Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נותן בדיוק את אותו הסכום שתכננתי לתת אם הייתי מגיע.

כמו שיוסי כתב, אני בא לשמוח עם בעל השמחה ונותן מתנה. לא הולך למסעדה או הופעה ומשלם על ארוחה וכרטיס כניסה ולכן אין מזקל לעובדה שלא באתי.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

https://www.mako.co.il/tv-parliament/video?subChannelId=dd22d80cbbb48310VgnVCM2000002a0c10acRCRD&vcmid=04e8c88824098310VgnVCM2000002a0c10acRCRD

הזמנה לחתונה או במקרה שלך כרטיס ברכה לכבוד החתונה וצ'ק, מחייב דבר אחד להביא ביד. אני הייתי מביא ביד לחתן ולכלה. 

עקרונית אני הייתי הולך על אופציה של להביא את הסכום המקורי.

אם מדובר באנשים קרובים מאוד אז הייתי עושה את האקסטרה מאמץ ועושה איתם ארוחה כלשהיא לחגוג את המאורע.

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אף בעל אירוע לא מתחייב בול לכמות אנשים שאישרו הגעה...אם 500 אישרו, הוא אמור להתחייב ל 400 בערך

אין יותר מדי אנשים שמתכוונים להגיע וצץ להם משהו יום לפני...זה מעט מאוד אנשים כדי שהוא ידפק

הסיבה שמתחייבים ל 20-30% פחות ממה שאישרו זה בגלל שיש עדיין אנשים טיפשים שיודעים שלא מתכוונים להגיע אבל מאשרים הגעה כי לא נעים להם והם לא מבינים שהם דופקים את בעל האירוע

בכל מקרה ברור שלשלוח מתנה..

זה בדיוק כמו שהיית רוצה ללכת אבל ידעת מראש שלא תגיע כי אתה עובד, היית שולח מתנה נכון ? 

פורסם
בתאריך 28.8.2021 בשעה 00:50, Nakamichi כתב:

ונניח ובאמת ובתמים רציתם ללכת ואישרתם לבעל השמחה שתבואו. אפילו פלוס אחד.

ונניח וקרה משהו ממש סמוך לאירוע. באותו ערב שמונע ממכם להגיע. אבל באמת משהו שאי אפשר להתגבר עליו. אתם פשוט לא יכולים ללכת.

שלחתם הודעה מתנצלת כמובן. 

בעל השמחה הסביר לכם שהכל בסדר וכו׳ וכו׳.

לפי התיאור, נשמע שהיחסים בינך לבין בעל השמחה לא קשורים ולא תלויים בערך כספי כלשהו.

זו בדיוק הסיבה שהייתי מוצא משהו שאני יכול לעשות בערך דומה\גדול יותר.

כמו למשל יום בספא (אין לי מושג כמה זה עולה...) לנשואים הטריים על חשבונך, או לא יודע מה. משהו מגניב, חוויה. או כמובן האופצייה של לתת להם את התשלום שתכננת לתת בביט או משהו. 

חברות אמיצה זה דבר נדיר בימינו, ופשוט חבל "להעיק" עליה, גם אם רק "בקטנה" על שטות כזו. 

אפילו שברור לאנשים שדברים קורים ולפעמים יש אילוצים שמצריכים לשנות תכניות, זה עדיין מציק קצת במאחורה של המח.

אם מערכת היחסים חשובה לך ולהם, פנק אותם קצת ותצא מזה נקי וצחור.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נניח והזמינו אתכם לאירוע. באולם. שמשלמים שם פר מנה.

זה פרט _פנימי_ שלא אמור לעניין אותי בתור אורח. הזמינו, הסכמתי או לא לבוא, וזהו.

אם (א) מדובר בזוג שאני לא כזה חפץ ביקרו, אז מראש אני לא מאשר ההגעה,

ואם (ב) מדובר בזוג שאני חפץ ביקרו, הצ׳ק וכרטיס הברכה מוכנים מראש כבר בכל מקרה,

בין אם תכננתי להגיע והיה בלת״ם ובין אם מראש לא התכוונתי להגיע (רחוק מדי / לא מסתדר בלו״ז וכיו״ב).

