Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 שעות, samg כתב:

כי סלולרי של העבודה בבית יתחיל ב"רק לענות לשיחות דחופות" ואז אולי לבדוק מייל פה ושם. בקיצור מדרון חלקלק.

לא יודע מה זה מדרון חלקלק. אם זה דחוף אז זה דחוף. אם זה לא דחוף, זה יכול לחכות. יכול להיות שמבחינת המנהל "הכל דחוף" ואז יש פה בעיה ארגונית ולא עצם קיום הסלולרי בתחומי הבית בשעות הערב.

לפני 17 שעות, FARM כתב:

יכול לבוא מנהל חדש וורקוהוליק (חולה עבודה) שמחליט שבמחלקה/ צוות שלו, כך הוא נוהג. ברוב מקומות העבודה בארץ ארץ אין תרבות של לא לשלוח מיילים/ להתקשר מחוץ לשעות העבודה.

מיילים - שישלחו כמה שבא להם. להתקשר? אם השמיים נופלים - חד משמעית, אחרת יש פה בעיה.

מנהל יחיד שמגיע לתרבות ארגונית קיימת? דרך בטוחה לאבד עובדים.

לפני 1 דקה, garicho כתב:

תשמע, בסופו של דבר כל אחד מחליט לעצמו איך העבודה שלו תיהיה.

בעייני זה נכון חלקית. בסוף לתרבות הארגונית ולמנהלים שלך יש אינטרס שיהיה איזון בין העבודה לחיים הפרטיים.

בנוגע לכל הדיבורים על אקסטרא-מייל, אז בעיניי זה נגזר מהרבה גורמים אבל לענות על "משהו קטן" סופר לא דחוף בשעות הערב הוא לא אחד מהם. אפשר לעבוד עד מאוחר כדי לסיים את המשימות כי יש דדליין חשוב. אפשר לתעד ולתרום למאגר הידע. אפשר לקרוא על נושאים חופפים/קרובים לתוכן המשימות. אפשר להעשיר את הידע של חברי הצוות. יש הרבה דברים שאפשר לעשות שהם אקסטרא-מייל. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 300
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 36 דקות, garicho כתב:

למה הזמן שלך בשישי פחות חשוב מהזמן של העובד בחו״ל ביום ראשוו?

לא פעם ולא פעמיים קיבלתי תשובות למיילים בשעות הערב (שעה 21:00 כזה) כשבורר שהקולגות באירופה כתבו אותן מהבית, השעון במדינה המדוברת הוא שעה אחורה משיראל, לא 4 שעות.

והזמן שלי לא פחות חשוב, אבל במקרים הנ"ל אני זה שצריך תשובה או פתרון ומשהו תקוע או מתעכב אצלי ולא אצלם. 

פורסם

אני רוצה לעלות עוד נקודה. 

הרי בשעות העבודה המוגדרות 9:00 עד 17:00 אנחנו לא 100% מהזמן עובדים, תמיד יש חלק מהזמן שבו מתעסקים בדברים לא קשורים כמו למשל לכתוב את ההודעות האלו בפורום. 

המעסיקים יודעים את זה ולא מקזזים לנו שעות מהשכר אז אפשר בתמורה לזה לתת כמה דקות מהמזמן הפרטי בבית, כשזה באמת נדרש. ככה אני ראה את זה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 12.2.2022 בשעה 12:05, garicho כתב:

בהחלט לגיטימי! אבל הייתי מעלה את זה על הכתב מההתחלה! לצערי אין עדיין חוק בארץ בנושא, כמו בצרפת, אבל אני מאמין שזה יגיע לשם.

כל הכבוד!

בושה וחרפה. ובעיניך זה משהו נורמאלי? מה עם work-life balance?

אם כחלק מהמשרה הוא לא מוגדר ככונן/זמין מחוץ לשעות העבודה ומקבל על זה משכורת, למה הוא אמור להיות זמין?!

להיות זמין לדברים קטנים או דברים שחשוב לדעת מראש אבל לא דורשים לעבוד מחוץ לשעות העבודה זה ממש לא רע...

אנשים קיבלו איזו צורת עולם כזאת שעבודה זה דבר רע וצריך להתנתק ממנו בכל דקה שאפשר, אם אתה בגישה הזאת אתה לא בעבודה הנכונה עבורך ותחפש עבודה שאתה יותר נהנה בה.

