Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אני שוקל לקנות רכב חשמלי, אחד מהמצויים בשוק ולא משנה לעצם העניין מה שמו, (כשנתקדם אתייעץ אתכם ראשונים)

אך החשבון שלי הוא כזה האם הטווח נסיעה בעוד 3 שנים כשאגיע למכור אותו, האם הטווח של הרכבים החשמליים יגדל לכדי 800/1000ק"מ, 

ואז שווי הרכב שברשותי יצלול למחיר נמוך מאוד,

זה משפיע על כדאיות העסקה היום,

כמות הנסועה השנתית שלי היא כ40 אלק"מ בשנה,

אך אם מחיר הרכב יצלול למחיר חסר תחתית כל הכדאיות של העסקה לא שווה,

בפרט שבעוד 3 שנים האוטו יהיה עם 120אלק"מ ועדין אף חברה לא מספרת על הרחב אחריות על הבטרייה(כמו שקיים היום בטיוטה),

ככה שאמש לשמוע את חוות דעתכם בנידון,

לבנתים כל מה ששאלתי פה בעבר קיבלתי תשובות מדויקות ונכונות,

אני מאמין בפלטפורמה הזו, ומקווה שתצליחו לכוון אותי נכון,

תודה לכל החברים היקרים, ערב טוב

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

אנחנו לא נביאים - קשה לדעת.

לפי הנתונים כרגע לא נראה לי שהטווח יגדל עד כדי כך. יש מחסור בחומרי גלם לייצור סוללות וברכב עממי הגדלת הטווח מעל 500 ק"מ כבר לא נותנת למשתמש תוספת שימושיות משמעותית (לפחות בישראל)

לפיכך גם אם יהיו גירסאות עם סוללות כאלה גדולות (מה שלא נראה סביר) הגירסאות הללו לא תגענה לארץ בגלל חוסר כדאיות כלכלית.

לא סביר שמחירי החשמליות המשומשות יצללו גם אם הטווח של החדשות יעלה במעט.

אחריות על הסוללה יש ל-8 שנים ברוב היצרניות - מה יהיה אח"כ - אלוהים גדול...

• אהבתי 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לרוב האנשים טווח סוללה של 400 ק"מ שיש כיום בלא מעט רכבים חשמליים מספיק מעל ומעבר.

כאשר יהיו רכבים עם סוללה עם טווח 800 ק"מ הם יהיו מאוד יקרים לפחות בשנים הקרובות.

לכן לפי דעתי הסיכון שלך הוא קטן יחסית והמכונית החשמלית תשמור היטב על ערכה.

• אהבתי 1
פורסם

אני קניתי מודל 3 בשנת 2018. אז הטווח של דגם LR היה 499 ק"מ לפי תקן ה-EPA. במכוניות שנמכרות היום הטווח הוא 568 ק"מ. הערך של המכונית שלי נשמר לא רע בכלל.

פורסם

גם לי יש נסועה שנתית של 40 א' ק"מ, וזאת יחד עם סגרים ונסיעות לחו"ל שהיו מנת חלקי השנה האחרונה. 

עדיין לא מעיז לחשוב על רכב חשמלי, בשל חרדת טווח נסיעה. 

כמעט כל הרכבים החשמליים הקיימים בשוק נמצאים בגבול טווח הנסיעה היומית, או הרבה מתחת לזה. 

אולי הלונג ריינג' נותן טווח בטחון, וגם זה גבולי. 

פורסם

אף אחד לא יכול לנבא. אבל, טכנולוגיות מתקדמות תמיד זולגות מהיוקרה למטה אחרי תקופה קצרה.

לא מזמן הוצגה המשפחתית של מרצדס הEQS עם טווח נסיעה של 770 ק"מ.

בדיוק כמו עם מערכות בטיחות מתקדמות או טכנולוגיות אחרות שהוצגו קודם ביוקרה וזלגו מטה כנראה שגם כאן זה יקרה אחרי כמה שנים בודדות.

איך זה ישפיע על המחיר של הרכב שלך? גם לוי יצחק לא יודע

פורסם

כמה כסף תחסוך על דלק במהלך ה3 שנים / 120k ק"מ? 

וטיפולים שוטפים (קרוב ל3 טיפולים בשנה)?

לעניות דעתי

אם אין לך בעיית טווח יומית / שבועית ויש לך עמדת טעינה ביתית, החשמלי ינצח מבחינת עלויות כוללות בנסועה שלך גם אם חלילה ערכו ירד בצורה תלולה בעוד 3 שנים

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני שעה, motior כתב:

"חוכמת ההמונים"  טובה למשהו שהרבה התנסו בו. לא לחיזוי העתיד.

