Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרישות גדולות (בעיקא נושא מערכות הבטיחות) לתקציב קטן (יחסית). 

אם החלטת לוותר על נושא מערכות הבטיחות (כי כל הדכמים שציינת לא כוללים מערכות מקוריות), אז סטיישן זה מצויין ועבר העידן בו סטיישן שימש רק בעלי מקצוע (שיפוצניקים, שרברבים, נגרים וכו'...). 

הקרוסאובר שהוזכר כאן עם מנוע טורבו ממודל 2017 יהיה מאוד אמין והכי חסכוני ברשימה (14 קמ/ל. ביטוח, טיפולים וחלקים מאוד זולים) אבל ללא מערכות בטיחות ועם תא מטען שימושי אבל לא  באמה של סטיישן. 

רוצה סטיישן נאה (יחסית) וחסכונית? חפש טויוטה אוריס סטיישן בדגם סקאי (עם גג זכוכית). 

החלטת לא לוותר על מערכות בטיחות? אז תגדיל תקציב וחפש קיה ספורטאז' 1600 אורבן 2016.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 3 דקות, markb205 כתב:

דרישות גדולות (בעיקא נושא מערכות הבטיחות) לתקציב קטן (יחסית). 

אם החלטת לוותר על נושא מערכות הבטיחות (כי כל הדכמים שציינת לא כוללים מערכות מקוריות), אז סטיישן זה מצויין ועבר העידן בו סטיישן שימש רק בעלי מקצוע (שיפוצניקים, שרברבים, נגרים וכו'...). 

הקרוסאובר שהוזכר כאן עם מנוע טורבו ממודל 2017 יהיה מאוד אמין והכי חסכוני ברשימה (14 קמ/ל. ביטוח, טיפולים וחלקים מאוד זולים) אבל ללא מערכות בטיחות ועם תא מטען שימושי אבל לא  באמה של סטיישן. 

רוצה סטיישן נאה (יחסית) וחסכונית? חפש טויוטה אוריס סטיישן בדגם סקאי (עם גג זכוכית). 

החלטת לא לוותר על מערכות בטיחות? אז תגדיל תקציב וחפש קיה ספורטאז' 1600 אורבן 2016.

סוזוקי קרוסאובר? תא מטען יחסית מאוד קטן 400 ליטר.. וגם יותר קטן מסטיישן טויוטה אוריס צריך לבדוק..

פורסם (נערך)

דווקא תא המטען של הקרוסאובר הוא נקודה חזקה. קודם כל - הוא בנפח 450 ליטר (בערך, מקורות שונים כותבים 440-460 ליטר) עד המדף. כאמור - העמסתי אותו ב-5 מבוגרים על ציודם לטיולים באירופה הקרה (כמובן שהנסיעה רק עד נתב"ג), והנפח לגמרי הספיק. הסיפור הוא לא רק הנפח אלא גם מבנה תא המטען, ובדגם הזה הוא מוצלח מאד. אז נכון שהוא קטן מזה של האוריס, אבל עדיין מספק מאד. זה של האוריס הוא 507 ליטר עד המדף, אני לא מכיר את המבנה שלו. רוצה סטיישן באמת מרווחת? חפש אוקטביה, אבל היא נדירה.

לגבי האמינות - ככלל אתה צודק. ספציפית בקרוסאובר 2013-2016 יש בעייה בתיבת ההילוכים.

עריכה: התלהבת ממאזדה 6. את תתחיל בכך שמדוברמ"רבב מנהלים" ויצריך התפשרות על גי ומערכות בטיחות. שנית - עם מבנה סדאן וגג משתפל אני חושש שיהיה מאוד לא נוח לטיפות בילדים. אנמ מכיר את זה מה-3, ואל ה-6 רלוונטית - ולדעתי היא לא - תצטרך לבחון היטב את התאמתה לצרכיך. כמוכן זה רכב יותר כבד, מן הסתם לא חסכוני בדלק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

דווקא תא המטען של הקרוסאובר הוא נקודה חזקה. קודם כל - הוא בנפח 450 ליטר (בערך, מקורות שונים כותבים 440-460 ליטר) עד המדף. כאמור - העמסתי אותו ב-5 מבוגרים על ציודם לטיולים באירופה הקרה (כמובן שהנסיעה רק עד נתב"ג), והנפח לגמרי הספיק. הסיפור הוא לא רק הנפח אלא גם מבנה תא המטען, ובדגם הזה הוא מוצלח מאד. אז נכון שהוא קטן מזה של האוריס, אבל עדיין מספק מאד. זה של האוריס הוא 507 ליטר עד המדף, אני לא מכיר את המבנה שלו. רוצה סטיישן באמת מרווחת? חפש אוקטביה, אבל היא נדירה.

