Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בחרתי את ההצ'בק בגלל זו התצורה שאני אוהב, ולדעתי הרבה יותר פרקטית ונוחה, ויש אפשרות להוריד את הכסאות ולקבל תא מטען ענק במקרה של קניית מוצר גרנדיוזי או רחב, שבדר"כ בלתי אפשר לדחוף בבגאג' של רכב בתצורת סידאן.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 265
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, green כתב:

דרך אגב אני רואה שההתעניינות בפורום היא לגבי גרסאות האצ'בק (st line או אקטיב איקס) למרות שהצורך הוא  ברכב משפחתי. בסטיישן אין התעניינות.

מענין מהי חלוקת ההזמנות "בעולם האמיתי" מחוץ לפורום? 

דרך אגב, איך מצב L בגיר של האקטיב x עובד? האם הוא פשוט מקבע את ההילוך בו הרכב נמצא?

האקטיב-X ו-ST Line כרגע הכי מבוקשות ולא קשה להבין למה. מצד אחד יש לך רכב דמוי רכב שטח (עם כל הקישוטים מסביב שכ"כ אוהבים פה בארץ), מצד שני יש לך גרסא נמוכה וספורטיבית יותר. גרסת הסטיישן (טורר) כנראה ברובה תלך לציי רכב, כנ"ל לגבי הסדאן 1 ליטר שלא כזה משתלם. הסדאן מוצע גם ב-1.5 ליטר דיזל אך גם הוא מיועד עבור קהל יעד קטן יותר.

לגבי ה-L, יש את ה-PDF של הרכב (ספר הרכב) באתר שלהם. שם רשום רק שמדובר על מצב נמוך המעניק בלימת מנוע מירבית, שאותו ניתן לשלב בכל מהירויות הנסיעה.

פורסם (נערך)

לגבי דגם האצ'בק לעומת הסטיישן, לסטיישן אותה שימושיות לאור דלת חמישית בשניהם, להבדיל מדגם הסדאן שבו השימושיות אכן נפגעת.

אבל בהאצ'בק נפח תא מטען קטן, רק341 ליטר לעומת גדול מאד בסטיישן, 571 ליטר.

עכשיו תלוי מה הרכב המשפחה, גילאי הילדים וסוג השימושים ברכב.

אני יכול להגיד מניסיון אישי, שתא המטען של האצ'בק לא היה מספיק לי בסיטואציות מסוימות בהן המושב האחורי מאוכלס (אצלנו ב- 2 ילדות) ולא ניתן להשכיב את משענות המושב האחורי.

אנחנו נוסעים כמה פעמים בשנה לנופשים בישראל ואז הרכב המזוודות והציוד הנלווה שלנו פשוט לא ייכנס  בתא המטען של האצ'בק. בוודאי כשהילדות היו קטנות והיינו לוקחים  גם עגלה וטיולון. בטיול האחרון כשהייו באילת ועוד קנינו דברים גם ה- 600 ליטר של הקורולה סטיישן לא הספיקו והייתי צריך לשים דברים גם על ריצפת המושבים האחוריים.

בנסיעות לים כשאנחנו לוקחים כסאות ים, שימשיות ועוד תיקים וציוד נלווה תא המטען בהאצ'בק לא יספיק. אנחנו עוד חושבים להוסיף אש למדורה ולקנות גם עגלת שטח לים לנשיאת החפצים הנ"ל 😅.

בנסיעות לבריכה, אנחנו לוקחים תיקים, 3 מזרונים מתנפחים, 3 גלגלים מתנפחים (זה היה הופך ל- 4 אבל אישתי לא נכנסת למים), כאשר את המזרונים ואת הגלגלים אני נוהג להשאיר מנופחים חלקית כדי לחסוך לי ניפוח במקום. זה תופס לי את כל תא המטען עד כדי כך משזרון אחד אני נאלץ להשחיל צמוד לתקרה מעל ראשי הנסעים מאחור. זה אמנם לא הכרחי אבל זה נוח לי וההאצ'בק  היה גומר לי את הריאות 😱

כשקונים דברים לבית, למשל במשתלה, קנינו לאחרונה שקי אדמה, עציצים וציוד נוסף שתפסו הרבה מקום. כשקנינו ריהוט.