אתה לא יודע עד כמה חכמת ההמונים טובה לחיזוי העתיד,

בסוף כולנו עובדים ולחלקנו יש קשר כזה או אחר עם יצרנים יבואנים או סתם אנשים שמסתובבים בעולם,

ושומעים כל מיני מילים הרי מה שיהיה עוד 3 שנים קיים כבר בדרישות עבודה של כל חברה, לא מאמין שיש חברה שלי חושבת קדימה,

השאלה הגדולה אם מישהו יוכל לענות מה משקל הבטריה ברכב בכדי להבין כמה זה משמעותי שישימו בטריות יותר גדולות,

או מישהו שמבין בנצילות החשמל של המנועים  חשמלים ולהבין האם זה נראה שיכלו להפחית את צריכת החשמל כך שטווח הנסיעה יגדל,

אני בדילמה קשה וסומך עליכם.

פורסם

זאת שאלה טובה, פתרון אפשרי לדאגה הזאת זה לבדוק ליסינג פרטי/תפעולי לרכב חשמלי. ככה אחרי 3 שנים אתה מחזיר את האוטו לחברה בלי לדאוג לכלום (בתנאי שהמחיר של הליסינג עצמו משתלם מספיק). אני זוכר שפריים ליס הציעו בעבר mg zs ev בליסינג פרטי, לא יודע מה יש בשוק היום, אולי מישהו אחר כאן מכיר.

פורסם

אאל"ט מגבלה של 20-25 אק"מ

בנסועה גבוהה גם אם תמצא עסקת ליסינג המחיר יהיה אסטרונומי

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

איפה פבל שעבר לעבוד עם אחד מהחברות של החשמליים שיגלה לנו סודות מאחורי הקלעים.

• מצחיק 1
פורסם

טווח של 1000 ק"מ זה בעצם הכפלה של הטווח שאפשרי היום ברכבים "עממיים" (מודל 3/Y, איוניק 5, EV6....).

זה יכול לקרות רק ע"י הכפלת קיבולת הסוללות, וזה יכול לקרות בשתי דרכים:

-הגדלה פיזית של הסוללות פי 2 ואפילו יותר כדי לפצות על המשקל הנוסף- זה לא ריאלי, פיזית אין מקום לזה ברכבים בגודל של המודל 3 וזה גם יעלה את מחיר הרכב בעשרות אלפי שקלים.

-הופעת טכנולוגית סוללות חדשה עם דחיסות אנרגיה גבוהה פי 2 ומחיר נמוך פי 2 פר קוט"ש- יש טכנולוגיות כאלה בפיתוח, לדוגמא סוללות מצב מוצק (solid state battery) אבל כנראה יקח יותר מ3 שנים עד שהמחיר ירד לרמות הגיוניות ויתחיל ייצור המוני של הסוללות, כל משברי האנרגיה/צ'יפים/שרשראות האספקה שיש היום לא עוזרים בכלל לעניין.

את היעילות האנרגטית אפשר לשפר ב3 דרכים- הקטנת משקל הרכב, הקטנת התנגדות האוויר, שיפור יעילות המנועים והמערכת החשמלית. את יעילות המנועים והמערכת החשמלית כבר לא נשאר כל כך לאן לשפר, אולי באחוזים בודדים, כבר היום היעילות קרובה ל100 אחוז.

הרכבים המתחרים בטסלה לרוב כבדים יותר ופחות אווירודנמיים אז שם יש (למתחרים) לאן להשתפר, אבל טסלה כנראה לא יכולים להוריד את המשקל באופן משמעותי בלי טכנולוגית סוללות שונה דרסטית ממה שיש היום.

בקיצור, האם בעתיד הטווח של הרכבים החשמליים העממיים יגדל ל1000 ק"מ? רוב הסיכויים שכן. האם זה יקרה ב3 או אפילו ב5 שנים הקרובות? סיכוי אפסי לדעתי.

פורסם

לפחות יצרן אחד (ב.מ.וו) לא רואה בהגדלת טווח נסיעה מעל 600 ק"מ כיעד הכרחי לכל סגמנט. ראה פרטים כאן.

גם אם בארץ זה עדיין צולע למדי, אל תשכח שיש שיפור בתשתיות - כמות ומיקום עמדות טעינה, קיבולת\מהירות טעינה.

The older you get, the better you used to be

• תוכן חדש...