Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחזיק טויוטה runx 2006. בסהכ מצבה טוב ואני מקפיד על טיפול שנתי שכולל החלפת שמן, פלאגים, מסננים, בלמים וכד׳. הרכב עם 270k קמ. עושה בממוצע 15k בשנה.

בשנתיים האחרונות החלפתי 4 בולמי זעזועים, 4 תושבות מנוע, 4 קויילים, 2 ציריות, מייסב קדמי ונאבה, פלאשינג למנוע והחלפה יזומה של כל נוזל הקירור.
הריפוד של הגג צנח (תופעה מוכרת ברכבים האלה) ובינתיים הידקתי אותו עם אקדח סיכות.

שמתי לב שהוא כבר אוכל שמן (אני צריך למלא אחת לשלושה חודשים בערך חצי ליטר). 

הרכב סוחב יפה, מזגן טוב והעברות הילוכים די חלקות. חמסה חמסה. אין לו בעיות אקוטיות למעט רעידות בעמידה (מחיפוש בפורום הבנתי שזה כנראה קשור לניקיון בית מצערת).

למרות זאת, אני מתחיל לחשוש מהפתעות שקשורות לגיל ורציתי לשאול אם יש פעולות יזומות שכדאי לבצע ברכב הזה בגיל שלו. האם יש דברים מסויימים כשדאי לשים לב?

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם

הורדה של אגן השמן ובדיקה אם יש בוצה. החלפת שמן גיר ביצעת?

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

החזקתי רכב כזה 2007, מכוניות מעולות. תיקון ריפוד גג עולה כ 500₪.

הייתי ממליץ לנקות מצערת וחיישן אוויר. 

לבדוק היטב צינורות מים שהם לא בלויים או סדוקים. ככל אלה רכבים ללא תקלות או מחלות אבל השנים עושות את שלהם. 

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
לפני 45 דקות, timur2008 כתב:

תיקון ריפוד גג עולה כ 500₪.

הבעיה שאחרי האקדח סיכות הוא הרס את החיפוי עצמו

פורסם (נערך)
בתאריך 26.4.2022 בשעה 16:03, Coro כתב:

הורדה של אגן השמן ובדיקה אם יש בוצה. החלפת שמן גיר ביצעת?

לא ביצעתי החלפת שמן גיר מלאה (כשהחליפו ציריות ברח קצת שמן ועשו השלמה).

מוסכניקים שדיברתי איתם על זה לא ששו לבצע החלפה, טענו שזה עלול לעשות יותר נזק מתועלת כי כך וכך (וחייב להודות שזה נשמע לי קצת כמו אמונה טפלה).

להבנתי כל נוזל מאבד עם הזמן את תכונותיו ולכן יש לבצע החלפה של שמן גיר.

לפני 19 שעות, EliC25 כתב:

הבעיה שאחרי האקדח סיכות הוא הרס את החיפוי עצמו

למה ומדוע? נדמה לי שמדובר בסוג של קרטון, לא? מדובר על סיכות של מהדק...

נ.ב. הרפד היחיד בירושלים (אני ירושלמי) שמוכן לעשות את העבודה הזאת ביקש את הסכום הנכבד של 1200 ש״ח.

לפני 20 שעות, timur2008 כתב:

הייתי ממליץ לנקות מצערת וחיישן אוויר. 

מכיר מוסכניק רציני ואמין עם ידיים טובות שידע לבצע את הניקוי בלי להרוס? (באיזור המרכז ורצוי ירושלים)

עריכה אחרונה על ידי Lt. Dan

Toyota runX 2006

פורסם
לפני שעה, Lt. Dan כתב:

לא ביצעתי החלפת שמן גיר מלאה (כשהחליפו ציריות ברח קצת שמן ועשו השלמה).

מוסכניקים שדיברתי איתם על זה לא ששו לבצע החלפה, טענו שזה עלול לעשות יותר נזק מתועלת כי כך וכך (וחייב להודות שזה נשמע לי קצת כמו אמונה טפלה).

להבנתי כל נוזל מאבד עם הזמן את תכונותיו ולכן יש לבצע החלפה של שמן גיר.

למה ומדוע? נדמה לי שמדובר בסוג של קרטון, לא? מדובר על סיכות של מהדק...

נ.ב. הרפד היחיד בירושלים (אני ירושלמי) שמוכן לעשות את העבודה הזאת ביקש את הסכום הנכבד של 1200 ש״ח.

