Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בכיכר תנועה (סובה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרעיון בריטי הנאור, לתת לתנועה לזרום, עובד  היטב לנוהגים בצד הלא נכון של הכביש (או הנכון, מבחינת תושבי הממלכה המאוחדת). 

שם יש כיכרות תנועה של יותר משני נתיבים ויותר מארבע יציאות וזה עובד כמו רצועת תזמון מדוייקת, כמעט ואין עצירות, משתלבים כמו ריצ'רץ' ונוסעים (יותר נכון זורמים) בבטחה - מניסיון! 

יש משהו פשוט ונכון בכיכרות תנועה, אבל ברגע שיש יותר מנתיב נסיעה אחד בכיכר, זה כנראה כבר אתגר גדול, לנו הישראלים.

אני כותב את הדברים בעקבות שני אירועים שקרו לי רק לפני מספר שעות.

הראשון , בו הייתי עד לתאונה של רכב בנתיב הימני של הכיכר שרצה לצאת ביציאה השלישית של הכיכר (שמאלה) שהתנגש בדופן ימין של רכב שנסע מקביל אליו בנתיב בימני של הכיכר ורצה להמשיך ישר.

השני, כמה קילומטרים בודדים משם ושוב כיכר עם שני נתיבי נסיעה וארבע כווני תנועה, הפעם אני בנתיב השמאלי רוצה לנסוע ישר, והרכב לידי בנתיב הימני רצה למשוך שמאלה ללא שום איתות, צפיתי את האפשרות הזאת והבלמתי בזמן לאפשר לנהג העבריין לחתוך אותי מימין לשמאל. 

מה כל כך מסובך בכיכר ועוד עם חצים ברורים על הכביש תרם הכניסה לכיכר, שמורים איזה נתיב יש לקחת כדי לצאת ביציאה הרצויה? 

• לא מלמדים מספיק את הנסיעה בכיכרות בלימודי נהיגה? הרי יש יותר ויותר צמתים המוסבים לכיכרות תנועה בזמן האחרון.
  • הסימונים הברורים על הכביש הם המלצה?
  • אולי צריך לעשות הפרדה של איי תנועה בין הנתיבים (ראיתי את זה באיזו מדינה באירופה שאני לא זוכר כרגע איזו)? 
  • שלא לדבר על אלו שחותכים בין הנתיבים בכיכר, כשהם לא לבד בתוך הכיכר...
  • איך לאותת נכון בכיכר קטנה או גדולה? 

פורסם

1. לא!

לא מלמדים מספיק את הנסיעה בכיכרות דו-נתיביים בשיעורי נהיגה בישראל.

אני זוכר את השיטה של המורה נהיגה שלי לאיך לנהוג בצורה הנכונה בכיכר (נתיב ימני - ימינה וישר, נתיב שמאלי - שמאלה וישר). עם זאת, יש לי חברים שסיפרו שהמורה נהיגה שלהם (כן, מורה נהיגה ותיק שמלמד/לימד עשרות/מאות תלמידים) לימד אותם שאפשר לפנות שמאלה מהנתיב הימני בכיכר (כלומר לצאת ביציאה השלישית אחרי שנכנסו לנתיב הימני), ולך תוכיח להם שהמורה נהיגה שלהם טועה, הרי אין התייחסות לכך בשום מקום בחוק. 

לכן אם אין התייחסות לכיכרות דו נתיביים בחוקי התעבורה ואפילו חלק ממורי הנהיגה לא יודעים בעצמם איך לנהוג בהם, מה אפשר לצפות מהנהג הממוצע?

2. לכאורה אמורים לנהוג עפ"י הסימונים בכביש, אולם בפועל לא רק שהרבה לא מתייחסים אליהם, אלא גם רוב הסימונים מחוקים כמעט לגמרי. בחיפה אני יכול בקלות להצביע לך על מספר כיכרות בהם הסימנים מחוקים לגמרי כבר כמה שנים טובות, ולא נעשו שום מאמצים לצבוע אותם מחדש. 

במילים אחרות, כל נושא הכיכרות הדו-נתיביים בישראל הוא סמטוחה אחת גדולה. מספיק לשאול מספר נהגים איך הם חושבים שצריך להתנהג בכיכר כזאת - חלק יגידו שאפשר לצאת רק מהנתיב הימני, חלק יגידו שמותר לעבור נתיב בתוך הכיכר, וחלק יגידו שאפשר להיכנס גם אם רק הנתיב החיצוני פנוי מבלי לתת ז"ק גם לנתיב הפנימי וכו'.

