Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני שוקל לרכוש את הרכב, ואפילו קבעתי הצעת טרייד אין ותואמה נסיעת מבחן השבוע , אך יש כמה דברים שעלו כאן ע"י פבל, שממש לא מצאו חן בעיני שיכולים להוות כדיל ברייקר.

אז מומחי קארספורום, בבקשה עזרתכם, אליכם השאלות ותודה מראש:

1. נושא תחנת הכח 1.5T, אני חושב שהרכב עדיין יספק מספיק מומנט וכח לנסיעה יומים ועקיפות, האם זה נכון? כי אני באמת לא מחפש להתחרות עם הרכב, מה שמוזר לי זה שבוחנים אחרים אמרו שהרכב מרגיש יותר חזק בהאצות מהנתון המוצהר של היצרן, בכל אופן, לא רוצה להרגיש שחסר לי כח בנסיעה לפיקניק עם המשפחה בעליות בצפון.

2. הגיר, הבנתי שהגיר לא עובד כל כך טוב בנסיעה ספורטיבית, למה הוא הססן? איטי? חובט? האם הוא עובד טוב בנסיעה מנהלתית? כי זו תהיה הנסיעה שלי ב99%.

3. איכות, אני הבנתי שאיכות החומרים טובה, אך ההרכבה פחות, האם זה ממש מורגש? בעיקר בנסיעה, הכוונה רעשים צקצוקים וכו, ומה הכוונה שלך היתה כאשר אמרה שהרגשתה שפנים הרכב עומד להתפרק? האמת זה לא נשמע טוב, ואני די רגיש לרעשים כאלה, ואיך האוטו מרגיש לעומת רכבים אחרים באותו סגמנט (I30, סיוויק, לאון, קורולה,סיד וכו...).

4. נוחות, זה הנושא הכי חשוב לי בגדול, בינתיים לפחות לפי מה שקראתי במגזין Auto וiCar, כולל כמה סרטוני יוטיוב, כולם ללא יוצא מן הכלל טענו שהרכב טיפה נוקשה אך נוח, חלקם אף הזכירו זאת שהמושבים נוחים(והבנתי שיש אפשרות לכוון תמיכ בגב תחתון, האם ניסיתה לכוון את זה?) ועבודת המתלים סופגת מהמרות בקלות, תוכל להסביר בבקשה למה לא היה לך נוח? באיזה תאווי דרך נסעת? ומה המידות שלך בערך?

אם הייתם מחפשים רכב אוטומטי מהנה לנהיגה ,נוח, חסכוני, מאובזר, בטיחותי, וחשוב מאוד גם מרווח מאחור (שזה בר בדקתי בפוקוס והיא די מרווחת), על מה הייתם הולכים במחיר הזה?

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
  • תגובות 265
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אינני יודע איך בנסיעה יודעים מתי יש 150כס ומתי זה 182כס  הנתונים האלה נמדדים במצבים קיצוניים  ובטח לא לפי תחושת בטן.

אני נסעתי נסיעת מבחן בפוקוס st line  ויכול להעיד שהיא באמת מרגישה חזקה ולא חסר כוח.

מציע לכל המתעניינים  לגשת ולבצע נסיעת מבחן ולא להיתפס למינוח או ניסוח של בוחן זה או אחר.

אני לפחות חרשתי את רוב המבחנים ביוטיוב ובמגזיני רכב שמפורסמים ברשת בארץ ובעולם בסהכ  חוות הדעת הכללית טובה מאוד עד מעולה מהרכב וזאת גם הייתה תחושתי בנסיעה.

הפוקוס לא מושלמת וגם טויוטה קורולה או סיאט לאון  לא ,לכל אחת יתרונות וחסרונות ועיניין של טעם אישי והעדפות של  כל אחד. לכן לכל המתלבטים אל תתרגשו מכל מילה במבחן הסהכ הוא טוב מאוד

ולכן ההחלטה היא מהבטן שבו ברכב תנהגו בו ותחליטו . סהכ החבילה מאוד מפתה ומשתלמת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, wildlands2019 כתב:

אני שוקל לרכוש את הרכב, ואפילו קבעתי הצעת טרייד אין ותואמה נסיעת מבחן השבוע ,

אם הייתם מחפשים רכב אוטומטי מהנה לנהיגה ,נוח, חסכוני, מאובזר, בטיחותי, וחשוב מאוד גם מרווח מאחור (שזה בר בדקתי בפוקוס והיא די מרווחת), על מה הייתם הולכים במחיר הזה?

ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן גם על הרכב פורד פוקוס אקטיב x.
לאחר ההתרשמות הראשונית תוכל לקבל החלטה מושכלת.

