Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברכב של ידיד ישנם שני צמיגים אחוריים די חדשים (פחות מ-5K ק"מ) ברכב בן פחות משנה. עקב חור בדופן הצמיג בפנצ'רייה לא התלהבו לתקן ואמרו לו שעדיף להחליף את הצמיג בגלל מיקום החור. הבחור החליף את הצמיג כפי שייעצו לו.

אם נתעלם לרגע שמדובר בצמיג סיני פשוט ולא איכותי, ככל שידוע לי זה חשוב שהצמיגים יהיו זהים בשני הצדדים והסברתי לו את העניין הבטיחותי הזה אבל הוא טוען שהעובדה שהצמיגים יחסית חדשים, (בלאי נמוך וכמעט זהה) זה מספיק טוב וגם כך מדובר ברכב מיני בעל משקל נמוך.

אז מי צודק? האם כדאי לו להחליף את שני הצמיגים האחוריים (בעלות כספית נוספת) או שזה מספיק טוב? 

פורסם

לפי משרד התחבורה, חובה להתקין צמיג זהה על אותו הסרן. עם זאת, הדבר אינו נאכף במבחן הרישוי השנתי.

גם בעלי הפנצ'ריות מחויבות בזה. נשמע שלחבר שלך לא כל כך אכפת מהבטיחות שלו ומהדבר היחיד ברכב שלו שבמגע עם הקרקע, אז תן לו לשחק רולטה רוסית, ואתה תרכיב משהו איכותי כיאה לחובב רכבים בקארספורום, ותדע לא להתקרב למקום שחבר שלך הלך אליו.

לסיכום, אתה צודק - ובהצלחה רבה לחבר שלך על כבישי ישראל. 

• מעניין 1

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

חשבתי ככה. אני מנחש שגם העניין הכספי היה שיקול בשבילו.

סתם מתוך סקרנות: אם הוא מוצא את אותו הצמיג בפנצ'רייה כלשהי, האם אז הוא יכול להתקין אותו? או שעדיין חייב שני צמיגים שעברו את אותה הדרך? שוב, בהתחשב בזה שהצמיגים עברו פחות מ-5K ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי Spongebob
פורסם
לפני 50 דקות, אורח לרגע כתב:

אפשר סימוכין לזה?

טענתך לא מצויינת בתקנות התעבורה.

Screenshot_2021-05-26-21-17-25-089_com.google.android.apps.docs~2.jpg

העניין סקרן אותי ולכן שוחחתי עם בעל מוסך שהוא בעצמו בוחן רכב ותיק ומבצע בדיקות רכב לפני קנייה.

הוא אומר שפעם אכן היו תקנות כאלו במשרד התחבורה (צמיגים זהים על אותו סרן) אך היום זה כבר לא המצב. מבחינתו זו לא סיבה לדאגה.

פורסם

קראתי! ואני מבין שכל עוד הצמיגים בקוטר ברוחב וברמת העומס/מהירות זהים ,אין מניעה להרכיב צמיגים מיצרנים שונים .

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

• תוכן חדש...