Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי מה שיקרה זה שהטווח הממוצע יגיע לאיזור ה500, אולי 600 בחלק מהדגמים (שזה לא רחוק מעכשיו), אבל תהיה הוזלה משמעותית בעלויות ייצור של הסוללות, וגם התייעלות בצריכת חשמל.

זה כמו עם סמארטפונים - ה"טווח" הממוצע שלהם זה בערך יום על טעינה מלאה ושימוש ממוצע, וזה נעצר שם לפני 5-7 שנים בערך. כולם מדברים שהם מתגעגעים לנוקיה צביקה פיק שהחזיקה שבוע בלי טעינה, אבל בפועל אם הברירה שלך זה לחיות עם זמן סוללה של ~יום או להסתובב עם לבנה בכיס, הרוב יעדיפו להתפשר על חיי סוללה. ומי חיי סוללה זה חשוב לו, פשוט קנה סוללת גיבוי.

ככה יהיה עם רכבים - הרוב יסתפקו בטווח של 500-600 ק"מ (כמו משפחתומטית ממוצעת), ולאלה שזה לא מספיק להם יהיו דגמי LR עם טווח מוגדל במחיר פרימיום. או יישארו עם ICE כל עוד זה זמין לרכישה ואחזקה בעלות סבירה.

אני אישית צופה שהרכב הבא שלי אחרי המאזדה כבר יהיה חשמלי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

כנראה שלא בעשור הקרוב, למעט רכבי יוקרה. בסופו של דבר טווח אמיתי של 400 ק"מ מספיק למרבית הצרכנים ואני נוטה להאמין שהיצרנים יתחילו להתמקד בהוזלת הרכבים ופחות בתוספת טווח. כמובן שיהיו דגמי טווח ארוך למי שרוצה ומוכן לשלם, אבל האתגר כרגע הוא "סקודה אוקטביה חשמלית במחיר של דגם בנזין". 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מכונית זה עדיין לא סמארטפון, גם אם היא חשמלית, וסביר להניח שגם אחרי 10 שנים היא תהיה שימושית כי הקונספט של קופסה עם 4 גלגלים לא ישתנה, הכבישים יהיו אותם כבישים, חוקי התנועה יהיו אותם חוקים והנהגים אותם מטומטמים.
גם רכבים רגילים גם מציעים היום הרבה יותר ממה שהציעו לפני 10 שנים, יש ירידת ערך כמובן אבל זה לא "צבע בכחול וזרוק לים". 
אי אפשר לנבא שום דבר, אבל למה אתה משווה את זה כשאתה חושב שבעוד 3 שנים הרכב יהיה שווה כלום בפיתה כי יש דגם עם טווח פי 2?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש כל כך הרבה מכוניות בנזין שנמכרות כיום עם טווח מעשי של פחות מ-400 קמ (נורית נדלקת ב-300-350...) לאף אחד זה לא מפריע.

בקיצור, כמו המעבר ממרכבות למכוניות, יש פה קצת ענייני תשתית שצריך לסדר, ובעיקר קיבוע אנושי.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתה צריך לחשוש מכך שהטווח של הרכב שלך יקטן (בגלל ריבוי מחזורי פריקה וטעינה של הסוללה) ולא מכך שתצוץ טכנולוגיה שתגדיל את טווחי הנסיעה, כפי שכתבו לפניי.

כנראה שעוד 3-5 שנים הרכב שלך יספק טווח של 65% (לא מבוסס על כלום). השאלה הגדולה היא כמה תעלה החלפת תאים כדי לחזור לטווח סביר.

• אהבתי 1

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם
לפני 18 דקות, hans כתב:

יש כל כך הרבה מכוניות בנזין שנמכרות כיום עם טווח מעשי של פחות מ-400 קמ (נורית נדלקת ב-300-350...) לאף אחד זה לא מפריע.

בקיצור, כמו המעבר ממרכבות למכוניות, יש פה קצת ענייני תשתית שצריך לסדר, ובעיקר קיבוע אנושי.

