Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו לא רק שאלה אם קל או קשה להוכיח.

בוא נגיד שתתבע ויקבלו את זה שההתנהגות ביזיונית. אם תקבל פיצוי שמן הוא יגיע לפחות מרבע ממה שעורך הדין יעלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

יופי - ככה יותר נעים (לי לפחות) 

כשכתבתי סקרנות - זה כי רציתי לשאול שאלה כאן את כולם ולראות מי יוכל להסביר לי - דחיית סיפוקים - בסדר, זה אישי - לא נכנס לזה. 

אבל למה בעצם למהר לבטל הזמנה? מהRUSH כאן? 

מזמין הרכב מעבר לזה שהוא שם הזמנה נפגע כאן כלכלית? אם הרכב שלו בזמן הזה מאבד מחירון וזו עסקת טרייד למשל - כן יש כאן פגיעה כלכלית שאף אחד לא אשם בה - כאן אני יכול להבין למה אולי לבטל הזמנה - מצד שני יש לזה הרבה גישות לפתרונות שונים. 

אבל האם יש כאן פגיעה מעבר לפשוט לשים הזמנה? 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 3 דקות, lanosforce כתב:

כשכתבתי סקרנות - זה כי רציתי לשאול שאלה כאן את כולם ולראות מי יוכל להסביר לי - דחיית סיפוקים - בסדר, זה אישי - לא נכנס לזה. 

אבל למה בעצם למהר לבטל הזמנה? מהRUSH כאן? 

אז קודם כל ,לך אישית חייב התנצלות כי רק השני כתב במפורשות שהתכוון לאי יכולת לדחות סיפוקים,אז רשמתי בצורה גורפת.
בקשר לסקרנות אמיתית,בהחלט יש לי מה להוסיף מהתובנות שלי,שנה לקח לי להזמין רכב נוסף,בשוק שבאמת ירד מהפסים.
עלות רכישה זה רק חלק (בהחלט הכי משמעותי) מחישובי TCO,וזה מאוד מאוד אישי,כל אחד מניח הנחות שונות בחישוב הזה,ומתמחר לעצמו בצורה שונה את הרכיבים שלו,וגם רוב האנשים טכנית גם אם היו רוצים,לא יכולים לחיות עם EV,וזה באמת לא מתאים לכל אחד.
אצלי נמאס להיות נהג מונית של המשפחה/ולאשתי נמאס לבזבז זמן/להתעצבן על תחבורה ציבורית הלא קיימת בארצנו !!!
גם אני לא מוכן לשים שקל אצל מישהו שלא מסוגל להתחייב מתי מסוגל לספק,מצד שני הזמן עבר עבר,מה שרציתי,ממש לא יהיה בזמן הקרוב,בטח לא במחירים שאני חושב שזה כלכלי,בדקתי גם בחו"ל,בסוף כמו כל דבר בחיים זה פשרות,והוזמן מה שהכי מתאים וזמין,ולפי חישובים בלב שלם מתחתי את התקציב ל-180K.
כי מרגע הזה הרכב הזה רק יחסוך לי.אז יש כאלו שיגידו זה טימטום,עדיף לקנות רכב ב-60K,אין לי שום רצון להתווכח עם אנשים כאלו,כי כמו שהדגשתי כל אחד שיעשה את החישובים של עצמו לפי יכולת/מצב/עדיפות כלכלית של עצמו.
הרכב הראשי כרגע,נקנה ב-150K לפני 3 שנים,וכבר נחסך בסביבות 50K לפי נסוע שביצע,לפי תחשיב שמרני מול רכב דומה ICE עם צריכה ממוצעת 12ל' ל-100 ועלויות טיפול.

לפני 24 דקות, lanosforce כתב:

מזמין הרכב מעבר לזה שהוא שם הזמנה נפגע כאן כלכלית? אם הרכב שלו בזמן הזה מאבד מחירון וזו עסקת טרייד למשל - כן יש כאן פגיעה כלכלית שאף אחד לא אשם בה - כאן אני יכול להבין למה אולי לבטל הזמנה - מצד שני יש לזה הרבה גישות לפתרונות שונים. 

הוא טוען שכן,משכיר רכב כנראה לפי הצורך.
מה הנזק אם זאת עסקה מורכבת מימונית,אין לי שמץ,לצערי אישתי (צריך לדעת איפה לוותר) לא רצתה עסקה מימונית אפילו שהכסף כמעט חינם היום (האמת כבר פחות),אז אצלי הכל ציק מזומן,אבל גם אז לא בטוח שאפשר לקבל פיצוי על פגיע כלכלית מסויימת.

לפני 30 דקות, lanosforce כתב:

אבל האם יש כאן פגיעה מעבר לפשוט לשים הזמנה? 