לא אמורים לחפש אותך ושתעבוד לא בשעות העבודה אם המשרה שלך היא לא של כונן או מוגדרת כדבר דומה.

אבל מצד שני אם הבוס שלך רוצה לשלוח לך הודעה שהוא ישמח אם תעשה x y z מחר בבוקר כי הוא לא יהיה במשרד זה ממש לא נורא.

פורסם
לפני 29 דקות, Shab00 כתב:

אבל מצד שני אם הבוס שלך רוצה לשלוח לך הודעה שהוא ישמח אם תעשה x y z מחר בבוקר כי הוא לא יהיה במשרד זה ממש לא נורא.

שישלח מייל או ישלח הודעה במערכת הפנימית (סלאק או וואטאבר)

גאריצ'ו, מחזק אותך כפרה. מדהים לראות עד כמה אנשים פה מכורים ולא קולטים את המציאות.

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מודה שאני מכור לעבודה שלי אבל ממש לא סובל מזה כי אני אוהב את מה שאני עושה.

יש לי עובדים עם טלפון שלי ויש לי את כל הניידים של כל העובדים (ולהם את שלי). לא יוצר קשר אחרי שעות העבודה אלא אם זה משהו שלא סובל דיחוי ואני לא יכול לעשות אותו (כמו לעדכן מיידית איש מכירות בהתפתחות בעסקה שהוא עובדעליה ודרשת תגובה מיידית או כמו להודיע לעובד שמחר בבוקר במקום לבוא למשרד שיסע ישר לפלוני כי צריך להיות אצלו מוקדם בבוקר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 18 דקות, David32 כתב:

מדהים לראות עד כמה אנשים פה מכורים ולא קולטים את המציאות.

המציאות היא שאלו יחסי אנוש בסיסיים של אנשים שהם צוות שעובד המון שנים יחד, צוות קטן בו כל בן אדם חשוב ואם אחד לא נמצא, האחרים מכבדים אבל לפעמים בלתי אפשרי להסתדר בלי להיעזר בו. 

המציאות היא שאם אתה צריך באמצע יום עבודה לצאת לאיזה עניין פרטי אתה לא מחתים שעון ולא שואל אף אחד. וגם אם אתה צריך להישאר עד מאוחר בערב אתה נשאר. כי אין לדחות למחר, יש דברים שצריך לעשות היום. 

זו פשוט מציאות אחרת שקיימת במקומות עבודה מסויימים. אני מסכים שזה לא נכון ולא צריך להתקיים בכל מקום אבל יש מקומות שאי אפשר לעבוד בצורה אחרת. 

• רעיון טוב! 3

פורסם

חייב להודות שכל התגובות של "אני סוגר את הטלפון אחרי שעות העבודה" או "לא מוכן שיפנו אלי ברגע שאני יוצא מהמשרד" גורמות לי להתכווץ באי נוחות - מבחינתי עובד כזה לא ישאר מועסק אצלי הרבה זמן.

יתכן וזה תלוי בסוג החברה (קורפורייט לעומת סטארטאפ) או בתעשיה, אבל למרות שאני לא דורש מעובדים לעבוד מעבר לשעות העבודה, אני בהחלט מצפה לגמישות מצידם - בדיוק כמו שעובד יכול להגיד לי "אני קופץ לסופר וחוזר לעבוד" או "אני הולך לים לשעתיים" סתם כך באמצע היום (כמובן במידה ואין ישיבות או מטלות דחופות), אני בחלט מצפה שאם יש פגישה עם לקוח ביום שישי (כן, גם אני לא מת על זה), או אם יש שיחה שיותר מתאים ללקוח לעשות אותה ב 7 בערב (וכן, אני לא מת גם על זה), העובדים ידעו להתגמש. Work-life balance זה "איזון", ולא רק להגיד "ב 7 אני נעלם" או "אני הולך ליוגה, חוזר עוד שעה", אלא גם להיות מסוגל לגלות גמישות כשהעבודה צריכה אותך.

