Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחרור נחל האסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, me5000 כתב:

עשית סלט, הוא אמר שהמאבק על הנחל לא יקדם אותם כלכלית או יגרום להם להוציא בגרויות יותר טובות (עד עכשיו לא מבין את הקשר) 

חבל, זה לא רעיון מורכב. מה לדעתך ישפר את חייך? העלאה בשכר, אם אתה עובד, או גישה לנחל האסי? בית ספר יותר טוב לילדים שלך, אם יש לך, או גישה לנחל?

אני שואל למה מתמקדים בזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין קשר בין הדברים ואין סתירה בין הדברים. זה לא או זה או זה. 

ודבר שני תושבי בית שאן ושאר התושבים חוו קיפוח, אפליה במשך שנים, מין הסתם שזה יבער בהם, נחל האסי הוא רק חלק מאוד קטן שמבטא את הרגשות הצודקים ומוצדקים לזה, מעבר לעובדה הפשוטה שהנחל לא שייך לאף קבוצה במדינה אלא לכל האזרחים, ואת זה חבל שאתה לא מבין כי גם זה לא רעיון מורכב. 

פורסם
Just now, me5000 כתב:

לא אני אומר את כל הדברים האלה, אלא כל היסטוריון ומזרחן שמכבד את עצמו, האמת והצדק לצידיב אני לא צריך לחזור לשום שיעור, לעומת זאת אתה די פספסת את זה שהיהדות היא גם דת וגם לאום אז אולי תיישם על עצמך את ההמלצות שאתה נותן לי. 

אין לך שמץ של מושג מה אומר כל היסטוריון. אל תביך את עצמך. לא ידעת אפילו שאיטליה או גרמניה לא היו קיימות לפני 200 שנה. ברמה כזו שאינטלקטואלים גרמנים היו עסוקים בחיפושי הגדרות של "מה זה גרמני?", כמו הבחור החביב כאן.

יישמתי את ההמלצות.

את רוב הספרים שתמצא בקישור קראתי לראשונה בערך לפני עשור, ואני חוזר אליהם מדי פעם. אתה, לעומת זאת, די ברור לא. הקביעות הנחרצות שלך על עמים מומצאים הן אירוניות למדי. הרעיון שאין כזה דבר עמים "אמיתיים" מול "מומצאים" הוא כל כך מהפכני, שלדעתי הוא די ברור מאילו לעוסקים בתחום בבערך מאה שנים האחרונות, שברובם רואים בלאומיות "המצאה" או "הבנייה". ומספיק רק להזכיר שיש מדינות לאום כמו בלארוס - אם שמעת - שלא היו קיימות אף פעם עד לפני 30 שנה, כדי להבין שהפרספקטיבה שלך לא עומדת במבחן המציאות.

אבל, שוב, זו לא הנקודה בכלל.

ציטוט

אין קשר בין הדברים ואין סתירה בין הדברים. זה לא או זה או זה. 

ודבר שני תושבי בית שאן ושאר התושבים חוו קיפוח, אפליה במשך שנים, מין הסתם שזה יבער בהם, נחל האסי הוא רק חלק מאוד קטן שמבטא את הרגשות הצודקים ומוצדקים לזה, מעבר לעובדה הפשוטה שהנחל לא שייך לאף קבוצה במדינה אלא לכל האזרחים, ואת זה חבל שאתה לא מבין כי גם זה לא רעיון מורכב. 

אחלה. אז אני תומך בכל מאבק של תושבי בית שאן לשיפור החיים שלהם וההזדמנויות שהם מקבלים. לגבי המאבק על הנחל - את הרעיון אני מבין. אני רק שואל למה דווקא לקבוצה מאוד פרטנית זה כ"כ חשוב.

כן, בסדר. "צדק".

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
שוב אתה מפספס את הנקודה, ולא מלציח להבין שהפרספקטיבה שלך העולם היא הפרספקטיבה שלך על העולם. לייחס לה מימדים של צדק אוניברסלי זה טיפל'ה מוגזם.