בנוגע לאיתותים - למיטב ידיעתי אין חובה בארץ לאותת בכיכר מלבד כאשר יוצאים ממנו, כלומר ימינה.

עם זאת, האיתות יכול רק לעזור, הוא הדרך שלנו לתקשר עם שאר הנהגים.

לכן אם אני הולך לפנות שמאלה/פרסה בכיכר, אני אאותת שמאלה כדי ליידע את שאר הנהגים שעומדים להיכנס לכיכר בכניסות הבאות "אני הולך להמשיך לנסוע בכיכר, תהיו מוכנים להאט ולעצור".

אם אני הולך לצאת ביציאה הקרובה אני אאותת ימינה, על מנת ליידע את שאר הנהגים "רוב הסיכויים שאני לא אמשיך לנסוע בכיכר, אתם יכולים בקרוב להתחיל לנסוע".

• אהבתי 2
  • מעניין 1

Kia Niro EV 2024

MG4 2023

פורסם

לא סימונים על הכביש ולא שלטים שאומרים שהכיכר דו נתיבית ומעלה עוזרים, אנשים חושבים שהכיכר חד נתיבית וכל נתיב תקף לכל יציאה. 

משתדל לא להכנס לכיכר דו נתיבית בו זמנית עם עוד רכב בנתיב מקביל אלא קצת לפני או אחרי. 

פורסם

זהו שיר מאוד עצוב
הנושא כזה כאוב,
אם תשים תחבושת,
לא יעזור לך שנתיים.

דיונים רבים לאורך עשרות שנים התנהלו מעל דפי המרשתת בנושא זה, ואין פסיקה אחידה בנושא.

גם בבתי-המשפט אין פסיקה אחידה בנושא, מאחר ואין התייחסות בחוקים/תקנות למפגש הדרכים שנקרא מעגל תנועה.

בני ביתי ואנוכי(חמישה נהגים) נוהגים כהלכת @Yuvalino, כשאני חוזר ומתריע בפניהם, במידה ואתם נמצאים בנתיב הפנימי ורוצים לצאת ביציאה השניה/שלישית/רביעית ויש רכב מימינכם, אל תאטו את התנועה אלא המשיכו ועשו סיבוב נוסב במעגל. 

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)

נתחיל בכך שאני מבין שדניאל מתאר ארועים שהתרחשו במדינה "הפוכה". 

הסיפור מורכב, במדינות שונות יש תקנות (או מנהגים) שונים.

יש שתי גישות לעניין הנהיגה במעגל תנועה (ולא כיכר!!) דו או רב נתיבי: האחת היא שזכות הקדימה ביציאה למי שנוהג בנתיב החיצוני. האחרת נותנת את זכות הקדימה למי שיוצא - גם אם הוא בנתיב הפנימי. בישראל אין תקנה המסדירה זאת, ואיש הישר בעיניו יעשה.

בעיה נוספת בישראל היא שמירת נתיב - אני נוהג לא מעט במעגלי תנועה בהם יש יציאה של שני נתיבים, שמסומנת כך על ידי תמרור 801/809 - כאשר היוצאים מהנתיב השמאלי אינם מקפידים על השארות בנתיבם וחותכים לתוך הנתיב הימני.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים עם כולכם, ומוסיף: חלק מהסמטוכה נגרמת בגלל האנשים שבונים את הכיכרות האלה. כבר יצא לי לראות כיכרות שחלקן עם שני נתיבים וחלקן עם נתיב אחד. באותה הכיכר, כן.

כשאני למדתי נהיגה היו מעט מאוד כיכרות ומעולם לא נתקלתי בכיכר עם יותר מנתיב אחד. מכיוון שהרשויות לא דואגות להסביר לציבור איך לנהוג בכיכרות כאלה כל אחד עושה מה שהוא מוצא לנכון, וככה זה נראה.

פורסם
לפני 54 דקות, Luffield כתב:

חלק מהסמטוכה נגרמת בגלל האנשים שבונים את הכיכרות האלה.

כן. הרדיוס של חלק ממעגלי התנועה האלו לא בדיוק עוזר לנהג הממוצע לשמור על נתיבו...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הרדיוס זה עניין כאוב, יש מקומות בהם הכיכרות תנועה הורחבו מנתיב לדו נתיב, זאת כדי לשחרר גודש תנועה, בשעה שהתוואי העירוני לא אפשר יותר מידי מרווח בריא לכל נתיב.