בקיצור, מה שכתב סלואורייד.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

מעניין אם זה יתגלגל לעוד אחד מאותם שרשורים של קיטורים על ״נורמות בחברה הישראלית״

שהם בעצם כיסוי עלה תאנה ל״שלום דוקטור, אין לי עמוד שדרה...״

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 8 שעות, hans כתב:

מעניין אם זה יתגלגל לעוד אחד מאותם שרשורים של קיטורים על ״נורמות בחברה הישראלית״

שהם בעצם כיסוי עלה תאנה ל״שלום דוקטור, אין לי עמוד שדרה...״

זה לא יהפוך לשרשור קיטור עד שלא יעלה עניין ה"נותן טיפ במסעדות או לא?".

😀

• מצחיק 3
פורסם
לפני 1 דקה, yohai71 כתב:

זה לא יהפוך לשרשור קיטור עד שלא יעלה עניין ה"נותן טיפ במסעדות או לא?".

אם כבר העלת את הנקודה אז גם המלצר נשאר עם מקום פנוי בשולחן. שולחים לו טיפ או לא? 😈

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חתונה זה לא עניין של עמוד שדרה, אלא יחסים בין בני אדם וכמובן שהמצב תלוי יחסים. בניגוד לטיפים או לא יודע מה.

אם זה חבר קרוב/בן משפחה, אני מביא את הכסף שתככנתי מראש במעטפה וברכה יפה עם חבר אחר שישים להם.

אם זה קצת פחות קרוב, אפשר הודעת התנצלות גנרית ומתנה קטנה כמו באמת יום ספא וזה.

אם זה משהו רחוק יותר, אז גם אף אחד לא ידע כנראה שלא הייתי וזה גם לא באמת משנה כי כמו שכתב טרנספורטר, נדיר נדיר נדיר שמישהו באמת לא מגיע בגלל דקה 90 ולכן לא החתן והכלה ולא בעל האולם לא יפגעו מזה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

3. באמת רציתם לבוא. ובאמת לא יכולתם. ואין שום סיבה שתשלמו על זה. הרי גם ככה קרה לכם משהו שמנע ממכם ללכת להנות, אז עוד לשלם על זה כסף?

לדעתי המתנה הכספית/חומרית מצד אחד עדיף שתיהיה מנותקת מעצם ההשתתפות באירוע ומצד שני כן מחוברת לנורמה ולכללי הטקס (כמו שניסח את זה אחד החבובים).

כלומר אם תכננת לתת מתנה, אני לא בטוח אם אני רואה קשר לכך שהגעת להשתתף במסיבה. מצד שני אם לא תכננת לתת מתנה (ומכך גם לא להגיע) אזי לא היית מאשר הגעה.

הנקודה המציקה היא "אין שום סיבה שתשלמו על זה". לצערי תעשית החתונות גם יצרה שיח ותופעות פחות חיוביות. כמו "הזמנה לחתונה == קנס", או מילוי אקסל של כמה כל אחד הביא רק כדי לוודא שאתה "מחזיר" באותו מטבע, וכו' וכו'.

אבל אני מבין גם מאיפה זה מגיע, כאשר הנורמות והכללים הם כאלה שמחייבים מתנה יקרה, בטח אם זה עם +1. 

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 19 שעות, DareDevil כתב:

אני הייתי מביא ביד לחתן ולכלה. 

עברו 19 שעות ואין תגובה (ולא, "אהבתי" זה לא נקרא)

חבר'ה אתם מתחילים לאכזב

מזכיר לי את ההוא שרצה להביא ביד על האוטו. אפשר להביא ביד על האוטו חתן כלה, ואח"כ להביא ביד לחתן ולכלה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

התגובה נשלחה בה"פ.

לא רוצה להלבין פני חבר פורום ברבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 56 דקות, שביט כתב:

עברו 19 שעות ואין תגובה (ולא, "אהבתי" זה לא נקרא)

חבר'ה אתם מתחילים לאכזב

מזכיר לי את ההוא שרצה להביא ביד על האוטו. אפשר להביא ביד על האוטו חתן כלה, ואח"כ להביא ביד לחתן ולכלה.

אנשים אפילו לא טרחו לראות את הסרטון שצירפתי בלינק.

עכשיו אני יודע מהי אכזבה.

@sperial ראית את התגובה שלי בפרטי?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...