Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד נהיגה על טסלה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

@sperial לא יודע אם שמת לב, ידני כבר מזמן לא שולט בכבישים (בארץ, לא יודע מה קורה במונטנגרו או פולינזיה צרפתית). מבחינת תפעול, אוטומטי בנזין לא כזה שונה מחשמלי.

אז,

א) למה להכריח מישהו ללמוד על גיר ידני, אם הוא לא רוצה את זה?

ב) אם היה מצב שבו שיעור נהיגה על חשמלי עולה X שקלים, על בנזין אוטומטי עולה 1.5X, ועל ידני עולה 2X (ואנחנו נגיע לזה עוד כמה שנים), היית עדיין שולח את הבן שלך ללמוד על בנזין ידני, רק כדי שידע לתפעל טכנולוגיה אנכרוניסטית?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

למה? שילמד על מה שהוא רוצה.

בסוף הוא באמת ילמד על הרכב המשפחתי שלכם אחרי שיוציא רישיון, אז זה ממש לא משנה.  עדיף שיסיים עם הוצאת הרישיון כמה שיותר מהר, אם טסלה זה מה שיגרום לו להיות תלמיד טוב, אז שילמד בטסלה. 

אם לא צריך רישיון מיוחד בשביל רכב חשמלי, אין סיבה לא ללמד עליו נהיגה.

ואם בעתיד יתחשק לו להפוך לחובב עתיקות, שיוציא רישיון לרכב ידני. כבר היום אפשר לספור על יד אחת את כמות הדגמים הידניים החדשים שנמכרים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אני לא מדבר על הרישיון. אני מדבר על הקכב.

בסופו של דבר קרוב לודאי שאבא לא יקנה לו טסלה, אפילו לא נירו. יותר סביר שהרכב הראשון יהיה איזה מיני או סופרמיני חבוט, ואחד ידני יהיה כמה שנים צעיר מאחיו האוטומטי. שלא לדבר על היום בו ירצה לשכור רכב בפולינזיה הצרפתית ואפילו לעשות רילוקיישן לאירופה המזרחית.

ודרך אגב, שליטה ברכב זה לא רק הילוכים. עדיף שידע להפעיל את המגבים ולא יקרה לו מה שקרה למישהי שאני מכיר, שניגשה לטסט בגשם הראשון ונכשלה כי לא הכירה את האמצעי הזה שלא לדבר על תפעולו. וכך גם תפעול של כל שאר אבזרי הרכב, אלה שטסלה העבירה ממקומם המסורתי למסך השליטה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה שהיא סתומה והיתה צריכה שהמורה יגיד לה איך לתפעל מגבים זה מקרה פרטי שלה. אני לא מכיר אף ילד שעבר את גיל 10 ולא הבין כבר איך מפעילים מגבים.

לגבי רכב, אם עושים רשיון אוטומטי, ההינע לא משנה. לחיצה על הגז מזיזה קדימה, ברקס עוצר והגה מזיז ימינה או שמאלה, זה אותו הדבר בכל רכב. ברכב חשמלי יש גם בלימה רגנטיבית ואז לא צריך ברוב המקרים ברקסים, אבל אני מאמין שהמורים מבטלים את זה בזמן השיעור.

אין שום סיכוי שהיא נכשלה רק בגלל מגבים. אם הסיפור הזה נכון ולא הנפצה, אז היא בנוסף לזה גם כנראה שלא ידעה לנהוג והיו לה בעיות שליטה ברכב.

פורסם

בנאדם שלומד על ידני,

יודע להרגיש את המנוע,

אני זוכר לפני כמה שנים עליתי עם חבר לירושלים, בעליות המנוע צעק, אמרתי לו הלו המנוע צועק,

הוא לא הבין מה אני רוצה ממנו,

לימוד על אוטו ידני נותן לבנאדם הרבה יותר ידע על הרכב, הרבה יותר שליטה,

אפי בשיפוע חד כשהאוטו עומד יש רכבים שלא מצליחים לצאת בלי זינוק בעליה,

מי שלמד על ידני, גם באוטומאט' ירים הנדברקס יתן גז וישחרר,

החברה של האוטומאט לא מכירים זינוק בעליה,

אז נכון שהעתיד הכל יהיה חשמלי אבל מדובר על לפחות 10-15 שנה קדימה,

כרגע תתן לילד שלך את הכלים הכי טובים לחיות בכביש. 