לגבי האמינות - ככלל אתה צודק. ספציפית בקרוסאובר 2013-2016 יש בעייה בתיבת ההילוכים.

והתקציב שלי בקושי מספיק ל2016 אבל השאלה אם זה עונה גם על הדרישות כמו נוחות נסיעה ובידוד רעשים 

פורסם (נערך)

נוחות נסיעה - לפי הישבן שלך. אני אוהב אותה, הבן הצעיר אוהב אותה, האמצעי אוהב אותה, אבל מתלונן על תנוחת הישיבה.

מבחינת בידוד רעשים - אם זה מטריד אותך אל תקנה סוזוקי, בידוד הרעשים שלהן לא מוצלח, ולדעתי זו מחלה של היצרן, היו לי חצי תריסר סוזוקי וכולן רועשות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אומר בזהירות:

קיה סיד סטיישן, טורבו דיזל, אוטומטית.

למיטב ידיעתי יש בקרת סטיה מנתיב (לא יודע אם מקורי או לא) ויש 6 כריות אויר.
יישאר לך עודף מ 70K שח למודל 2018. 

(כן הייתי שומר את ההפרש לתיקונים ובלת"מים).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

נוחות נסיעה - לפי הישבן שלך. אני אוהב אותה, הבן הצעיר אוהב אותה, האמצעי אוהב אותה, אבל מתלונן על תנוחת הישיבה.

מבחינת בידוד רעשים - אם זה מטריד אותך אל תקנה סוזוקי, בידוד הרעשים שלהן לא מוצלח, ולדעתי זו מחלה של היצרן, היו לי חצי תריסר סוזוקי וכולן רועשות.

יש לגיסתי איגניס וואי הרכב הזה קשה כמו אבן

לפני 8 דקות, איציק נ. כתב:

אומר בזהירות:

קיה סיד סטיישן, טורבו דיזל, אוטומטית.

למיטב ידיעתי יש בקרת סטיה מנתיב (לא יודע אם מקורי או לא) ויש 6 כריות אויר.
יישאר לך עודף מ 70K שח למודל 2018. 

(כן הייתי שומר את ההפרש לתיקונים ובלת"מים).

איך היא מבחינת בידוד רעשים ,צריכת דלק , נוחות נסיעה? 

פורסם

מקריאה זריזה זה נראה שאתם פחות סגורים על מה שאתם רוצים, וזה לגיטימי.

זוג צעיר, אתם לא יודעים מה אתם מחפשים - גיפון? משפחתית? סטיישן? אתה אפילו לא יודע לסמן לנו אילו בקרות חשובות לך ואילו לא (סימון רכבים בשטח מת? בקרת שיוט אדפטיבית מ0 קמש ולא מ30? מצלמות היקפיות? בלימה אוטונומית מתחת ל 30 קמש?).

ידעת להגיד לנו משהו אחד מאוד מסוים - צריכת דלק סבירה.

אני חושב שהרבה מאוד אנשים היו רוצים להיכנס לנעליים שלך. תראה איך אתה יכול לבחור מגוון רכבים שציינת - אלנטרה, טוסון, אוקטביה, אקווינוקס... לדעתי האישית, רוב האנשים שמחפשים רכב בתקציב שלך רוצים רכב מאוד ספציפי. ולא מוכנים להציץ קטגוריה אחת ליד. 

אין שום פדיחה בלנסוע ברכב סטיישן. הדבר השלילי היחיד, כמו שציינו פה, זה אם אתה גר באמצע תל אביב וחניה זה דיל ברייקר בשבילך.

למי אכפת אם בכניסה לבניין אתה יוצא מטוסון או חס וחלילה C4 פיקאסו שמסודרת מוזר?

אני רוצה להאמין שהשאיפה שלך היא לקנות את הרכב שאתה בטוח ב 200% שמתאים לצרכים שלך. אז בוא נתחיל מלציין אותם במפורש, שלא נצטרך לגשש באפלה ולחפש מה אתה צריך מהרכב.

