Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 300
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

יגיע לפה אולי אחרי שבשאר העולם שבוע העבודה יקוצר לשעה וחצי.

אולי אחרי 2222, וגם זה לא בטוח.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 50 דקות, Transporter כתב:

עובד שמתחשבן, מקשה עליי, מתקטנן על כל דבר- לא נשאר איתי, גם אם אני צריך להיות בחוסר של עובד וגם אם יש לי עובדים בבידוד ואני צריך לעבוד בעצמי.

קודם כל אין מצב שאני מבקש מעובד להישאר ואני לא נשאר איתו. מה שאני מבקש מעובד אני גם דורש מעצמי.

פעם גם הייתי פחות סובלני להתנהגות כזו אבל עם השנים למדתי לעבוד מהראש ולא מהבטן. אם אני זקוק לעובד אני אחזיק אותו למרות ההתנהלות עד שיהיה לי תחליף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

החוכמה היא לזהות אחד כזה לפני שמקבלים אותו לעבודה.

לא כל עובד ניתן להחליף בקלות.

וזה גם תלוי בעבודה ועד כמה אתה רוצה להתקדם בה.

למשל אם הייתי עובד בסופר, ואני יודע שמשלמים לי עד 18:00, אין מצב בעולם שהייתי נשאר עד 18:02 גם אם הייתי מגלה שהמחליף שלי התאבד. בעיה של המנהל, לא שלי.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

יגיע לפה אולי אחרי שבשאר העולם שבוע העבודה יקוצר לשעה וחצי.

אולי אחרי 2222, וגם זה לא בטוח.

הכל יש בקארספורום...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

קודם כל אין מצב שאני מבקש מעובד להישאר ואני לא נשאר איתו. מה שאני מבקש מעובד אני גם דורש מעצמי.

פעם גם הייתי פחות סובלני להתנהגות כזו אבל עם השנים למדתי לעבוד מהראש ולא מהבטן. אם אני זקוק לעובד אני אחזיק אותו למרות ההתנהלות עד שיהיה לי תחליף.

לא הבנתי "מבקש מעובד להישאר ואני לא נשאר איתו" ?

אמרתי שעובד שמקשה עליי לא נשאר אצלי בעסק.

מהסיבה המאוד פשוטה, פעם הייתי כמוך, מתעלם, מכיל, מבין, מספר לעצמי את כל הסיפורים האפשריים על מה שעובר עליו בחיים ולמה הוא בא ככה לעבודה

ככל שתבליג יותר, בסוף זה יתפוצץ לך בפנים

באחת ההרצאות של אסף גרניט הוא דיבר בדיוק על זה. עובד סורר זה כמו מחלה שמתפשטת. אין טעם לקחת אקמול.

אגב ככל שאתה תהיה זקוק לו, ככה הוא ירשה לעצמו יותר, כי הוא יודע שאתה זקוק לו

פורסם
לפני 10 דקות, Transporter כתב:

פעם הייתי כמוך

לא מכיר אותך ואת @Night Driver מכיר רק וירטואלית, אבל מההיכרות איתו הייתי נוטה להקשיב למה שהוא אומר, כיון שלפחות מההתרשמות שלי כל מילה שלו נלמדה בשערות אפורות/תלישת שערות (לא ראיתי אותו מעולם, כך שאני לא יודע :-D) - והוא לא בחור בן 20 נאיבי שרק פתח עסק.

לפני 15 דקות, Transporter כתב:

עובד סורר זה כמו מחלה שמתפשטת

מסיוני זה נכון מאוד, אבל צריך גם להיות חכם ולא רק צודק - להגיד you're fired!!! נראה טוב בטלויזיה, אבל במציאות אתה צריך שיהיה לך מחליף לפני שאתה שולח עובד הביתה, ויש עובדים שלוקח זמן למצוא להם מחליף.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Fazer כתב:

לא מכיר אותך ואת @Night Driver מכיר רק וירטואלית, אבל מההיכרות איתו הייתי נוטה להקשיב למה שהוא אומר, כיון שלפחות מההתרשמות שלי כל מילה שלו נלמדה בשערות אפורות/תלישת שערות (לא ראיתי אותו מעולם, כך שאני לא יודע :-D) - והוא לא בחור בן 20 נאיבי שרק פתח עסק.

