Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 300
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מי אוכל גזר עם פטרוזיליה?

טוב שלא אמרת להוסיף פלפל חריף ללבן (הזקנים ביננו יבינו).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 21 שעות, Transporter כתב:

לנהל עסק זה ממש לא "להתעסק בבעיות אישיות של כל עובד"

זה אפשרי בתקופות חלשות כשיש זמן וכוח להיות פסיכולוג ולא תמיד

רק אומר, בהייטק, הדרישה ממנהל היא שתהיה לו עם כל עובד שנמצא ישירות תחתיו שיחת 1X1 שבועית.

מנהל של מנהלים צריך לעשות שיחות עם מי שנמצא 2 שכבות מתחתיו לפחות פעמיים בשנה.

וכל זה כדי להתעסק בבעיות אישיות של כל עובד, בצורה פרו-אקטיבית לחלוטין, יזומה מצד החברה.

כמובן שחוץ מזה העובד יכול לפנות למנהל שלו, או למנהל של המנהל שלו וכו' בלי לחכות לשיחה הזו.

ואיכשהו זה עובד.

לרוב העובדים שבאים וזורקים זין, או עושים מה שהם חושבים שצריך, או מתווכחים על מה שנראה להם חשוב וכו' - זה לא בא ממקום של בעיות אישיות בבית אלא  ממקום של "אני יודע הכל" "דורשים ממני לעשות את העבודה בצורה יותר מסורבלת מהדרך שאני מציע" וכו'

לך יש סבלנות להתעסק עם זה, לי לא.  ברור המקרים זה פשוט חסר סיכוי וכל יום שעובד כזה ממשיך לעבוד איתי אני חשוף ליותר נזק

שוב, בהייטק התפיסה היא שונה, ניהול מתוך סמכות שמור למקרים קיצוניים בלבד או לנושאים שברומה של חברה (מוצר חדש, תאריכי השקה וכו').

כל שאר הניהול מתבצע מתוך רתימה של אנשים ולא מתוך סמכות.

כנראה אתה לא משלם מספיק לעובדים שלך

אז כשיש לך עובד שיודע לעבוד טוב אתה מוכן להלחם עליו גם אם הוא בעייתי

אני לא.  יש מספיק עובדים שאפשר ללמד אותם את העבודה ויהיו טובים מכל הבחינות ולא רק חצי

איזה קטע זה, אני בטוח שעובדים בהייטק מרוויחים יותר מהעובדים שלך, וגם הרבה יותר קשה להכשיר עובדים ולמצוא עובדים טובים...

לפני 10 שעות, Transporter כתב:

עובד שלא מגדיל ראש "כי זה לא העסק שלו והוא רק סחיר"

עובד ב-2022 (ברוב העולם) סביר להניח שהוא שכיר, אבל הוא לא סחיר... לפחות מאז שביטלו את העבדות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, m3x7r3m3 כתב:

רק אומר, בהייטק, הדרישה ממנהל היא שתהיה לו עם כל עובד שנמצא ישירות תחתיו שיחת 1X1 שבועית.

מנהל של מנהלים צריך לעשות שיחות עם מי שנמצא 2 שכבות מתחתיו לפחות פעמיים בשנה.

וכל זה כדי להתעסק בבעיות אישיות של כל עובד, בצורה פרו-אקטיבית לחלוטין, יזומה מצד החברה.

כמובן שחוץ מזה העובד יכול לפנות למנהל שלו, או למנהל של המנהל שלו וכו' בלי לחכות לשיחה הזו.

ואיכשהו זה עובד.

אין שום בעיה

1. יש הבדל בין שיחה עם עובד לבין להיות הפסיכולוג שלו

2. כל עוד הבעיות שלו בחיים האישיים לא פוגעות לי בעסק זה בסדר גמור

3. אני הבעלים של החברה ולא המנהל שלו. בתור הבעלים של החברה אני לא מרשה לעצמי להתעסק בזה מעבר ללהבין מה קרה ואם יש מה לעזור.

4. ברגע שזה גורם לי להפסיד כסף עם כל הכבוד לכל ה"אני מאמין" של העסק, זה כבר לא מתאים לי

לפני 28 דקות, m3x7r3m3 כתב:

איזה קטע זה, אני בטוח שעובדים בהייטק מרוויחים יותר מהעובדים שלך, וגם הרבה יותר קשה להכשיר עובדים ולמצוא עובדים טובים...

