Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, DareDevil כתב:

מעדיף לשמוע מה אחרים עשו לאחרונה מאשר מה שאני רוצה לשמוע..

טוב. 

אז עשיתי לפני כמה שנים רישיון C1, ככה סתם לא בדיוק כי הייתי צריך, יותר מתוך סקרנות איך זה לנהוג במשאית. 

אחרי זה כאמור רישון מלגזה אבל את זה דווקא כן הייתי צריך. אפשר היה להסתדר בלי ולבקש מנהג אחר שיעזור פעם ב... אבל רציתי שתהיה לי ההסמכה הזו. 

קורס חשמלאי מוסמך, לא בטוח שאני אלך לעבוד בזה אבל רוצה עוד מקוצע לגיבוי. 

פורסם

בס"ד 

קורס לווינות וחלל, לא פתוח לציבור הרחב, אבל מעניין בטירוף. 

• מעניין 1

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

מועמד לדבר הכי אזוטרי ולא שימושי: קורס אכדית. אבל צריך למצוא זמן להמשיך כמו שצריך.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

כרגע אני במהלך 2 קורסים:

API Testing, Jira Fundamentals.

לפני כשבועיים סיימתי 3 קורסים:

Pytest

Appium

Selenium.

כל הקורסים נעשים/נעשו במסגרת העבודה, כחלק מהמעבר של חלק מהצוות (צוות של QA ידני) לאוטומציה ואת כל החברה למודל אג׳ילי.

• אהבתי 1
פורסם

קורס הטסת רחפנים. במסגרת העבודה.

החלק התיאורטי משעמם, כל מיני חוקים של טייסים שאחר כך אתה עושה עליו מבחן כמו תאוריה ברשות התעופה האזרחית. לפחות נתנו ללמוד את זה לבד.

החלק המעשי מעניין מאוד, מלמדים אותך hands-on לשלוט בכלי.

באופן כללי, אם משהו מעניין אותי, (הרבה דברים מעניינים אותי), אני פשוט משיג ספר על הנושא או מחפש חומר באינטרנט. אם אין צורך בהסמכה רשמית או תעודה כלשהי, לא רואה הצדקה לקורסים. הכל אפשר ללמוד לבד.

קורס תמיד יהיה ברמה נמוכה מדי, או גבוהה מדי, לידע שאתה מחפש.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 4.4.2022 בשעה 20:34, Buki כתב:

קורס חשמלאי מוסמך, לא בטוח שאני אלך לעבוד בזה אבל רוצה עוד מקוצע לגיבוי. 

תוכל לפרט קצת לגבי דרישות הקורס? שעות/ימים?

ומחיר אם בא לך לשתף.

פורסם
לפני 25 דקות, Nakamichi כתב:

תוכל לפרט קצת לגבי דרישות הקורס? שעות/ימים?

ומחיר אם בא לך לשתף.

דרישות קבלה - 12 שנות לימוד לפחות  ומעבר מבחן במתמטיקה שהוא ברמה של 3 יחידות בכיתה ח' בערך. 

אני לומד במסלול ערב, יומיים בשבוע שעות 17:00 עד 21:00. משך הקורס - שנתיים. מחיר 11500 ש"ח. 

בסוף הקורס מי שעבר את כל המבחנים יוצא עם תעודה של עוזר חשמלאי. 

בשביל לקבל תעודה של חשמלאי מוסמך צריך שנה וותק בעבודה. זאת אומרת שמישהו (מעסיק או חשמלאי מוסמך אחר שאתה עובד איתו) יחתום לך שעבדת שנה בתחום. מגישים את החתימה הזו למשרד העבודה וללא מבחנים נוספים מקבלים תעודה של חשמלאי מוסמך. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

השקעה לא קטנה מבחינת הזמן הנדרש. 

חשבתי גם לעשות קורס כזה או קורס תיקון מוצרי חשמל ביתיים לא על מנת לעסוק בזה.

זה פרונטלי בכיתה? או הרצאות זום שאפשר לראות מתי שבא לך?

פורסם
לפני 10 דקות, Nakamichi כתב:

זה פרונטלי בכיתה? או הרצאות זום שאפשר לראות מתי שבא לך?

אצלי פרונטלי בכיתה. קורס של המכללה למנהל. 

לא ידוע אם קיימים קורסים כאלה במתכונת הרצאות מוקלטות. 

פורסם (נערך)
בתאריך 4.4.2022 בשעה 19:34, Buki כתב:

עשיתי לפני כמה שנים רישיון C1, ככה סתם לא בדיוק כי הייתי צריך, יותר מתוך סקרנות איך זה לנהוג במשאית. 

אחרי זה כאמור רישון מלגזה אבל את זה דווקא כן הייתי צריך. אפשר היה להסתדר בלי ולבקש מנהג אחר שיעזור פעם ב... אבל רציתי שתהיה לי ההסמכה הזו.

כנ"ל פה, שני אלה אבל בסדר הפוך. הייתה תקופה שקטה בחיים עם קצת כסף מיותר אז עשיתי כמה רשיונות אקסטרא (כולל השלמת זה של האופנוע ללא מוגבל). רשיון המלגזה הוכיח עצמו כשימושי מאד בישראל מספר שנים מאוחר יותר, ומאז שעברתי לעבוד באירופה ובארה"ב אנשים בכלל מתפלצים כשמגלים שמותר לי להרים עד 20 טון. בתחום העיסוק שלי ובמדינות בהן יצא לי לגור/לעבוד, גם המלגזנים הכי מנוסים מסתפקים בהסמכה של עד 7 טון ורוכבי אופנועים יכולים לבלות את כל חייהם עם רשיון מוגבל ל-45 כ"ס.

כשעבדתי לפני מספר שנים כמוביל צוות התקנות של ציוד תעשייתי במפעלים, הריגרים (איך קוראים לזה בעברית, סבלים?) העריכו מאד את זה שהייתי לוקח על עצמי את הזזת הארגזים ממקום למקום ומבקש מהם שילכו לעשות משהו יותר מעניין. הם גם שמחו לגלות שאין לי בעיה להרים מלגזה קטנה עם מלגזה גדולה יותר ולנקוט בפתרונות יצירתיים נוספים בעת הצורך, כפי שרק אדם שבאמת מכיר את המטריה והסיכונים הכרוכים בה יכול להרשות לעצמו. בארה"ב זה עזר לנו לעקוף את משוכת האיגודים המקצועיים במספר הזדמנויות, ולבצע עבודות מדוייקות בתנאים שהמקומיים בכלל לא הסכימו להתחיל בהם.

ברשיון המשאית עדיין לא יצא לי להשתמש מאז קבלתו, די בעייתי למצוא מישהו שיביא סיבוב... מה שכן, כשהטסט שלך כולל רוורס עם משאית בתשעים מעלות ימינה עם זינוק בעלייה, אין הרבה כלי רכב שיראו לך מפחידים אחרי זה, או חניונים שיראו צפופים מדי. 😅

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
בתאריך 8.4.2022 בשעה 21:18, Nakamichi כתב:

השקעה לא קטנה מבחינת הזמן הנדרש. 

חשבתי גם לעשות קורס כזה או קורס תיקון מוצרי חשמל ביתיים לא על מנת לעסוק בזה.

אם אתה לא מתכוון לעסוק בזה, לא נראה לי שיש טעם בקורס חשמלאי מוסמך

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...