Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא מוציא, אבל רק על הסכום שמתחשק לו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 300
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, Potato כתב:

זה לא הרבה אם הוא מוציא חשבונית.

אני מניח שמתכנת שהברוטו שלו 20,000 מקבל את כל ה 20,000 לכיס כי חוקי מיסוי לא עובדים עליו

לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

הוא מוציא, אבל רק על הסכום שמתחשק לו.

הוא לא יכול שלא וגם אין לו סיבה

מחירים ניתנים לפני מעמ כמו שמקובל

• אהבתי 1
פורסם
Just now, Transporter כתב:

אני מניח שמתכנת שהברוטו שלו 20,000 מקבל את כל ה 20,000 לכיס כי חוקי מיסוי לא עובדים עליו

אבל הוא לא משלם מעם.

לא מפריש לעצמו לפנסיה.

מקבל ימי חופשה וימי מחלה.

החזרי נסיעות וארוחות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
Just now, Potato כתב:

אבל הוא לא משלם מעם.

לא מפריש לעצמו לפנסיה.

מקבל ימי חופשה וימי מחלה.

החזרי נסיעות וארוחות.

גם תאורן שעובד יומית מקבל ארוחות, ואם מדובר על נסיעה מעבר לגבולות שנקבעו מקבל תוספת 

מעמ מוסיפים על הסכום שמגיע לו כמו בכל מקום

פורסם

והבראה, וקרן השתלמות, ומתנות בחגים והשכר שלהם לא נפגע בחגים / הם לא עובדים בחגים

איך הגענו מסלולארי של שכיר למשכורת של עצמאי ? הלכתי לאיבוד.

פורסם
לפני 8 דקות, phpclub כתב:

והבראה, וקרן השתלמות, ומתנות בחגים והשכר שלהם לא נפגע בחגים / הם לא עובדים בחגים

יש פה איש עסקים מאוד מאוד מצליח מתחום הרמקולים שמלמד את כולנו לחיות נכון.

• מצחיק 1

פורסם
לפני 37 דקות, phpclub כתב:

בוקר טוב זה הבדל בין עצמאי לשכיר

אבל עצמאי שמחליט להיות עצמאי כנראה מחליט שבמקצוע שבחר ירוויחו  יותר

יש לי חבר שמחזיק  מועדון שעובד רק 7 חודשים בשנה

באסה נכון ? 5 חודשים לא לקבל משכורת ולא לקבל מתנות בחג וקרן השתלמות

אבל אני חושב שב7 חודשי עבודה הוא מרוויח קצת יותר ממה שמתכנת והמנהל שלו מרוויחים ביחד.

לפני 30 דקות, Potato כתב:

יש פה איש עסקים מאוד מאוד מצליח מתחום הרמקולים שמלמד את כולנו לחיות נכון.

אתה תמיד מוזמן להראות לנו לאן הגעת וללמד אותנו איך  להצליח בחיים

פורסם
לפני 55 דקות, Potato כתב:

על זה תענה לנו אתה 😂

אני פסיכי בקטעים האלה.

אפילו פסולת מתכת שנמכרת במזומן והקונה לא מוציא חשבונית אני רושם.

שום סכום שבעולם לא שווה לא לישון טוב בלילה.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Potato כתב:

אבל הוא לא משלם מעם.

לא מפריש לעצמו לפנסיה.

המתכנת משלם מס הכנסה, ביטוח לאומי, מס בריאות, עוד שיט כלשהו, ומפריש את חלקו לפנסיה וקרן השתלמות.

ככה 20 אלף ברוטו הופכים ל13 אלף נטו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 12 דקות, Transporter כתב:

בוקר טוב זה הבדל בין עצמאי לשכיר

אבל עצמאי שמחליט להיות עצמאי כנראה מחליט שבמקצוע שבחר ירוויחו  יותר

יש לי חבר שמחזיק  מועדון שעובד רק 7 חודשים בשנה

באסה נכון ? 5 חודשים לא לקבל משכורת ולא לקבל מתנות בחג וקרן השתלמות

אבל אני חושב שב7 חודשי עבודה הוא מרוויח קצת יותר ממה שמתכנת והמנהל שלו מרוויחים ביחד.

בוא

הייתי עצמאי, יודע בדיוק מה היתרונות ומה החסרונות

א. זה לא מתאים לכל אחד

ב. רוב מי שעצמאי, הוא לא מספיק מחושב, הוא רואה הרבה כסף אבל לא מבין שהוא צריך להפריש לעצמו את כל האקסטרות בצד

אז פתאום הוא מגלה שפנסיה כמעט אין, מתבאס כשהוא חולה כי אז הוא לא מכניס כסף

ואז הולך ובוכה שאין לו הכנסה כי יש קורונה ואין לו שקל כי הוא לא שם בצד ליום גשום.

אני גם מכיר את התחום שלך, כנראה שזה רוב "העובדים" שלך, שהם בטייטל עצמאים אבל בפועל עובדים כי בתעשייה הזאת מקובל חשבונית ולא עובדים

ואז אין להם הגנת עובדים, לא מכיוון המעסיק שמחר יכול פשוט לא לקרוא להם ולא מכיוון המדינה,

מסנוורים מהכסף שהם עושים (לדג' 2000 ליום) ולא דואגים לעצמם ובסוף בוכים על מר גורלם.