זה לא קצת, זה הרבה :-) בסופו של דבר כ-60% מבעלי הרכב בישראל, ואני מניח שזה לא שונה או גרוע מכך בעולם,  יאלצו להטעין רק באופן ציבורי ורובם כנראה יסתמכו על עמדות מהירות בלבד. ואני עוד לא מדבר על ההשקעה הגבוהה הנדרשת לטעינה מנוהלת בבניינים משותפים עם חנייה פרטית (שהם ב-40% שאני מחשיב כבעלי עמדה  פרטית) כרגע המצב הוא סדום ועמורה, כיעור אחד גדול ובלי טעינה מנוהלת אף אחד לא יטען בסוף בבית משותף וכרגע, העלות מאוד גובה למערכת כזו. 

פורסם
לפני 32 דקות, dotSYS כתב:

אתה צריך לחשוש מכך שהטווח של הרכב שלך יקטן (בגלל ריבוי מחזורי פריקה וטעינה של הסוללה) ולא מכך שתצוץ טכנולוגיה שתגדיל את טווחי הנסיעה, כפי שכתבו לפניי.

כנראה שעוד 3-5 שנים הרכב שלך יספק טווח של 65% (לא מבוסס על כלום). השאלה הגדולה היא כמה תעלה החלפת תאים כדי לחזור לטווח סביר.

ממש לא. האחריות על הסוללה מדברת על מינימום 70% אחרי שמונה שנים. אם הטווח קטן יותר, היצרן יתקן את הסוללה על חשבונו. יש כבר לא מעט משתמשים שנוסעים ברכב חשמלי שנתיים-שלוש אין דווחים על ירידות טווח כאלה.

(לא מדבר על הפלואנס החשמלית)

לגבי ירידת ערך של מכוניות עם טווח קצר - יש לנו כבר דוגמא אמיתית. הרנו זואי שווקה ב-2016-2017 עם סוללה של 22kWh. החל מאמצע 2017  הגיע גם דגם עם סוללה כמעט כפולה 40kWh המחיר של הזואי עם הסוללה הקטנה כמעט ולא הושפע מהופעת הדגם החדש.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היחידים כרגע שעובדים על מימן זה טיוטה וגם הם לא מדברים על הזמן  הקרוב,

אבל אני לא רוצה להסיט את הנושא,

כי לבנתיים בזכותכם אני מתחיל להפנים שהטווח לא בכיון להשתנות דרסטי.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 22 שעות, WE988244 כתב:

אז ככה, אני שוקל לקנות רכב חשמלי, אחד מהמצויים בשוק ולא משנה לעצם העניין מה שמו, (כשנתקדם אתייעץ אתכם ראשונים)

אך החשבון שלי הוא כזה האם הטווח נסיעה בעוד 3 שנים כשאגיע למכור אותו, האם הטווח של הרכבים החשמליים יגדל לכדי 800/1000ק"מ, 

ואז שווי הרכב שברשותי יצלול למחיר נמוך מאוד,

זה משפיע על כדאיות העסקה היום,

כמות הנסועה השנתית שלי היא כ40 אלק"מ בשנה,

אך אם מחיר הרכב יצלול למחיר חסר תחתית כל הכדאיות של העסקה לא שווה,

בפרט שבעוד 3 שנים האוטו יהיה עם 120אלק"מ ועדין אף חברה לא מספרת על הרחב אחריות על הבטרייה(כמו שקיים היום בטיוטה),

ככה שאמש לשמוע את חוות דעתכם בנידון,

לבנתים כל מה ששאלתי פה בעבר קיבלתי תשובות מדויקות ונכונות,

אני מאמין בפלטפורמה הזו, ומקווה שתצליחו לכוון אותי נכון,

תודה לכל החברים היקרים, ערב טוב

שאלת השאלות העיקרית והראשית כאן, היא האם יתרחש שינוי סדרי עולם בנושא סוללות.

שינוי כזה יכול להיות טכנולוגיה חדשה של סוללות הרבה יותר קלות וקטנות ואולי גם זולות לאותה קיבולת, שינוי כזה יכול להיות משהו אחר שלא חשבתי עליו.

