Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 27 דקות, phpclub כתב:

חלקו של המעביד בפנסיה - 5% + 8.3%

חלקו של המעביד בקרן השתלמות - 7.5%

(לצורך הדוגמא הלכתי על המקסימום)

המעביד משלם גם הבראה, חופשה שנתית, ימי מחלה, חגים, מתנות לחג וגם אם העובד טועה והורס כלי יקר גם את זה המעביד משלם.

עצמאי צריך להפריש עבור כל זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 300
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בינתיים פות"ש התחיל עבודה, לא ענה לטלפונים אחרי שעות העבודה, התעמת עם הבוס שלו, עזב, פתח עסק עצמאי מצליח מאוד, הספיק ליפול, חזר להיות שכיר והפעם לא הציעו לו טלפון על חשבון המעביד

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 47 דקות, BloodFist כתב:

phpclub צודק באופן כללי, יש לי "חבר (מכר)" שהוא "עצמאי" כזה שבתאכלס כנראה שהיה עדיף לו להיות שכיר.

מתקין מטבחים, "עושה אחלה בחלה של יומית" כמו ה"עובדים" של טרנספורטר, בפועל לא נשאר מזה יותר מדי, כשיצא לחודש חופש לכבוד ירח דבש עבד בחודש שלפני ובחודש שאחרי כמו חמור.

בסוף? קרן השתלמות? אין לא מפקיד לעצמו, פנסיה? משלם קנס ולא מפקיד לעצמו, לא דואג לעצמו אלא אכפת לו רק מה שיש כאן ועכשיו, למזלו המשיך לעבודה בקורונה כרגיל.

נראה מה יעשה כשיגיע לגיל הפנסיה

יראו אותו בטלויזיה בוכה שאין לו כסף ללחם - מאשים את ראש הממשלה, שר האוצר והממשלה החזירה שלא דואגת לאזרחים שלה

פורסם
לפני 3 שעות, Transporter כתב:

אני מניח שמתכנת שהברוטו שלו 20,000 מקבל את כל ה 20,000 לכיס כי חוקי מיסוי לא עובדים עליו

הוא לא יכול שלא וגם אין לו סיבה

מחירים ניתנים לפני מעמ כמו שמקובל

בקיצור, אני לומד מחוסר התגובה שאני צודק.

אין לך עובדים, יש לך פועלים עצמאיים שאתה מזמין שירותים מהם

• אהבתי 4

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 שעות, phpclub כתב:

חלקו של העצמאי - זה הכל - זה 30% שהוא צריך להפריש לעצמו

תוסיף רואה חשבון, תוכנות ניהול ספרים, הצהרת הון, עוד לא לקחתי בחשבון ימי חופש, מחלה, הבראה וחגים

אה, ושכחתי, ביטוח לאומי לעצמאי יקר יותר מביטוח לאומי לשכיר.

יצא לי להסתכל על דבר כזה מהצד, יש לי חבר שהיה מזגניסט.

זה נראה כאילו עוברים דרכו סכומים דמיוניים (סוגר חוזים על מאות אלפים)

אבל אם מחשבים את כל ההוצאות, התחלקות עם השותף, אחזקת רכב, רכישת כלים, חומרים, תשלומי פנסיה וביטוח לאומי, ביטוחים לעצמו, לשותף ולעובד שהם החזיקו במשרה חלקית, רואה חשבון, מס הכנסה, ועוד כל מיני, אז היה יוצא שבסופו של דבר הרוויח פחות או יותר את השכר הממוצע במשק.

בסוף סגר את החברה, נהיה שכיר, והתחיל להרוויח יותר (אחרי ששילם את כל החובות שהעסק צבר).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 9 שעות, Transporter כתב:

אתה תמיד מוזמן להראות לנו לאן הגעת וללמד אותנו איך  להצליח בחיים

לא משנה לאן הגעתי,

כל עוד אני לא מנסה לדחוף את זה בכוח לכל מי ששואל ולא שואל אני חי מעולה עם עצמי.

• אהבתי 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל זה לא מה שאמרו בהרצאה של אסף גרניט

• מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 שעות, Transporter כתב:

בוקר טוב זה הבדל בין עצמאי לשכיר

אבל עצמאי שמחליט להיות עצמאי כנראה מחליט שבמקצוע שבחר ירוויחו  יותר

חסר עצמאיים שמרוויחים כמו שכירים?

