Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין פה לגיטימי או לא לגיטימי.

מבחינת המעסיקלגיטימי לבקש הכל ומבחינת המועמד לגיטימי לא להסכים לכלום. ההכי גרוע שיכול להיות זה שלא תועסק.

רק המעסיק יודע את הציפיות והדרישות שלו ולכן הכתובת לשאלה שלך היא המעסיק.

תשאל, קבל תשובה, תביע את דעתך ותנסו להגיע לפשרה שתתאים לשניכם. אם הצלחתם אז מעולה ואם לא אז ממילא זה היה מתפוצץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 300
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני עם @Liviur

אני כרגע מחליף מישהו שעוזב את החברה במקום יחסית רגיש, אבל הציפיה שהייתה ממנו להיות זמין הייתה קיצונית ברמה גבוהה. אין דבר כזה לצאת לחופש ולא לענות לטלפונים, בטיסות לחול הוא היה צריך לקחת את הלפטופ של העבודה ואשכרה להיכנס ולעשות דברים, תיקון קוד ותקלות. חלקן ממש ממש לא דחופות, אבל זאת הייתה הציפיה והוא זרם עם זה כי הוא נחמד. עכשיו אני בתורי אצטרך להיות ככה. תוהה ביני לבין עצמי האם זה שווה או שצריך לשים את הרגל ולהגדיר גבול.

לפות"ש - אל תתבייש לעשות את כל הבירורים הנדרשים בטרם התחלת העבודה. אם זה לא לגיטימי מבחינתך ואתה טוב מאוד במה שאתה עושה. זה לא צריך להפריע.

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם

אני לא יודע לצה מדברים על דרישה לעבוד מהבית, זה לא דרישה לגיטימית אם לא משלמים על זה. 

אבל זמינות ואפשרות העברת הודעות חייבת להיות. 

למשל היה אמור להתקיים כנס שהיה צריך להגיע בבוקר למחרת למקום מסויים וערב לפני בוטל. איך מודעים לעובד אם הוא מכבה את הטלפון של העבודה ולא השאיר מספר פרטי? 

לעובד אחר בבוקר האוטו לא הניע ומבקשים  שבדרך לעבודה תאסוף אותו, איך מודעים? 

ביום שאתה בחופש שצריך משהו דחוף מהמחשב שלך, איך שואלים אותך מה הסיסמה? 

בלי זה אני חושב שאי אפשר לעבוד בצוות בצורה נורמלית. 

פורסם
לפני 6 דקות, Buki כתב:

למשל היה אמור להתקיים כנס שהיה צריך להגיע בבוקר למחרת למקום מסויים וערב לפני בוטל. איך מודעים לעובד אם הוא מכבה את הטלפון של העבודה ולא השאיר מספר פרטי?

העובד מדליק את הטלפון בבוקר ורואה שאין כנס.

לפני 7 דקות, Buki כתב:

לעובד אחר בבוקר האוטו לא הניע ומבקשים  שבדרך לעבודה תאסוף אותו, איך מודעים?

מה אני שירות הסעות? שיקח מונית.

לפני 8 דקות, Buki כתב:

״סיסמא זאת הינה אישית ולא ניתנת להעברה.״ יש סיבה לכך שהמחשב האישי שלך נעול בסיסמא, שלא נדבר על כך שמה שכתבת למעלה יביא לאולקוס לכל מדור ה-security במשרד.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 7 דקות, Buki כתב:

Big No No

כל IT שמכבד את עצמו כותב באותיות גדולות שלא לשתף לעולם את הסיסמה של המחשב עם אף אחד.

כל מקום עבודה מחזיק ברשימת טלפונים הסלולאריים של כל העובדים. ובלי קשר אם אתה עובד עם אנשים אתם מחליפים מספרים בשלב כזה או אחר. וזה יפתור את כל הסוגיות בנושא עדכונים/חילוצים.

מה שפותש מדבר זה זמינות לעבודה ממש, זה מתחיל בשאלות ויכול להיגמר בעבודה ממש. לא אומר שזה טאבו, אומר שזה שיקול שעובד צריך לעשות

פורסם

זה כנראה תלוי מאוד בסוג העבודה, בצוות ובעוד המון דברים. 

