Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, FARM כתב:

לא הייתי מסכים לקחת מחשב נייד לחופשה ארוכה.

שיתכבד בעל העסק ויוציא מכיסו סכום כל חודש כל מנת שתהיה יתירות ולא שכל הידע יהיה מרוכז אצל אחד.

אז לא מתאים לך לעבוד במקום הזה וזה בסדר גמור. 

יתירות עולה כסף, אין יכולת כלכלית בעסק של 4 עובדים להחזיק עוד 2 עובדים לגיבוי. 

• תגובות 300
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 דקות, Fazer כתב:

השרשור הרי התחיל מ"האם אני יכול להגיד למעביד שאני משאיר את הטלפון במשרד ומנתק מגע מחוץ לשעות העבודה"...

אבל זה שונה אם אתה בא ואומר לי מראש "הלקוח מטקסס יכול לעשות את השיחה רק בשישי ב 12:00 שעון שלנו", "צריך להציג לX מצגת באירוע ב 7 בערב" לבין דוגמאות אחרות בשירשור כמו הבוס שלך מתקשר אליך ואומר לך "מחר בבוקר תפתור את #1456 קודם כי הוא יותר קריטי לי עכשיו".

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, FARM כתב:

אתה נותן כאן רציונליזציה למנטליות של עבד.

עבד לא יכול להגיד לבוס שלו "אני קופץ לשעה ליוגה", נכון?

יש לי, לצערי, הרבה ניסיון רע עם מילניאליז שחושבים ש work-life-balance אומר במילים אחרות "אני אשלב את הכמה שעות עבודה שלי בין היוגה לפילאטיס, למניקור של הכלב, ואם לא יתחשק לי להגיע היום אני אתקשר אליכם ואספר לכם מתי נוח לי לעבוד".

זה לא עבד, זו גמישות - אני לא אתקטנן איתך על שעות עבודה ולא אכריח אותך לעשות את עצמך עובד כששנינו יודעים שהיום אין עבודה, ואתה תחזיר לי בזה שכשיש דדליין לחוץ אתה תקרע את התחת או לחילופין תשים את הלפטופ במזוודה כדי שאם בשבועיים חופשה שלך בהונולולו המערכת תיפול, אתה תוכל להתחבר ולהרים אותה".

נורא פשוט להגיד "שהמעסיק ידאג שתהיה יתירות" - במציאות זה לא תמיד עובד כך.

לפני 6 דקות, David32 כתב:

"מחר בבוקר תפתור את #1456 קודם כי הוא יותר קריטי לי עכשיו".

צריך להיות קומון סנס גם לעובדים וגם למנהלים, לכתוב למישהו "מחר תפתור את X קודם" זה משהו שאפשר בסלאק, וזה אפילו יותר יעיל כי אם אני אתקשר לעובד ואגיד לו משהו כזה, עד הבוקר הוא ישכח.

אני דיברתי על גמישות - גמישות ניהולית כלפי העובד וגמישות של העובד כלפי החברה. אין כאן שחור ולבן, יש כאן קומון סנס שצריך לפעול בכל הצדדים.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם
לפני 8 דקות, borsood כתב:

ואם העובד יתאשפז תריצו לו לפטופ לבית חולים?

Workaholic business man in hospital room lying in bed sick and injured  working with mobile phone computer laptop. Young | CanStock

אל תפסול, אל תפסול.

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

ההודעה הקבועה שלי אם אני יוצא ליותר מיום אחד חופש:

Hey, I’m OOO and will be back on the xxxx

For any issues on that please contact this guy, on issues on the other things please contact that girl.

Anything else I will come back to you once I'm back in the office.

וכן, מנטליות של סטארטאפ בהחלט שונה מחברה מבוססת עם כמה מאות עובדים לפחות. לכן מבחינתי, בשלב בו אני נמצא בחיים עם משפחה וחיים עשירים מחוץ לעבודה, עבודה בסטארטאפ לא מתאימה לי. 

פורסם
לפני 44 דקות, Fazer כתב:

חייב להודות שכל התגובות של "אני סוגר את הטלפון אחרי שעות העבודה" או "לא מוכן שיפנו אלי ברגע שאני יוצא מהמשרד" גורמות לי להתכווץ באי נוחות - מבחינתי עובד כזה לא ישאר מועסק אצלי הרבה זמן.

אבל זה כי אתה עובד בסטארט אפ. הגישה הזו תלויה בתרבות הארגונית.

