Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

יתירות עולה כסף, אין יכולת כלכלית בעסק של 4 עובדים להחזיק עוד 2 עובדים לגיבוי. 

זו לא בעייה של העובד. עובד שנדרש לקחת איתו לפטופ לחופשה של שבועיים בחו'ל, צריך להסיק את המסקנות. אם יש לו אלטרנטיבות תעסוקתיות, מוטב שינצל אותן.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 300
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, FARM כתב:

זו לא בעייה של העובד

אנסה שוב להסביר. 

נגיד יש חברת עם 100 עובדים. אם 10 עובדים יוצרים לחופש, החברה יכולה לתפקד סביר. אם 20 יוצאים לחופש, גם יכולה לתפקד סביר. אבל אם 50 עובדים יוצאים לחופש החברה לא תוכל לעבוד באותה תפוקה. אף פעם לא יוצאים לחופש 50 עובדים יחד. 

בחברה עם שני עובדים אם אחד יוצא לחופש זה כמו 50 שיצאו בחברה הגדולה. 

נכון זה לא בעיה של עובד. אבל כמו שבעל העסק  גדול לא יגייס עוד 50 עובדים רק בשביל לאפשר ל 50 האחרים לצאת לחופש ביחד, גם עסק קטן לא יכול להביא עובד שלישי שבשיגרה לא יהיה לו מה לעשות. 

מוטב לחפש מקום עבודה אחר? יכול להיות אבל לא הצלחתי להבין למה. ציינתי גם יתרונות שיש בסידור כזה. 

פורסם
לפני 39 דקות, FARM כתב:

זו לא בעייה של העובד. עובד שנדרש לקחת איתו לפטופ לחופשה של שבועיים בחו'ל, צריך להסיק את המסקנות. אם יש לו אלטרנטיבות תעסוקתיות, מוטב שינצל אותן.

נכון אבל מצד שני לא בעיה של המעסיק שהילד שלך חולה או שיש לך אירוע.

כל זמן שזה יד רוחצת יד אתה משלם מחיר קטן כדי לקבל תמורה קטנה מהמעסיק.

מכאן קח את זה לאן שמתאים לך אבל תזכור תמיד שבמקום עם מערכת יחסים שאותך מעניין רק אתה כשתצטרך גם את המעסיק יעניין רק המעסיק. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בחברות של עד 10 אנשים אם זו רמת

המחויבות - צריך שזה יבוא גם עם ownership בצורה כלשהיא - כי אם אתה לא שכיר אז צריך שה יהיה משמעותי כנגד מה שאתה נותן אם זה מחןץ

לשעות העבודה בצורה קבועה. (מניות , אחוזים , תשלום) וכן - כשמשהו נכנס למצב כזה - האחריות היא אחרת וכדאי שיהיה מודע לכך. גם הupside צריך להיות בהתאם.

בחברה יותר זה אחרת. וגם כשגדלים וצריך לבנות תרבות של מרתון ולא של ספרינט כדאי להבין את זה.

אין קשר לgen z מילניאלס וכו (לא שאין entitlement שרוצה הכל - אבל זה לערבב שני דברים)

(וכשעברתי בחברות של מתחת ל10 אנשים או תפקיד בכיר משמעותית - עבדתי כך. אבל בהרבה מקרים זה לא המצב.

אז שם באמת לקחתי לפטופ לחופשה. היום - כדי ליצור תרבות נורמאלית - מראש מצהירים לעובדים לא לקחת לפטופ. גם מעניין של אבטחת מידע וגם בקטע של חופש זה חופש)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

מכאן קח את זה לאן שמתאים לך אבל תזכור תמיד שבמקום עם מערכת יחסים שאותך מעניין רק אתה כשתצטרך גם את המעסיק יעניין רק המעסיק. 

אחד הדברים הכי נכונים

היו לי בחיים כמה עשרות עובדים

מכל הסוגים והמינים

אני באופן אישי לא יכול לסבול את אלה האגואיסטים שרואים רק את עצמם ומודדים אם עבדו 40 שניות מעבר למה שסוכם או חזרו מהעבודה עם שריטה ומנגנים על זה

אבל כשהם מאחרים, מעגלים פינות, באים קצת בלי כוח או סתם חייבים חופש דחוף, אתה חייב להבין אותם כי הם עובדים מאוד קשה

מי שמקבל מהמעסיק צריך לתת בחזרה

מי שמרגיש שהמעסיק שלו מנצל אותו - שלא יהיה שם

לפני 6 שעות, Fazer כתב:

זה לא עבד, זו גמישות - אני לא אתקטנן איתך על שעות עבודה ולא אכריח אותך לעשות את עצמך עובד כששנינו יודעים שהיום אין עבודה, ואתה תחזיר לי בזה שכשיש דדליין לחוץ אתה תקרע את התחת או לחילופין תשים את הלפטופ במזוודה כדי שאם בשבועיים חופשה שלך בהונולולו המערכת תיפול, אתה תוכל להתחבר ולהרים אותה".