פורסם

לא אהבתי את הx, גם לפחות בשבילי חוסר פדאלים מאחורי ההגה זה דיל ברייקר, ואני גם לא כזה מתלהב מג'יפונים, לא שולל, אך לא בסדר העדיפויות, מעדיף דינמיות טובה יותר, אך גם חשוב לי נוחות, בכל אופן אדע כנראה אחרי נסיעת המבחן.

פורסם

לא הבנתי אם השאלה מכוונת אלי, אענה בכל זאת, ה308 לא באה בחשבון בגלל 3 סיבות,

1. היא הרבה מעבר לתקציב שלי.

2. היא די מיושנת כבר, גם קראתי מבחן השוואתי וציינו שה308 מעולה אך כבר מיושנת ומתחילים להבחין בגילה בצורה די ברורה.

3. חשוב לי רכב מרווח מאחור, וה308 היא לא.

פורסם
לפני 3 שעות, רועי5 כתב:

מה שמטריד אותי היא האמירה שהאוטו הזה מרגיש כמו 150 סוסים ולא כמו 182, בעוד ה GT של פז'ו לא מרגיש חזק יותר מהפוקוס עם 225 סוסים ( שוב לפי פבל, אני לא מכיר לא זה ולא זה ). מכאן שאיפה שהוא בפז'ו בדרך מהמנוע אל הכביש נעלמים להם 75 סוסים יחסית לאוקטביה 1.5 נניח. וזה כבר אובדן שמחייב ועדת חקירה ממלכתית, לא פחות.

ה"בעיה" היא לא בהספקים, אלא במומנט. 182 כ"ס זה מעולה, אבל אם אתה מקבל אותם בסל"ד שאתה בחיים לא מגיע אליו אם אתה לא מועך את הדוושה בלי רחמים לאורך זמן. ואז, בפועל, מה שקורה זה שיש לך 24.5 קג"מ - שזה בדיוק כמו ב-1.4-1.5TSI. תוסיף לזה את המנוע שמלכתחילה די סרבן לעלות לסל"ד גבוה מאוד ואתה מוצא את עצמך מסתובב סביב הספקים של 130-170 כ"ס (ב-3000-5500 סל"ד. לפי הגרף הזה). תוסיף לזה את העובדה שיחידות ההנעה TSI+DSG בדרך כלל מרגישות יותר חזקות ממה שהן באמת וזה מתחיל להיראות לא כל כך מוזר.

*חשוב לציין שאני לא "מעדיף" את הפולקסווגניות על פני הפוקוס, מפאת התנהגות טובה הרבה יותר של הפורד.

לפני 2 שעות, wildlands2019 כתב:

1. נושא תחנת הכח 1.5T, אני חושב שהרכב עדיין יספק מספיק מומנט וכח לנסיעה יומים ועקיפות, האם זה נכון? כי אני באמת לא מחפש להתחרות עם הרכב, מה שמוזר לי זה שבוחנים אחרים אמרו שהרכב מרגיש יותר חזק בהאצות מהנתון המוצהר של היצרן, בכל אופן, לא רוצה להרגיש שחסר לי כח בנסיעה לפיקניק עם המשפחה בעליות בצפון.

2. הגיר, הבנתי שהגיר לא עובד כל כך טוב בנסיעה ספורטיבית, למה הוא הססן? איטי? חובט? האם הוא עובד טוב בנסיעה מנהלתית? כי זו תהיה הנסיעה שלי ב99%.

3. איכות, אני הבנתי שאיכות החומרים טובה, אך ההרכבה פחות, האם זה ממש מורגש? בעיקר בנסיעה, הכוונה רעשים צקצוקים וכו, ומה הכוונה שלך היתה כאשר אמרה שהרגשתה שפנים הרכב עומד להתפרק? האמת זה לא נשמע טוב, ואני די רגיש לרעשים כאלה, ואיך האוטו מרגיש לעומת רכבים אחרים באותו סגמנט (I30, סיוויק, לאון, קורולה,סיד וכו...).

4. נוחות, זה הנושא הכי חשוב לי בגדול, בינתיים לפחות לפי מה שקראתי במגזין Auto וiCar, כולל כמה סרטוני יוטיוב, כולם ללא יוצא מן הכלל טענו שהרכב טיפה נוקשה אך נוח, חלקם אף הזכירו זאת שהמושבים נוחים(והבנתי שיש אפשרות לכוון תמיכ בגב תחתון, האם ניסיתה לכוון את זה?) ועבודת המתלים סופגת מהמרות בקלות, תוכל להסביר בבקשה למה לא היה לך נוח? באיזה תאווי דרך נסעת? ומה המידות שלך בערך?