לפני 44 דקות, Fazer כתב:

יתכן וזה תלוי בסוג החברה (קורפורייט לעומת סטארטאפ) או בתעשיה, אבל למרות שאני לא דורש מעובדים לעבוד מעבר לשעות העבודה, אני בהחלט מצפה לגמישות מצידם - בדיוק כמו שעובד יכול להגיד לי "אני קופץ לסופר וחוזר לעבוד" או "אני הולך לים לשעתיים" סתם כך באמצע היום (כמובן במידה ואין ישיבות או מטלות דחופות), אני בחלט מצפה שאם יש פגישה עם לקוח ביום שישי (כן, גם אני לא מת על זה), או אם יש שיחה שיותר מתאים ללקוח לעשות אותה ב 7 בערב (וכן, אני לא מת גם על זה), העובדים ידעו להתגמש. Work-life balance זה "איזון", ולא רק להגיד "ב 7 אני נעלם" או "אני הולך ליוגה, חוזר עוד שעה", אלא גם להיות מסוגל לגלות גמישות כשהעבודה צריכה אותך.

חד משמעית תלוי בסוג החברה ובשלב בו היא נמצאת.

שאר הדוגמאות שהבאת בד"כ נופלים תחת ההגדרה של "דחוף". בטח ובטח בסטארטאפ עם לקוחות בודדים שמחפש לגדול ולצמוח.

לפני 44 דקות, Fazer כתב:

מעבר לזה, וזה נכון לכל סטארטאפ קטן שעבדתי בו, ובטח נכון ל 5 אנשים שיש בחברה שלי עכשיו, אין דבר כזה "כוננים", ואין דבר כזה "תורנויות" - יש לי בדיוק אדם אחד על כל פוזיציה, ואם יש בעיה שצריכה טיפול בסופ"ש, אני מצפה ל All hands on deck, וכן - העובדים שלי לוקחים לפטופ גם לחופשות, לא כי אני רוצה שהם יעבדו בחופש, אלא כי אני צריך שהם יהיו מסוגלים לעבוד במידה ויש בעיה.

אתה מתאר את הצד השני של הסקאלה. חלק מהמגיבים עובדים בחברות גדולות (תאגידים) וחלק בחברות קטנות יותר וחלק גם בסטארטאפים.

• רעיון טוב! 1

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם

אני עובד בחברה קטנה (6 אנשים כולל שני השותפים הבעלים) שבה אני טכנאי שטח בשעות מסוימות ויש גם כוננויות אבל שזה מסוכם מראש לתקופה של שבוע לדוגמא.

יש הרבה ימים שאני או שלושת העובדים אחרים צריכים לעשות דברים אישיים לכמה שעות באמצע יום עבודה ולפעמים להיעדר לגמרי. לא מתקטננים או אפילו עושים פרצוף על דברים כאלו אבל כמובן שזה בא על חשבון זה שפעם בכמה זמן צריך לעבוד עוד כמה שעות ביום ספציפי אחד או שפעם באף פעם לקפוץ לשעתיים שלוש ביום שישי או לדבר אחד עם השני בטלפון בזמן שמישהו בכוננות וצריך הסבר למשהו וכולי וכולי.

אני הולך לעבודה בתחושה טובה בבוקר וגם יוצא בתחושה כזאת, ואם מישהו יתקשר אליי בערב וישאל משהו אני בשמחה אענה ואם צריך להישאר שעה שעתיים יותר אני לא אגיד מילה כי כמו שלא התקטננו איתי אני לא אעשה הפוך.

אני חושב שככה מקום עבודה צריך להתנהל ולא בצורה של החתמת כרטיס וספירה של כל דקה עד השעה ללכת הביתה וגמישות לחיים האישיים של אדם.

• רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 34 דקות, Gosser1860 כתב:

Workaholic business man in hospital room lying in bed sick and injured  working with mobile phone computer laptop. Young | CanStock

אל תפסול, אל תפסול.

אשכרה ראיתי את זה קורה בישראל. מישהי התאשפזה לשמירת הריון בבית חולים כחודש לפני הלידה והמנהל דרש ממנה שתיהיה נוכחת בכל השיחות ותמשיך לעבוד במשרה מלאה עד הלידה. אפילו הביא לה לפטופ אישית למחלקת הריון בסיכון (קרה לפני כמה שנים בתקופה בה לפטופים לא היו נפוצים לעובדי ביניים כמו היום).

פורסם

בסופו של דבר הכל עניין של איזונים.

מי שלא מוכן לקבל אף פעם פניה מהמעסיק מחוץ לשעות העבודה, פניה שדורשת רק תשובה קצרה - שיתכבד ליישר קו ושלעולם לא יעשה שיחות פרטיות בעבודה, לא יכנס לווינט, או שיחת חולין עם חברים. גם אם אין עבודה שישב במקום וימתין להוראות.