• רעיון טוב! 6
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

בסופו של דבר קרוב לודאי שאבא לא יקנה לו טסלה, אפילו לא נירו. יותר סביר שהרכב הראשון יהיה איזה מיני או סופרמיני חבוט, ואחד ידני יהיה כמה שנים צעיר מאחיו האוטומטי. שלא לדבר על היום בו ירצה לשכור רכב בפולינזיה הצרפתית ואפילו לעשות רילוקיישן לאירופה המזרחית.

מעולה, שיחליט לבד מה מתאים לו. לא צריך לבחור בשבילו.

וגם אותה סופרמיני חבוטה שיקנה, תהיה אוטומטית רוב הסיכויים.

רוצה לעשות רילוקיישן לפולינזיה צרפתית - אז יוציא רישיון על ידני אם צריך.

בסופו של דבר קרוב לודאי שאבא לא יקנה לו טסלה, אפילו לא נירו

גם לא אוקטביה דיזל ידנית חדשה עם קלאץ' רך כמו חמאה וגיר עם העברת הילוכים מדויקת. הוא עדיין יצטרך להתרגל לרכב שונה ממה שיש למורה נהיגה.

דרך אגב, שליטה ברכב זה לא רק הילוכים. עדיף שידע להפעיל את המגבים ולא יקרה לו מה שקרה למישהי שאני מכיר, שניגשה לטסט בגשם הראשון ונכשלה כי לא הכירה את האמצעי הזה שלא לדבר על תפעולו. וכך גם תפעול של כל שאר אבזרי הרכב, אלה שטסלה העבירה ממקומם המסורתי למסך השליטה.

אין קשר לטסלה. אני נתקל באנשים שלמדו על רכבים סטנדרטיים לגמרי, עברו טסט, אבל עדיין לא יודעים איך להדליק אורות, מגבים או לכוון מראות, כי המורה לא הרגיש צורך להסביר להם, והם לא ממש התעניינו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 4 שעות, WE988244 כתב:

אפי בשיפוע חד כשהאוטו עומד יש רכבים שלא מצליחים לצאת בלי זינוק בעליה

לדעתי חלק ניכר בלימוד הנהיגה הוא "להרגיש" את הרכב ואת הכביש וזה יש בידני יותר מבאוטומט, ואין בטסלה ואיוניק 5. 

ולגבי מגבים ואורות זה תלוי במורה האם מלמד גם לתפעל את הרכב או רק לנסוע בו, כמו שיש מורים שמלמדים חניה אחורית בעזרת מצלמת רוורס וישנם שמלמדים לפי מראות צד...

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 5 שעות, bobi כתב:

זה שהיא סתומה והיתה צריכה שהמורה יגיד לה איך לתפעל מגבים זה מקרה פרטי שלה. אני לא מכיר אף ילד שעבר את גיל 10 ולא הבין כבר איך מפעילים מגבים.

אני אמנם לא צריך להיעלב בשמו של sperial, אבל באיזה עולם זה בסדר לקלל בן אדם שאתה לא מכיר? ואם זו הבת שלו? 

ושוב, בהחלט יש אפשרות שמישהו שלומד נהיגה בטסלה, שם המגבים מתופעלים מהמסך עלול להתבלבל כשהוא נוהג בפעם הראשונה. ברכב עם תפעול סטנדרטי יותר, ועוד נוהג תחת הלחץ של טסט.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 דקות, robertf כתב:

אני אמנם לא צריך להיעלב בשמו של sperial, אבל באיזה עולם זה בסדר לקלל בן אדם שאתה לא מכיר? ואם זו הבת שלו? 