אגב גם ספקי הטלפוניה הפכו לכאלה, טכנאי הסיבים של פרטנר הם עצמאים ושמעתי על רוב החברות שעוברות/עברו לשיטה הזו.

לדוגמתך, אם אתה עצמאי, ואתה עובד 7 חודשים אבל מרוויח מספיק בשביל כל השנה, אז הכל מעולה

אבל אתה נותן דוגמאות של העצמאים המצליחים, עושה השוואות להייטק (מה הקשר ? כל תעשייה והמאפיינים והמשכורות שלה)

"העובדים" שלך ואנשי התאורה ורוב התעשייה הזאת, הרווח שלהם הוא על פי עבודה/שעות, ואין ממש הבדל בינם לבין שכירים

מתערב שאם זה היה תלוי בהם כנראה היו שכירים אבל כדי להיות בתחום הזה, אמרו להם שזה רק עם חשבונית.

ההבדל היחידי הוא בצורת התשלום והכאב ראש הנוסף שיש להם להתמודד איתו (הפרשות עצמיות אם בכלל, ניהול ספרי חשבונות ועוד)

ובסוף - שוב - איך כל זה קשור לסלולארי ?!

לפני 4 דקות, vadim6385 כתב:

המתכנת משלם מס הכנסה, ביטוח לאומי, מס בריאות, עוד שיט כלשהו, ומפריש את חלקו לפנסיה וקרן השתלמות.

חלקו של העובד בפנסיה - 6%

חלקו של העובד בקרן השתלמות - 2.5%

חלקו של המעביד בפנסיה - 5% + 8.3%

חלקו של המעביד בקרן השתלמות - 7.5%

(לצורך הדוגמא הלכתי על המקסימום)

חלקו של העצמאי - זה הכל - זה 30% שהוא צריך להפריש לעצמו

תוסיף רואה חשבון, תוכנות ניהול ספרים, הצהרת הון, עוד לא לקחתי בחשבון ימי חופש, מחלה, הבראה וחגים

אה, ושכחתי, ביטוח לאומי לעצמאי יקר יותר מביטוח לאומי לשכיר.

עכשיו תראה לי עצמאי שמפריש לעצמו 30% (מדבר על עצמאי בודד, לא על עצמאי שהוא בעל חברה שיש לו אופרציה שמטפלת בדברים האלה)

כנראה שרובם לא כאלה.

• אהבתי 5
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, vadim6385 כתב:

ככה 20 אלף ברוטו הופכים ל13 אלף נטו

אין מצב שמ20 ברוטו מגיעים ל13 נטו, ואל תשכח שקרן השתלמות זה כסף שלך נטו ואתה יכול לבחור לוותר על זה בניגוד לפנסיה שאתה מחוייב להפריש. (שזה די מפגר לעשות, הלוואי יהיו נותנים לי לעשות קרן השתלמות בעבודה)

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 דקות, vadim6385 כתב:

מה שרשמתי זה בנוסף מן הסתם.

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

אין מצב שמ20 ברוטו מגיעים ל13 נטו 

בקלות גדולה,אולי הגזים וזה 14.

אבל לא יותר.

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

ואל תשכח שקרן השתלמות זה כסף שלך נטו ואתה יכול לבחור לוותר על זה בניגוד לפנסיה שאתה מחוייב להפריש. (שזה די מפגר לעשות, הלוואי יהיו נותנים לי לעשות קרן השתלמות בעבודה)

אני שם 2.5% והמעסיק עוד 7.5% ,זה תוספת נחמדה לשכר.

פורסם

phpclub צודק באופן כללי, יש לי "חבר (מכר)" שהוא "עצמאי" כזה שבתאכלס כנראה שהיה עדיף לו להיות שכיר.

מתקין מטבחים, "עושה אחלה בחלה של יומית" כמו ה"עובדים" של טרנספורטר, בפועל לא נשאר מזה יותר מדי, כשיצא לחודש חופש לכבוד ירח דבש עבד בחודש שלפני ובחודש שאחרי כמו חמור.

בסוף? קרן השתלמות? אין לא מפקיד לעצמו, פנסיה? משלם קנס ולא מפקיד לעצמו, לא דואג לעצמו אלא אכפת לו רק מה שיש כאן ועכשיו, למזלו המשיך לעבודה בקורונה כרגיל.

וכרגיל אדון טרנספורטר לוקח פה דוגמאות של בעלי עסקים בודדים שהוא מכיר בלי להסתכל על הכלל...

בוא נסתכל על דוד שלי, איש הייטק מסוף שנות ה90, עבד בארה"ב 15 שנה בחברת סאפ, היה דירקטור בלה בלה בלה, עבד המון שעות כל יום.

לפני כמה שנים הייתה אופציה לפרישה מרצון, קפץ על ההזדמנות, היום עובד כשכיר במשרות ייעוץ בחברות הייטק, מקבל משכורת (גם בסאפ היה ככה) שמדגדגת את ה6 ספרות לפני בונוסים, מניות וכו'. טס, מטייל, דואג לילדים, לא עובד קשה...

אתה אוהב להסתכל על הקיצון אז הנה קיצון גם מצד השכירים...

• תוכן חדש...