Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אני צריך עזרה ברכישת רכב בסביבות ה50 אלף ש"ח , הרכב צריך להיות אוטומטי ויחסית אמין , בטיחותי וטיפולים די זולים - הכי שווה במסגרת התקציב הזה...

אני מעריך שיסעו בו כל יום.

תודה.

פורסם

הוא רשם אוטומטית בהודעה הראשונה.

יאריס אוטומטית לא נכנסת לתקציב.

סיוויק מיותרת מבחינתו. כוח לא היה אחת מהדרישות, והביטוח יקר יותר משמעותית. עדיף לו במשפחתיות לקנות אלמרה \ אימפרזה \ קורולה מה שהוא ימצא קודם ובמצב יותר טוב.

הבעיה שכולן לא בטוחות במיוחד. אם רוצים בטיחות, על חשבון אמינות - מגאן. אם רוצים עדיין אחת מהיפניות, לבדוק בEURO NCAP את התוצאות של המבחני ריסוק (לשים לב לשנה, לא לבדוק מודלים חדשים). בזמנו היה פה מישהו שטען שהקורולה יחסית בטוחה מול האחרות (פרט למגאן), צריך לבדוק.

גיא

פורסם

תבדוק בEURO NCAP את ציוני הריסוק , זה ההבדל העיקרי שחשוב בין הרכבים האלו (קורולה, אימפרזה, אלמרה, לנטיס).

אם אתה רוצה את הבטוחה ביותר - מגאן. אבל היא נופלת מהיפניות באמינות.

גיא

פורסם

שימו לב שהקורולה שקיבלה את הציון הטוב יחסית (3 כוכבים של EURONCAP) זה הדגם עם הפנסים העגולים, 97 ומעלה (ב97 נמכרו שני הדגמים עדיין כמדומני). לא בטוח שהן נכנסות בתקציב, וגם מאחור הן מאוד מאוד צפופות ולפי דעתי בכלל לא ראיות לתואר משפחתית.

מה עם הלגאסי?

פורסם

פעם ראיתי תוצאות מבחן ריסוק אוסטרלי של אימפרזה, שהתוצאות שם יחסית היו לא רעות. אבל יש לקחת בחשבון כמה דברים:

1. רכבים אירופאים לא נבחנו במבחן הזה ולכן השוואה לדגמים רבים שנמכרו בארץ לא אפשרית.

2. אני לא זוכר באיזה מבחן היא נבחנה, אופסט או פרונטלי מלא.

3. אני לא זוכר אם היא אובזרה בכריות.

לכן קשה לומר אם אכן היא בטוחה יותר מהשאר.

מה גם שאימפרזות רבות בארץ נמכרו עם איבזור בטיחות חלקי.

בכל מקרה אם בטיחות היא נדבח חשוב בדרישות מהרכב, אז קומפקטית יפנית משנות ה-90 לפי דעתי לא צריכה להופיע ברשימת המועמדות.

אפשר אבל לעלות מדרגה כמו לגאסי או מונדיאו. עוד אופציות הן המיצובישי כריזמה (גדולה וזולה מאוד) ואולי אוקטביה, אבל אני לא בטוח שהיא נכנסת בתקציב.

פורסם

קודם כל שתיהן יקרות יחסית.

את האימפרזה אני מכיר רק בנתונים יבשים, אז ככה.

הוצגה ב92 ונמכרה עד סוף חייה ללא שינויים קריטיים.

מנוע בוקסר 95 כ"ס, קצת חלש אבל עמיד.

מרווח בסדר. מבפנים פשוטה מאוד, מיושנת ולא מפנקת. אחיזת כביש והתנהגות נחשבות לטובות יותר מהממוצע היפאני (לא אומר את מניסיון אלה מדברים ששמעתי וקראתי על הרכב עם השנים).

האמת שבשנים שאנחנו מדברים אני כבר לא זוכר איזה רמת איבזור באה עם מה.

קורולה. מנוע 16 מודרני יותר 110 כ"ס, מומנט 14 ומשהו. לא רע.

באה בגירסאות סאן (נמכרו בעיקר לחברות וליסינגים) וGLI המפוארת יותר (יש סיכוי שיש רמת איבזור שפיספסתי). ההבדל הוא ברוחב צמיגים, חלונות מאחור, פגושים בצבע הרכב ועוד כמה דברים שוליים. שתי כריות וABS בשניהם.

יש לזכור שמדובר בדגם 97 ומעלה.

מבפנים הרכב מרגיש איכותי ולא נותן תחושה זולה כמו הסובארו.

אני לא מת על המושבים שלו אבל הם בסדר.

נוחות יותר טובה מהלאנטיס או לאנסר נגיד. אבל עדיין קצת קשה במיוחד מאחורה.

הבעיה הכי גדולה לפי דעתי היא שתא הנוסעים מאוד קטן וצפוף, אפילו יותר מחלק ממכוניות סופר מיני מסויימות.

קורולה קיבלה 3 כוכבים במבחן ריסוק, שזה טוב יחסית למתחרות שלה דאז.

האמת שבדיוק נזכרתי, השבוע חבר שלי מכר קורולה 97 מהצורה החדשה ב44 אלף אבל לרכב היו 210 אלף ק"מ. המחירון של הרכב נכנס בתקציב.

כמובן ששתיהן יפניות ולכן לשתי היצרניות מוניטין אמינות מעולה. בכל מקרה לא לשכוח שמבדובר ברכב בן 7-8 שנים ועם גיר אוטומטי! לכן לא להקל ראש ולבדוק בשבע עיניים.

פורסם

אני הייתי הולך על האימפרזה - מניסיון מצטבר עם רכב כזה שמשמש כרכב חלופי אצל אבי בעסק.

חוטף הרבה לחץ מנהגים שונים - ועומד בו בצורה מדהימה.

נוחות לא משתווה לצרפתיות (גם לא מתקרבת) - אבל האמינות, אלוהים האמינות....

פשוט רכב אמין מאוד.

אלון

• תוכן חדש...