ושוב, בהחלט יש אפשרות שמישהו שלומד נהיגה בטסלה, שם המגבים מתופעלים מהמסך עלול להתבלבל כשהוא נוהג בפעם הראשונה. ברכב עם תפעול סטנדרטי יותר, ועוד נוהג תחת הלחץ של טסט.

לא ידעתי שזאת הבת שלו, פספסתי את זה, לוקח בחזרה. בכל מקרה על הפעלת מגבים לא נכשלים בטסט היא היתה צריכה לעשות עוד טעויות שקשורות לשליטה ברכב כדי להיכשל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 39 דקות, robertf כתב:

אתה עושה טסט על הרכב שלמדת לנהוג עליו, לא? אתה לא לומד נהיגה בטסלה ואחרי זה עושה טסט בדאצ'יה סנדרו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעה, ידית כתב:

לדעתי חלק ניכר בלימוד הנהיגה הוא "להרגיש" את הרכב ואת הכביש וזה יש בידני יותר מבאוטומט, ואין בטסלה ואיוניק 5. 

אין בעיה, מי שרוצה "להרגיש" את הרכב, שילמד על ידני.

מי שלא, שילמד על אוטומט/חשמלי.

לא חסר אנשים שכל מה שהם רוצים זה לדעת לתפעל את הרכב באופן סביר, כדי להגיע בבטחה מ-a לb. לא צריך לדחוף גיר ידני, קרבורטור ודיסטריביוטור לכולם בכח.

גילוי נאות - אני למדתי נהיגה על ידני, והרכב הראשון שלי היה ידני. הרכב השני והלאה - היו אוטומטיים.

והאמת - ידני זה נחמד להשתעשע איתו מדי פעם, אבל לחיות עם זה בחיי יום יום - עזבו אותי. תנו לי לשים D ולנסוע, מבלי להוסיף צעדים לסיבוכיות. יבוא לי להעביר הילוכים לבד - יש מצב M בגיר וflappy paddles על ההגה.

לפני 6 שעות, WE988244 כתב:

בשביל זה יש hill holder ברכבים. וגם אוטומט מידרדר אחורה בעליה תלולה. אבל זה עניין של כמה מהר אתה מעביר את הרגל מברקס לגז.

נדיר שבאמת צריך בלם יד בשביל זינוק בעליה עם אוטומט. ברכבים עם hill holder, לא צריך כלל.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בכפר סבא יש מורה עם קיה נירו חשמלית.

אמרתי כמה פעמים - אם הייתי מורה לנהיגה, הייתי לוקח רכב חשמלי בלי לחשוב. חיסכון עצום בעלויות תפעול.

פורסם

בתנאי שיש לך מספיק שעות פעולה בסוללה על כל טעימה. וכמובן כל שאר התנאים לרכב חשמלי.

כאב לילדים הייתי מחפש את נמורה הנדיר עם רכב בנזין ידני, כדי שילמדו לנהוג.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 15.7.2022 בשעה 09:42, WE988244 כתב:

בנאדם שלומד על ידני,

יודע להרגיש את המנוע,

אני זוכר לפני כמה שנים עליתי עם חבר לירושלים, בעליות המנוע צעק, אמרתי לו הלו המנוע צועק,

הוא לא הבין מה אני רוצה ממנו,

אז נכון שהעתיד הכל יהיה חשמלי אבל מדובר על לפחות 10-15 שנה קדימה,

כרגע תתן לילד שלך את הכלים הכי טובים לחיות בכביש. 

איזה מנוע? אז בחשמלי אין מנוע (ועוד מעט הכל יהיה חשמלי)

ובאוטומט אין שום עניין ב"להרגיש" את המנוע.

להרים הנדברקס בזינוק בעליה? איזה זינוק ואיזה עליה? היום הרכב בכלל לא מתדרדר (גם לא הידניים אגב).

יותר ידע באוטו? איזה ידע? למי שלא אכפת מהרכב גם ידני לא יעזור, מי שאוהב רכב ילמד גם כשזה אוטומט.

אם השנה הייתה 2005 הייתי אומר לך שאתה צודק בכל מילה, אבל הזמן חלף וכל מה שאתה טוען כבר אינו רלבנטי.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תוכן חדש...