אני לא הייתי מוכן לעבוד בחברה כזו, אני עובד בחברה גדולה ומוכרת למעלה מ 1,000 עובדים, וקורה למשל שאקבל הודעת וואצאפ מהבוסים עם שאלה קצרה ואינפורמטיבית. אני עונה בזמני הפנוי, זה לא לוקח לי יותר מחצי דקה. מעולם לא נשאלתי שאלות שדורשות התעמקות או חפירה של כמה דקות, וגם אם כן, הייתי שואל עד כמה זה דחוף ומנסה להבין.

במקרה הכי הגרוע(שעדיין לא קרה מעולם), הייתי עונה שבערב אתחבר שוב מהמחשב ואענה.

הגמישות חשובה לי, ואני מבין שזה כביש דו סטרי.

אם מבחינת המעסיק זה סבבה שאני עובד מהבית או שאני מגיע למשרד בשעה שנוחה לי (בגבול הסביר) ולא מתייצב ב 8 בבוקר - מן הסתם כשהוא יצטרך שאלה דחופה וקצרצרה ב 7 בערב אני אענה לו בשמחה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעה, Fazer כתב:

חייב להודות שכל התגובות של "אני סוגר את הטלפון אחרי שעות העבודה" או "לא מוכן שיפנו אלי ברגע שאני יוצא מהמשרד" גורמות לי להתכווץ באי נוחות - מבחינתי עובד כזה לא ישאר מועסק אצלי הרבה זמן.

זה מאוד תלוי.

לא מצפה שעובד ייצור יהיה זמין, אשמח אם המהמדס שלי יהיה זמין אבל לא אכעס אם לא אבל לא אקבל שאיש מכירות לא יהיה זמין.

כשיש משהו שמצריך עבודה מעבר לשעות העבודה אני מבקש מהעובדים והזוטרים יודעים שאין לי בעיה אם יגידו לא. מה שכן, לא אקבל לא לא מנומק ממהנדס או איש מכירות כי אלה אנשים שמתוגמלים אחרת ואני מצפה מהם ללויאליות מעבר למכירת שעות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Shab00 כתב:

אני עובד בחברה קטנה (6 אנשים כולל שני השותפים הבעלים) שבה אני טכנאי שטח בשעות מסוימות ויש גם כוננויות אבל שזה מסוכם מראש לתקופה של שבוע לדוגמא.

יש הרבה ימים שאני או שלושת העובדים אחרים צריכים לעשות דברים אישיים לכמה שעות באמצע יום עבודה ולפעמים להיעדר לגמרי. לא מתקטננים או אפילו עושים פרצוף על דברים כאלו אבל כמובן שזה בא על חשבון זה שפעם בכמה זמן צריך לעבוד עוד כמה שעות ביום ספציפי אחד או שפעם באף פעם לקפוץ לשעתיים שלוש ביום שישי או לדבר אחד עם השני בטלפון בזמן שמישהו בכוננות וצריך הסבר למשהו וכולי וכולי.

אני הולך לעבודה בתחושה טובה בבוקר וגם יוצא בתחושה כזאת, ואם מישהו יתקשר אליי בערב וישאל משהו אני בשמחה אענה ואם צריך להישאר שעה שעתיים יותר אני לא אגיד מילה כי כמו שלא התקטננו איתי אני לא אעשה הפוך.

אני חושב שככה מקום עבודה צריך להתנהל ולא בצורה של החתמת כרטיס וספירה של כל דקה עד השעה ללכת הביתה וגמישות לחיים האישיים של אדם.

דומה מאוד לעבודה שלי, רק בצוות עוד יותר קטן. 

• רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)

אני זמין 24\7. 365 ימים בשנה לכל משימה. כבר קרה לי שהמנהל ביקש לטוס לארה"ב בהתראה של 4 ימים.

מבחינתי הכל מתנכז לשכר, או יותר נכון לשיחת הערכה והעלאת שכר.

עריכה אחרונה על ידי snoop90
פורסם
לפני 8 דקות, snoop90 כתב:

לטוס לארה"ב בהתראה של 4 ימים.

יש מספיק זמן לעשות עוד טיסה באמצע. השיא בעבודה הקודמת-קודמת היה 8 או 10 שעות מרגע הבקשה עד הטיסה עצמה.

• אהבתי 1

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם

אצלי הטלפון חברה הוא גם הטלפון הפרטי שלי, כבר כמה שנים טובות.

לא סבלתי מיותר מדי הטרדות עד עכשיו. בואו נגיד ככה שיותר מציקים לי טלמרקטרים למיניהם.

• מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 23 שעות, aviaviavi כתב:

תוהה ביני לבין עצמי האם זה שווה או שצריך לשים את הרגל ולהגדיר גבול.

שים גבול

לדעתי

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...