מסיוני זה נכון מאוד, אבל צריך גם להיות חכם ולא רק צודק - להגיד you're fired!!! נראה טוב בטלויזיה, אבל במציאות אתה צריך שיהיה לך מחליף לפני שאתה שולח עובד הביתה, ויש עובדים שלוקח זמן למצוא להם מחליף.

אז קח טיפ ממישהו בן 20 שרק פתח עסק

1. לכל עובד יש תחליף גם אם לפעמים זה נראה שלא (בדיוק כמו בחורות)

2. "עובד פשוט" בודד, שחושב שאין לו תחליף ועושה מה שבא לו, או מתחשבן, או כל דבר אחר שנאמר פה, יכול לגרום לך נזק שיקח לך המון זמן לתקן

זה לא משנה אם אתה מסעדה, חברת הייטק או ליצן לילדים בקניון, מאוד קל להרוס מה שבנית

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 6 שעות, Transporter כתב:

באחת ההרצאות של אסף גרניט הוא דיבר בדיוק על זה. עובד סורר זה כמו מחלה שמתפשטת. אין טעם לקחת אקמול.

אגב ככל שאתה תהיה זקוק לו, ככה הוא ירשה לעצמו יותר, כי הוא יודע שאתה זקוק לו

זהו שצריך ללמוד לראות קצת יותר לעומק.

יש הבדל בין עובד סורר בגלל שלא בז$ן שלו לעבוד לבין עובד "סורר" שיש לו אילוצים.

יש לי עובד שנמצא איתי 23 שנים והגיע אחרי החלפת כמה מקומות עבודה בזמן קצר כשבהתחלה היה מחסיר והיה מאוד לעומתי (התחיל אצלי בגיל 55).

עמדתי גם לפטר אותו אבל החלטתי בהחלטה של רגע לתפוס אותו לשיחה לא רשמית ברוח טובה ולשאול מה הבעיה. הסתבר שהבן שלו נדפק מפטריה במזרח ואחר כך הידרדר גם לסמים אחרים והוא נמצא במלחמה להציל אותו. עכשיו יכולתי לנקוט בשיטה שלך ולהגיד לא בעיה שלי ולחפש תחליף אבל בחרתי לא לעשות את זה ופשוט אמרתי לו שיצא מתי שהוא צריך וכמה שדצריך רק שיגיד לי מראש גם אם זה להרים טלפון ב 12 בלילה שמחר בבוקר הוא לא מגיע.

עברנו 4 שנים לא פשוטות שבהם הוא קיבל גם עזרה מעבר להעדרויות מתי שהוא צריך אבל מאז הרווחתי בן אדם שנותן את כולו, אכפתי ולויאלי ברמות שאי אפשר להבין.

נכון שיש גם מקרים הפוכים של כאלה שמנצלים את הגישה המכילה אבל עם הזמן לומדים לזהות ולהפריד ביניהם. בכל מקרה אני מעדיף להידפק 50 פעם ולא לצאת חרא פעם אחת כי אני יכול לספוג את אלה שאני נדפק מהם אבל זה שעלול להידפק בשבילון זו מכה גדולה בהרבה.

לפני שעתיים, Transporter כתב:

"עובד פשוט" בודד, שחושב שאין לו תחליף ועושה מה שבא לו, או מתחשבן, או כל דבר אחר שנאמר פה, יכול לגרום לך נזק שיקח לך המון זמן לתקן

עושה מה שבא לו זה דבר אחד ומתחשבן זה דבר אחר.

זכותו להתחשבן בדיוק כמו שזכותך להתחשבן אבל לעשות מה שבא לו זו אופציה רק במקרים מאוד חריגים.

• אהבתי 7

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 13.2.2022 בשעה 18:05, Fazer כתב:

וכן - העובדים שלי לוקחים לפטופ גם לחופשות, לא כי אני רוצה שהם יעבדו בחופש, אלא כי אני צריך שהם יהיו מסוגלים לעבוד במידה ויש בעיה.

תהייה מהצד - מה יש על הלפטופ הזה?

יש שם IP של החברה? יש שם מידע רגיש?

מה קורה אם הלפטופ הזה נשבר בדרך לחופשה או בחופשה עצמה? או טובע? או נגנב מהמלון?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 6 שעות, m3x7r3m3 כתב:

בול. ולכן בחברה הנוכחית מבקשים מראש לא לקחת לחופשות מחשבי חברה, ואם צריך לשקול לקחת Chromebookים שמיועדים לזה אם זה יספק את הצורך לתקשורת בלבד.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מניסיוני לפטופ חברה מספק בעיקר גישה למערכות ארגוניות, כולל גישה לרשת הארגונית (VPN), אבל גם תוכנות יעודיות.