כל עוד את 500/1000 ש"ח לא היה צריך להלוואות או ממש היה צריך אותו במיידי,ובמקום שיישב אצלו בעו"ש שלו שכב אצלהם,אין שום פגיע ממשית,רק פגיע סובייקטיבית !

לפני 32 דקות, Night Driver כתב:

בוא נגיד שתתבע ויקבלו את זה שההתנהגות ביזיונית. אם תקבל פיצוי שמן הוא יגיע לפחות מרבע ממה שעורך הדין יעלה.

ולא כולם פועלים במישור המשפטי ממניעים רווח כספי,הרבה פעמים מוכנים להפסיד זמן/כסף/אנרגיה כדי להוכיח/לקבל גושפנקא משפטית שהם צדקו..

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אז קודם כל ,לך אישית חייב התנצלות

הכל בסדר - גם הבנתי היטב את הטענה שלך שתגובה שלי כללה בתוכה הכללה לא מכוונת אך עדיין הכללה. 

אני מניח שכל אדם מתנהל בצורה שמתאימה לו ויש המון דרכים לגרום למשק בית להצליח - נראה שאתה מחושב "על השקל" כמו שאומרים. 

אצלי הגישה היא עם משהו הגיוני ואני מסוגל וגם רוצה - כנראה שאני גם יכול. 

מעולם לא קניתי רכב חדש מצד שני עסקת רכב חדש שאבא שלי עשה והרכב שלי לעומת זאת היה זה שנכלל בטרייד באותה עסקה - בכדי לא להפגע מירידת ערך - רצתי ומסרתי את הרכב שלי והעברתי עליו בעלות לטובת מחלקת הטרייד של היבואן בכדי שגם אבא שלי לא יפגע במקביל. 

בו זמנית - אכן במשך חודש ימים נאלצתי לשכור רכב קטן ולתקופה כזו קצרה באמת העדפתי לשכור רכב מאשר לקנות רכב ישן וזול במצב נסיעה ולהסתכן בתחזוקה לא ברורה (שזו עוד גישה לפתרון כי כאן לפחות יש משהו למכור בסוף התקופה שגם ככה כבר ספג את עיקר ירידת הערך שלו). 

אבל זה היה בתקופה שהשוק לא היה נראה כפי שהוא נראה היום וזה מזעזע - מאידך אני באופן אישי, מעולם לא ראיתי ברכישה של רכב חדש כמעשה הגיוני אלא אם כן זו רכישה לטווח של לפחות עשור אם לא 15 שנה. 

בסופו של דבר - וזה בעיקר לפותח השרשור 

הראיה שלי היא שצריכה להיות נקודה בה עושים CUT LOSS במידה וישנה פגיעה כלכלית וההבנה שעסקאות טובות תמיד יהיו רק שהן משנות את המכלול שלהן - יכולה להמתיק קצת את ההרפיה ממשהו שממש רצית. 

ומקווה מאוד שהרכב כן יגיע בסופו של דבר לפני שנקודת האל חזור תבוא. 

• מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 5 דקות, lanosforce כתב:

אני מניח שכל אדם מתנהל בצורה שמתאימה לו ויש המון דרכים לגרום למשק בית להצליח - נראה שאתה מחושב "על השקל" כמו שאומרים. 

אצלי הגישה היא עם משהו הגיוני ואני מסוגל וגם רוצה - כנראה שאני גם יכול. 

ממש לא מחושב על השקל,אבל בהחלט החישובים שלי שונים מאחרים.רכב הראשון בתור צעיר משוחרר צבא היה מניילון,עם הלוואה ששולם בקלות כי תמיד עבדתי,בזמנו זה לא היה חכם,לכן אחר כך שהחלפתי פעמיים עם הרחבת משפחה רק משומש לקחתי אחרי שעבר ירידת ערך של 3 שנים.ב-2019 את הקורולה הזקנה של 2006 הגיע זמן לתת מתנה לילד הגדול,ומצד שני רציתי רכב עם טכנולוגיה חדשה,כולל מעבר ל-EV מלא אבל אז הטווחים והיצע היה ממש מצומצם,ולא היה שום רכב משומש שעונה לצרכים,ואנחנו ממילה מחזיקים הרבה זמן לא מחליפים כל 3-4 שנים,כי מאוד שמורים,לכן בתור רכב שני לא היו לי ספקות שיהיה EV מלא,ועם מחירים של דלקים של היום ונסוע גבוה,אתה תופתע לגלות שהחישוב שלך ממש לא מדויק

לפני 14 דקות, lanosforce כתב:

מאידך אני באופן אישי, מעולם לא ראיתי ברכישה של רכב חדש כמעשה הגיוני אלא אם כן זו רכישה לטווח של לפחות עשור אם לא 15 שנה. 