כשנוסעים לפיקניק ורוצים לקחת שולחן מתקפל, גזיבו מתקפל, כסאות וציוד נלווה למשל.

כמובן שיש אנשים שאין להם צרכים כאלו או צרכים דומים או שהאצ'בק היא הרכב השני במשפחה ואז אין בעיה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

סתם רעיון - משאבה חשמלית קטנה או אפילו משאבת רגל יפתרו לך גם את בעיית הריאות וגם את בעיית המקום :)

• מעניין 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)
לפני כשעה, green כתב:

לגבי דגם האצ'בק לעומת הסטיישן, לסטיישן אותה שימושיות לאור דלת חמישית בשניהם, להבדיל מדגם הסדאן שבו השימושיות אכן נפגעת.

אבל בהאצ'בק נפח תא מטען קטן, רק341 ליטר לעומת גדול מאד בסטיישן, 571 ליטר.

עכשיו תלוי מה הרכב המשפחה, גילאי הילדים וסוג השימושים ברכב.

אני יכול להגיד מניסיון אישי, שתא המטען של האצ'בק לא היה מספיק לי בסיטואציות מסוימות בהן המושב האחורי מאוכלס (אצלנו ב- 2 ילדות) ולא ניתן להשכיב את משענות המושב האחורי.

אנחנו נוסעים כמה פעמים בשנה לנופשים בישראל ואז הרכב המזוודות והציוד הנלווה שלנו פשוט לא ייכנס  בתא המטען של האצ'בק. בוודאי כשהילדות היו קטנות והיינו לוקחים  גם עגלה וטיולון. בטיול האחרון כשהייו באילת ועוד קנינו דברים גם ה- 600 ליטר של הקורולה סטיישן לא הספיקו והייתי צריך לשים דברים גם על ריצפת המושבים האחוריים.

בנסיעות לים כשאנחנו לוקחים כסאות ים, שימשיות ועוד תיקים וציוד נלווה תא המטען בהאצ'בק לא יספיק. אנחנו עוד חושבים להוסיף אש למדורה ולקנות גם עגלת שטח לים לנשיאת החפצים הנ"ל 😅.

בנסיעות לבריכה, אנחנו לוקחים תיקים, 3 מזרונים מתנפחים, 3 גלגלים מתנפחים (זה היה הופך ל- 4 אבל אישתי לא נכנסת למים), כאשר את המזרונים ואת הגלגלים אני נוהג להשאיר מנופחים חלקית כדי לחסוך לי ניפוח במקום. זה תופס לי את כל תא המטען עד כדי כך משזרון אחד אני נאלץ להשחיל צמוד לתקרה מעל ראשי הנסעים מאחור. זה אמנם לא הכרחי אבל זה נוח לי וההאצ'בק  היה גומר לי את הריאות 😱

כשקונים דברים לבית, למשל במשתלה, קנינו לאחרונה שקי אדמה, עציצים וציוד נוסף שתפסו הרבה מקום. כשקנינו ריהוט.

כשנוסעים לפיקניק ורוצים לקחת שולחן מתקפל, גזיבו מתקפל, כסאות וציוד נלווה למשל.

כמובן שיש אנשים שאין להם צרכים כאלו או צרכים דומים או שהאצ'בק היא הרכב השני במשפחה ואז אין בעיה.

אז תקנה סטיישן, הצ'בק לא יתאים לכל אחד, אך להגדיר אותו קטן, לא חושב שזה נכון.

1. אפשר לפתוח את הכסא השלישי לבד ואז 2 ילדות ישבו בכיף.

2. 341 זה לא קטן גם לא גדול, די מקובל בקטגוריה, ואם תשווה מול הצ'בקים מוצלחות אחרות, הוא מהגדולים, אך יש גדולים יותר.

