Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היקום התקשר לספר לכם על קיומו של 2FA...

יש אלף ואחת וריאציות לעניין.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 300
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 14 שעות, Night Driver כתב:

יש לי עובד שנמצא איתי 23 שנים והגיע אחרי החלפת כמה מקומות עבודה בזמן קצר כשבהתחלה היה מחסיר והיה מאוד לעומתי (התחיל אצלי בגיל 55).

עמדתי גם לפטר אותו אבל החלטתי בהחלטה של רגע לתפוס אותו לשיחה לא רשמית ברוח טובה ולשאול מה הבעיה. הסתבר שהבן שלו נדפק מפטריה במזרח ואחר כך הידרדר גם לסמים אחרים והוא נמצא במלחמה להציל אותו. עכשיו יכולתי לנקוט בשיטה שלך ולהגיד לא בעיה שלי ולחפש תחליף אבל בחרתי לא לעשות את זה ופשוט אמרתי לו שיצא מתי שהוא צריך וכמה שדצריך רק שיגיד לי מראש גם אם זה להרים טלפון ב 12 בלילה שמחר בבוקר הוא לא מגיע.

עברנו 4 שנים לא פשוטות שבהם הוא קיבל גם עזרה מעבר להעדרויות מתי שהוא צריך אבל מאז הרווחתי בן אדם שנותן את כולו, אכפתי ולויאלי ברמות שאי אפשר להבין.

נו באמת מדברים איתך על מגמה ואתה מספר לי על עובד שאנסו את הבת שלו ורצחו את אישתו, כי בטח כל עובד שעובד לפי הכללים של עצמו או מתחשבן על כל דבר זה הסיבה שלו.

ברוב המקרים זה פשוט אופי. עובדים שיודעים רק לבקש ושוכחים שצריך גם לתת.

ואתה יודע מה, אני יכול להזכר במקרים בודדים של אנשים שבאמת היה להם סיפור אישי כזה או אחר. כשראיתי שזה בא על חשבוני פשוט ויתרתי, עם כל הכבוד אני יכול לרצות לעזור לעובד, אבל אם הוא לא רוצה לעזור לעצמו אין לנו מה לעשות ביחד, שמישהו אחר יספוג את זה.

לפני 15 שעות, Night Driver כתב:

עושה מה שבא לו זה דבר אחד ומתחשבן זה דבר אחר.

זכותו להתחשבן בדיוק כמו שזכותך להתחשבן אבל לעשות מה שבא לו זו אופציה רק במקרים מאוד חריגים.

אין הבדל מבחינתי

אני מאוד פייר עם העובדים שלי בהכל. אני מאוד גמיש ומבין אותם ולא מתאים לי שעובד יסתכל לי על 19:02, וכמו שכתבתי כבר, כשאין עבודה אני לא מחפש לעובדים עבודה, אין אז אין, תעשו מה שבא לכם. כשיש עבודה אני לא מוכן לשמוע אם הזעת קצת יותר מהרגיל זה על אותו משקל.

וכן יש עובדים שעושים מה שבא להם. יש להם לכל דבר את הדרך שלהם.

פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

טפי על היקום הזה. עכשיו אני צריך גם ביטלוקר, גם להכניס טוקן, וגם קוד מסמס. זה לא הגיוני הדבר הזה.

• מצחיק 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 6 שעות, David32 כתב:

טפי על היקום הזה. עכשיו אני צריך גם ביטלוקר, גם להכניס טוקן, וגם קוד מסמס. זה לא הגיוני הדבר הזה.

ולא לשכוח חיסון חמישי

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, Transporter כתב:

נו באמת מדברים איתך על מגמה ואתה מספר לי על עובד שאנסו את הבת שלו ורצחו את אישתו, כי בטח כל עובד שעובד לפי הכללים של עצמו או מתחשבן על כל דבר זה הסיבה שלו.

ברוב המקרים זה פשוט אופי. עובדים שיודעים רק לבקש ושוכחים שצריך גם לתת.