זה לא ברור לכולם

יש עובדים שמבחינתם אתה חייב להבין אותם אם היום יש אירוע לחבר טוב שלהם

ומחר הם צריכים להגיע מאוחר

ומחרתיים הם סתם לא כל כך מרגישים טוב

אבל שבוע הבא שיהיה יום יותר עמוס וקשוח אז אוי ואבוי אתה מתייחס אליו כמו עבד, למה הוא אמור להקרע ככה?

אני באופן אישי מזהה אנשים כאלה וחותך מהם ישר

זה מתכון לצרות. אם לא היום אז מחר

לפני 10 שעות, Buki כתב:

אני רוצה לעלות עוד נקודה. 

הרי בשעות העבודה המוגדרות 9:00 עד 17:00 אנחנו לא 100% מהזמן עובדים, תמיד יש חלק מהזמן שבו מתעסקים בדברים לא קשורים כמו למשל לכתוב את ההודעות האלו בפורום. 

המעסיקים יודעים את זה ולא מקזזים לנו שעות מהשכר אז אפשר בתמורה לזה לתת כמה דקות מהמזמן הפרטי בבית, כשזה באמת נדרש. ככה אני ראה את זה. 

היה לי פעם עובד שהיה מודד את הפקקים שלוקח לו להגיע לעבודה כ"זמן עבודה"

היה מספר לי שכדי להגיע לעבודה ב 18:00 הוא כבר מ 16:00 מנטרל את עצמו

אבל הוא שכח שממ 18:30 עד 21:00 הוא כמעט ולא עושה כלום חוץ מלאכול ולשתות, אין לו אף אחד על הראש והוא יכול לעשות מה שבא לו ואף אחד לא מחפש להעביד אותו סתם

זאת נטיה של חלק מהעובדים

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 18 דקות, Transporter כתב:

היה לי פעם עובד שהיה מודד את הפקקים שלוקח לו להגיע לעבודה כ"זמן עבודה"

היה מספר לי שכדי להגיע לעבודה ב 18:00 הוא כבר מ 16:00 מנטרל את עצמו

אבל הוא שכח שממ 18:30 עד 21:00 הוא כמעט ולא עושה כלום חוץ מלאכול ולשתות, אין לו אף אחד על הראש והוא יכול לעשות מה שבא לו ואף אחד לא מחפש להעביד אותו סתם

זאת נטיה של חלק מהעובדים

רק כדי להבהיר כי מדברים פה על דברים אחרים.

יש מקומות שמודדים לפי תפוקה ומטרות , ויש מקומות שסופרים שעות.

רוב הדוגמאות טק פה לא מדברות על שעות. אף אחד פה לא סופר את הזמן באוטובוסים וכו - או מבקש דברים כאלו ואחרים לפי זמן כי מה שהוא נותן חזרה זה תפוקה ומטרות. ולפעמים יותר קשה ועובדים יותר ולפעמים יותר קל ומספיקים יותר. מדובר פה על ההפרדה בין הזמן האישי - ומה באמת דחוף ומה ״דחוף״ וסתם כי קל ליצור קשר עם העובד אחרי שעות העבודה אז לגיטימי.

לפני 20 דקות, Transporter כתב:

אני באופן אישי מזהה אנשים כאלה וחותך מהם ישר

זה מתכון לצרות. אם לא היום אז מחר

אני מנחש שזה לדוגמא לא בטק. אם תראה את הfunnel של כמות האנשים בין קו״ח לגיוס וכמה זמן ומאמץ לוקח - ואז בסוף את מי לוקחים - תבין שלא מדובר פה על עניין המי סופר שעות בפקקים (ומצד שני גם כמה קשה לגייס ומשמעות של גיוס לא מוצלח).

ונכון - יש מפונקים - אבל יש גם עניין של לעבור את הגבול בתור מעסיק - שקורה ה מ ו ן בארץ.

בסופו של דבר - קל לקרא את הדברים פה לקיצוניות כזו או אחרת - והאמת היא איפשהוא באמצע בכל המצבים.

צריך איזון. איפה האיזון הזה עובר ? שאלה טובה.

זה תלוי בעובד, זה תלוי במעסיק , זה תלוי בתרבות המקומית ושל החברה - וזה מאוד תלוי במקצוע ובאחריות.

במיוחד כשעוברים בעוד כמה מדינות ועובדים עם כל מני תרבויות - יותר קל לראות גישות אחרות ומה עובד ומה לא (ואיפה).

