Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מצ"ב תוכנית פריסה לריצוף שנמסרה ע"י המעצבת שלי  לקבלן,  שקיבל והסכים לבצע אותה בזמנו. הבעיה היא הריצוף באיזור הדלת של החדרים הרטובים.

כשקיבלנו את הדירה ראינו את התמונות המצ"ב - הקבלן אומר שככה זה מופיע בתוכנית ולכן הוא יישם כך..

1) בתוכנית מופיע בבירור שקו החלפת הריצוף אמור להיות מתחת לדלת.  הדלת מוקמה בחלקו האחורי של המשקוף וקו החלפת הריצוף נשאר במקומו.

2) המעצבת, בעלת 10 שנות ניסיון, טוענת שכל תוכניותיה כאלה, ומעולם לא נתקלה בביצוע אידיוטי שכזה.

עו"ד שייצגה אותי בקניית הדירה אומרת שלדעתה אין פה שאלה בכלל והקבלן טעה. לפני שאני מפעיל אותה בתור צעד אחרון -  אשמח לשמוע את דעתכם בנושא - יכול להיות שלקבלן יש פה קייס ובצעדים משפטיים לא אצליח לתקן זאת? וחבל על המאמץ?

תיקון שאני מסדר לבד לא בא בחשבון כיוון שזה פוגע באחריות הקבלן לנזקי מים למשך 4 שנים.

אגב, לא ברור מה הבעיה של הקבלן לסדר, הצעתי לו לשלם מכספי על יום העבודה שייקח לסדר את זה - יש ספיירים בחדר הממ"ד,  יש פועלים שנמצאים בניין אחד ליד, אך הוא מסרב... לא רוצה אפילו לומר למה.

אגב2, במקרה שאני מצליח לאלץ אותו לתקן בצעדים משפטיים - זה סביר להניח שההוצאות המשפטיות שלי יחולו עליו בלבד?

WhatsApp Image 2022-08-18 at 17.13.54.jpeg

WhatsApp Image 2022-08-18 at 17.13.53.jpeg

WhatsApp Image 2022-08-18 at 17.13.52.jpeg

669010710_.pdf

עריכה אחרונה על ידי vxlan
  • תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הופעל פה הגיון בריא מצידם של המבצעים, אבל זה נראה בדיוק לפי השרטוט.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

איך זה לפי השירטוט  - הרי הקו באמצע זה קו סגירת הדלת. לא סתם יש את הקשת של מהלך הדלת, היא אמורה להיסגר בדיוק מעל קו החלפת הריצוף.

אין לי בעיה שלא יתקנו ריצוף ויזיזו את הדלת קדימה -זה פשוט נשמע לי הרבה יותר מסובך ( אם בכלל אפשרי..) לביצוע.

אגב, אתם מהתחום? אשמח לדעת כל מי שחווה דעתו אם הוא קשור או לא - אלו שכן קשורים, חוות דעתם מקבלת אצלי יותר משקל מן הסתם.. כרגע עוד מתלבט מה לעשות.

בכל מקרה אשמח לשמוע מה יש ל @natco לומר,  עכשיו אני תוהה אם באמת התוכנית של המעצבת לא טובה ואין מה לבוא בטענות לקבלן.. מצד שני העו"ד גם טענה שזה לא סביר, אף אחד לא מרצף ככה.

לא יודע. 

פורסם

אני מתחום הדלתות

אין אפשרות להזיז את הדלת לקו הזה,

התוכנית של האדריכלית לא תקינה,

לא חושב שאתה יכול לבוא לקבלן בטענות הוא ביצע בדיוק לפי התוכנית למרות שאין בזה שום הגיון

פורסם

אשתי מעצבת. אמרה שאם זה לא היה בניין כללי כנראה שהקבלן היה מגדיל את הראש ומברר, אבל הוא עשה כמו בסרטוט. שורה תחתונה הטעות היא של המעצבת. 

פורסם

בעסה. אין לי מה לעשות אם זו אשמת המעצבת...

אגב האם נכון מה שנאמר לי, שאם אתקן את הריצוף לבד זה יסיר אחריות לגמרי מכל החדרים הרטובים?

פורסם
לפני 8 שעות, vxlan כתב:

אגב, לא ברור מה הבעיה של הקבלן לסדר, הצעתי לו לשלם מכספי על יום העבודה שייקח לסדר את זה - יש ספיירים בחדר הממ"ד,  יש פועלים שנמצאים בניין אחד ליד, אך הוא מסרב... לא רוצה אפילו לומר למה.