ואתה יודע מה, אני יכול להזכר במקרים בודדים של אנשים שבאמת היה להם סיפור אישי כזה או אחר. כשראיתי שזה בא על חשבוני פשוט ויתרתי, עם כל הכבוד אני יכול לרצות לעזור לעובד, אבל אם הוא לא רוצה לעזור לעצמו אין לנו מה לעשות ביחד, שמישהו אחר יספוג את זה.

אתה מדבר על סטטיסטיקות אבל בני אדם זה לא סטטיסטיקה אלא כל אחד לגופו.

זכותך להתנהל בצורה גורפת כזו ואם היו לי 300 עובדים כנראה שלא היתה לי ברירה אלא להתנהל ככה אבל כשאני עם 25 אני יכול להרשות לעצמי לבדוק נקודתית.

לפני 10 שעות, Transporter כתב:

אין הבדל מבחינתי

אני מאוד פייר עם העובדים שלי בהכל. אני מאוד גמיש ומבין אותם ולא מתאים לי שעובד יסתכל לי על 19:02, וכמו שכתבתי כבר, כשאין עבודה אני לא מחפש לעובדים עבודה, אין אז אין, תעשו מה שבא לכם. כשיש עבודה אני לא מוכן לשמוע אם הזעת קצת יותר מהרגיל זה על אותו משקל.

וכן יש עובדים שעושים מה שבא להם. יש להם לכל דבר את הדרך שלהם.

אתה פייר לדעתך והעובד פייר לדעתו.

עובד הוא לא עבד וזכותו להגיד לא יכול להישאר. יש לו גם חיים ועוד התחייבויות ולא תמיד מסתדר להישאר כמה שבא למעביד.

רק קח בחשבון שאנשים שעומדים דום לכל נאד שהבוס תוקע מתחלקים לשני סוגים. הראשון מאוד לויאלי ואכפתי והשני כי פשוט אין לו ברירה. הראשון בדרך כלל מאוד יקר והשני בדרך כלל חסר כישורים ו/או שיברח ברגע שיוכל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 12.2.2022 בשעה 16:40, discoTD5 כתב:

אם אתה מצפה שאיש לעולם לא יתקשר אליך בענייני עבודה, מהרגע שיצאת את דלת המשרד, אתה כנראה לא מציאותי. 

100% .

בתאריך 13.2.2022 בשעה 10:23, garicho כתב:

מה אני שירות הסעות? שיקח מונית.

אם אני מעסיק ואתה עונה לי ככה,

אתה זה שתסע במונית.. הביתה.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 19 דקות, Mr.Hybrid כתב:

100% .

אתה זה שתסע במונית.. הביתה.

בכיף, אם זה על חשבונך - מוניות בישראל ממש יקרות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Mr.Hybrid כתב:

אתה זה שתסע במונית.. הביתה

אם העובד שכן שלך ונמצא על הדרך לעבודה תכלס אין בעיה, אבל אם יש לך שגרת בוקר שכוללת כל מיני נסיעות כמו למשל ילדים לבי"ס ולעבור דרך אותו עובד משבש אותה, זה דפוק.

בגלל זה לא מקובל לדרוש כזה דבר. אפשר לבקש כמובן אבל אם זה לא מסתדר אין מה לבוא בטענות לעובד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 שעות, A_lex כתב:

ועדיין מה?

ועדיין ההנחייה היא דומה לזו של ליביו, לא לקחת לפטופ לחופש, לדברי בעלי תפקידים גם מסיבה של בטחון מידע, וגם מסיבה של Work-Life-Balance.

יש לי קולגה שבקושי לוקח חופשים, אז כל סוף שנה מחייבים אותו לקחת איזה 10-12 ימי חופש, שנה שעברה הוא והמנהל ביקשו היתר חריג שהוא יעבוד בחופש, וסורבו.

לפני 12 שעות, A_lex כתב:

מניח שתלוי מי העובד ומה הנסיבות. או שיבקשו לקנוס את העובד ויסתכנו בזה שהוא יתעצבן ויתפטר/יוריד תופקות, או שיספגו את העלות ויבקשו יפה להזהר להבא.

מכיר מקרה של מישהו שנשפך לו הקפה על הלפטופ. החליפו לו בלי עניינים. מנחש שאם זה היה קורה שוב לאחר שבוע, היו מתיחסים לזה קצת אחרת. להרוס ציוד חברה אפשר גם בעבודה.