אכפת לך צריכת דלק.

אולי אכפת לך מבקרות בטיחות.

זהו. לא הצלחתי לדלות יותר מידע. 

תגיד לנו במפורש - צפויים לנסוע ברכב אני ובת הזוג. צריך מקום ל 1/2/10 כסאות בטיחות לילדים. חשוב לי שיהיה מזגן מאחורה לילדים. רוב הזמן האישה נוהגת (משנה לגמרי את התמונה - רכב שיהיה לך סופר נוח יהיה פחות נוח לה). רוב הזמן אני נוהג (ובשבילי גם כיסא מאיקאה זה נוח). רוב הנסיעות בין עירוניות (פחות חשש לדפוק DSG7 - למרות שזה עולם שלם שאני מעדיף לא להיכנס אליו). רוב הנסיעות עירוניות (היברידי יחסוך יופי יופי כי הוא מטעין את עצמו יותר טוב בעיר). 

כמה שיותר מידע - ככה נצליח להתאים לך את הרכב שתאהב יותר, ולא תשרוף זמן בבדיקות מיותרות.

אם אני זוכר נכון 2 חברי פורום קנו לאחרונה מאזדה 6 שנת 2014-2016 סטיישן, ולא הפסיקו לשבח את הרכב. מה שכן, חסרות לו בקרות עד כמה שקראתי. לא יודע בדיוק מה יש ומה אין.

ועכשיו שאלה שקצת פחות קשורה לכל החפירה שלי.

כמה באמת בקרות בטיחות חשובות לך? סביר להניח שאם תרד בשנתון (כלומר, סבירות יותר נמוכה לבקרות בטיחות מתקדמות) תקבל יותר "אוטו". משפט אומנם לא מאוד מבוסס, אבל זו דעתי.

בהצלחה. מחכים לעדכון.

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

שים טיולון זול אצל ההורים באופן קבוע ותחסוך מעצמך את הצורך בסטיישן. 

אני ממש ננעלתי על קיה נירו (שהיא גם סטיישן וגם בלי תא מטען גדול!) ומקבלת ההחלטות פסלה את האופציה.

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם (נערך)

שאל את פבל על פוקוס סטיישן.

2017 -2018 יכנס יפה בתקציב שלך

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ממליץ לך על שני רכבים,

או אוריס סטישן שזה רכב מעולה עם צריכת דלק מעולה, אמממ המחיר קצת יקר כמו שמצופה מטויוטה, ונוחות הישיבה של הנהג לא משהו.

השני זה הונדה סיוויק סטטישן, רכב מעולה צריכת דלק סביב 1 ל13 בנסיעה רגועה.

לגבי הפדיחה...

אני עדיין רווק ותקופה של כחצי שנה היה לי סטיישן...

קניתי בגלל שאני נוסע ממש הרבה למרות ש99 אחוז מהנסיעות היו לבד, אבל אני אוהב מרווח...

אוהב את הפק"ל בפגאז' ואם צריך את מקפל מושבים ושם מזרון לשינת לילה..

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני 5 דקות, dotSYS כתב:

שים טיולון זול אצל ההורים באופן קבוע ותחסוך מעצמך את הצורך בסטיישן. 

לא נוסעים עם ילדים רק להורים.

נוסעים לטייל. נוסעים לחברים. נוסעים לחופשה.

לנו למשל יצא להגיע לאירוח שאין להם לול.

מה עושים?

מעמיסים גם לול + מזרן לרכב  (חוץ מעגלה. טיטולים. בקבוקים. 2 מזוודות וכו')

עם רכב רגיל היינו צריכים כנראה לוותר.

.

פורסם
לפני 26 דקות, iEminem כתב:

מקריאה זריזה זה נראה שאתם פחות סגורים על מה שאתם רוצים, וזה לגיטימי.

זוג צעיר, אתם לא יודעים מה אתם מחפשים - גיפון? משפחתית? סטיישן? אתה אפילו לא יודע לסמן לנו אילו בקרות חשובות לך ואילו לא (סימון רכבים בשטח מת? בקרת שיוט אדפטיבית מ0 קמש ולא מ30? מצלמות היקפיות? בלימה אוטונומית מתחת ל 30 קמש?).

ידעת להגיד לנו משהו אחד מאוד מסוים - צריכת דלק סבירה.