אם כל מי שהיה עצמאי היה מתעשר כולנו היינו עצמאים.

רובם נופלים לאחר תקופה,ולכולם בלי יוצא מן הכלל(אולי חוץ ממך כי אתה גאון על חלל) יש משברים וקשיים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 6 שעות, m3x7r3m3 כתב:

בקיצור, אני לומד מחוסר התגובה שאני צודק.

אין לך עובדים, יש לך פועלים עצמאיים שאתה מזמין שירותים מהם

נדמה לי שבזמנו, בשרשור הקורונה, הוא פתח עסק/מיזם חדש והציע עבודה למי שרוצה הזדמנות לעשות כסף. אח”כ הסתבר שלא מדובר בתלוש עבור שכר אלא שמי שבא לעבוד איתו צריך תכל’ס להיות עוסק זעיר כדי שיוכל להוציא חשבונית עבור אותה עבודה נחשקת...

אבל אולי אני טועה. סורי, אין לי כח לחפש את ההודעות הספציפיות לעניין.

פורסם

אנשים מתחלקים ל2

אלה שאוכלים פלאפל ומחשבים איך בעל העסק מגלגל ביום כמה מאות אלפים בעסק

ואלה שמשכנעים את עצמם שחבר שלהם העצמאי  עם מחזור של 400 בחודש מרוויח בתכלס 15,000 נטו

בשורה התחתונה, אני מסתכל על השכונה שאני גר בה שהדירות בה נחשבות לא זולות כל כך, אולי בין הכי יקרות בגוש דן

אני לא מכיר שכירים שגרים בה, חוץ מכמה שבאמת בתפקידי מפתח בכל מיני חברות

אבל הרוב המוחלט עצמאים

כנראה מי שיכול להרשות לעצמו לפתוח עוד מפעל ועוד עסק ולקנות עוד שטח ועוד ציוד, מצליח להרוויח משהו אחרי שהוא מפריש לעצמו פנסיה ומשלם לעצמו ימי מחלה

וכן

כמו בכל דבר יש גם כאלה שלא מצליחים. לא הכל ורוד בחיים

פורסם

@Transporter יש לך ילדים, או שיש כאלה בתכנון?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, Transporter כתב:

כנראה מי שיכול להרשות לעצמו לפתוח עוד מפעל ועוד עסק ולקנות עוד שטח ועוד ציוד, מצליח להרוויח משהו אחרי שהוא מפריש לעצמו פנסיה ומשלם לעצמו ימי מחלה

קןדם כל זה נקרא מינוף. רוב העסקים מוקמים עם מעט כסף של היזם והרבה של הבנק.

מעבר לזה י שמחזיקכמה מפעלים ושטחים לרוב פועל במסגרת חברה בע"מ והוא למעשה שכיר בחברה שלו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, Transporter כתב:

אנשים מתחלקים ל2

אלה עם אקדחים טעונים ואלה שחופרים.

אתה חופר.

• מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 שעות, Transporter כתב:

בשורה התחתונה, אני מסתכל על השכונה שאני גר בה שהדירות בה נחשבות לא זולות כל כך, אולי בין הכי יקרות בגוש דן

אני לא מכיר שכירים שגרים בה, חוץ מכמה שבאמת בתפקידי מפתח בכל מיני חברות

אבל הרוב המוחלט עצמאים

האם בשכונה הזאת פגשת איזה תאורן ?

אני מעריך שרוב רובם יהיו שכירים בעלי שליטה , שזה שונה מאשר עצמאי בודד

אגב, אתה בטוח שכל אלו מפרישים לעצמם פנסיה ? ושאר הפרשות ?

כי אני מכיר זוג מבוגר (שכירים בעלי שליטה, עם כל האופרציה) שעד 10 שנים שלפני הפנסיה, לא דאג לעצמו לפנסיה

ואז *רק* בגלל הבן שלהם שהביא יועץ פנסיוני, התחילו להפריש לעצמם סכומים מטורפים כדי להשלים את הפער בזמן קצר - למזלם, היה להם מאיפה.

• תוכן חדש...