אגב, ממליץ לחזור לשיעורי היסטוריה של התיכון.

אני דווקא הייתי ממליץ על קיצור תולדות האנושות
לינק לספוטיפיי: https://open.spotify.com/show/6YUI2bCL5CWGM851qNZRk3?si=KBXcIRKhSnWfYvb6dWnzcg
של פרופסור יובל נח הררי שלדעתי הוציא גם ספר כזה. זו הרצאה מוקלטת של כל הקורס מהאוניברסיטה העברית.
ממליץ בחום (בלי ציניות)

Sent from my iPhone using Tapatalk
פורסם

יש היסטוריונים עם אג'נדות זה ברור, אותם אני לא סופר בכלל. 

כל היסטוריון שלא יגיד לך שארץ *ישראל * שייכת לעם *ישראל * הוא ביזיון למקצוע של עצמו, כל השאר אלה התפלפלויות מיותרות. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
אחלה. אז אני תומך בכל מאבק של תושבי בית שאן לשיפור החיים שלהם וההזדמנויות שהם מקבלים. לגבי המאבק על הנחל - את הרעיון אני מבין. אני רק שואל למה דווקא לקבוצה מאוד פרטנית זה כ"כ חשוב.

כן, בסדר. "צדק".

מי הקבוצה המאוד פרטנית שאתה מכוון אליה?

Jeep ZJ V8 / C4 Cactus/
Octavia TSI 1.0 / Honda 300ex
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 42 דקות, me5000 כתב:

אמרתי לו שלא הכל קשור לקידום כלכלה ורגשות ורדיפת צדק הם הרבה יותר חשובים מאיזשהו מאבק כלכלי והם מרגישים שנעשה להם עוול ובצדק כי נעשה להם עוול ולא רק להם אלא לכל אזרחי המדינה 'הגישה לנחל נמנעת מהם רק כי קבוצה מסוימת החליטה לגדר ולמנוע גישה.

זה לא העניין. אתה טוען שצריך לרדוף "צדק" בכל מחיר, גם במחיר של הרס גדות הנחל ואת סופי השבוע של מי שחי שם עם לכלוך ומסיבות קריוקי רק בשביל לעשות דווקא לקיבוץ שלא נותן לכל אחד להיכנס. אני מסכים שהקיבוץ צריך לציית לחוק ולאפשר כניסה לכולם מאחר וזה לא שטח פרטי, אבל אתה מתעלם לחלוטין מהגורמים שהביאו למצב הזה ומקדש את המאבק העדתי המטומטם והבכייני הזה כי מרגיש לך.

לא מעניין את אנשי המאבק ש2 מטר משם יש את הסחנה שהוא פתוח בתשלום סמלי לכולם ונראה בגלל זה כמו מזבלה. הם רוצים להיכנס לקיבוץ בחינם ושהכל ישאר נקי ומטופח כי מגיע להם.

זאת גישה מחורבנת שרק מקלקלת לכולם.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 17.8.2020 בשעה 00:17, me5000 כתב:

... בכל מקרה אני גוזר על עצמי שתיקה בזמן הקרוב. 

מה זה "בזמן הקרוב" עבורך? 

• מעניין 1
פורסם

זאת גישה מחורבנת שרק מקלקלת לכולם.
"גם במחיר של הרס גדות הנחל ואת סופי השבוע של מי שחי שם עם לכלוך ומסיבות קריוקי רק בשביל לעשות דווקא לקיבוץ שלא נותן לכל אחד להיכנס"
יש אותך ביותר סטיגמטיות? מסיבות קריוקי..נו באמת.
אז שוב גם אם זה יתלכלך אז זה יתלכלך כמו כל מקום בארץ, בחוף הים אין לכלוך? אז בוא נגדר גם אותו. 
מאבק עדתי ומטומטם ובכייני, תרשה לי לא להגיב בכלל. 
" להכנס לקיבוץ בחינם "
שכחתי... זה באמת  צדק לשלם על להכנס לנחל ששייך לכל העם. 
אז אני גם אגדר את הכביש שמוביל לבית שלי, לא מתאים לי שיעברו שם אנשים, נו באמת... 
, ושוב רשות הטבע והגנים תהיה אחראית על הסדר שם כמו בכל אתר טבע במדינה, ממש לא צריך את הקיבוץ כדי ש" ישמור " על הנחל שהוא לא שלו.

