Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יינות

mrmiki1234
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

עם הזמן אני עולה קצת במחירים ונהנה מבקבוק יין טוב גם מעל 50 ש'ח. הבעיה שאני כמעט תמיד אבוד בבחירה - מדי פעם יוצא אחד טוב ומדי פעם ממש לא. יש אתר / מדריך שאפשר להסתמך עליו (כמו ביקורות) ? איך אתם בוחרים? 

תודה

פורסם

בטווח הזה של המחירים זה פשוט *בלתי אפשרי*.

המגוון גדול מדי, יש מאות יינות שונים אפילו רק מתוצרת הארץ באזור הזה.

מה שמאוד יכול לעזור זה לקפוץ לערבי טעימות - יש לא מעט כאלה שמאורגנים על ידי חנויות יין, יקבים וכיו"ב, זאת שיטה לא רעה בכלל כדי להשוות בלי לחורר את הכיס.

והכי חשוב - במידה ואהבת יין מסוים אתה חייב לקנות את אותו יין בדיוק, אותו יקב ואותה סדרה, מאותה שנה, ומחנות שמקפידה על תנאי האחסנה של הסחורה. שנה אחרת - יין אחר. גם ביקבים הכי עקביים שיש. 

• רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, mrmiki1234 כתב:

יש אתר / מדריך שאפשר להסתמך עליו (כמו ביקורות) ?

התשובה הקצרה היא - לא.

איך אתם בוחרים? 

ניסיון חיים. 

מעבר לזה, להכיר קצת היסטוריה ואופי של איזורים שונים, למצוא יקבים שעקביים בתוצר שלהם, ומעל לכל, ליצור מערכת יחסים עם חנות יין שהמוכר מבין ומכיר אותך ואת הטעם שלך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יין טוב גם מעל 50 ש'ח

יש יינות טעימים גם במחירים הללו. ההעדפה שלי היא לדרום איטליה (פרימיטיבו, נגרואמרו) לטעמים פירותיים יותר ודרום צרפת (קוט דה רון ולנגדוק) ליינות יותר עדינים.

לפני 5 דקות, Giant_TA כתב:

תשתמש באפליקציה Vivino 

אני חושב שזו דרך מעולה ללכת לגמרי לאיבוד...

אם כי, אם ליין יש אלפי הצבעות חיוביות, זה אומר משהו.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, falou כתב:

אני חושב שזו דרך מעולה ללכת לגמרי לאיבוד...

אם כי, אם ליין יש אלפי הצבעות חיוביות, זה אומר משהו.

ביקרות באמת לא מחייבות, בדיוק עכשיו פתוח אצלי יין מצויין שקיבל דירוג 3.1. 

מצד שני, לא יצא לי לקנות יין שקיבל ציון מעל 4 ולא היה אחלה לכל הפחות. 

מבחינת יינות לצערי בארץ הייבוא חלש וקשה למצוא משהו במחיר לא מנופח בהגזמה. לכן לרוב אני קונה תוצרת ישראלית. 

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם

אני אצרף כמה המלצות:

https://www.hacarem.com/portfolio/פול-מאס/

יינות לא יקרים (בחלקם) והיו הרבה שמאוד מצאו חן בעיני. בצד האירופאי/עדין יותר של עשיית יין

גם יקב שאפוטייה מצויין (יש גם מאוד יקרים)

https://www.hacarem.com/portfolio/שאטו-סיינט-מישל/

יין אמריקאי. קצת יותר כבד ועשיר בטעם, אבל לרב תמורה טובה לכסף.

https://www.hacarem.com/portfolio/קינטא-דו-קראשטו/

דומה ליינות הספרדים, רק יותר בזול

יינות של יקב Catena מארגנטינה, גם טוב.

זה שחפרתי מהזכרון ומגוגל בשלוף...

לפני 8 דקות, Giant_TA כתב:

ביקרות באמת לא מחייבות, בדיוק עכשיו פתוח אצלי יין מצויין שקיבל דירוג 3.1. 

האפליקציה בעיקר נופלת ביינות בסגנון שהוא יותר ״עולם ישן״ עם טעמים יותר מתוחכמים ופחות ״לפנים״. האפליקציה היא כמו מצעד הלהיטים, פונה למחנה הרחב ביותר.

• אהבתי 1

פורסם

נראה לי שהתיאור טוב או לא טוב פחות רלוונטי במקרא של טווח מחירים כזה.

מה שחשוב הוא לדעת לשים את האצבע על למה יין מסויים מוצא חן בעיניך ואחר לא. כדי שתוכל לתאר את הטעם האישי שלך ולקבל המלצות ממוכרים או להבין מביקורת כתובה האם יש סיכוי שהיין הזה פוגע לטעמך.

או לפחות לתעד את השמות והשנים של היינות שדיברו אליך.

אני שותה יין מגיל צעיר, נחשפתי להרבה סוגים. אני לא אוטוריטה בתחום ויש המון יינות שנחשבים לנפלאים ויקרים והם פשוט לא לטעמי. בחנות יין, אם בא לי לנסות משהו חדש פשוט אתאר למוכר איזה טעמים חשובים לי, או אתן 2-3 שמות של יינות שאהבתי.

פורסם

בנוסף לכל מיני המלצות ברשת או מחברים, כדאי מאוד להתנסות לבד ולטעום יינות שונים. לדעתי אין דרך אחרת לדעת בדיוק מה טעים לך ספציפית.

אני קונה יינות ישראלים, ולא מטעמי כשרות - לתמוך בתוצרת מקומית.

