Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

ביום שישי בערב אשתי מצאה בורג תקוע בצמיג האחורי ימני של הספורטאז' שלה (2019, 14,000 ק"מ). היום בבוקר נסעה לצמיגיה מוכרת באיזור נתניה, שם נאמר לה שאי אפשר לתקן את הצמיג (הנקוק מקורי) וצריך להחליפו, מכיוון שהבורג לא תקוע במדרס אלא בדופן, ותיקון לא יחזיק מעמד. שמו לה צמיג של Triangle (...) ושחררו אותה לדרכה.

שאלותיי:

1. האם באמת לא ניתן לתקן?

2. עד כמה גרוע הצמיג ששמו לה?

3. דיברתי עם אחד העובדים בטלפון, שאלתי אותו אם אפשר אולי להחליף את ה-Triangle עם הרזרבי (חדש לגמרי), אמר לי שברזרבי אין חיישן לחץ ולכן צריך להחליף בין הג'אנטים. האמנם?

20200724_233619.jpg

עריכה:

כנראה שבאמת אינו ניתן לתיקון:

Proper Tire Repair Guidelines | Fix A Flat Tire Repair | Discount ...

עריכה אחרונה על ידי seeker
פורסם (נערך)

1. כן, הבורג נמצא ב"כתף" הצמיג ובאמת הצמיג לא ניתן לתיקון. צריך להחליף.

2. הצמיג ששמו לה הוא סיני באיכות ירודה (מאוד). ממליץ בחום, בעיקר על מנת לשמור על בטיחות הנוסעים והאנשים החשובים לך, להחליף לצמיג איכותי ובטיחותי. מוזמן לכתוב דרישות, מידות, תקציב וכו' ונוכל להמליץ לך על צמיגים טובים ואיכותיים.  

3. עד כמה שאני יודע, אם לספורטאז' אין חיישן לחץ אוויר בגלגל הרזרבי (שלפי פורומים מאנגליה באמת אין לה), אז באמת אי אפשר להחליף את אחד מארבעת הגלגלים בגלגל הרזרבי. עם זאת, אני חושב שאפשר להחליף את הצמיגים מבלי להחליף את הג'אנטים עצמם, כמו שאמרו לך בצמיגיה, ואז זה יהיה בסדר. 

עריכה אחרונה על ידי Yuvalino

Kia Niro EV 2024

MG4 2023

פורסם

לא הבנתי - החליפו לה רק צמיג אחד? (צמיגים נהוג להחליף בזוגות ואם אני זוכר נכון זה גם לא עובר טסט אם הצמיגים על אותו סרן אינם זהים)

פורסם
לפני כשעה, Yuvalino כתב:

אני חושב שאפשר להחליף את הצמיגים מבלי להחליף את הג'אנטים עצמם

הכוונה היא להצליב בעצם בין הג'אנטים והצמיגים, כך שהרזרבי יהיה הצמיג הסיני, בלי חיישן.

לפני 23 דקות, Daewoo_Racer כתב:

החליפו לה רק צמיג אחד?

כן, ברור. למה להחליף צמיג כמעט חדש, ויקר (מעל 600 ש"ח), כשיש את האופציה של ההצלבה? החלפה של שניהם בכל מקרה לא הייתה על הפרק.

פורסם (נערך)

שלום

אצלך ברכב מנורת לחץ אוויר בצמיגים מראה את הלחץ בכל גלגל?

או רק מדליק מנורת לחץ אוויר בכללי?

עריכה אחרונה על ידי avi60769
פורסם
לפני 24 דקות, seeker כתב:

כן, ברור. למה להחליף צמיג כמעט חדש, ויקר (מעל 600 ש"ח), כשיש את האופציה של ההצלבה? החלפה של שניהם בכל מקרה לא הייתה על הפרק.

כי צמיגים נשחקים ומתייבשים עם הזמן, והאחיזה בהם משתנה וברגע שעל אותו סרן יש אחיזה שונה, זה פוגע ביציבות הרכב במצבי קיצון.
שנה ו14,000 ק"מ יכולים להיות משמעותיים - זה משהו כמו 25-30% מאורך חיי הצמיג, אם הרכב חונה בצל והנסועה רגועה מאד, זה בסדר - אם הוא חונה בשמש זה כבר נהיה גבולי.
בכל אופן, הדבר הכי נכון שאתה יכול לעשות בלי לשפוך הון עכשיו זה לרכוש צמיג זהה לאלו שכבר יש על הרכב ולהחליף אותו ולהסביר לאשתך שצמיגים מסין זה זבל וזה פוגע לא רק בנוחות הנסיעה והרעש ברכב אלא גם בבטיחות שלכם ושל הרכבים סביבכם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אם כך עדיף לך לעבור  לפנצריה ולהחליף את הצמיג  המקורי בגלגל הספייר עם הצמיג הסיני,

על אותו הג'אנט עם החיישן ברכב,

שהסיני ישאר למצבי חירום בתא מטען. 

• רעיון טוב! 3
  • תוכן חדש...