Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני נוסע בטסלה, לחץ האוויר בצמיג ע"פ דרישות החברה הוא גבוה מאוד (42 אם אני לא טועה), מנורה נדלקת כשהצמיג יורד ל38. המנורה נדלקה על 2 מתוך 4 צמיגים. הלחץ בהם הוא עכשיו 38, 38, 39, 38 (בטסלה לא כל 38 מוביל למנורה, כנראה שמאחורי הקלעים יש שבר למספר שרק ממנו נדלקת המנורה - נניח 38.5 ולא ל38.7) ואני מתלבט האם למלא, ההיגיון שלי אומר שלחץ אוויר מעט נמוך יתן לי דווקא אחיזה טובה יותר בכביש ולחץ גבוה יכול להוביל להחלקה ופחות חיכוך. האם אני טועה? אשמח לדעת חברי הפורום המלומדים

עריכה אחרונה על ידי בוני03
פורסם

כן אתה טועה, לצמיג יש הוראות יצרן כי זה מה שמתאים לו הכי טוב, אם תוריד או תעלה (הרבה) אתה מסכן את עצמך, ומקצר את החיים של הצמיג, יש יותר סיכונים בצמיג לא מנופח מאשר בצמיג מנופח יותר מדי.

• אהבתי 1

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם (נערך)

תמלא בדיוק לפי ההוראות. וכאשר הצמיג חם, אפילו 2 PSI יותר.

אל תיבהל ממספרי הלחץ, [שהוא גבוה].

הרכב שלך חשמלי.

קח בחשבון שצריכת החשמל כאשר הצמיג אינו מנופח כמו שצריך, עולה משמעותית, וטווח הנסיעה יתקצר בהתאם.

אילו היה לך רכב שטח, כן הייתי ממליץ לך להוריד לחץ אוויר. וכל זה רק בשטח כמובן.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

מקבל את דעתכם, חשוב לי להגיד שהרבה רוכשי טסלה אומרים שהרכב זז מאוד בקלות על הכביש בגלל הלחץ אוויר הגבוה שנועד בעיקר לחסוך בחשמל להבנתי. לחץ האוויר בטסלה חריג מאוד ואין הרבה רכבים שממלאים מספרים באזור של 42

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, בוני03 כתב:

לחץ האוויר בטסלה חריג מאוד ואין הרבה רכבים שממלאים מספרים באזור של 42

יש. העיוניק שהיתה לי דרשה לחצי אוויר גבוהים מה"סטנדרט" ; ימי ה"תמלא 32 בכל הארבעה" חלפו מן העולם. מאסק יודע מה טוב עבור הטסלה שלך.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • אהבתי 1
פורסם

תן מספר, כמה דרשה? יש הבדל משמעותי מאוד בין 38 ל42. במספרים הגבוהים לכל מספר יש משמעות

42 בצמיר קר פירושו של דבר גם 45 בצמיג חם, זה מספרים סופר גבוהים וחריגים

פורסם

36 מרגשים על ה 225/45/17 הזבורטיביים שלה (ךםך). בנסיעה על אספלט רותח בצהרי אוגוסט הלחץ בצמיגים היה עובר את ה 40 בקלות (חושב שהפיק היה 42-43) וזה בסדר.

יש מהנדסים בעולם עם סרטיפיקציות, שחשבו על המצב הזה מראש. אם אתה נדרש למלא 42 על צמיגים קרים, יש לכך סיבה.

פורסם

אם אני לא טועה לחץ אוויר נמוך בצמיגים פחות טוב כשהכביש רטוב.

לחץ אוויר נמוך בצמיגים מעלה את הסיכוי ל"ציפה" כיוון שיעילות פינוי המים של החריצים בצמיג יורדת.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

א. תמלא מה שהיצרן דורש זה הכי בטיחותי, הוא יודע בדיוק מה הכי מומלץ לרכב שלך.

ב.  לחץ  PSI 42 נשמע תקין כיוון שלטסלה יש צמיג די ייחודי וגם הטסלה שוקלת יחסית הרבה בגלל הסוללות שלה.

לדוגמה אצלי במאזדה 3 ללא נוסעים יש דרישה של 35 PSI ועם נוסעים/מטען יש דרישה של 41  ו - 44 בהתאמה, המשקל של הרכב משחק תפקיד מרכזי בלחץ האוויר וכיוון שהטסלה שוקלת הרכבה הלחץ גבוה מלכתחילה.

עריכה אחרונה על ידי Tom777
  • רעיון טוב! 1

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

אני שם במאזדה 5  שלי משמעותית יותר לחץ מהממומלץ

38 במקום 34,

לא יודע אם זה כדאי,

אבל בלי זה אני לא מרגיש אחיזה מדוייקת,

כמובן שיש לזה מחיר במהמורות.

פורסם

פות"ש 

בזהירות עם הוונטיל של הטסלה

הוא עדין מאוד, ותנועה לא זהירה עם זה יכולה להרוס אותו

מכיר כבר כמה שנאלצו לחכות לחילוץ/גרר (אין צמיג רזרבי)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

יש ערכה, אבל מה זה יעזור אם הוונטיל שבור וכל האוויר יצא?

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 15 דקות, nev כתב:

^ אין חוק שמחייב צמיג\ערכה לניפוח?

נראה לי שרק אם הרכב מגיע ככה(עם גלגל רזרבי) מהמפעל חייבים אחד

ערכה לניפוח אתה מדבר על קומפרסור או על ערכה לתיקון תקרים? כי לדעתי אין מצב שהחוק אפילו שקל את זה.

• תוכן חדש...