצמו בעוד כ20, 30 אלף קילומטר כאשר השמן יתחיל להיות סמיך יותר. 

אל דאגה. 

פורסם

חבל שלא החליפו גם פילטר על הדרך

וניקו את הקרטר והמגנט.

כך אני נהגתי במאזדה 3 שלי 1.6

אני בכלל פריק של מאזדה אז ביצעתי כמה וכמה החלפות עד שהגעתי לתוצאה הרצויה

כולל פירוק הקרטר והחלפת המסנן

אני אישית השתמשתי בשמן המקורי של מאזדה M-V או M5.

פורסם
לפני 3 שעות, Famous כתב:

אני אחליף שבוע הבא לשמן איכותי בתקן m-v של maxlife valvoline + פילטר רק לראש השקט שלי ונראה איך יהיה.

לדעתי זה די מיותר עכשיו, וקצת חבל על הכסף. 

עשה זאת בהחלפה הבאה בין הטווחים שרשמתי. 

פורסם

מעניין אותי אם הרכב הוזנח וזו פעם ראשונה שמחליפים נוזל.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Coro כתב:

מעניין אותי אם הרכב הוזנח וזו פעם ראשונה שמחליפים נוזל.

אצלי לעולם לא הוחלף 

אני החלפתי החלפה מלאה במאה שמונים אלף קילומטר וזה עשה רק טוב לגיר מבחינת ההחלפות הרבה יותר נעימות.

עריכה אחרונה על ידי Karnaf053
פורסם
לפני 16 שעות, tamir3000 כתב:

אך הגיר יחזור לעצמו בעוד כ20, 30 אלף קילומטר כאשר השמן יתחיל להיות סמיך יותר. 

חחח, זה המון ק"מ והמון זמן. זה פרק הזמן שדרוש לשמן גיר להיות סמיך, גם ברכב ידני?

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, BassDriver כתב:

מנסיון עם רכב זהה, לא בטוח שזה יעזור כי אתה אומר שהתחיל לאחר שהוחלף שמן גיר, אבל אצלי עדכון תוכנה - פתר את הבעיה הזו (לפני המון שנים).

זתאומרת שלפני היה שמן מתאים עם סמיכות/צמיגות נכונה בגלל זה אני חושד בשמן ששמו יכול להיות שלא מתאים ורק כאשר מתחמם ומתרחב ההילוך עובר רגיל ולא מורגש אז שמן מקורי סמיכות/צמיגות שונה, ורוב הסיכויים שזה יעביר את התופעה, כנראה שמן לא מתאים. נשמע הגיוני?... זה קורה רק כאשר הרכב קר כעבור כמה צמתים ההילוך השני עובד כרגיל כמו כל השאר כשהשמן מתרחב. מזכיר גם שלא הוחלף פילטר יכול להיות נסתם או שזה לא קשור?

עריכה אחרונה על ידי Famous
פורסם

בהחלפה של שמן לכלוך יכול לסתום מעברים וליצור בעיות.

כנראה שלפני הכניסה למכון לא הוחלף שמן זמן רב ונוצר הרבה לכלוך בגיר.

אם זה מסנן רשת הוא רב פעמי ולא תמיד צריך לנקות אותו אבל אפשר לבדוק.

לא חושב שהבעיה בהחלפה שמן.

בהחלפת*

פורסם
לפני 28 דקות, tribel כתב:

בהחלפה של שמן לכלוך יכול לסתום מעברים וליצור בעיות.

כנראה שלפני הכניסה למכון לא הוחלף שמן זמן רב ונוצר הרבה לכלוך בגיר.

אם זה מסנן רשת הוא רב פעמי ולא תמיד צריך לנקות אותו אבל אפשר לבדוק.

לא חושב שהבעיה בהחלפה שמן.

בהחלפת*

חשבתי על זה אחי אבל בוא תסביר לי למה אחרי כמה צמתים כאשר השמן קצת מתחמם ומתרחב הבעיה חולפת וההילוך כרגיל. אם היה לכלוך זה היה אמור להיות קבוע לא? זתאומרת הסמיכות של השמן שהרכב קר לא מתאימה עד שהוא מתרחב כאשר הוא מתחמם.. מה אתה אומר?

פורסם
לפני 7 שעות, BRAVO30 כתב:

חחח, זה המון ק"מ והמון זמן. זה פרק הזמן שדרוש לשמן גיר להיות סמיך, גם ברכב ידני?

לא ברורה לי המילה חחח. 

שמן הגיר הישן שיצא מהגיר היה סמיך יותר גם מליכלוך וגם מאיבוד תכונותיו המקוריות. 

אין מחקר שידוע לי הבודק את הזמן שבו השמן מתחיל להיות סמיך יותר אלא אני כותב מניסיון אישי. 

אם הגיר הוא חדש לגמרי, וכל המרווחים בין החלקים הם לפי מהנדסי היצרן, אני מניח ששמן גיר חדש ודליל יתאים ביותר. 

ההיפך לגבי גיר משומש שבו המרווחים בין החלקים גדולים יותר. 

פורסם
לפני 9 שעות, Famous כתב:

חשבתי על זה אחי אבל בוא תסביר לי למה אחרי כמה צמתים כאשר השמן קצת מתחמם ומתרחב הבעיה חולפת וההילוך כרגיל. אם היה לכלוך זה היה אמור להיות קבוע לא? זתאומרת הסמיכות של השמן שהרכב קר לא מתאימה עד שהוא מתרחב כאשר הוא מתחמם.. מה אתה אומר?

בגירים עם קולר יש שסתום שנפתח מעל טמפ' מסוימת לאפשר לשמן לעשות סירקולציה דרך הקולר.

ואולי קו הלחץ של ההילוך השני הוא אותו אחד של הקולר.

אם השסתום הזה נשאר פתוח כל הזמן כי הוא תפוס בגלל שבבים, לחץ השמן יכול להיות נמוך וכתוצאה מזה הגיר בועט.

כאשר השמן חם זה חוזר לעבוד כמו שהוא אמור.

• תוכן חדש...