1. כן. חד משמעית. שוב, ה"מחסור" בכוח מורגש רק במצבי קיצון ורק בידיים של אנשים שמוציאים ממנה ממש את כל המיץ (ושניהם - יש לציין - מכירים את הכביש ושניהם בעלי ניסיון בנהיגת מסלול).

2. הוא לא הססן ולא איטי ובכלל לא חובט. הוא פחות מהיר מתיבה כפולת מצמד. זה הכל. שוב - בנסיעה מנהלתית הוא שקוף לחלוטין וצריך ממש לחפש את העברות ההילוכים כדי להרגיש אותן. 

3. איכות החומרים סבירה. פחות טובה מפולקסווגן, מאזדה או אופל, אבל יותר טובה מיונדאי/קיה, ומאוד דומה לפיג'ו. למעט בחלק כביש ספציפי (וסלול ברמה שאני לא בטוח שאני בכלל קורא לו "כביש" בצדק) לא היו כמעט קרקושים. אבל למדוד כמה האוטו מקרקש על כביש סלול טוב נראה לי לא חכמה. 

4. אני לא אעביר ביקורת על ניסוחים של אתרים אחרים, אבל לדעתי לקרוא לו "נוקשה אך נוח" זה קצת... איך לומר... stretching it. אבל להגיד שהנוחות סבירה, לא נוראית, לא שוברת עצמות, אבל נוח..? לא, לא ממש. יש כוונון לגב התחתון וכוונתי אותו. מבחינת מידות, אני האמ-אמא של הממוצע - 1.82מ' על 75ק"ג עם בסיס גלגלים של 240 ס"מ.

יחד עם זאת, קרא את הציטוט שמתחתיי. לא. קונים. רכב. בלי. נסיעת. מבחן. נקודה. אל תיקח שום דבר שאף אחד שהוא לא אתה אומר כאיזו אמת מוחלטת או העובדות הבלעדיות. לכל בנאדם יש הטיה כלשהי, העדפות מסוימות, ולפעמים גם דעות קדומות או מוכתבות. קח את מה שכותבים על מכונית אך ורק כדי לקבל מושג כללי על הרכב ולראות האם עלו במבחנים דברים שמבחינתך הם חד משמעית די ברייקרים (כמו תא מטען שלא יכול להכיל יותר משלוש שקיות במבה, מערכת מולטימדיה שלא כוללת אפל קאר פליי, פנסים שלא מאירים כלום, מנוע חלש מכדי להתנהל בתנועה יומיומית וכו'). כל השאר, תבדוק בעצמך(!!!) כי דברים שמבחינתי הם בסדר גמור, לך יהיו איומים ודברים שאני מאוד אשנא, לך יהיה ממש לא אכפת. 

לפני 1 שעה, YLKLN כתב:

אינני יודע איך בנסיעה יודעים מתי יש 150כס ומתי זה 182כס  הנתונים האלה נמדדים במצבים קיצוניים  ובטח לא לפי תחושת בטן.

כאמור, זו אכן תחושת בטן, בהשוואה למכוניות אחרות. ברור שאי אפשר (ויהיה ממש טיפשי מצד מישהו) להיתפס למספר הספציפי הזה.

ציטוט

אני נסעתי נסיעת מבחן בפוקוס st line  ויכול להעיד שהיא באמת מרגישה חזקה ולא חסר כוח.

חד משמעית נכון. ב-99.5% מהמקרים, יש לה די והותר כוח. גם במקרים בהם לי אישית היה מעט חסר, זה היה עניין של שניות בודדות עד שהגיעה הפניה. ממש רחוק מלהיות דיל ברייקר.

ציטוט

מציע לכל המתעניינים  לגשת ולבצע נסיעת מבחן ולא להיתפס למינוח או ניסוח של בוחן זה או אחר.

לחלוטין! אני אוסר על אנשים (גם כאלה שמתייעצים איתי אישית בחיים האמיתיים) לקנות רכב מבלי לנהוג בו לפחות 25-30 דקות (וזה אחרי שישבו בו באולם התצוגה ובדקו את כל הדברים שחשובים להם (כמו כמה קל להכניס עגלה/מושבי בטיחות). חד משמעית לא להיתפס לניסוחים של בוחנים ובחיים לא לקבל החלטה של עשרות-מאות אלפי שקלים על סמך דעת של מישהו אחר. אני מאמין שאף אחד כאן (או אף אחד שפוי) לא ייקנה נעליים כי מישהו אמר שהן נוחות, אז אוטו?!

