Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רדיו דיסק של פיוניר שאני התקנתי, עובד מצויין במשך שנה.

הייתה לי בעייה בשקע של המצית (סיגריות) ופירקתי שם את כל האזור בשביל להחליף אותו. התקנתי שקע מצית חדש והתקנתי את הרדיו דיסק בחזרה.

מקודם המצית לא עבד, עכשיו הרדיו דיסק משום מה לא עובד. הבעייה בחיבור חשמל, משום מה כשמחברים אותו לחיבור חשמל של המצת, הוא עובד, אבל בחיבור לחוטי חשמל הרגילים שלו הוא לא עובד.

מה לנסות לפני שאני הולך למתקין? לא רוצה לצאת דביל שם שלא בדקתי משהו טריוויאלי.

החוטים של הרדיו דיסק נכנסים אליו כמו שהיו תמיד (והוא עבד), שום פיוז לא שרוף (לפחות לא אלה שאני יודע עליהם). הכנסתי הוצאתי לחצתי, ניסיתי, מה עוד ?

אודה לכם על כל עצה.

פורסם

תבדוק טוב שבטעות לא קרעת שום חוט....

אני למשל מתחתי כבל חדש מהמצבר לתוך הרכב, חיברתי פיוז ואז את המערכת, אצלי המערכת מאוד חזקה וצורכת הרבה חשמל ככה שהייתי חייב לעשות את זה אחרי שהכבל הישן נשרף...

haters will hate

פורסם

מה שמוביל אותי לשאלה, מאיפה אני יכול לראות לאן החוט חשמל הולך. הוא די נעלם שם מתחת ללוח שעונים. מאיפה הוא יוצא מהמצבר ?

תודה על התגובה בינתיים, כנראה זה חוט שנקרע או שאיזה חיבור בין שני חוטים נפתח.

פורסם

מהחוטים של הרדיו דיסק לא יוצא מתח, ככה לפחות אומר הטסטר.

זו לא בעייה למשוך חוטים מהחוט של המצית מבחינת עומס ? גם מבאס שהמצית מחובר להצתה והחוט של הרדיו דיסק היה מחובר ישירות למצבר.

מאיפה יוצאים החוטים מהמצבר? כלומר מהמצבר עצמו זה ברור. אבל איפה הריכוז שלהם או משהו כזה?

פורסם

בהרבה מכוניות (ואולי גם בשלך) המתח של המצית ושל הרדיו דיסק מגיעים אחרי אותו הפיוז, ככה שעומס לא צריך להיות לך ואם כן אז פשוט ישרף הפיוז של המצת ותצטרך להחליף אותו (ולשנות את מיקום החוט).

המתח לרדיו דיסק לא בא ישירות מהמצבר אלא מגיע לקופסת פיוזים.

לדעתי הכי פשוט תלך לחשמלאי, והוא צריך בכמה שניות לסדר לך את העניין.

פורסם

לאיפה המתח של הרדיו דיסק מגיע בקופסת פיוזים ? כי מהקופסת פיוזים לרדיו דיסק המרחק קצר זה כבר אפשרי הרבה יותר.

ברור שאפשר ללכת למתקין, אבל אז מה הכיף ? :lol:

פורסם

רבותיי הבעייה נפתרה !!

שני מנחוסים בבת אחת. האחד החיבור של הכבל באמת התרופף לכבל אחר, דבר שני מצאתי פיוז שרוף של אורות לוחית הרישוי מאחורה, לא יודע אם זה קשור, אבל החלפתי גם אותו ועכשיו הכל עובד.

המון המון תודה על כל העזרה, הגעתי בגלל השאלה - נשארתי בגלל הנחמדות ! :roll:

נ.ב.

אם למישהו יש שאלות בנושאי מחשבים, שם אני יכול לעזור יותר :D

פורסם

אם בדקת עם רב מודד(בעברית צחה) ולא מגיע חשמל לרדיו אז הבעייה היא בפיוזים של הרכב -יש רכבים שהפיוז של המצית לא קשור לפיוז של הרדיו, צריך לבדוק עוד דבר לרדיו מגיע שני מתחים אחד קבוע ואחד אחרי סוויץ וצריך לבדוק ששניהים מגיעים לרדיו, ישנם מכשירי רדיו שפיוזים נמצאים על צמת החוטים-זה יכול לעזור לך בבדיקה.

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

Kicker, תודה על תוספת המידע.

דרך אגב, אתה התכוונת לזה שמגיע להם מתח מהסוללה ומתח מההתנעה. המתח מהסוללה אמור להחזיק את המידע שהרדיו שומר (תחנות וכו') אבל אצלי הרדיו עובד גם בלי התנעה. האם זה אומר שגם הכבל שאמור להיות מחובר להתנעה מחובר בעצם לסוללה ?

• תוכן חדש...