ברכב PHEV החיסכון כמעט ירידת ערך שלו נכון להיום אפילו שאני משקלל את הנסוע הגבוה שלו,ומרגע ראשון נוסע ברכב מודרני חדש בלי עלויות תחזוקה לא צפוים..אבל עדיין יש אנשים שמעדיפים 80 אש"ח + XX כל שנה תלוי כמה נוסעים על רכב ישן,במקום מראש לשלם את הסכום הזה אבל מדקה ראשונה ברכב חדש בלי הוצאות כמעט.
ברכב חשמלי אם אתה יכול להטעין בבית (או בכלל בעבודה כמו אצל אשתי) המספרים פשוט מדהימים.קח עלות של 1 קוט"ש ל-5 ק"מ בצורה שמרנית,בנהיגה לא עצבנית בקלות האנשים מגיעים ל-6-7 ק"מ ל-1 קוט"ש ברכבים מסויימים....תעשה את המתמטיקה מפה !

פורסם

ברור - זה דיון אחר וגם לא נושא השרשור אז לא אגלוש לשם כבר. 

כל אחד והשיקולים שלו - אני בכלל מגיע ממקום שהרכב נקנה בשיקול של איזה מערכת סאונד אני הולך להתקין בו :) 

הרכב נקנה בהתאם לגודל הרמקולים והמגברים שאני הולך לשים בו :p

ואני גם מגיע ממקום של פאק-איט חיים פעם אחת אז קניתי רכב אמריקאי בן 10 עם צריכת דלק ממוצעת 1:6 והחזקתי למשך שנה וחצי עד שעשיתי CUT LOSS באמת. 

כן - בעצמי שוקל לרכב הבא בין היברידי לבין PHEV או EV - האם חדש? האם ישן אבל מותג? כל אחד והשיקולים שלו - ואכן זה לא נושא השרשור. 

שוב חוזר - לגבי הדיעה האישית שלי - פותח השרשור צריך לקחת את כל מה שנאמר כאן ולהבין אם הוא רק רצה לפרוק כאן קצת תסכולים או שיש משהו מעבר שהוא לא לקח בחשבון בגלל שהעסקה מסנוורת או אולי כבר לא כזו כדאית עבורו. מאידך - אני מפציר בפותח השרשור לקחת את הזמן ולחשוב ולהיות כנה עם עצמו ואם יש כאן בעיית דחיית סיפוקים או אין כאן או אם הבעיה אחרת - קודם כל להיות מודע לכל הפרטים לפני שמבצעים פעולה. 

בהצלחה. 

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, lanosforce כתב:

כן - בעצמי שוקל לרכב הבא בין היברידי לבין PHEV או EV - האם חדש? האם ישן אבל מותג? כל אחד והשיקולים שלו - ואכן זה לא נושא השרשור. 

אכן גלשנו,ובזה אסיים,היום כבר יש היצע שוק שני של היברידי/PHEV,והדבר הכי חשוב שאנשים עוד לא קלטו,זה רציפות ביטוחי של סוללה,ספציפית בקיה זה הכי זול ובדיקה שבלי זה עושים לא עולה כסף,בלי זה לא שווה כלום הרכב הזה,כל היצרנים מאוד קפדנים אם אתה עובר אפילו בק"מ אחד !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם

אני הכי מבין בעולם את כל הבלאגן הזה, אני עצמי הזמנתי ג'ילי גם את ה460 דו גווני, וזה היה אחרי שחקרתי את כל שוק הרכב בחשמלי שהיה בהיצע, וג'ילי היה היחיד שעמד בשווי לעומת המחיר.

קיבלתי צפי הזמנה לאוגוסט ספטמבר, בנתיים העלאתי את הרכב שהיה לי בהרבה מעל המחירון, במחשבה שאם אצליח למכור יוצא שנהנתי עם הרכב וגם מכרתי אותו ביותר ממה שקניתי...

לא כ"כ האמנתי שאצליח באמת למכור כפרסמתי באמת במחיר יקר, אבל לא הייתי לחוץ... אחרי שבועיים אני מקבל טלפון מלקוח רציני ששואל פרטים על הרכב, ולאחר משא ומתן קצר והנחה של 200 ש"ח קנה את הרכב, מה שיוצא שאני נשארתי בלי רכב והתחלתי להתנייד בתחבורה ציבורית, שם כבר התחלתי להיות צמא לרכב... עד שבררתי דרך חבר של חבר שמכיר את המנהל והוא אמר לי שרןב הסיכויים שיהיה עיכוב של כמה חודשים נוספים מה שאומר שאת הרכב לא אקבל באוגוסט אלא יותר באזור ינואר 23...