אני כבר שנים עם קו פרטי שמשמש אותי גם לעבודה, מקבל בתלוש 50 ש"ח בחודש החזור הוצאות טלפון אבל לא לקחתי טלפון של המעסיק כי יותר נוח לי עם פרטי כשאני מחליט אצלי איזה מפעיל אני, איך אני משלם על שיחות בחו"ל וכו'. 

יש  דברים שמותקנים על המחשב שלי שלא מותקנים על מחשבים אחרים ולפעמים שאני לא נמצא צריך אותם. אין לי על המחשב של העבודה שום דבר אישי או רגיש שמישהו אחר לא אמור לראות. 

להסיע חבר לעבודה אם זה בכיוון, למה לא? למה שיקח מונית, הוא חבר שלי שאני 10 שנים עובד איתו. 

וכן, אצלי יש לפעמים  גם עבודה ממש בחופשים ומחוץ לשעות העבודה, צוות קטן וחייבים לתת את הגיבוי הזה כשבאמת צריך. 

אבל זה עובד לשני כיוונים, כשאני צריך להיעלם בשעות העבודה לטובת משהו פרטי, גם אף אחד לא דופק לי חשבון, בדיוק כמו שאני לא דופק חשבון כשצריך לענות לשיחת טלפון של עבודה בערב או ביום שישי. 

אין לי עם זה שום בעיה. 

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 7 דקות, Buki כתב:

יש  דברים שמותקנים על המחשב שלי שלא מותקנים על מחשבים אחרים ולפעמים שאני לא נמצא צריך אותם. אין לי על המחשב של העבודה שום דבר אישי או רגיש שמישהו אחר לא אמור לראות. 

אכן קיבלתי אולקוס.

אין כזה דבר "דברים שמותקנים רק על המחשב שלי". קבצים  - שמים בכונן רשת משותף (אם אין ענן סטייל OneDrive). רפליקציות ותוכנות - רוכשים רישוי שמותאם למספר העובדים בצוות, לוקחים בחשבון רישוי כפול בדיוק למקרים שהעלית.

אין קשר לחומר אישי\רגיש וכו' מה גם שאני מוכן להתערב שיש לך, אתה פשוט לא מודע לזה כנראה (יוזר ב Chrome עם פרטי אשראי, לוגין לבנק, חשבונות פרטיים, Paypal, Facebook, וזו רק ההתחלה. ילד עם טיפה שכל יכול לקחת מחשב של משתמש הכי פשוט ולגנוב לו את הזהות עד אחרי הצהריים).

סיסמה אישית של עובד יכולה לדלוף החוצה ולשמש כל מי שרוצה כדי לעשות שמות.

בקיצור, הכלל הראשון הוא "לא לשתף סיסמה". גם לא לכתוב אותה עם פתק צהוב על המסך.

פורסם

זה מעבדה לבדיקת ציוד ושרות טכני. לא בדיוק מחשב שאני עובד מול בשותף. 

אין לוגין לבנק ולא פייסבוק או Pay Pal שאני משתמש בהם מהמחשב של העבודה... 

פורסם
לפני 40 דקות, garicho כתב:

העובד מדליק את הטלפון בבוקר ורואה שאין כנס.

מה אני שירות הסעות? שיקח מונית.

״סיסמא זאת הינה אישית ולא ניתנת להעברה.״ יש סיבה לכך שהמחשב האישי שלך נעול בסיסמא, שלא נדבר על כך שמה שכתבת למעלה יביא לאולקוס לכל מדור ה-security במשרד.

אני רק אומר דבר כזה :

גישה כזאת, לא הייתי לוקח לעבודה, ואם כן לקחתי בטעות, כנראה שהייתי מפטר אחרי זמן קצר.

לדעתי האישית, העקשנות הזאת לא להיות זמין בשעות שאחרי העבודה

היא ההבדל בין אדם שעושה רק את X כי זאת העבודה שלו וכל השאר לא מעניין אותו וכנראה שיתקע במקום

ובין אדם שיעשה את האקסטרה-מייל וכנראה שיסתכלו עליו בעין טובה יותר ויעריכו אותו יותר ואולי גם יקדמו אותו

(כל זה כמובן להוציא כמובן מקומות עבודה מורידים ומנצלים).