לי - היום - מעסיק שיצור הרגל של להתקשר אחרי שעות העבודה בצורה קבועה - לא מתאים.

והוא מקבל ממני המון בחזרה בזמן שאני כן עובד (ובזמן האקסטרה שנותנים כשצריך). זה לא שאני מעגל פינות , מסתכל על השעון ב5-6 וכו, פשוט הזמן שלי - שלי. עם המשפחה. זה חלק ממה שעוזר לי - ב8-9 שעות היומיות שאני כן עובד - לתת בראש ולעבוד מרוכז ושקט. לאורך זמן.

אני חוזר למשפט שציינתי - אני עובד למרתון - לא לספרינט.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בגלל זה כתבתי שמי שמרגיש שהבוס שלו מנצל אותו, שיחליף מקום

לא מכר אנשים שמתקשרים לעובדים שלהם מחוץ לשעות העבודה ומציקים סתם כי ההסכם ביניהם מאפשר

פורסם (נערך)

אין תשובה מדויקת ונכונה ב-100 אחוז, זה תלוי בתפקיד ובאופי החברה.

למזלי יצא לי לעבוד בעיקר בחברות עם תרבות טובה מאוד, בלי זיבולי שכל ועם אפס מוחלט של התחשבנויות,

אבל בהתאם לתפקיד - היה ברור שמדי פעם צריך להיות יותר זמין מהרגיל במקרה של תקלה, במיוחד כשמדובר בלקוחות מהצד השני של הכדור,

בשידורים חיים של הפקות קריטיות וכדומה. הסכמתי/רציתי/שמחתי להטות כתף בענייני תשתיות,

עם ההבנה של מה שזה ידרוש ממני במקרי חירום. בלי קשר לתגמול הכספי,

יש בזה סיפוק, כמו עובד במה באופרה (been there).

מעולם לא קיבלתי שיחה סתמית/מיותרת מעבר לשעות העבודה,

ותשובה בסגנון ״רגע אני לא ליד המחשב, אתפנה מאוחר יותר״ תמיד התקבלה בצורה טובה.

נ.ב.

אני לא מכיר מספיק תפקידים אחרים בסגנון מכירות וכדומה, מישהו אחר בוודאי יכול להאיר את עינינו בנוגע למה שמקובל שם.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, hans כתב:

ותשובה בסגנון ״רגע אני לא ליד המחשב, אתפנה מאוחר יותר״ תמיד התקבלה בצורה טובה.

אצל רוב המעסיקים ההגיוניים זה יתקבל בברכה בתנאי שבסוף אתה מגיע למחשב ועושה

ולא אחרי שמעירים לך, ולא אחרי שבדיעבד נזכרים ש"שכחת מזה"

כל עוד אתה אחראי  אף אחד לא יחפש החצי שעה שלא יכלת להיות זמין 

ד"א זה אותו דבר גם עם לקוחות

לענות ללקוח בשעות לא שעות?

זה תלוי

אם זאת שאלה קלילה של כן\לא ושם זה נגמר , או משהו מאוד מאוד דחוף - אפשרי

אם עונים על שאלה קצרה וזה נהפך לדיון באמצע הלילה או בשישי בערב - ממש לא

בטח לא אם זה חוזר על עצמו

יש לקוחות שפשוט מרשים לעצמם לנהל איתך שיחות מתי שנוח להם - נגיד באמצע הלילה או  בשבת כשמשעמם להם

זה בעיה כשהיחס אישי ולהרבה מהם יש את המספר הפרטי שלך ולא מייל

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 9 שעות, FARM כתב:

ו לא בעייה של העובד. עובד שנדרש לקחת איתו לפטופ לחופשה של שבועיים בחו'ל, צריך להסיק את המסקנות. אם יש לו אלטרנטיבות תעסוקתיות, מוטב שינצל אותן.

זו אמירה שאין לה קשר למציאות, כי אתה לוקח משהו מאוד נקודתי ומתעלם מכל הסיטואציה מסביב.

אם העובד הזה מרוויח 50 אלף ש"ח בחודש?

אם הוא ממש אוהב את המשרה שלו?

אם, כמו שבוקי ציין, הוא חלק מצוות קטן מאוד ויש לו ידע מאוד חיוני?

אם המעסיק הזה נתן לו את ההזדמנות של החיים שלו והוא מרגיש מחוייבות אליו?

אם הוא רוצה לשמר יחסים עם לקוחות מתוך מחשבה על המשך הקריירה שלו בתחום?

אם הוא רוצה לעזור לחברים לצוות גם בזמן שהוא בחופשה?

אם הוא עורך דין בזמן שמתנהל משפט חשוב של הלקוח שלו?