בכל מדינת ישראל יש בסך הכל כמה עשרות, אולי 100 אנשי תאורה טובים, מפעילים ומעצבי תאורה ברמה גבוהה (כאלה שבאמת טובים, לא כאלה שחושבים שהם טובים)

כל אחד מהם מרוויח בין 2000-4000 ליום עבודה, אם הוא "סבבה" יכול להרוויח 1000-1500. פחות מסבבה לא רלוונטי לעבודות בסדר גודל הזה

תאורן שיושב בסטודיו ומתכנת מופע מראש, לוקח לו בערך חודש וחצי ויכול להרוויח סביב 150-250,000 על המופע

אני בטוח שזה שכר של כל מתכנת בשוק היום

ד"א מעצב תאורה, כזה שבא למקום מסתכל ומחליט איזה פנסים להשתמש ואיפה למקם כל פנס, יכול להרוויח ביום עבודה מה שעובד שלך עושה בשבוע-שבועיים

אבל עזוב, הרבה יותר קשה למצוא עובדים טובים להייטק

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 5 דקות, Transporter כתב:

בכל מדינת ישראל יש בסך הכל כמה עשרות, אולי 100 אנשי תאורה טובים, מפעילים ומעצבי תאורה

כל אחד מהם מרוויח בין 2000-4000 ליום עבודה

תאורן שיושב בסטודיו ומתכנת מופע מראש, לוקח לו בערך חודש וחצי ויכול להרוויח סביב 150-250,000 על המופע

אני בטוח שזה שכר של כל מתכנת בשוק היום

אם תחפש מתכנתים שיושבים על נישה שיש רק 100 מהם יש סיכוי טוב שירוויחו ככה, אפילו יותר.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 6 דקות, Transporter כתב:

אין שום בעיה

1. יש הבדל בין שיחה עם עובד לבין להיות הפסיכולוג שלו

2. כל עוד הבעיות שלו בחיים האישיים לא פוגעות לי בעסק זה בסדר גמור

3. אני הבעלים של החברה ולא המנהל שלו. בתור הבעלים של החברה אני לא מרשה לעצמי להתעסק בזה מעבר ללהבין מה קרה ואם יש מה לעזור.

4. ברגע שזה גורם לי להפסיד כסף עם כל הכבוד לכל ה"אני מאמין" של העסק, זה כבר לא מתאים לי

1. שיחה זה לא בשביל להגיד דיברתי איתו אלא מות רצון להבין מה מפריע לו כדי שיהיה עם ראש פנוי לעבודה. אם אני עוזר לעובד שלי לפתור בעיות הוצל"פ או היעיה אישית אחרת אני מפנה אותו לעבודה ושנינו מרויחים מזה.

2. תמיד הבעיות בחיים האישיים שלו פוגעות לך בעסק. עובד טרוד הוא עובד פחות יעיל גם אם אתה לא יודע שהוא טרוד. יכול מאוד להיות שהעובדים שלך היו הרבה יותר יעילים אם היית מכיר אותם קצת יותר.

3. אם אתה לא המנהל אז לא אתה שוכר ומפטר. אתה יכול להיות רק הבעלים ואז יש מנהל שכיר ואתה יכול להיות הבעלים אבל גם המנהל. אתה לא יכול להיות רק הבעלים ואין מנהל לחברה.

4. אתה לא יודע אם זה גורם לך להפסיד כסף כי את החשבון עושים בסוף תקופה ולא כל שנייה.

פורסם

זאת לא נישה

זה סטנדרט שהחברה מציבה ומי שמכוון לרמות הגבוהות לא מתפשר על כל עובד (לצערי יש כאלה שכן)

יש אלפים שעובדים בתחום שאני מתעסק

ועוד כמה אלפים שחושבים שהם הכי טובים שיש, אבל רק הם חושבים ככה

בכל מקרה כמו שאמרתי גם עובד "סבבה" שיודע רק לעשות הקמות ולפתור בעיות בסיסיות מרוויח 1000-1500 ביום בקלות

לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

1. שיחה זה לא בשביל להגיד דיברתי איתו אלא מות רצון להבין מה מפריע לו כדי שיהיה עם ראש פנוי לעבודה. אם אני עוזר לעובד שלי לפתור בעיות הוצל"פ או היעיה אישית אחרת אני מפנה אותו לעבודה ושנינו מרויחים מזה.

2. תמיד הבעיות בחיים האישיים שלו פוגעות לך בעסק. עובד טרוד הוא עובד פחות יעיל גם אם אתה לא יודע שהוא טרוד. יכול מאוד להיות שהעובדים שלך היו הרבה יותר יעילים אם היית מכיר אותם קצת יותר.

3. אם אתה לא המנהל אז לא אתה שוכר ומפטר. אתה יכול להיות רק הבעלים ואז יש מנהל שכיר ואתה יכול להיות הבעלים אבל גם המנהל. אתה לא יכול להיות רק הבעלים ואין מנהל לחברה.