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 12 דקות, phpclub כתב:

אני רק אומר דבר כזה :

גישה כזאת, לא הייתי לוקח לעבודה, ואם כן לקחתי בטעות, כנראה שהייתי מפטר אחרי זמן קצר.

לדעתי האישית, העקשנות הזאת לא להיות זמין בשעות שאחרי העבודה

היא ההבדל בין אדם שעושה רק את X כי זאת העבודה שלו וכל השאר לא מעניין אותו וכנראה שיתקע במקום

ובין אדם שיעשה את האקסטרה-מייל וכנראה שיסתכלו עליו בעין טובה יותר ויעריכו אותו יותר ואולי גם יקדמו אותו

(כל זה כמובן להוציא כמובן מקומות עבודה מורידים ומנצלים).

לכן:

א. טוב שאני לא עובד בישראל בה קיימת תרבות חוסר האכפתיות לזמן העובד מחוץ לעבודה. 

ב. טוב שאני לא עובד אצל בוס כמוך אלא אצל אחד שבהחלט מעריך ודורש work-life balance, ומדובר באחד היסודות החשובים בחברה

ג. טוב שאני עובד בחברה שהערכת העובד לא תלויה במה שהוא עושה או לא עושה מחוץ לזמן העבודה.

נ.ב

אם מדובר בקרייסיס אז בהחלט עובדים. למזלי זה קורה רק פעם בשנה, במקרה הרע. ואפילו אז אם אתה בחופש אתה בחופש. אין דבר כזה לקחת לפטופ או אפילו טלפון של חברה לחופשה.

נ.נ.ב

בתור מנהל אגף שמנהל 80+ מפתחים גם אני דורש מהם (אפילו לא מבקש) work-life balance. ואם אני רואה שמישהו נמצא יותר מידי זמן במשרד אני אעשה איתו שיחה ואנסה להבין למה הוא יותר מידי זמן בעבודה ואיך אני כמנהל יכול לעזור לו.

• אהבתי 1
פורסם

לפני 4 דקות, garicho כתב:

לכן:

א. טוב שאני לא עובד בישראל בה קיימת תרבות חוסר האכפתיות לזמן העובד מחוץ לעבודה. 

ב. טוב שאני לא עובד אצל בוס כמוך אלא אצל אחד שבהחלט מעריך ודורש work-life balance, ומדובר באחד היסודות החשובים בחברה

ג. טוב שאני עובד בחברה שהערכת העובד לא תלויה במה שהוא עושה או לא עושה מחוץ לזמן העבודה.

אני לא מדבר על תרבות חוסר האכפתיות לזמן העובד, אני לא טענתי שצריך לנצל את זה בצורה רעה

יש סקאלה, יש אנשים שמנצלים לרעה וזה בצד אחד, ויש אנשים שבצורה מוקשחת קובעים שהם לא מוכנים שיפנו אליהם - וזה בצד השני של הסקאלה.

כמו בכל דבר - צריך להיות גמיש - באמצע. מצד אחד לא לתת לנצל, מצד שני אי אפשר להיות אטום.

אין קשר בין הערכת עובד למה שהוא עושה או לא עושה מחוץ לזמן העבודה - פשוט זה בדר"כ בא ביחד - מי שלא מוכן שידברו איתו טלפונית לבדוק משהו קטן מחוץ לזמן העבודה, בדר"כ הביצועים שלו בזמן העבודה יהיו לא משהו - שוב, דעתי האישית בלבד.

נ.ב

אם מדובר בקרייסיס אז בהחלט עובדים. למזלי זה קורה רק פעם בשנה, במקרה הרע. ואפילו אז אם אתה בחופש אתה בחופש. אין דבר כזה לקחת לפטופ או אפילו טלפון של חברה לחופשה.

אהה, שניה, לא הבנתי.

אם אתה לא עונה לטלפונים אחרי זמן העבודה, אז איך תדע שיש קרייסיס ?!

נ.נ.ב

בתור מנהל אגף שמנהל 80+ מפתחים גם אני דורש מהם (אפילו לא מבקש) work-life balance. ואם אני רואה שמישהו נמצא יותר מידי זמן במשרד אני אעשה איתו שיחה ואנסה להבין למה הוא יותר מידי זמן בעבודה ואיך אני כמנהל יכול לעזור לו.

