Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צבעי הרכבים בישראל - מספר שאלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

יש לי מספר קושיות.

כאשר מגיעים לאולם התצוגה כדי לרכוש רכב, הנציג נותן לך לבחור צבע מתוך מבחר של 5-6 צבעים, לפעמים יותר, לפעמים פחות.
בכל אופן, השאלות שלי הן:

1. מי מחליט מהם צבעי הדגמים שיגיעו לארץ? היבואן או היצרן?

2. האם אתם חושבים שלעיתים היצרן "מכריח" את היבואן לרכוש רכבים בצבע מסוים?

3. האם הצבעים המטאליים באמת עולים יותר? כי שמתי לב שיש יבואנים שנותנים אופציה זו בחינם.
4. ושאלה אחרונה, יש כאן מישהו שניסה לבקש צבע שאין במבחר הרגיל? האם זה היה בתוספת תשלום?

תודה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הזמנתי פעם צבע שלא היה במבחר הרגיל (או ליתר דיוק - היה אבל רק באוטומטי ואני הזמנתי ידני).  הסוכן דיבר עם היבואן שבירר, חיכיתי 4 חודשים (כי כאמור זו לא היתה קומבינציה שמיובאת לארץ) וזהו.  מדובר על לובינסקי ושנת 2014.  לא יודע לגבי היום ולגבי יבואנים אחרים.

פורסם (נערך)

לפחות בקרסו ניסאן דאציה יונדאי וסוזוקי -

בדרכ לא מחזיקים במלאי את כל הצבעים, אדרבא בתקופת הקורונה שבכלל לא מייצרים כמעט כלום.

1. אני סבור שהיצרן מחליט מה הוא מייצר (זא נגיד הוא החליט לייצר 5 צבעים) והיבואן מחליט מה "ילך" בארץ ומחליט לייבא רק 2 מתוך ה5. האם זה אומר שניתן לכאורה לרכוש אחד מה3 שלא מיובאים? אינני יודע להגיד.

2. אני בתהליך של רכישת רכב ורציתי צבע מסוים. ייצרו אותו רק בפברואר 2022 כשהמשלוח הקרוב (נובמבר 2021) מגיע עם צבע אחר. ככה שאפשר להגיד שנאלצתי לבחור צבע אחר.

3. כל צבע שאינו לבן מוגדר בתור "צבע מטאלי" ולוקחים עליו עוד 1,200 שקלים חדשים בערך.

4. ניסיתי, אמרו שלא אפשרי.

עריכה אחרונה על ידי Kooper

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

קח בחשבון שחלק מהיבואנים יאפשר לך להזמין צבע שלא מוצע בארץ באופן שוטף אבל אז ידרשו מקדמה גבוהה יותר - או כזו שלא תוחזר במקרה שתבטל את ההזמנה לאחר שהרכב כבר על האוניה (סיפור אמיתי, אלו תנאים שנמסרו לי לפני הזמנה מאחד היבואנים). צבעים שלא מגיעים באופן שוטף הם כאלה שבדרך כלל היבואן מעריך שלא יהיה לו קל למכור בעקבות הדרישה המקומית שמתמקדת בעיקר בלבן, שחור, כסוף\אפור.

The older you get, the better you used to be

פורסם

@Kooperבעשור הקודם קניתי 3 רכבי סוזוקי, לא שילמתי תוספת לצבע שבחרתי. בשנה שעברה סיאט דרשו 2,000 ש"ח תמורת צבע שאינו לבן - אז קניתי לבן. אבל אני מאלה שצבע הרכב לא מזיז להם, ואם סוזוקי היו מציעים לי הנחה או הקדמת אספקה של קרוסאובר בצבע סמארק היתי לוקח אותו.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, X9500 כתב:

צבעים שלא מגיעים באופן שוטף הם כאלה שבדרך כלל היבואן מעריך שלא יהיה לו קל למכור בעקבות הדרישה המקומית שמתמקדת בעיקר בלבן, שחור, כסוף\אפור.

לא רק בארץ. גם בשאר העולם הצבעים הנמכרים זה בעיקר לבן/שחור/כסוף/אפור ואולי, בהפרש גדול, כחול או אדום.

גם לא כל צבע נראה טוב על רכב. למשל צבע ירוק/כתום בהיר אולי ייראה טוב על מזראטי ספורטיבית, אבל ייראה רע על קורולה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קודם כל זה עניין של ניהול מלאי.

אם תרצה x6 בצבע ורוד פוקסיה אין סיכוי שיהיה במלאי כי כנראה אתה היחיד  שעלול לבקש דבר כזה. בשבילך יצטרכו טיפול פרטני שעולה כסף שמן הסתם אתה תשלם.

עכשיו אם תבקש צבע זהב מבריק (ויש כזה. ראיתי בגרמניה לפני כמה שנים ועדיין סובל מפוסט טראומה) אז אתם כבראיזה עשרה לקוחות פוטנציאליים ויכול להיותשיהיו 2-3 במלאי אבל זה מלאי שעלול לשכב לא מעט זמן אז שוב תשלם יותר.

כל וריאנט מחייב מלאי יותר גדול, התעסקות וכאב ראש שמישהו צריך לשלם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא רק זה, בישראל יבואנים גם קודם מזמינים רכבים מהיצרן ואז מוכרים ללקוחות, אז הם מזמינים רכבים ברמות גימור קבועות וצבעים שיש להם סיכוי גבוה יותר להימכר.

לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

עכשיו אם תבקש צבע זהב מבריק (ויש כזה. ראיתי בגרמניה לפני כמה שנים ועדיין סובל מפוסט טראומה)

אני חושב שמסתובבת בצפון הארץ i8 בצבע זהב מבריק.

צבע זהב רגיל די נפוץ בארץ, בעיקר על הונדה ומזדה משנות ה2000:

20201012_182505.thumb.jpg.ed94fd3f3ba4cbbbbb13d9de32ce9ff3.jpg

image.png.e13c0e26f92b617349befefb1304b324.png

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...