4. אתה לא יודע אם זה גורם לך להפסיד כסף כי את החשבון עושים בסוף תקופה ולא כל שנייה.

לא לא

יש הבדל בין בעיה נקודתית שאפשר לפתור בטלפון או בקשרים או בלתת לו  עוד 2000 שקל החודש

לבין מה שאתה סיפרת שצריך להתעסק בזה תקופה ארוכה

כשעובד גורם לי להפסיד כסף אני יודע את זה ומרגיש את זה, לפעמים מיידית ולפעמים באיחור קל. אני לא צריך לחכות לדוח שנתי בשביל לדעת את זה

כמו שאמרתי יש פערים בנינו

אולי כי אני כבר בתור ילד התחלתי בתחום שלי ובניתי לבד ובעצמי את כל העסקים שלי מאפס, ואתה קיבלת מתנה מההורים

כל הכבוד לך שבתור הבעלים והמנהל יש לך זמן להתעסק בכל זה, כבר אמרתי שאני מקנא בך

פורסם
לפני 9 דקות, Transporter כתב:

בכל מדינת ישראל יש בסך הכל כמה עשרות, אולי 100 אנשי תאורה טובים, מפעילים ומעצבי תאורה ברמה גבוהה (כאלה שבאמת טובים, לא כאלה שחושבים שהם טובים)

כל אחד מהם מרוויח בין 2000-4000 ליום עבודה,

יש מדריכי ריתוך ורתכים שמרויחים סכומים כאלה. מאסטר בכל תחום מרויח סכומים כאלה ויותר.

טכנאי מכונות שבא לתקן מכונה גובה בין 250 ל 350 שקל לשעה ואין לו ציוד יקר להביא. אתה לא מתאר סכומים גבוהים עבור בעל מקצוע עצמאי.

לפני 9 דקות, Transporter כתב:

150 לחודש וחצי לסטודיו, ציוד וידע זה לא סכום גבוה. כל בית תוכנה לוקח על חודש וחצי של מתכנת הרבה יותר.

פורסם
Just now, Night Driver כתב:

יש מדריכי ריתוך ורתכים שמרויחים סכומים כאלה. מאסטר בכל תחום מרויח סכומים כאלה ויותר.

טכנאי מכונות שבא לתקן מכונה גובה בין 250 ל 350 שקל לשעה ואין לו ציוד יקר להביא. אתה לא מתאר סכומים גבוהים עבור בעל מקצוע עצמאי.

כמו תמיד אתה עונה בלי קשר ונותן דוגמאות שלא קשורות.

הוא דיבר על מתכנת ולא על מדריכי ריתוך ולא על מנתח שמטיסים במיוחד מאנטרטיקה לישראל ומשלמים לו כל מחיר כדי שמישהו ישאר בחיים.

עובדים שלי לא מגיעים עם שום ציוד, רק עם הנסיון שלהם. מקסימום אם הלכתי רחוק קנו מחשב בכמה אלפים, ואם זה מעצב תאורה עצמאי שקנה תוכנות וקצת מסכים ולוח תאורה אז הוא הוציא 200,000 פעם בכמה שנים. הוא סוגר את זה בשתי עבודות

פורסם
לפני 4 דקות, Transporter כתב:

ואתה קיבלת מתנה מההורים

חלק קיבלתי והרחבתי וחלק בניתי מ 0.

העסק הראשון שלי היה עם חברים דווקא בתחום התוכנה ב 86'. אני בחרתי לא להמשיך בתחום והסתפקתי בפרוייקט האחד הזה אבל השניים שהיו איתי המשיכו בתחום והתפתחו יפה מאוד בארה"ב (את הפרוייקט סיימנו לפני הגיוס שלי ושל חבר נוסף. השלישי לא התגייס בגלל בעיית בריאות).

בנוסף יש לי סטארטאפ בתחום המקצועי שלי שכבר עומד לפני עמידה עצמאית על הרגליים כשהכל ממימון עצמי ועוד 2 פרוייקטים בתחומים אחרים לחלוטין.

אבל שוב, זכותך לחשוב לטווח קצר וזכותך לפעות אחרת ממני. בניגוד אליך אני לא חושב שרק הדרך שלי נכונה.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

150 לחודש וחצי לסטודיו, ציוד וידע זה לא סכום גבוה. כל בית תוכנה לוקח על חודש וחצי של מתכנת הרבה יותר.

ושוב אתה מגיב בלי קשר לשום דבר

הוא  דיבר על מתכנת

לא על מה שמארק צוקרברג מרוויח בעצמו בחודש.