הכונן אומנם מוצפן, אך ממילא קבצים אמורים להשמר בכונני רשת.

אם הלפטופ ניזוק\נגנב שלא כתוצאה מרשלנות של העובד - בעיה של המעסיק. אם כן, וזה לא משהו שחוזר על עצמו - עדיין בעיה של המעסיק, אם הוא רוצה שהעובדים אכן יקחו איתם את המחשב.

על אותו משקל המחשב יכול להגנב/להנזק בדרך הביתה מהמשרד.

פורסם (נערך)

לפני 35 דקות, A_lex כתב:

מניסיוני לפטופ חברה מספק בעיקר גישה למערכות ארגוניות, כולל גישה לרשת הארגונית (VPN), אבל גם תוכנות יעודיות.

הכונן אומנם מוצפן, אך ממילא קבצים אמורים להשמר בכונני רשת.

אצלי יש על ה-SSD קוד, שכולל הרבה IP של החברה.

הוא אכן מוצפן עם Bitlocker ושות', ועדיין.

לפני 35 דקות, A_lex כתב:

אם הלפטופ ניזוק\נגנב שלא כתוצאה מרשלנות של העובד - בעיה של המעסיק. אם כן, וזה לא משהו שחוזר על עצמו - עדיין בעיה של המעסיק, אם הוא רוצה שהעובדים אכן יקחו איתם את המחשב.

ואם כתוצאה מרשלנות של העובד?

לפני 35 דקות, A_lex כתב:

על אותו משקל המחשב יכול להגנב/להנזק בדרך הביתה מהמשרד.

אבל במקרה כזה יום למחרת העובד מגיע למשרד ולוקח חדש.

מה הוא עושה אם העובד ביוון ולפטופ חלופי בת"א?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אצלי יש על ה-SSD קוד, שכולל הרבה IP של החברה.

הוא אכן מוצפן עם Bitlocker ושות', ועדיין.

ועדיין מה?

ואם כתוצאה מרשלנות של העובד?

מניח שתלוי מי העובד ומה הנסיבות. או שיבקשו לקנוס את העובד ויסתכנו בזה שהוא יתעצבן ויתפטר/יוריד תופקות, או שיספגו את העלות ויבקשו יפה להזהר להבא.

מכיר מקרה של מישהו שנשפך לו הקפה על הלפטופ. החליפו לו בלי עניינים. מנחש שאם זה היה קורה שוב לאחר שבוע, היו מתיחסים לזה קצת אחרת. להרוס ציוד חברה אפשר גם בעבודה.

אבל במקרה כזה יום למחרת העובד מגיע למשרד ולוקח חדש.

מה הוא עושה אם העובד ביוון ולפטופ חלופי בת"א?

מנחש שאם מספיק קריטי, שולחים חלופי במשלוח אקספרס. ומה עושים אם למישהו בנסיעת עבודה נדפק/נגנב המחשב שבלעדיו כל הנסיעה הולכת לפח?

בעבר בנסיעות עבודה לחו"ל הייתי סוחב איתי כונן גיבוי שניתן לשחזר ממנו את מערכות החברה על לפטופ חדש (מניח שההנחה היתה שאם יהיה צורך אכנס לבסט ביי ואקנה חדש וידריכו אותי טלפונית איך לשחזר). כיום כבר אין נוהל כזה אבל הסיכון לא נעלם.

פורסם
לפני 11 שעות, m3x7r3m3 כתב:

תהייה מהצד - מה יש על הלפטופ הזה?

יש שם IP של החברה? יש שם מידע רגיש?

ואם גונבים לעובד את הלפטופ מהבית?

בחברה הנוכחית אין IP משמעותי על הלפטופים, ואם יגנב/ינזק לפטופ שלא מחמת שימוש לא סביר, העובד יקבל לפטופ חדש. אני רוצה להאמין שבחברות שיש IP משמעותי על מחשב, המחשב הזה נשאר בחברה - אבל בתקופת הקורונה עם עבודה היברידית/רימוט משמעותית זה כמובן מאוד מאתגר ויהיו מנוסים ממני בנושא שיגידו איך נוהגות חברות גדולות.

• תוכן חדש...