מכיר מוסכניק רציני ואמין עם ידיים טובות שידע לבצע את הניקוי בלי להרוס? (באיזור המרכז ורצוי ירושלים)

האמת זה כל כך פשוט לעשות לבד. 4 ברגים, ספריי ניקוי 20-30שח. יש המון סרטוני הדרכה ביוטיוב. ואם אתה עדיין מתעקש, כל מוסך יעשה את הפעולה בקלות. מדובר בפעולה פשוטה ביותר. 

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Lt. Dan כתב:

אני החלפתי שמן גיר אחרי 165 אלף ק"מ, אבל מה שהמוסכניק אמר לך זאת לא אמונה טפלה. אתה מוזמן לחפש דיונים על כך בפורום.

בכללי אם הגיר בסוף חייו די מוסכם שהחלפה תזיק ותקרב את סופו. אם הוא במצב ממש טוב די מוסכם שזה לא מזיק ואף מועיל, מה שנשאר זה להמר מה מצב הגיר אצלך אחרי כמעט 300 אלף ק"מ. לדעתי הסיכון לנזק גובר על הסיכוי לתועלת ולא הייתי מחליף.

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם (נערך)
  1. הדעות של מכונאים חלוקות על החלפת שמן גיר. דע לך שהחלפה (ברכב זה) מחליפה רק 60% מהנוזל אאל"ט. אני החלפתי לאחר שבעליות מים המלח לירושלים נדלקה שגיאה על חימום הגיר כך שלא ראיתי ברירה. ביצעתי 3 החלפות במרווח של כמה ימים כדי להחליף כמה שיותר נוזל. זה היה לפני כמה שנים טובות והכל בסדר עם הגיר. זה לא רכב שהוזנח אלא טופל לפי הספר לפני שהגיע אליי.
  2. צריכת השמן של המנוע החלה לאחר הפלאשינג?
עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

פורסם
לפני 3 שעות, Coro כתב:

אני החלפתי לאחר שבעליות מים המלח לירושלים נדלקה שגיאה על חימום הגיר כך שלא ראיתי ברירה.

בכמה ק"מ ושנים הרכב שלך אחז אז?

פורסם
בתאריך 27.4.2022 בשעה 21:10, Coro כתב:

צריכת השמן של המנוע החלה לאחר הפלאשינג?

פלאשינג עלול לגרום לצריכת שמן מוגברת? גם לאורך זמן?

לא שמתי לב להשפעה. זה יותר עניין שהתפתח באופן הדרגתי עם הזמן. מניח שזה קשור לשחיקה הדרגתית של הרינגים?

בתאריך 27.4.2022 בשעה 19:20, timur2008 כתב:

האמת זה כל כך פשוט לעשות לבד. 4 ברגים, ספריי ניקוי 20-30שח. יש המון סרטוני הדרכה ביוטיוב. ואם אתה עדיין מתעקש, כל מוסך יעשה את הפעולה בקלות. מדובר בפעולה פשוטה ביותר. 

מוסכניק אחד ריסס ספריי ניקוי, זה היה נראה טוב לכמה דקות ואז הרעידות בעמידה חזרו לסורן... אני זוכר שראיתי פה פוסט של מישהו שלקח את הטויוטה שלו לפירוק וניקוי יסודי של בית מצערת.

בתאריך 27.4.2022 בשעה 20:39, tza כתב:

בכללי אם הגיר בסוף חייו

הוא לא מרגיש כמו גיר בסוף חייו... אבל אין לדעת...

Toyota runX 2006

פורסם (נערך)

הרעידות בעמידה - אם הטורים קבועים זה לא מצערת אלא משהו אחר.

אני החלפתי שמן גיר לאחרונה ב200000 ק"מ אבל כמו שאמרתי הוחלף כל כמה שנים. אל תסיק מזה על הרכב שלך.

במנועים האלה הייתה בעיה בתכנון המנוע שגרמה להווצרות בוצה באגן השמן שהובילה לסתימה של הרשת של משאבת השמן ולמוות מוקדם של המנועים. הפתרון של טויוטה היה לעבור מ15w40 ל5w30. משום מה, המוסכים לא אמרו ללקוחות שמצטברת בוצה באגן השמן ולא הציעו לנקות אותה.

פלאש עלול לגרום לנזילות.

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

פורסם

המצלצה לניקוי מצערת וחיישן אוויר הייתה כהמלצה לתחזוקה כללית שהבחור ביקש ולא כפתרון לרעידות 

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תוכן חדש...