לא שווה לו את ההתעסקות. להוציא את הפועלים שלו מהלו״ז שהוא צריך לעמוד בו בשוטף.

מה המעצבת אומרת?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שהיא עושה ככה תוכניות 10 שנים ומעולם לא ביצעו בצורה הנ"ל.

כמו כן שאין לה יכולת לדעת מראש איפה הדלת תמוקם במשקוף ולכן היא סימנה את קו הדלת כקו שינוי הריצוף.

פורסם

אני מכיר קבלן. הוא יותר בדירות בוטיק/וילות מפונפנות, שעובד צמוד עם המעצבות, ככה שאין מצב שהוא היה מוציא עבודה כזו... אבל נראה מה הוא אומר.

פורסם

השאלה מה לעשות עם זה עכשיו.. השקענו בדירה הזו בשדרוגים ותוספות מעל 300K ש"ח. ובסוף אני מקבל משהו שנראה כמו עזה. 

רמת הביאוס מהעניין הזה מוגזמת אצלנו - אבל זה בעיקר כי אנחנו לא מוצאים פתרון.

פורסם

זה באמת מבאס אבל מסוג הדברים שמתרגלים אליהם ואז מפסיקים לראות אותם. אולי יש פתרונות דקורטיביים אחרים לעניין. בכל מקרה, השאלה הראשונה היא, של מי הטעות, אם כי יהיה קשה עד בלתי אפשרי לכופף אף אחד מהצדדים. לגבי האיטום, אני גם אשאל אם יש פה בכלל סיכון בתיקון.

פורסם

מזתומרת של מי? של המעצבת. 

גם מה זו הטענה הזו שהיא לא יודעת מיקומים. כשלא יודעים מיקום סופי של משהו מסרטטים סטנדרט ומשאירים הערה. אני כבר לא מדבר על העובדה שקו דלת כמו שהיא סרטטה זה אפילו לא סטנדרט…

פורסם (נערך)

אני מהתחום של עיצוב הפנים, 

התכנית מצד אחד לא חד משמעית /מפרטת בצורה טובה קו הפסקת ריצוף עם הערה שסוגרת פינה ללא פרשנויות.

מצד שני בהערות כתוב שבאחריות המבצע לבקר טעויות או דברים לא ברורים ולודא אותם ולכל בעל מקצוע עם ניסיון מינימלי ברור ששם לא צריך להיות קו הפסקת הריצוף.

השאלה שלי היא כדעשיתם מסירת דירה חברת בדק או מי מטעמכם לא כתב את הדבר הזה בהערות לתיקון רג'קטים לפני קבלת מפתח? 

איך פותרים את זה?

- פרוק ותיקון על ידי הקבלן אם יסכים זה האידיאל, במידה ולא אולי אם יסכים לתשלום סביר.   נ.ב צריך יהיה גם לפרק ולהרכיב את הדלתות, אולי פינישים. 

- פרוק ותיקון ללא הקבלן- החסרונות כגון אחריות וכו'... אבל עדיין פתרון יסודי ולא להתבעס כל פעם שעוברים ליד זה.

-אופציה קלה לאחר מעשה-  התקנת סרגל רצפתי מתכתי דק באזור החיצוני מקצה משקוף הדלת ועדד מתחת לקו סגירת הדלת, זה מטשטש את הטעות בטח לא יבלוט כמו עכשיו , זה פתרון פחות יסודי אבל עלות זניחה וללא כל הבעיות והעלויות באופציות הקודמות, מקסימום קצת התעסקות עם הדלת. צריך לדאוג ליחידות בכל הדלתות באזור ולבחור סרגל מסויים שיראה טוב ולא בולט לדעתי יכול לעשות את העבודה.

עריכה אחרונה על ידי yb
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

הקבלן ביצע לפי התשריט, אין פה שום בעיה.

המעצבת טעתה או ש-

היא תכננה דלתות כיס נסתרות ולאחר מכן החליפה בדלתות "סטנדרטיות" ולכן התקלה.

בדלתות כיס, הביצוע אכן באמצע. בדלתות כנף רגילות - קו הקיר הפנימי של האמבטיה הוא זה שקובע את סיום הפרישה.

בכל מקרה אין לך מה להלין על הביצוע, הוא בהתאם לתוכנית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...