בקיצור יתכבדו כל הקיבוצים והמושבים המדינה להחזיר את כל האדמות אוצרות הטבע ואתרי הטבע לכל העם כי זה של העם לא שלהם ולא של אף אחד אחר. 

ג

פורסם

למה הכנסתם את המילה צדק לסיפור הזה? ועוד שמי שנאבק מחפש צדק.

זה עניין של חוק. אם זה היה עניין של צדק הם היו יכולים ללכת לחפש. בית משפט לא פוסק לפי צדק.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תוציאו את הסיפור של הלכלוך / מנגלים ורעש.

למועצה יש הסמכות ויכולת לתקן ולאכוף חוקי עזר למנוע מטרדים כגון אלו.

הנסיונות להעלות טענות אלו סתם מסיטים את הדיון לטפל.

הנושא הוא: משאבי הטבע למי שיכים. לקבוצות מיעוט או לכלל העם.

*לא שמתי לב אם הוזכר אבל נרשמה תקרית של ניקוב צמיגים של תושבי בית שאן שחנו סמוך לקיבוץ על ידי מה שנראה כמו פעולה של בני הקיבוץ. ממחיש מבחינתי היטב את הבריונות והתחושה שהם מעל החוק

Jeep ZJ V8 / C4 Cactus/
Octavia TSI 1.0 / Honda 300ex

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, me5000 כתב:

שכחתי... זה באמת  צדק לשלם על להכנס לנחל ששייך לכל העם. 

כי לאתרים אחרים נכנסים בחינם נכון?

כמו שכתבתי לך קודם, לך לסחנה, תשלם 30 שקל כניסה ותראה איזה "תענוג" מקבלים במחיר הזה.

לפני 51 דקות, me5000 כתב:

אז שוב גם אם זה יתלכלך אז זה יתלכלך כמו כל מקום בארץ, בחוף הים אין לכלוך? אז בוא נגדר גם אותו. 

בדיוק, מה אכפת לך שגם המקום הזה יהרס כמו שאר המקומות בארץ. העיקר לנצח במאבק נגד האליטה האשכנתוזית או מה שזה לא יהיה.

במקום לחפש פתרון שיאפשר לפתוח את המקום לציבור ולשמור עליו נקי ומטופח, מה שהקיבוץ ניסה להסדיר ומשום מה חזר בו, העיקר להראות להם מה זה ושהנחל ילך קיבינימט. 

מה אני אגיד לך, כולי תקווה שהאנשים במדינה הזאת ישתחררו ממנטרת "אני מרגיש שעשו לי עוול אז מגיע לי" ויבינו שלפעמים עדיף להבליג על עקרונות ולהישאר עם משהו ביד מאשר להרוס הכל כדי לשמור על עקרונות מומצאים וחסרי משמעות במאבקים שהיחידים שמרוויחים מהם הם פוליטיקאים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם המקום יתלכלך וזה המחיר שצריך לשלם כדי שהוא יחזור לציבור אז שיתלכלך 

זה לא שלהם, נקודה. נסתדר בלי ה"שמירה" שלהם על הנחל 

רשות הטבע והגנים תעשה עבודה נהדרת לא צריך את הטובות שלהם. 

אני גם אגדר את הכניסה לרחוב שלי כי לא בא לי רעש ולכלוך, וואלה זה סטארט אפ, כל אחד ישתלט על איזה  מקום שבא לו יגיד שהוא שומר עליו ולא יתן לאף אחד להכנס. 

לא שלהם ופה זה נגמר. 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...