המלצות אישיות שלי:

ב 50-60₪ - גמלא מאלו/ הרי גליל אלון/ טפרברג דבוטאז'. 

70-80₪ פסגות קברנה/ קברנה פרנק,  סגל רכסים דישון.

90-120₪ - פלטר טריו/ יתיר הר המשא/ יראון הרי גליל / גבעות מחול הכרמים/ דלטון קברנה/  reserved/פטיט קסטל.

יינות יותר יקרים - אני אישית מחבב מאוד יקב "שאטו גולן".

קברנה סביב 130₪

מרלו 160₪

כ 200₪ עולה בקבוק "אליעד " - יין פשוט מעולה.

כ 400 ₪ "עוג "- מדהים,  אבל יקר בקטע מוגזם.

לדעתי, אותם היינות מבציר 2017, 2018 מוצלחים יותר מאשר בציר  2019.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ברמת מחיר של עשרות שקלים,בהכללה, אני מעדיף תוצרת חוץ. במחירים של מאות שקלים, להוציא אולי קסטל גרנד וין, אני לא מצאתי הצדקה לתוצרת מקומית. בד"כ הולכים ברמות מחיר האלו על המון טעמי עץ ופרי, לטעמי במוגזם

עם זאת, אין לי כזה ניסיון מקיף... 

ב-100 ש"ח היקב החביב עלי הוא ויתקין, שהולך על קו שונה בזנים ובטעמים והיינות שלו יותר מעניינים. הפטי סירה והקריניאן עד כה היו מוצלחים כולם. 

יתיר ויקבי גליל/גולן מצליחים לייצר קווים עיקביים של יין טוב, ו אי אפשר ליפול עם הר עמשא או ייראון

בשאטו גולן יש יינות מאוד בומבסטיים. הקברנה סוביניון הוא תמורה טובה, ואפשרו לעתים למצוא ב-100. 

פורסם

שמע בתור אחד שמגדיר את עצמו עם בלוטות טעם טובות.

אני מזהה איכות בהרבה מאכלים שאני אוכל, וביינות לא מצאתי את זה.

שתיתי זנים שונים ויינות שונים מחרמון ועד קצרין,רום,יער יתיר, גרנד וין,פלאם, דדה 

ובאמת שלא מצאתי הצדקה למחירים של מאות שקלים לבקבוק יין.

כשיצא לי להיות בספרד או איטליה שתתי אחלה יינות שעלו יורו-ים בודדים.

מה שכן רוב היינות בארץ של עד 50 שקלים כרמל,חרמון,גמלא וכו' מבחינתי זה לא ראוי לשתיה.

פורסם

קודם כל, באמת שעל טעם וריח אין להתווכח. 

אני מסכים לגבי יינות ישראלים במאות שקלים. טרם מצאתי משהו שהצדיק. הרבה פעמים זה פשוט יין מאוד סמיך, עם הרבה עץ והרבה פרי ויותר מדי מהכל, בשבילי. טעים, כן... אבל לא שווה את הכסף. אני מבדיל מההכללה הזו את הגרנד וין של קסטל.

ביינות חו״ל, יש יינות מיושנים שבאמת נותנים טעם אחר לגמרי, שדרך אגב - יכול להיות לגמרי לא לטעמך - אבל באמת מאוד שונה מיינות אחרים. שווה או לא שווה את הכסף, זה כמו עם בשר. אנשים עפים על וואגיו, למשל, לי זה חמאתי ורך מדי. אנשים נהנים מיין לבן או רוזה, אני שותה אבל אף פעם לא מתלהב.

כרמל - יש ויש. יש להן סדרות יותר מוצלחות וכאלו שלא הייתי שוטף איתם את הרצפה

חרמון - זה תלוי שנה. זה יין של שאריות. לפעמים יוצא תמורה טובה, לפעמים פחות.

גמלא לא שתיתי שנים.

אני חוזר על ההמלצה על ויתקין. כמובן שאין לי ניסיון עומק על כל השנים, אבל אני חושב שהיינות שלהם חורגים מהנורמה של הטעם בישראל - ולטעמי לטובה. חלק מזה זה הטעם שלי, חלק מזה זה מה שאוהב חדשנות ושוני, אבל אני ממליץ לפחות לנסות.

נ.ב. צריך לזכור שיש שוני משנה לשנה וגם מבקבוק לבקבוק. זכור לי שאחותי ואני פתחנו פעם איזה טומרסקה לא יקר מדרום איטליה, ועפנו. היין היה פגז, עם טעמי חבית מובחנים, שלא מוצאים ביין צעיר. כיף. פתחנו בקבוק משנה אחרי... לא דומה. מצאתי אחד מאותה שנה בלוקיישן אחר.... לא. הבקבוק ההוא היה ייחודי. לך תדע למה...

• אהבתי 1

פורסם

כן גם יש קטע מאוד אינדיבידואלי ברגע ובחויה שאתה נמצא בה באותו הרגע עם היין.

זה אומר שאני יכול לתת לך שני בקבוקים מאותה סדרה ,מאותה שנה ושאוחסנו באותם תנאים,

אחד מהם אתה תפתח בערב ממוצע אחרי ריבים בעבודה ושעות בדרכים והוא יראה לך סביר +-

את השני תפתח בארוחה רומנטית עם אשתך במסעדת יוקרה בקומה ה 47 בעזריאלי עם סטייק מושלם.

אני חותם שהדעות על היין יהיו שונות לגמרי.

• אהבתי 2
פורסם

אני לא שותה הרבה יין אבל כשיש אפשרות אני שותה, ולדעתי עדיף ללכת לערבי טעימות ולהיסגר על המנעד שאתה אוהב.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...