Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני חולם על לייבא לארץ לנצ'ה דלתא, קראתי את כל הפוסטים בנושא זה שיש פה אבל לא הצלחתי למצוא תשובות לכמה שאלות וגם המלצה אחת או שתיים ואשמח לעזרה!

- האם הערכת השמאי שמתבצעת בנמל בארץ מתחשבת במחיר המקורי שאני שילמתי על הרכב? זאת אומרת בהנחה והאוטו עולה 40 אלף יורו, הוא יכול לתת הערכה (ולפיה גם המיסים) שהיא פי 1.5 מהמחיר הזה? או אפילו יותר?

- האם חוץ ממיסי נמל, עלות המשלוח ומס בגובה 102% מהערכת השמאי יש עוד הוצאות? מע"מ או משהו אחר שאני צריך להתכונן אליו?

- אשמח להמלצה לחברה או איש מקצוע שמכירים את הנושא ויכולים לעזור

תודה רבה! 

פורסם (נערך)

היי

ייבאתי לפני כשנתיים את האלפא (מהחתימה והתמונה) מאיטליה. אני מאמין שזה גם השוק הטבעי יותר למצוא לנצ'יה דלתא ולכן חלק מהדברים שארשום ייחודיים לאיטליה.

1. אני השתמשתי בשירותים של מתווך ייבוא בשם דביר מראד (מופיע בפייסבור כ- DM motors או Dvir Marad - אם תרצה אשלח את הטלפון בפרטי). זה מוסיף סכום מסויים לתהליך, אבל הוא עשה את כל התהליכים של הוצאת רשיון ייבוא, מציאת חברת שילוח, עמילות מכס, שחרור מנמל, רישיון זמני, מספרים ואפילו תקינה (הרכב היה במצב תקין ונוסע). האספנות זה לא העיסוק היומיומי שלו, אבל עם עזרה שלי בטיווח בין הדילר (על כך בהמשך) - עשה עבודה מקצועית ויעילה מאוד. לא חובה, אבל ממליץ להיעזר (לא משנה מי - כל עוד מוכר ויודע את העבודה), זה יוצא חלק לא מאוד גדול מכלל התהליך, שהוא לא זול ממילא, אבל חוסך לא מעט ריצות. אני מכיר גם אנשים שעשו לבד, ולא רוצה לטעון שאי אפשר.
  2. העמילות שלי בוצעה מול קבלות, וכל מי שאני מכיר שייבא לאחרונה גם לא עבר שמאי, אלא על פי הסכם מכירה. אני מניח שאם תביא אינטגרלה ותכריז ששילמת אלף יורו - זה יהיה חשוד ויבדקו, אבל אם תבוא עם הסכם היגיוני, מעריך שלא יעשו לך בעיות.
  3. ספציפית באיטליה, כל מי שמוכר רכב, גם אם הוא אזרח פרטי, ובוודאי דילר, צריך לדווח לרשויות המס. זה גורם לזה שהסכמי מכר רשמיים הם על סכומים הגיוניים וסבירים והסיכוי שמישהו יסכים לרשום סכום נמוך באופן לא סביר - נמוך מאוד.
  4. לגבי עלויות נוספות: יש את עלות התקינה (כאלף ש"ח, אם אני זוכר). המיסים חלים על עלות הרכישה והשינוע (לפני קורונה, משהו כמו 2000 יורו מאיטליה, מאז אולי התייקר, לא בדקתי). כמובן שחברת עמילות לוקחת גם תשלום על שירותיה.

עכשיו ספציפית, עצות לרכישה באיטליה.

איטלקים מדברים אנגלית ברמה נמוכה יחסית, וגם אם מדברים או מבינים, מאוד לא אוהבים לדבר ולענות באנגלית. כל הפניות שלי לדילר לא נענו עד שלא שלחתי לו פניה באיטלקית.... אני השתמשתי בכל התקשורת שלי עם הדילר ב- Google Translate לתקשורת במיילים וב- watssapp. הקפדתי להתנסח במשפטים קצרים ופשוטים, כדי שבתרגום לא ייצאו שטויות. זה עבד מצוין.

באיטליה, המספרים ורישיון הרכב הם רכוש של המדינה והמוכר, שמוכר מחוץ למדינה, חייב להחזיר אותם למשרד הרישוי ולבטל אותם. מצד שני, אתה תצטרך את הרישיון המקורי של הרכב (לא את הלוחיות - אותן המוכר יוכל להסיר במסירה של הרכב בנמל או למוביל) לטובת רישום של הרכב בארץ עם הגעתו. הפתרון היחיד הינו הסכם ג'נטלמני עם המוכר שהוא שולח את הרישיון עם הרכב ואתה מחזיר אותו אליו בסיום התהליך בארץ. במובן הזה, יותר קל לעבוד עם דילר שמוכן להתעסק עם זה, מאשר עם רוב המוכרים הפרטיים, שגם כך מכירה לזר זה תהליך לא ברור להם ומסבך להם את החיים. אני מכיר מישהו שנפל על מוכר פרטי נחמד שהיה מוכן לעשות את זה על המילה שלו (שהוא גם כמובן עמד בה והחזיר את הרישיון מיד), אני הגעתי לסידור עם הדילר שאני משלם לו פיקדון והוא מחזיר לי אותו לאחר שהוא מקבל את רישיון חזרה. שלחתי לו בדואר שליחים (UPS), זה עלה עוד 130 ש"ח, אבל רציתי להיות בטוח שהוא מקבל אותו (וזה עוד בלי קשר לפיקדון - רק לצאת בן אדם).

העבודה עם הדילרים גם מקלה על נושא קבלות והסכמים, להצגה למכס ולחישוב מס. לדעתי זה גם מוסיף אמינות ומקל על התהליך.

בעיקרון, העלות של השילוח, שעליה חייבים להצהיר ולשלם מיסים חלה גם על משלוח בתוך המדינה או תובלה יבשתית. אצלי, לדילר היה רכב גרר והוא היה קרוב לנמל וסייע עם המסירה, אבל אני מכיר על מישהו ששילם 1000 יורו למשלוח יבשתי לבלגיה מאיטליה, כי המשלח שלו התעקש לקבל את הרכב שם....

בסופו של דבר - זה כיף (לא זול, אבל כיף). אני גם נסעתי אישית לבדוק את הרכב (חשוב מאוד, כי התמונות לא אומרות הכל ובסוף קניתי רכב אחר ממה שהתכוונתי לפני הנסיעה - עוד יתרון של דילר מתמחה שיש לו מלאי של דברים אחרים, ועכשיו לאחר רגיעה מסויימת של הקורונה, זה גם אפשרי).

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי ליסינג בצער
  • אהבתי 4

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

• תוכן חדש...