ברור, רק שבטיול יש יותר סיכוי לנזק כלשהו.

למשל לעובדים אצלנו שהתפקיד שלהם כולל המון טיסות (לפני הקורונה לפחות), החליפו לפטופים כל שנתיים ולא כל שלוש.

לפני 12 שעות, A_lex כתב:

מנחש שאם מספיק קריטי, שולחים חלופי במשלוח אקספרס. ומה עושים אם למישהו בנסיעת עבודה נדפק/נגנב המחשב שבלעדיו כל הנסיעה הולכת לפח?

בעבר בנסיעות עבודה לחו"ל הייתי סוחב איתי כונן גיבוי שניתן לשחזר ממנו את מערכות החברה על לפטופ חדש (מניח שההנחה היתה שאם יהיה צורך אכנס לבסט ביי ואקנה חדש וידריכו אותי טלפונית איך לשחזר). כיום כבר אין נוהל כזה אבל הסיכון לא נעלם.

אצלנו יש משרדים ברוב העולם אז מקסימום מעבירים לו מהמשרד הקרוב, ועדיין כדי למזער את הסיכון הזה, לאנשים כאלה מחליפים כל שנתיים ולא שלוש.

לפני 12 שעות, Fazer כתב:

ואם גונבים לעובד את הלפטופ מהבית?

לרוב העובדים (אם לא כולם) אין מנקה שנכנסת כל יום לחדר לנקות ויש לה גישה, וגם אם כן לכמה עובדים יש מנקה מתחלפת על בסיס יומי כמו במלון?

לפני 12 שעות, Fazer כתב:

בחברה הנוכחית אין IP משמעותי על הלפטופים, ואם יגנב/ינזק לפטופ שלא מחמת שימוש לא סביר, העובד יקבל לפטופ חדש. אני רוצה להאמין שבחברות שיש IP משמעותי על מחשב, המחשב הזה נשאר בחברה - אבל בתקופת הקורונה עם עבודה היברידית/רימוט משמעותית זה כמובן מאוד מאתגר ויהיו מנוסים ממני בנושא שיגידו איך נוהגות חברות גדולות.

אם אין IP משמעותי זה התחלה טובה, לכן זו השאלה הראשונה שלי.

לגבי חברות גדולות אז כאמור אצלנו יש IP משמעותי על הלפטופים (גם של מפתחים, גם של בודקים, גם של ניהול מוצר, גם מכירות).

לפטופ כזה לא מוגן עם כלים שאנחנו מפתחים שייפול לידיים הלא נכונות זה פוטנציאל נזק גדול, לא לחברה דווקא אלא לאנשים שישתמשו בכלים האלו נגדם ללא שום פיקוח.

ולכן לכל הלפטופים יש Bitlocker, הם לא נשארים בחברה, אבל כן מונחים למשל לא לקחת אותם לחופשות, טיסות וכו' אלא אם חייב.

לפני 12 שעות, hans כתב:

יש אלף ואחת וריאציות לעניין.

זה בחיבור ל-VPN, אין 2FA בכניסה לווינדוס. יש ביטלוקר לפני ווינדוס, וסיסמת דומיין לווינדוס, ו-MFA ל-VPN.

לפני 11 שעות, David32 כתב:

Authenticator ה-ר-ב-ה יותר נוח (של גוגל כמובן, אבל גם מיקרוסופט סביר)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 48 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה בחיבור ל-VPN, אין 2FA בכניסה לווינדוס. יש ביטלוקר לפני ווינדוס, וסיסמת דומיין לווינדוס, ו-MFA ל-VPN.

יכול להיות 2FA בכניסה לווינדוס כי אתה צריך להיכנס עם הדומיין יוזר שלך. גם סיסמא וגם טוקן.

אבל לא קריטי.

- By lifting money bags

פורסם

אבל אני יכול להיכנס לווינדוס עם הדומיין יוזר שלי כשאני אופליין לחלוטין.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בתאריך 16.2.2022 בשעה 07:08, Night Driver כתב:

זהו שצריך ללמוד לראות קצת יותר לעומק.