בקיצור, בסוף החלטתי להתפשר וללכת על ה350, ואז התברר שגם שם יש תור ארוך של ממתינים, אם כי לא כמו ה460...

אחרי שהפעלתי לחץ בסוכנות וקצת בלאגן קיבלתי בס"ד את הרכב ממש בימים האחרונים, ואני חייב לציין שבאמת הרכב שווה כל שקל, מה עוד שביומיום לא באמת צריך את ה460 ק"מ, אלא ה350 מספיק ברווח.

שורת תחתונה, המלצה שלי תשנה ל350 תלך לסניף תבקש לשבת עם המנהל ותסביר לו שאתה משנה רק בגלל זמן ההמתנה ושיתחיבו לך לצפי בחודש בקרוב, מנסיון אצלי זה עבד.

בהצלחה

• אהבתי 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

לא הבנתי את העניין של הטווח. נראה שיצרו מלאי מהטווח הקצר? מעניין מה הייתה האסטרטגיה שלהם. רוב מוחלט של הלקוחות יעדיף את הטווח הגדול יותר תמורת תוספת תשלום שהיא לא גדולה.

ב mg לדוגמא ההפרש עומד על רק 4 או 5 אלף ש"ח. לדעתי לטווח הארוך לקחת את הטווח הקצר יותר עלול להתברר כטעות. אבל ימים יגידו.

דרך אגב הקנייה של mg נראה יותר מאורגנת.

יש לך אזור אישי באתר היבואן. שאתה יכול להתעדכן. וליצור קשר ישירות עם הנציג שמטפל לך בהזמנה באופן ישיר.

נכון שגם פה יש זמן המתנה לא קטן, אבל ההרגשה שונה.

הזמנתי ג'ילי בינואר בעסקת ליסינג.

לאחר שבחודש מרץ קיבלתי הודעה שהאספקה נדחתה מחודש 06 לסוף השנה + המחיר עלה, ביטלתי.

פורסם

חברים יקרים!

הבעיה היא של ציפיות לא ריאליות.

קרסו היה רוצה למכור הרבה יותר מכוניות ממה שהוא מוכר, יבואן ג'ילי היה שמח לספק את המכוניות לכל המזמינים בזמן שנקב בהזמנה הראשונית.

בנובמבר כשרוב האנשים שמתלוננים עכשיו הזמינו, היו ליבואן הזמנות אצל היצרן לפברואר-מרץ. בינואר-פברואר היצרן הודיע ליבואן שלא יוכל לספק לו את הכמות שהזמין, ונתן לו תאריך חדש.

בניגוד למה שנכתב כאן בהזמנה אין שום התחייבות משפטית לספק את הרכב במועד מסויים (אלא רק אחרי שהרכב מגיע ארצה והתמורה משולמת במלואה) 

המצב בשוק הוא כזה שהרוב המוחלט של הביואנים לא יודע מתי יהיה מלאי  אז אם אתם מממתינים לרכב חדש כדאי שתנהגו באופן הבא:

1. העזרו בסבלנות.

2. אם אתם צריכיים רכב עכשיו - קנו ממה שיש במלאי / ייבוא מקביל / משומש.

3. אל תמכרו את הרכב הנוכחי שלכם עד שתקבלו הודעה שרכב שהזמנתם נמצא בארץ, ובמידת האפשר קחו הלוואת גישור ודחו את המכירה ככל שניתן.

4. היבואנים לא עושים את בכוונה, הם לא פחות מתוסכלים מכם (ואלי יותר)

5. למי שהגדיר את גיאו מובילטי כ"יבואן צעיר" אני מזכיר שמדןבר בחברה בת של יוניון מוטורס, אחד היבואנים החזקים בשוק.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 42 דקות, PriceDevil כתב:

לגופו של עניין מתחילת החודש עלו על הכביש עוד 123 כלי רכב מתוצרת ג'ילי  37 350 ו-86 460.

האם mg החדש גם עלו על הכביש מתחילת השנה (יבוא מקביל)

פורסם
לפני 1 דקה, PriceDevil כתב:

MG החדש עלה רק אחד ע"י היבואן הרשמי, יש יבואן מקביל שרשם את הדגם לשיווק - אני בספק רב אם הוא ימכור כאלה.

למה אתה בספק?

יש יבואן מפ"ת שיש אצלו רכב באולם התצוגה.

חבר היה אצלו. אז איך נרשם רק אחד?

בכל אופן הוא אומר שהוא צריך לקבל דרך אירופה מספר יחידות. בעוד כחודשיים 

• תוכן חדש...