הרדיוס מאוד צפוף וזה במכפלה מגביר את האתגר לשמור על הנתיב ואת הפוטנציאל למפגשי פח או סתם בלימות חירום. 

אני מתחיל להבין שזה לא רק אנחנו, אלא גם מקבלי ההחלטות והמתכננים, שלא בדיוק מכוונים למכנה המשותף הנמוך ביותר של נהג הישראלי הממוצע ומתאגרים אותנו עוד קצת. 

פורסם

נהגים בארץ לא יודעים להתמודד עם מעגל תנועה.
יש לי בסביבת הבית מעגל תנועה עם 2 נתיבים. שנים בשעות הבוקר היה שם פקק של חצי ק"מ בגלל שנהגים עשו את כל הסיבוב בנתיב החיצוני מחד, ונהגים שרצו להשתלב לא הבינו שיש שני נתיבים ורכב שנוסע במעגל עדיין מאפשר השתלבות מאידך.
בקיצור, בנו שם אי תנועה בכל יציאה בין הנתיבים ופתאום אין פקק. בכלל. גם לא בשעות הכי עמוסות.
אולי זה הפיתרון היחיד שיעבוד כי חינוך לנהיגה נכונה הוא לא פרקטיקה מקובלת כאן.
בתמונה, המשולשים הלבנים בין הנתיבים לא היו עד לפני שנה. ומאז, זורם47399e296982a119d4a5e0967e213d35.jpg

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

היעילות היחידה של מעגל תנועה היא במניעה של תאונות חמורות בשל האטת התנועה. מעבר לכך זה רעיון מפגר ומתאים לתנועה דלילה בלבד. 

פורסם

מיתון התנועה ומניעת תאונות הן מטרות חשובות.

התחליפים הם רמזור - שגם הוא מעכב תנועה, או צומת המנוהל לפי תמרורים או תקנות, ונתון לחסדם של נהגים פחות או יותר צייתנים.  היתרון של מעגל התנועה מובהק מבחינת מיתון התנועה - אין חציה לא מבוקרת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תנועה דלילה? ראיתי התנהלות נהיגה מופתית בכיכרות תנועה גדולות ומרובות יציאות ונתיבים בזמני עומס, כמעט ואין עצירות, נהגים פשוט יודעים מה לצפות ומה מצפים מהם ובתנועה זורמת. העקרון הבסיסי הוא לא לעצור! להתשלב ולתת להשתלב, להכנס לנתיב הנכון, להחליף נתיב בזמן הנכון כדי לצאת ביציאה הרצויה  וכמובן לאותת כמו שצריך כדי שנהגים אחרים יתנו להשתלב. זורם יופי. 

אנחנו כנראה נשארנו  כיתה כמה שנים בנושא. 

אגב משיחה עם עמית בריטי, מעגלי תנועה זה הנושא הכי חשוב שם בלימודי נהיגה, התנהלות מופתית במעגל היא המפתח לקבל רישיון נהיגה. 

פורסם (נערך)

דניאל - יש שני הבדלים בינינו לבין אנגליה:

1. באנגליה יש תקנות המסדירות את התנועה במעגל, האיתות בכניסה וביציאה וכו'. אצלנו יוק.

2. הנהג הבריטי לא פראייר. הוא מבין שסבלנות והתחשבות משתלמות. פעם הוא מפנה דרך, בפעם הבאה מפנים לו. גם הישראלי לא פראייר. בגלל זה אינו מתחשב בסביבתו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 3

פורסם (נערך)

בבריטניה וגם ברוב אירופה יש על הכביש סימון מסודר שמורה מאיזה נתיב מותר לצאת מהכיכר ומאיזה לא(חץ פניה ימינה בנתיב היוצא וחץ ישר בנתיב הפנימי).

עריכה אחרונה על ידי noknok
  • אהבתי 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בארץ יש בדרך כלל (לא תמיד) תמרורי הסדרה מסוג 613 ו\או 813 לפני המעגל וקווקוק מנחה מסוג 801/809 בתוך המעגל.. אז מה. הנהג הישראלי מתעלם. והאמת היא שלא תמיד התמרורים עקביים. יש מעגל שבו אני נוסע בקביעות בעכו, לפני כניסה יש 813 המצביע כי הנתיב השמאלי (פנימי) מועד לישר ושמאלה (והימני\חיצוני לימינה וישר), אבל ביציאה השלישית ה-809 אינו מנחה ליציאה.

• תוכן חדש...