Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

חוסר שקיפות של מוכר רכב


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום הגיע לסיומו חיפוש לרכב עבור משפחה של חבר.

לפני כשבועיים הגעתי עם אמו לכמה בעלי רכבים כדי לראות את מצבם. בין היתר אוריס סטיישן 2015, שנראתה במצב מעולה. היסטורית טיפולים מלאה אך יש סדק בשמשה. המחיר המבוקש היה 2000 מעל מחירון והמחיר שהיא הייתה מוכנה לשלם היה 6000 מתחת למחירון. בעל הרכב היה מוכן להגיע איפשהו באמצע ל1000 שקל מתחת למחירון, אך נפרדנו לשלום.

לפני מספר  ימים בעל הרכב מתקשר שוב לאמא של החבר ומודיע שהוא מוכן להתגמש ולסגור במחיר שהיא רצתה. היא שוכחת בכלל מהעניין עם השמשה ומתקשרת אליי לבשר על המחיר. הזכרתי לה את העניין עם השמשה והם מגיעים להסכם לפיו היא תשלם לו 1000 שח יותר והוא יפעיל את הביטוח שמשות שלו.

Fast forward היא נוסעת לעשות העברת בעלות בתום לב, אחרי שאני בדקתי את הרכב לפני כשבועיים והוא ענה על דרישותיהם ועבר את בדיקתי. 

במקרה עברתי ליד ביתם בדרך חזרה מהעבודה הערב וראיתי אותה יושבת באוטו, תוך כדי שאני מסביר לה קצת על האופציות ודרך העבודה של הרכב אני שם לב לשפשוף עמוק מהכנף הימנית אחורית עד לדלת האחורית. שפשוף שנראה שנגרם מעמוד בניין מחוספס. כמובן שהשפשוף לא היה קיים במעמד בדיקת הרכב לפני כשבועיים וכנראה זו הסיבה שהוא החליט להוריד במחיר.

עכשיו, אני מרגיש שהאדם הזה ממש רימה אותה והפיל אותה בפח, למרות שתיקון כזה יעלה קצת יותר מ1000 שח אצל פחח ממוצע.

האם הייתם פונים למוכר ודורשים ממנו השתתפות בנזק או בולעים וממשיכים הלאה?

 

  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ראשית מתקשר ואומר "תודה, רכב מדהים"

אחרי ה"ריפוד אוירה" במילה טובה, מבקש בעדינות השתתפות נניח של "750 ש"ח ונפרד כידידים"

אם יש אוירה טובה, יתכן שיסכים להתפשר ולהיות הוגן. להחמיא לו.. למרות שהגברת היא הצודקת.

בהצלחה. בדר"כ אנשים אוהבים להשאר הוגנים ולא מושמצים.

אגב, אתה בטוח ששם לב?

עריכה אחרונה על ידי CHACHAM
פורסם

מדובר באישה בת 60 שסמכה על הבדיקה שעשיתי לפני שבועיים לרכב.

כני לא יודע מה היא כן ראתה או לא ראתה אבל היא בהחלט הייתה מופתעת כשסיפרתי לה שבצד נוסע יש שפשוף ארוך. לא שמים לב אליו באופן מיידי כי גם לי לקח קצת זמן לשים לב.

אדאג להעלות תמונה בהמשך היום

פורסם

הייתי ממשיך הלאה בלי לפנות למוכר. הרכב היה גלוי לבדיקה, ועל אחריות הקונה

לוודא שהרכב תקין וללא פגיעות. לא עשיתם את זה, זו לא בעיה של המוכר.(גם אם נניח שהוא לא הכי ישר)

אגב, אישה בת 60 זה עדיין אישה רעננה וערנית לסביבה. (לא מדובר על קשישה עם כל הכבוד)

 

אני מזמן הפסקתי לעזור למשפחה/חברים למצוא רכבים. גם גוזל ממני זמן, וגם במקרה והרכב יצא חמוץ

אני עומד במצב לא נעים לשנים רבות. (למרות שאני מאוד אוהב לעזור, אפילו לזרים)

  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

אני חושב שהמוכר היה לא הגון ובטוח שהוא לא פעל בתום לב.

 אדם הגון וישר היה מראה לאמא את השפשוף מדבר על העלויות תיקון וכנראה שעסקה הייתה מתבצעת לרווחת שני הצדדים.


מצד שני, זה לא שהוא הסתיר משהו שלא ניתן להבחין בו. 

אתם הקונים ואחריותכם לבדוק את הרכב שוב לפני מעמד הקניה - והדבר הכון גם אם היית בודק את הרכב בבוקר והעברת בעלות נעשית בערב.

 

לפני 10 שעות, CHACHAM כתב:

יתכן שיסכים להתפשר ולהיות הוגן

אם זה היה אדם הגון הוא היה מראה לאמא את השפשוף...

 

הלקח לטעמי זה לא לא לעזור לחברים למצוא רכב , אלא להיות יותר זהירים ולהסביר להם שלא יסמכו עליך בעניים עצומות...

  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אף אחד לא בא אליי בטענות וגם אף אחד לא יבוא אליי בטענות מאחר ואני מסייע כמובן בהתנדבות, ומודיע לרוכשים הפוטנציאליים לגבי דעתי בכל רכב. למשל היה רכב שהם רצו לרכוש אך ציינתי שיתכוננו להוציא X Y Z על א' ב' ג' ד'.

לחבר באופן ספציפי עזרתי לרכוש רכב לפני כ-3 שנים והוא לא מפסיק להודות לי.

לגבי אישה בת 60, לא התכוונתי שהיא קשישה שלא מודעת לעולם. אלא שיש לה 0 ידע ברכבים וגם תמימות שיש להרבה אנשים בגילה. היא קונה רכב פעם ב10-15 שנה.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם
לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

מדובר באישה בת 60 שסמכה על הבדיקה שעשיתי לפני שבועיים לרכב.

כני לא יודע מה היא כן ראתה או לא ראתה אבל היא בהחלט הייתה מופתעת כשסיפרתי לה שבצד נוסע יש שפשוף ארוך. לא שמים לב אליו באופן מיידי כי גם לי לקח קצת זמן לשים לב.

אדאג להעלות תמונה בהמשך היום

רוצה לומר לך משהו:

 אשתי (שתחייה), גם אם הרכב יהיה מונח רק על שלושה גלגלים, אבל יתקדם - היא לא תשים לב לחוסר גלגל.

אז מה זו כבר שריטה  ?

  • רעיון גרוע 1

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

עברו שבועיים. בזכרון דברים לרכשית רכב כאשר הרכב נעמד בחניית הבעלים עד להשלמת העברת בעלות ביום למחורת, אני בודק את הרכב ביום העברה ב10 עיניים לפני שמתקדמים להשלמת העסקה.

אתה מלווה רכישת רכב של אישה שלא מבינה, תעשה את זה מהתחלה ועד הסוף.

עריכה אחרונה על ידי R'n'B
  • מעניין 1
פורסם

בכל הסיפור הזה יש משהו מוזר. 

הקניה התבצעה על סמך הבדיקה שאתה עשית בלבד? 

חסכה 500 שקל על בדיקה, תשלם את זה לפחח. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

×
×
  • תוכן חדש...