3. אני בתא מטען של ה208 עם ה311 ליטר שלה, לקחתי את אמא שלי לקניות איתנו, הכנסתי תוכן של 2 עגלות סופר, מעבר לזה בנסיעה ליום או פיקניק, הכנסתי מחצלת, 2 כסאות, צידנית, מנגל, ותיק גדול, ויש לי קבוע 2 כריות קטנות, ויש לי קבוע קומפרסור קטן למילוי צמיגים.

4. כל שנה ביום האם אני קונה עציצים לאמא שלי, היא מאוד אוהבת, ונכנסות ללא בעיה בתא המטען כאשר אני מוריד את המדף, וזה עם כל המשפחה בפנים.

אז עם ה341 ליטר של הפוקוס זה סופר אפשרי, ואם מורידים את הכסאות בגלל הנפח הנדיב לנוסעים מאחור יש לי כ1400 ליטר, אך ברור שיש גדולות יותר ובשביל זה יש סטיישן, אך עם הצ'בק ניתן להסתדר יופי כמעט בלי פשרות.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני עברתי מהסטיישן הקודמת להאצ'בק החדשה והגעתי למסקנה שגודל תא המטען יחסר לי כנראה רק פעמיים בשנה, אז לא שווה לסחוב את הגיבנת,

חוץ מזה שאפשרות להעברת הילוכים ידנית זה MUST מבחינתי. אז ההחלטה היתה קלה.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, dr_orlick כתב:

אני עברתי מהסטיישן הקודמת להאצ'בק החדשה והגעתי למסקנה שגודל תא המטען יחסר לי כנראה רק פעמיים בשנה, אז לא שווה לסחוב את הגיבנת,

חוץ מזה שאפשרות להעברת הילוכים ידנית זה MUST מבחינתי. אז ההחלטה היתה קלה.

הכוונה היא שכבר קיבלת את האצ'בק החדשה (מניח שמדובר על ה-ST Line)? אם כן, תוכל לתת קצת רשמים מהאוטו? כמו כן אשמח לפירוט מדוע האפשרות להעביר הילוכים ידנית היא must עבורך (פרט לסיבות הרגילות, הכוונה למה זה כזה deal breaker עבורך).

פורסם

גם אצלי זה דיל ברייקר, מכמה סיבות.

1. הנאה ובכלל שליטה על זה ולא לתת למחשב לנהל לי.

2. אני רגיל בירידות חיפה וטיולים להשתמש בבלימת מנוע ולא לטחון את הבלמים.

3. עליות, אני אוהב לתפוס הילוך ולעלות בסבבה ולא כל שניה יעלה הילוך ויוריד

4. עקיפות, לפעמים אני רואה מולי חתיכת שיירה ולא ארצה לתת למחשב לנהל לי את העקיפה וגם לא קיק, אלא להוריד איזה הילוך או שניים שרגוע ולתת לחיצה טובה אך לא מוגזמת.

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, YairZov כתב:

הכוונה היא שכבר קיבלת את האצ'בק החדשה (מניח שמדובר על ה-ST Line)? אם כן, תוכל לתת קצת רשמים מהאוטו? כמו כן אשמח לפירוט מדוע האפשרות להעביר הילוכים ידנית היא must עבורך (פרט לסיבות הרגילות, הכוונה למה זה כזה deal breaker עבורך).

st line אכן, הרכב אחלה, בכל ההיבטים עבורי, עדין בהרצה (1200ק"מ) אז עוד אין רשמים מהותיים, חוץ מזה שהוא יותר שקט מהקודם, קצת חזק יותר, הגיר מהווה שדרוג משמעותי מהאייסין 6 הקודם.

וגם צריכת הדלק(מדדתי 2 טנקים) שעומדת על 1 ל-10 מהווה שיפור של 20% מהקודם, לא רע בהתחשב:1. שכנראה ישתפר עוד קצת אחרי הק"מ הראשונים. 2. שהרכב קצת חזק יותר.

בכל האטה כלשהי אני רגיל להוריד הילוכים ידנית ולכן חובה עבורי (אני בכלל מוזר ואם היה ידני אז בכלל זה היה מושלם בשבילי).

עריכה אחרונה על ידי dr_orlick
פורסם

צריכת דלק 1-ל10?? זו צריכה גרועה, הן ביחס להצהרת היצרן והן ביחס לשאר הרכבים המתקדמים!! הורידו צילינדר בשביל צריכה כזו? 