מעבר לזה, וזה נכון לכל סטארטאפ קטן שעבדתי בו, ובטח נכון ל 5 אנשים שיש בחברה שלי עכשיו, אין דבר כזה "כוננים", ואין דבר כזה "תורנויות" - יש לי בדיוק אדם אחד על כל פוזיציה, ואם יש בעיה שצריכה טיפול בסופ"ש, אני מצפה ל All hands on deck, וכן - העובדים שלי לוקחים לפטופ גם לחופשות, לא כי אני רוצה שהם יעבדו בחופש, אלא כי אני צריך שהם יהיו מסוגלים לעבוד במידה ויש בעיה.

פורסם
לפני 5 דקות, Fazer כתב:

שלי לוקחים לפטופ גם לחופשות,

לפטופ לחופשות זה Big No No. חדירה בלתי סבירה לחירות הפרט של העובד.

פורסם
לפני 11 דקות, FARM כתב:

לפטופ לחופשות זה Big No No

שכחת להוסיף "לדעתי".

מבחינתי בחברה קטנה כמו שלנו, כשיש לקוחות פעילים (כרגע אין בגלל הקורונה), אם צריך לטפל במערכת mission critical שנפלה אז... צריך לטפל בה, אין לי פתרון אחר, ובשלב הזה אין לי משאבים ספייר. למזלי אני אפילו לא צריך לבקש את זה, כי העובדים מבינים ולוקחים אחריות.

בחברה יותר גדולה, כשיש יותר משאבים, כמובן שהסיפור שונה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 דקות, FARM כתב:

לפטופ לחופשות זה Big No No. חדירה בלתי סבירה לחירות הפרט של העובד.

שוב פעם, תלוי איפה אתה עובד. Fazer הסביר יפה. 

אם זה מקום עם 4 אנשים, יש מצבים שידע או מומחיות מסויימים נמצאים רק אצל עובד אחד. האחרים, אם כל הרצון הטוב שלהם מגבים אותו אבל יש דברים שהם לא יודעים. וחייבים שההוא בחופש יתחבר ויפתור להם את הבעיה, אחרת זה להשבית את הפעילות הזו עד שהבן אדם חוזר בעוד שבועיים. 

העסק גם יכול להיות מחייב בהתחייבות חוזית מול לקוחות או עסקים אחרים לזמן תגובה מסויים שהוא קצר יותר משבועיים. 

ואין דרך להסתדר בצורה אחרת. כולם מבינים את זה וזה לא כזה מפריע לאף אחד. הדברים האל לא מאוד נפוצים וזה לא אומר שכל החופשה אתה עובד. אלא פעם ב... במקרים שחייבים אותך. 

פורסם
לפני 23 דקות, Fazer כתב:

אני בחלט מצפה שאם יש פגישה עם לקוח ביום שישי (כן, גם אני לא מת על זה), או אם יש שיחה שיותר מתאים ללקוח לעשות אותה ב 7 בערב (וכן, אני לא מת גם על זה), העובדים ידעו להתגמש.

לא נראה לי שאלה המקרים שמדברים עליהם כאן...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 דקות, Buki כתב:

העסק גם יכול להיות מחייב בהתחייבות חוזית מול לקוחות או עסקים אחרים לזמן תגובה מסויים שהוא קצר יותר משבועיים

אתה נותן כאן רציונליזציה למנטליות של עבד.

אני לא הייתי מסכים לקחת מחשב נייד לחופשה ארוכה.

שיתכבד בעל העסק ויוציא מכיסו סכום כל חודש כל מנת שתהיה יתירות ולא שכל הידע יהיה מרוכז אצל אחד.

פורסם
לפני 3 דקות, David32 כתב:

לא נראה לי שאלה המקרים שמדברים עליהם כאן...

השרשור הרי התחיל מ"האם אני יכול להגיד למעביד שאני משאיר את הטלפון במשרד ומנתק מגע מחוץ לשעות העבודה"...

פורסם

גם כשעבדתי בסטראטפים - חופש זה חופש. אם יש משהו שרק עובד אחד יכול לעשות יש בעיה גדולה.

ואם העובד יתאשפז תריצו לו לפטופ לבית חולים?

כמובן שהכל צריך להעשות ברוח טובה ולא מתוך דווקאות. פעם מנהל שלח חי וצאפ שלשאלה לא דחופה כשהייתי בחו״ל, התשובה שלי הייתה תמונה של האתר (די מוכר) שהייתי בו. זה היה רמז מספיק.

בחברות מסויימות מקובל לשים הודעת העדרות "אני בחופש עד ... ולא עונה למיילים או לטלפון".

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...