יש הבדל בין עובד סורר בגלל שלא בז$ן שלו לעבוד לבין עובד "סורר" שיש לו אילוצים.

יש לי עובד שנמצא איתי 23 שנים והגיע אחרי החלפת כמה מקומות עבודה בזמן קצר כשבהתחלה היה מחסיר והיה מאוד לעומתי (התחיל אצלי בגיל 55).

עמדתי גם לפטר אותו אבל החלטתי בהחלטה של רגע לתפוס אותו לשיחה לא רשמית ברוח טובה ולשאול מה הבעיה. הסתבר שהבן שלו נדפק מפטריה במזרח ואחר כך הידרדר גם לסמים אחרים והוא נמצא במלחמה להציל אותו. עכשיו יכולתי לנקוט בשיטה שלך ולהגיד לא בעיה שלי ולחפש תחליף אבל בחרתי לא לעשות את זה ופשוט אמרתי לו שיצא מתי שהוא צריך וכמה שדצריך רק שיגיד לי מראש גם אם זה להרים טלפון ב 12 בלילה שמחר בבוקר הוא לא מגיע.

עברנו 4 שנים לא פשוטות שבהם הוא קיבל גם עזרה מעבר להעדרויות מתי שהוא צריך אבל מאז הרווחתי בן אדם שנותן את כולו, אכפתי ולויאלי ברמות שאי אפשר להבין.

למזלי אני גם זכיתי בבוס שדאג לי כשאימי חלתה בסרטן, והייתי צריך להחסיר הרבה ימים כדי לקחת אותה לתורים ולטיפולים, וגם הסדיר את הנושא מול חברת קבלן (הייתי עובד קבלן אז) כדי שזה לא יפגע לי במשכורת.

אותו הבוס, בשיתוף עם מנהלים אחרים ו HR של החברה, גם דחף אותי גם לטפל בעצמי, להתחיל להתאמן וללכת ללמוד, גם כאשר ידע שהוא הולך להפסיד אותי כעובד בסופו של דבר.

עברתי תפקיד לפני כמה שנים, אבל הוא עדיין חבר מאוד טוב שלי.

לא כל קורפורייט זה דיקטטורה דורסנית שתבעט אותך החוצה ברגע שלא נראה להם. גם שם יושבים אנשים בסופו של דבר, ויחס יגרור יחס.

תהיה טוב לאנשים, אנשים יהיו טובים אליך. תהיה חרא ופוץ, תקבל את אותו דבר בחזרה בסוף.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 7 דקות, vadim6385 כתב:

למזלי אני גם זכיתי בבוס שדאג לי כשאימי חלתה בסרטן, והייתי צריך להחסיר הרבה ימים כדי לקחת אותה לתורים ולטיפולים, וגם הסדיר את הנושא מול חברת קבלן (הייתי עובד קבלן אז) כדי שזה לא יפגע לי במשכורת.

אותו הבוס, בשיתוף עם מנהלים אחרים ו HR של החברה, גם דחף אותי גם לטפל בעצמי, להתחיל להתאמן וללכת ללמוד, גם כאשר ידע שהוא הולך להפסיד אותי כעובד בסופו של דבר.

ואני בטוח שאם אותו בוס ירים אליך טלפון עם שאלה מקצועית אתה תענה ותסייע בשמחה ועם הרגשה טובה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

אבל אני יכול להיכנס לווינדוס עם הדומיין יוזר שלי כשאני אופליין לחלוטין.

תראה, לא ניסיתי להיכנס אופליין, אבל אני מתאר לעצמי שהאימות של הטוקן יכול להתרחש גם אופליין בחלון זמן מוגדר ע"י האדמין.

ככה או ככה, אני מקיש גם סיסמא וגם טוקן וזה מאוד מעצבן.

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 דקות, David32 כתב:

תראה, לא ניסיתי להיכנס אופליין, אבל אני מתאר לעצמי שהאימות של הטוקן יכול להתרחש גם אופליין בחלון זמן מוגדר ע"י האדמין.

ככה או ככה, אני מקיש גם סיסמא וגם טוקן וזה מאוד מעצבן.

טוקן פיזי?

• תוכן חדש...