פורסם (נערך)
בתאריך 20.6.2020 בשעה 09:35, misterb כתב:

סתם רעיון - משאבה חשמלית קטנה או אפילו משאבת רגל יפתרו לך גם את בעיית הריאות וגם את בעיית המקום :)

לא רוצה להתחיל לנפח 3 מזרונים ו- 3 גלגלים בחוץ בשמש ליד הרכב, גם עם משאבה חשמלית זה לוקח זמן.

משאבת רגל זה פתרון טוב לריאות אבל עדיין גם לוקח זמן שאני בכל מקרה מעדיף לחסוך.

בכל מקרה בסטיישן הכל נכנס אז זה בסדר.

השיקול שלי הוא הפוך ממה שהוצג כאן, באותו מחיר של רכב (פחות או יותר) אני מעדיף שיהיה לי יותר מקום בתא המטען, אפילו לכל מקרה שלא יהיה, מאשר פחות מקום.

בפוקוס ספיציפית  יש הבדל במפרט בין הסטיישן אקטיב x להאצ'בק st line אז השיקולים הם אחרים אבל בין האצ'בק x לסטיישן x אני באופן אישי לא הייתי מתלבט בכלל ולוקח את הסטיישן.

דרך אגב דוגמה לתא מטען גדול של פורד מונדאו 5 דלתות, שבקלות מתמלא בטיול, ניתן לראות בתמונה בשרשור מקביל שאני מעלה גם כאן. בפוקוס האצב'ק לא ניתן היה להכניס את כל הדברים הללו ועוד לא מדובר בכמות גדולה במיוחד של דברים.

גם הרעיון לפתוח חלק ממשענת המושב האחורי וששני הילדים ישבו צמוד אחד לשני, בשבילי לא ישים. קודם זה לא יהיה להן נוח ודבר שני גם ככה כשהילדות שלי יושבות באופן רגיל בצידי המושבים הן רבות ביניהן על כל דבר (בין היתר על מיקום הידיים במשענת היד, שלא קיימת בפוקוס ואלי זה דבר טוב למניעת עוד סיבה מריבה, אבל מצד שני היא משמשת גם כחוצץ ביניהן 😁).

ושוב הכל ענין של צרכים, אני בהחלט מבין שיש משפחות שלא צריכות תא מטען גדול יותר מזה שבפוקוס האצ'בק.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

בסוף, כרגיל, יצא לא בדיוק מה שתוכנן בהתחלה, אבל אני לא יכול שאני מרגיש צורך להתלונן (בין היתר כי אני אחראי גם על התכנון וגם על הביצוע, אז...)

הנה מה שחשבתי על פורד פוקוס ST ליין החדשה.

176335540_--ST--2020-10.thumb.jpg.1d12fc29d04df62b3658dfaa46f34355.jpg1822321028_--ST--2020-02.thumb.jpg.ebf6ba9314027d581d83b773b364fe48.jpgפורד-פוקוס-ST-ליין-2020-06.jpg

1761047082_--ST--2020-14.thumb.jpg.91c784c10049392115dd205764f4c549.jpg1745707276_--ST--2020-17.thumb.jpg.1d9ca607fb2782ff8b426fbec9b07286.jpg

1531918299_--ST--2020-18.thumb.jpg.1426e0314befa77af626869b62c6ad6d.jpg1765361340_--ST--2020-19.thumb.jpg.7453ce9e1b38838e42107d2b9897ec7d.jpg

• אהבתי 6

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

אני חושב שיצא מעניין בסופו של דבר.

הביקורת נשארה עניינית, איכותית ולא התארכה במלל.

ההפניות לשאלות בפורום מוסיפות מידע רב על הרכב עצמו ואני בטוח שמאוד יעזרו למי שמעונין לרכוש אחת.

ובקשר לצילומים, התעלת על עצמך. מדהימים!

החתול יהיה גם בביקורות הבאות?😅

עריכה אחרונה על ידי shachar187

• תוכן חדש...