Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

להתקין  מערכת גז על רכב עולה 5,300 שח.(הצעה שהציעו לי) 

חשבתי אולי לנסות לקנות רכב עם מערכת גפ"מ עליו. חברים שלי אומרים לי שזה לא שווה כי אחרי 3/4 שנים המנוע של הרכב גמור. האם זה נכון?

ומה אם לקנות רכב שהמערכת גז עליו שנה? 

פורסם

שטויות במיץ... יש אנשים שעשו עם גפ"מ על אותו מנוע כמה מאות אלפי ק"מ בכיף.

יותר מזה, אני אצטט את ערן מבאר-שבע שנחשב למתקין הכי טוב בארץ: "אין דבר כזה נזק למנוע בגלל מערכת גז, יש התקנה לא נכונה, כיוונון לא נכון של שילוב בנזין כשצריך, או אי-הוספת משמנת לרכב שצריך משמנת"

אני אנסה גם להסביר ממה שאני יודע (אני כמובן לא מתקין גז או משהו כזה, אבל מכיר מספיק):

1. יש מנועים "רגישים לגז" שצריכים משמנת כדי לשמן את השסתומים על מנת שלא ייהרסו כי הגז יבש מאוד ביחס לבנזין והשסתומים לא מקבלים את השימון הדרוש (שכלול בבנזין), לכן השמן של המשמנת מפצה על זה, אבל הרבה פעמים אנשים\מתקינים מנסים לחסוך (כי משמנת ושמן עולים כסף) ואז עושים בלי ומקווים לטוב. מנועים כאלה בד"כ מצויים ברוב הרכבים היפניים עם מנועים בגודל רגיל (למשל קורולה, מאזדה 3, i25 וכאלה)

2. יש מנועים "לא רגישים לגז" שלא צריכים משמנת, בד"כ מדובר במנועים גדולים (למשל ניסאן מקסימה כמו שלי, קרייזלר למיניהן, טויוטה סיינה, ג'יפ, ביואיק\שברולטים עם מנועים V6 מהדור הישן ועוד הרבה). במקרה כזה מה שמתקין טוב עושה זה שילוב בנזין בעומס, ז"א ברגיל לא אבל כשהסל"ד מטפס אז יש הזרקה של בנזין כדי לעזור לשימון. יכול להיות שיש גם הזרקה קבועה של בנזין לפי זמן או משהו כזה מאותה הסיבה.

אני אישית התקנתי פעמיים מערכת גז:

- פעם ראשונה על שברולט אימפלה 2005, נסעה על גז אצלי כ 9.5 שנים בלי משמנת ועשתה כ 120K ק"מ על גז (רק 120 כי היו באמתע כ 5.5 שנים שהרכב בקושי נסע), אבל בשנתיים וקצת האחרונות לפני שהחלפתי אותה עשתה כ 55K ק"מ. ועדיין נוסעת דרך אגב על גז אצל מישהו אחר.

- פעם שניה על ניסאן מקסימה ממש לפני כמה חודשים, גם ללא משמנת. התקנה נקיה ומסודרת אצל ערן.

ההתקנה והכיוונים והאחזקה חשובים מאוד במערכת גז. שתבין, מגיעים לערן לפעמים אנשים מקצוות הארץ כדי לתקן בעיות שאף אחד אחר לא הצליח, יש מקרים של התקנות גרועות (כי כל מתקין עושה מה שבא לו) והרבה פעמים מטעים אנשים, אני שומע בקבוצות על המון מקרים שאנשים שקרו להם תקלות פשוט נתקלו בהתעלמות ממתקיני המערכת שלהם לאחר כמה נסיונות שלא צלחו, יש גם כאלה עם רכבים שצריכים משמנת שלא שמו להם (שוב כדי לחסוך) ועוד לא מעט סיפורים.

אני חבר בכמה קבוצות וואטסאפ שקשורות לגז, אם אתה רוצה אני אצרף אותך (שלח טלפון לפרטי).

• מעניין 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...