אני מכיר לא מעט אנשים שלוקחים את העבודה גם לחופשה, מכל מיני סיבות. אחד מהם לא בכיר, שיש לו תפקיד טכני ייחודי בחברה קטנה ומידי פעם הוא מתחבר גם מחופשה, כדי לפתור בעיה נקודתית. מצד שני, יש לו משרה עם המון חופש ועצמאות בניהול הזמן שלו ומשכורת ותנאים נאים.

והוא גם בילה הרבה בחו"ל, תוך ניצול העובדה, מצידו, שהוא יכול לספק הרבה תמיכה מרחוק.

אז מה, הוא צריך לחפש עבודה אחרת?

אין תשובה אחידה להאם מתי וכמה צריך לעבוד מחוץ לשעות העבודה. כל עבודה וכל עובד, לגופו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 6 שעות, Liviur כתב:

יש מקומות שמודדים לפי תפוקה ומטרות , ויש מקומות שסופרים שעות.

רוב הדוגמאות טק פה לא מדברות על שעות.

אני לא בהיי טק וגם לעובדי כפיים בשכר נמוך אני לא סופר שעות אלא בודק ת]פוקות (לא מנהל רישום אלא פשוט רואה מה הולך עם כל אחד). בחיים לא הערתי לעובד שעוצר לנוח או שותה משהו כל עוד לא עשה את זה בהפגנתיות (למשל רגליים על השולחן, אוזניות ויאלה רואים סרט בטלפון) או הפריע לאחרים. הכלל הפשוט הוא שאתה לא לבד, עוד אנשים רואים אותך אז תנח אבל אל תנקר עיניים. מצד שני אם יש משהו דחוף ואני מבקש מאנשים להזיז את ההפסקה הם עושים את זה באהבה.

גם בלואו טק הרבה מקומות כבר הבינו שאדם הוא לא מכונה ולא עבד.

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 8 שעות, Transporter כתב:

זאת נטיה של חלק מהעובדים

זה שאתה מביא אותו ב6 ואין לו עבודה עד 9 זו בעיה שלך ולא של העובד.

אם הוא היה עושה מה שבא לו,היה נשאר בבית עוד 4 שעות ויוצא אחרי הפקקים כדי להגיע ב9.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 1 דקה, Potato כתב:

זה שאתה מביא אותו ב6 ואין לו עבודה עד 9 זו בעיה שלך ולא של העובד.

אם הוא היה עושה מה שבא לו,היה נשאר בבית עוד 4 שעות ויוצא אחרי הפקקים כדי להגיע ב9.

מצד שני הוא יודע מה העבודה ובמה היא כרוכה אז זה שבחר לחכות בבית ולא בבית קפה סמוך זו בעיה שלו.

כל עובד יודע מה העבודה ובמה היא כרוכה. אם החליט שמתאים לו שיעשה את העבודה כמו שצריך ובלי ליילל ואם החליט שלא מתאים לו אז אף אחד לא מחזיק אף אחד בכוח.

פורסם

מצד שני הוא יודע מה העבודה ובמה היא כרוכה אז זה שבחר לחכות בבית ולא בבית קפה סמוך זו בעיה שלו.

אני חושב שפספסת אותי.

אם אתה אומר לי להגיע ב6 למרות שהעבודה מתחילה ב9 זה שאני לא עושה כלום לא אומר שאני יכול לעשות מה שבא לי.

אני מבחינתי עובד וזה שאין לך עבודה לתת לי זו בעיה שלך,מבחינתי אני זמין לעבוד בדיוק כמו שאני זמין להתבטל.

כל עובד יודע מה העבודה ובמה היא כרוכה. אם החליט שמתאים לו שיעשה את העבודה כמו שצריך ובלי ליילל ואם החליט שלא מתאים לו אז אף אחד לא מחזיק אף אחד בכוח.

יש אנשים שנהנים להתלונן,מקטרים מקטרים אבל עובדים טוב.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 9 דקות, Potato כתב:

אם אתה אומר לי להגיע ב6 למרות שהעבודה מתחילה ב9 זה שאני לא עושה כלום לא אומר שאני יכול לעשות מה שבא לי.

אני מבחינתי עובד וזה שאין לך עבודה לתת לי זו בעיה שלך,מבחינתי אני זמין לעבוד בדיוק כמו שאני זמין להתבטל.

על הזמן שאתה בעבודה אני חייב לשלם לך גם אם אתה יושב וקורא עיתן (בתנאי שזה לא ישראל היום). אני קניתי את הזמן שלך, העמדת אותו לרשותי ואם אני בוחר לא להשתמש בו זו בעיה שלי.

התכוונתי ליללות על זמן הנסיעה.

• תוכן חדש...