Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בפז'ו 308GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תתחדש! זוכר אותך עוד מהימים עם הקליאו..

הרכב הזה היה חזק אצלי על הכוונת אבל בסופו של דבר הדרישה לאוטומט ניצחה.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי דורון ידידי, וודאי אני זוכר גם כן, הייתה לך קליאו 172 MK2 .

אני רואה שאתה עכשיו עם גולף GTI PP, לטעמי זו הגרסה הטובה ביותר של גולף GTI בכל השנים האחרונות.
אם אתה חייב אוטומטי, אז מעבר לגולף יש גם את גרסת ה-GT של ה-308, שהיא תמורה מעולה למחיר ובלי להתכוון ובלי יומרות יכולה להתחרות בגולף GTI...
היא מהנה מאוד ונוחה הרבה יותר מה-308GTI להתנהלות כללית.

לדעתי ה-GT לא מקבלת מספיק הערכה בארץ וגם בקושי נמכרה...

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
בתאריך 30.4.2022 בשעה 18:34, Liran xsi כתב:

זה היה בדצמבר 2002, גיל 19 על סף רכישת הרכב הספורטיבי הראשון שלי, ההתלבטות הייתה אז בין אלפא 145, הונדה סיוויק האצ'בק VTI, פז'ו 106 XSI 1.6.

בהתאם לזמינות ולמצב ונדירות הרכבים שהיו אז, נבחרה ונמצאה ה-106XSI עם מנוע 1.6 מהבציר האחרון שלה 1996, רכב מושלם להתחיל איתו את החיים הספורטיבים על ההגה, עם כל מה שצריך נהג צעיר ונמרץ על ההגה של הקטנה החמה ביותר שהייתה אז, זה היה תור הזהב של פז'ו.
לאחר מכן היא הוחלפה אצלי ב-106 ראלי MK2, קליאו ספורט 172 ומגאן RS CUP.

מוזמנים לשאול שאלות.

איך אתה משווה ביניהן?
האם הקליאו היתה כמו הפיג'ו רק עם כוח?
האם מנוע אטמוספרי שצריך למשוך למעלה יותר מתגמל ממנוע טורבו מודרני כמו במגאן וה 308?
איך זה לנהוג במכונית ספורט שקטה? איך נשמעו הקודמות?
האם המגאן היתה טובה יותר מהפי'גו בנהיגה ספורטיבית?
האם ההיגוי בפיג'ו 106 יותר טוב מכולן והאם ההילה האגדית מוצדקת?
אם היתה יכול לקבל אחת מהקודמות בחזרה, במי היתה בוחר?
תובנות נוספות?
(סליחה אם חפרתי)

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

תתחדש. נראה אקזמפלר מהמם.

כן זכורה לי לרעה הביקורת של @sronis על ה 308 כשרק יצאה שדיי השאיר לי טעם רע על הרכב אבל אני בטוח שהוא עדיין מהנה לנהיגה ודווקא אשמח לשמוע ממך כבעל קליאו לשעבר איך ההרגשה מול הקליאו, דינמיות, תחושות בהגה וכו'.

Miata ND2

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עדכון

הסתיימה שנה ראשונה עם הרכב.

ק"מ עדכני של הרכב 56000 ק"מ.

בדיוק 10k מאז שהיא נרכשה באפריל 2022.

בשנה שהרכב אצלי הוא עבר 2 טיפולים, (47 ו-55 אלף ק"מ) כמה טיולי נהיגה ו-3 ימי מסלול בפצאל

בטיפול הראשון שבוצע לרכב במאי 2022 ב-47000 ק"מ זה היה טיפול סיום האחריות , מעבר לטיפול השנתי הוחלפו על חשבון החברה גם השטיחים ברכב, 2 סמלי GTi חיצוניים שהציפוי ניקל שלהם מעט התקלף, ו-2 גומיות מסגרות חלונות שהיו עליהם סימנים.

כל התלונות שלי להלן צולמו על"י נציג לובינסקי ואושרו ללא כל בעיה, הכל בוצע אצל איציק האלוף במונזה עפולה.

בטיפול השני ב-55 אלף ק"מ, טיפלתי בתופעה מסויימת שקיימת ב-308GTi, בגלל הדיפרנציאל המוגבל החלקה מכאני יש רעש של שריקה/יבבה בהפניית הגה חדה בהילוך ראשון/שני.

קיים בעולם tsb של פג'ו לפתרון הרעש לשים תוסף בשמן הגיר.

וכך עשיתי גם בהמלצתו של ידידי שמעון מ-GP, התוסף השקיט משמעותית את התופעה וכעת כמעט ואין את השריקה.

בכל הקשור לנהיגה, כמובן שהחיבור עם הרכב משתפר יותר ויותר ככל שאני נוהג בה, האס הכי חזק של הרכב הזה זו הקלילות המדהימה שלו, בנהיגה חזקה על המגבלות הרכב מרגיש קליל ופיזית קטן יותר ממה שהוא, כתוצאה מכך הוא מגיב סופר מהר ובטבעיות ובהירות לכל פקודה.

זו תכונה סופר נדירה ברכבים של היום שרק גודלים ומשמינים....

במסלול פצאל המכונית פשוט פורחת, עם קצב מרשים והנאה צרופה.

החסרון היחסי - בורר ההילוכים הבינוני...

רכשתי שורט שיפטר, מחכה לאסוף ולהתקין זה צריך לשפר את תפעול הידית.

במהלך השנה לא היו תקלות ברכב ולא נדלקה אף נורת אזהרה בלוח המחוונים.

DSC04333.thumb.jpg.da37ae13415d9d7f5c32018f89cda842.jpg

DSC04566.thumb.jpg.9204b296aad8b20b94c68b5bc510cf9f.jpg

DSC03777.thumb.jpg.9ea40440d2cae479f9657f665191ef15.jpg

DSC03878.thumb.jpg.9e084c2fe1b21396b6217dc7e1631b8f.jpg

DSC04608.thumb.jpg.f0d34472a9cc124dd6035d02150fa05d.jpg

עריכה אחרונה על ידי Liran xsi
  • אהבתי 8
  • רעיון טוב! 1

DS 7 CROSSBACK 2019

פורסם

שאלה לגבי הרעש מהדיפ' - האם הוחלף שמן גיר לפי הוראות יצרן? 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

ספציפית אצלי ברכב שמן הגיר הוחלף בפעם הראשונה בטיפול השלישי, 45, למרות שטופל עד אז רק במוסך המרכזי של לובינסקי.

בבדיקה שעשיתי לפני שרכשתי את הרכב שלי, בהיסטוריה של עוד 2 רכבי 308Gti ראיתי שגם לא בוצעה החלפת שמן הגיר בטיפול הראשון.

לפי מיטב זכרוני הוראת היצרן אומרת החלפה בפעם הראשונה ב-15 אלף ק"מ בטיפול הראשון ואז בכל 30 אלף או 2 טיפולים.

בכל מקרה אבל, התופעה מוכרת וקיימת בדגם בעולם והעובדה היא שפג'ו הוציאו מסמך תיקון tsb לנושא שפותר את הבעיה.

כאמור גם אם תחליףתשמן גיר כל אפילו 5000 קילומטר בחלק מהרכבים זה לא יעזור ורק התוסף פותר את התופעה.

עריכה אחרונה על ידי Liran xsi

DS 7 CROSSBACK 2019

• שנה מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...