ואגב כבר היה שינוי יסודי כזה ששינה סדרי עולם,מהפכת סוללות הליתיום העממיות, שהביאה עלינו את הסמרטפונים, את הרחפנים, את המחשבים הניידים עם זמן פעולה מרשים, ועוד כל מיני דברים.

האם זה יקרה שוב - נראה לי די ברור שכן, תוך כמה שנים -

קשה לדעת.

אני במקומך הייתי מהמר על שינוי יסודי עוד 3-4 שנים ולפי זה שוקל את צעדי.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 6 שעות, vadim6385 כתב:

לדעתי מה שיקרה זה שהטווח הממוצע יגיע לאיזור ה500, אולי 600 בחלק מהדגמים (שזה לא רחוק מעכשיו), אבל תהיה הוזלה משמעותית בעלויות ייצור של הסוללות, וגם התייעלות בצריכת חשמל.

זה כמו עם סמארטפונים - ה"טווח" הממוצע שלהם זה בערך יום על טעינה מלאה ושימוש ממוצע, וזה נעצר שם לפני 5-7 שנים בערך. כולם מדברים שהם מתגעגעים לנוקיה צביקה פיק שהחזיקה שבוע בלי טעינה, אבל בפועל אם הברירה שלך זה לחיות עם זמן סוללה של ~יום או להסתובב עם לבנה בכיס, הרוב יעדיפו להתפשר על חיי סוללה. ומי חיי סוללה זה חשוב לו, פשוט קנה סוללת גיבוי.

ככה יהיה עם רכבים - הרוב יסתפקו בטווח של 500-600 ק"מ (כמו משפחתומטית ממוצעת), ולאלה שזה לא מספיק להם יהיו דגמי LR עם טווח מוגדל במחיר פרימיום. או יישארו עם ICE כל עוד זה זמין לרכישה ואחזקה בעלות סבירה.

אני אישית צופה שהרכב הבא שלי אחרי המאזדה כבר יהיה חשמלי.

דוגמא מצוינת לדעתי

פורסם
לפני 4 שעות, hans כתב:

לא הבנתי אם אתה רציני או ציני.

בטויוטה יאריס שלי הטווח המעשי הוא  כ-450 ק"מ.  כשאני מתקרב לסוף הטווח אני נכנס לתחנת דלק שנמצאת כמעט בכל פינה ויוצא אחרי 5-10 דקות עם טווח חדש של 450 ק"מ.
במכונית חשמלית אני צריך למצוא עמדת טעינה מהירה (שאין בכל פינה) ולחכות חצי שעה בערך כדי לטעון 80% מהטווח.

וכמו שכתבו לפני - יש הרבה ענייני תשתית לסדר.

• מצחיק 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 4 דקות, motior כתב:

לא הבנתי אם אתה רציני או ציני.

בטויוטה יאריס שלי הטווח המעשי הוא  כ-450 ק"מ.  כשאני מתקרב לסוף הטווח אני נכנס לתחנת דלק שנמצאת כמעט בכל פינה ויוצא אחרי 5-10 דקות עם טווח חדש של 450 ק"מ.
במכונית חשמלית אני צריך למצוא עמדת טעינה מהירה (שאין בכל פינה) ולחכות חצי שעה בערך כדי לטעון 80% מהטווח.

וכמו שכתבו לפני - יש הרבה ענייני תשתית לסדר.

עזוב הטעות שלך היא יותר גדולה,

רכב חשמלי לא נטען לטעון אותו יותר מ15 אחוז ממחזורי הטעינה, בטעינה מהירה,

עוד נקודה שאולי לא שמתם לב, עשיתי ביום חמישי נסיעת מבחן על אחד הרכבים (לא משנה כרגע מה שמו בקרוב כנראה אפתח על הדגם הספציפי שירשור) והוא שיושב לידי אומר לי שלא מומלץ לרדת עם הבטריה למתחת 20%, זה הורס את הבטריה,

מה שזה אומר שהטווח הנסיעה המוצהר הוא כ20% פחות ממה שטוענים לנו.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • תוכן חדש...