מוכרת בפוקס מרוויחה 30 לשעה, אבל נתעלם מזה כי הראל ויזל מרוויח 5 מליון בשנה, אז שווה לעבוד בפוקס כי כל עובד הוא בעצם גם בעלים

לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

חלק קיבלתי והרחבתי וחלק בניתי מ 0.

העסק הראשון שלי היה עם חברים דווקא בתחום התוכנה ב 86'. אני בחרתי לא להמשיך בתחום והסתפקתי בפרוייקט האחד הזה אבל השניים שהיו איתי המשיכו בתחום והתפתחו יפה מאוד בארה"ב (את הפרוייקט סיימנו לפני הגיוס שלי ושל חבר נוסף. השלישי לא התגייס בגלל בעיית בריאות).

בנוסף יש לי סטארטאפ בתחום המקצועי שלי שכבר עומד לפני עמידה עצמאית על הרגליים כשהכל ממימון עצמי ועוד 2 פרוייקטים בתחומים אחרים לחלוטין.

אבל שוב, זכותך לחשוב לטווח קצר וזכותך לפעות אחרת ממני. בניגוד אליך אני לא חושב שרק הדרך שלי נכונה.

גם אני לא חושב שרק הדרך שלי נכונה, מי שכותב כאן לכל אורך הדרך דברים חד משמעיים שאסור לחלוק עליהם זה אתה

אני בניגוד  אלייך מסתכל קצת על נסיון של אחרים ונותן דוגמאות

אתה מבחינתך מכיר רק את מה שאתה מכיר וזאת הדרך היחידה לנהל עסק

וכשמדברים איתך  על משכורת של מתכנת אתה נותן דוגמא משכורת של מרחיק יונים.

אז בסדר אולי יום אחד אני אהיה אתה

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 2 דקות, Transporter כתב:

הוא דיבר על מתכנת ולא על מדריכי ריתוך ולא על מנתח שמטיסים במיוחד מאנטרטיקה לישראל ומשלמים לו כל מחיר כדי שמישהו ישאר בחיים.

מתכנת עצמאי עולה הרבה יותר מ 150 לחודש וחצי (מתכנת בכיר שכיר מגיע לסכומים דומים בעלות שכר בלבד). "קצת" מכיר את התחום.

לפני 2 דקות, Transporter כתב:

עובדים שלי לא מגיעים עם שום ציוד, רק עם הנסיון שלהם. מקסימום אם הלכתי רחוק קנו מחשב בכמה אלפים, ואם זה מעצב תאורה עצמאי שקנה תוכנות וקצת מסכים ולוח תאורה אז הוא הוציא 200,000 פעם בכמה שנים. הוא סוגר את זה בשתי עבודות

קצת מסכים ולוח תאורה, שוכר מחסן, צריך חדר לעבוד בו אבל אתה יודע איך מנהלים עסק.

טכנאי מגיע עם ארגז כלים ובדגדי עבודה ששוכבים אצלו בתא המטען ולוקח סכומים דומים.

תחשיב של עצמאי שונה לחלוטין משכיר וכל ההשוואה שלך פשוט מנותקת מהמציאות.

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

מתכנת עצמאי עולה הרבה יותר מ 150 לחודש וחצי (מתכנת בכיר שכיר מגיע לסכומים דומים בעלות שכר בלבד). "קצת" מכיר את התחום.

לפני 5 דקות, Transporter כתב:

מתכנת ממוצע היום מרוויח סביב 15-30 לחודש

זה שתמשיך לקחת דוגמאות אחרות לא באמת ישכנע מישהו

פורסם
לפני 1 דקה, Transporter כתב:

אני בניגוד  אלייך מסתכל קצת על נסיון של אחרים ונותן דוגמאות

אתה מבחינתך מכיר רק את מה שאתה מכיר וזאת הדרך היחידה לנהל עסק

אז בסדר אולי יום אחד אני אהיה אתה

אל תהיה אני ואני לא אהיה אתה כי אתה זה אתה עם התפיסה שלך והאופי שלך ואני זה אני עם האופי שלי והתפיסה שלי. אין שום סיבה שמישהו מאיתנו ישתנה.

אני מסתכל הרבה על ניסיון של אחרים, מתייעץ לא מעט עם חברים, בעלי עסקים וכן, גם עם העובדים שלי. עם כל הניסיון שלי המסגר שאיתי כבר 30 שנה יודע מסגראות יותר טוב ממני והחרט שלי יודע יותר טוב ממני מה המגבלות של המחרטה.

• תוכן חדש...