אני חושב שהרבה מאוד אנשים היו רוצים להיכנס לנעליים שלך. תראה איך אתה יכול לבחור מגוון רכבים שציינת - אלנטרה, טוסון, אוקטביה, אקווינוקס... לדעתי האישית, רוב האנשים שמחפשים רכב בתקציב שלך רוצים רכב מאוד ספציפי. ולא מוכנים להציץ קטגוריה אחת ליד. 

אין שום פדיחה בלנסוע ברכב סטיישן. הדבר השלילי היחיד, כמו שציינו פה, זה אם אתה גר באמצע תל אביב וחניה זה דיל ברייקר בשבילך.

למי אכפת אם בכניסה לבניין אתה יוצא מטוסון או חס וחלילה C4 פיקאסו שמסודרת מוזר?

אני רוצה להאמין שהשאיפה שלך היא לקנות את הרכב שאתה בטוח ב 200% שמתאים לצרכים שלך. אז בוא נתחיל מלציין אותם במפורש, שלא נצטרך לגשש באפלה ולחפש מה אתה צריך מהרכב.

אכפת לך צריכת דלק.

אולי אכפת לך מבקרות בטיחות.

זהו. לא הצלחתי לדלות יותר מידע. 

תגיד לנו במפורש - צפויים לנסוע ברכב אני ובת הזוג. צריך מקום ל 1/2/10 כסאות בטיחות לילדים. חשוב לי שיהיה מזגן מאחורה לילדים. רוב הזמן האישה נוהגת (משנה לגמרי את התמונה - רכב שיהיה לך סופר נוח יהיה פחות נוח לה). רוב הזמן אני נוהג (ובשבילי גם כיסא מאיקאה זה נוח). רוב הנסיעות בין עירוניות (פחות חשש לדפוק DSG7 - למרות שזה עולם שלם שאני מעדיף לא להיכנס אליו). רוב הנסיעות עירוניות (היברידי יחסוך יופי יופי כי הוא מטעין את עצמו יותר טוב בעיר). 

כמה שיותר מידע - ככה נצליח להתאים לך את הרכב שתאהב יותר, ולא תשרוף זמן בבדיקות מיותרות.

אם אני זוכר נכון 2 חברי פורום קנו לאחרונה מאזדה 6 שנת 2014-2016 סטיישן, ולא הפסיקו לשבח את הרכב. מה שכן, חסרות לו בקרות עד כמה שקראתי. לא יודע בדיוק מה יש ומה אין.

ועכשיו שאלה שקצת פחות קשורה לכל החפירה שלי.

כמה באמת בקרות בטיחות חשובות לך? סביר להניח שאם תרד בשנתון (כלומר, סבירות יותר נמוכה לבקרות בטיחות מתקדמות) תקבל יותר "אוטו". משפט אומנם לא מאוד מבוסס, אבל זו דעתי.

בהצלחה. מחכים לעדכון.

כן ככל הנראה אני גם הולך על מאזדה 6 מתפשר על מערכות בטיחות כמו בקרת שיוט אדפטיבית ובליין ספוט וכדומה.. אבל אני ירווח תא מטען גדול מרווח פנימי ושקט גם מבחינת בידוד נסיעה נוחות וכמובן אמינות לגביי צריכת דלק צריך לברר.. ורק אני נוהג ברכב לאישה אין רישיון לצערי הרב..

פורסם (נערך)

עזוב את הפדיחה בצד, 

אני עם שני ילדים פלוס מינוס בגילאים שאתה ציינת, 

רכשנו קיה פורטה 14, אחרי חצי שנה ומלחמות אינסופיות עם הבגאז' ויש לה בגאז'( מפסידה רק לאוקטביה) די נמאס לי והתחלתי לחפש מיניוואן!( כרגע ללא הצלחה כי הרוב עם דלתות רגילות ואני מעוניין בדלתות הזזה) מצידי שיחשבו שאני דוס כל עוד אני לא אבלה יותר מ2 דק' בחניה בזריקת הבימבות/אופני איזון / טיולונים/ סירי גמילה ועוד בבגאז'. 

הפורטה מספקת את הסחורה,מספיק גדולה, חסכונית ונוחה אבל אין על שימושיות של סטיישן/מיניוואן. 

עריכה אחרונה על ידי rev-Match

• תוכן חדש...