כל הכבוד, באמת, גם אני עושה את זה (למרות שניסית לצייר תמונה אחרת).

• אהבתי 1
פורסם

שוב זה תלוי מאוד מה אתה עושה, באיזה תחום, מה המפקיד ומה האחריות שלך. 

למשל דבר נפוץ, בגלל שבישראל לא עובדים בשישי אבל כן עובדים בראשון, ובכל העולם כן עובדים בשישי אבל לא בראשון.

אני מתכתב עם מישהו בחו"ל, התחלתי לעובד על נושא מסויים ולהתכתב בחמישי. סוף היום בחמישי אני הולך הביתה אבל אני צריך את התשובות ביום ראשון בבוקר. 

אז מה לא תמשיך להתכתב בשישי ותקבל את התשובה? 

תמתין ליום שני ותתקע את הלקוח שלך בארץ עוד יומיים על כלום? 

פורסם
לפני 8 דקות, phpclub כתב:

אין קשר בין הערכת עובד למה שהוא עושה או לא עושה מחוץ לזמן העבודה - פשוט זה בדר"כ בא ביחד - מי שלא מוכן שידברו איתו טלפונית לבדוק משהו קטן מחוץ לזמן העבודה, בדר"כ הביצועים שלו בזמן העבודה יהיו לא משהו - שוב, דעתי האישית בלבד.

בידיוק הנקודה שלי. ״לבדוק משהו קטן״ - יכול לחכות ליום שני בבוקר. זה בידיוק חוסר ההתחשבות בזמן העובד מחוץ לעבודה.

לפני 10 דקות, phpclub כתב:

אהה, שניה, לא הבנתי.

אם אתה לא עונה לטלפונים אחרי זמן העבודה, אז איך תדע שיש קרייסיס ?!

בגלל כל מה שדיברתי עליו למעלה, והיחס המאוד חיובי לזמן העובד מחוץ לשעות העבודה. אם כבר מתקשרים אליך לטלפון הפרטי - ובחברה יש את המספרים הפרטיים של כל העובדים, כולל אפילו בני זוג או גארדיאן למקרה חרום - אז אתה יודע שהשמיים נפלו ויש בעיה גדולה. ואז אתה תשתף פעולה כמובן. בגלל שלא מטרידים על זוטות ידוע שאם כבר מתקשרים יש בעיה גדולה.

לפני 13 דקות, phpclub כתב:

כל הכבוד, באמת, גם אני עושה את זה (למרות שניסית לצייר תמונה אחרת).

כל הכבוד שאתה גם עושה את זה. זה לא מובן מאליו בישראל. לצערי מניסיון…

לפני 13 דקות, Buki כתב:

אז מה לא תמשיך להתכתב בשישי ותקבל את התשובה? 

כשעבדתי בישראל מול לקוחות בחו״ל אז היה ידוע לכולם שהסניף סגור בשישי, ותשובה הם יקבלו בראשון.  ואם היה משהו אקסטרה חשוב היינו מגיעים לעבוד בשישי לכמה שעות ולוקחים את יום ראשון כיום חופש. יש אלטרנטיבות.  

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, garicho כתב:

יש אלטרנטיבות.

זה לא סביר להגיע לעבודה בשביל לשלוח שני מיילים שזה מה שצריך לרוב אצלי במצבים כאלו. 

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Buki כתב:

זה לא סביר להגיע לעבודה בשביל לשלוח שני מיילים שזה מה שצריך לרוב אצלי במצבים כאלו. 

תשמע, בסופו של דבר כל אחד מחליט לעצמו איך העבודה שלו תיהיה. כשאני עבדתי בישראל מיום חמישי בערב עד יום ראשון בבוקר לא פתחתי מיילים/מחשב/טלפון חברה. אז התשובה תתעקב ביום אחד. היו לי דברים אחרים לעשות ביום ראשון. ובכלל, למה הזמן שלך בשישי פחות חשוב מהזמן של העובד בחו״ל ביום ראשוו?

עריכה אחרונה על ידי garicho
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...