ציטוט

אני לפחות חרשתי את רוב המבחנים ביוטיוב ובמגזיני רכב שמפורסמים ברשת בארץ ובעולם בסהכ  חוות הדעת הכללית טובה מאוד עד מעולה מהרכב וזאת גם הייתה תחושתי בנסיעה.

הפוקוס לא מושלמת וגם טויוטה קורולה או סיאט לאון  לא ,לכל אחת יתרונות וחסרונות ועיניין של טעם אישי והעדפות של  כל אחד. לכן לכל המתלבטים אל תתרגשו מכל מילה במבחן הסהכ הוא טוב מאוד

ולכן ההחלטה היא מהבטן שבו ברכב תנהגו בו ותחליטו . סהכ החבילה מאוד מפתה ומשתלמת.

אני לא רוצה לחשוף את השורה התחתונה שלי (והיא עשויה להשתנות אחרי עוד 200-300 הק"מ של היום) אבל אתה דוחק אותי לפינה... נכון לעכשיו, גם הדעה שלי מאוד (אבל מ-א-ו-ד) חיובית עליה כאשר הדבר היחיד שקצת מציק לי הוא הנוקשות. כשמקללים פנימה את המחיר ואת העובדה שהם פתרו כמעט את על הבעיות הרציניות של הדור הקודם, היא בכלל הופכת לחבילה שקשה מאוד למצוא סיבות למה לפסול אותה.

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

מומנט עושה את ההבדל, מקבל, וגם מסכים, אפילו יודע, אז ובבחינת קל וחומר איך זה ה GT של פז'ו עם מעל 30 קג"מ מרגישה כמו פוקוס עם 24 +, שמצידה לא מרגישה חזקה יותר מוואגית ממוצעת עם מנוע 1.5 ומומנט זהה. קצת לא מסתדר לפחות לוגית ולשם כוונה התמיהה. ולא חלילה שיש לי טענה, פשוט מחפש מבין שיבהיר.

פורסם

יכול להיות, אני ממש לא פוסל, שהזיכרון שלי מתעתע בי. זה קרה הרבה פעמים (בעיקר בבקרים אחרי שאתה די בטוח שאתה זוכר שההיא שהתעוררת לידה הרגע נראתה הרבה יותר טוב אתמול בלילה). כנראה שלא תהיה ברירה אלא לראות אם אפשר לארגן השוואתי בין השתיים (ואולי לצרף לאון 2.0 או משהו). אבל אני לא מבטיח כלום, קצת קשה לתכנן דברים בתקופה הזו.

אגב, אני יותר מאשמח אם מישהו שנהג בפוקוס ויש לו ניסיון יותר עדכני משלי עם ה-308 שיעלה ויגיד את דעתו.

פורסם

אחכים אחרי נסיעת המבחן אך יש משהו מעניין כאן:

מבחן בין הסיד, גולף, והפוקוס, שדי במפתיע הפוקוס היא הזוכה במבחן, ולטענת הבוחן שהיא גם די נוחה:

מה שכן מעניין אותי שלא הצלחתי למצוא בשום מקום אחר אם לSt -line יש בולמים זעזועים או קשיחות קפיצים שונים מאלה המותקנים בגרסה זו שנבחנה כאן (טיטניום), בדקתי לפי המפרט שיש באתר בין הטיטניום לST ליין, וראיתי שמדובר בדיוק באותה מידת ג'נט וצמיגים, ובדיוק אותם מתלים קדימה ואחורה, לעומת למשל גרסת הX שמגיעה מאחור עם מתלה רב חיבורי.

פורסם

@פבל - אמנם לא ענית לי ספציפית על השאלות, אבל התשובות שלך לשאלות שאחרים שאלו (חלקן זהות) עזרו לי מאוד, תודה רבה.

מה שכן, לא ראיתי התייחסות לעניין מרווח הגחון של הרכב. אני רואה שהוא מאוד קטן - 12.3 ס"מ, 4 ס"מ פחות מה-Active X.
האם רכב בעל מרווח גחון כה קטן יוכל לעלות על מדרכה במידת הצורך? או לחילופין לנסוע בשבילי עפר וכדומה?
לדוגמא החניה שלי כרגע מאוד צרה ובצד שמאל יש מדרכה. כרגע אין בעיה להכנס אליה, יש לי סוזוקי sx4 שמרווח הגחון מספק על-מנת לעלות עליה במידת הצורך.

בנוסף, אני חושב שההשוואה פה בין ה-ST Line וה-Active X היא חשובה מאוד. האם בגלל שה-Active X הוא רכב גבוה יותר, בעל חתך צמיגים עבה יותר ובעל מתלים שונים אומר שהוא יהיה נוח יותר מה-ST Line? מצד שני, ה-ST Line ככל הנראה ימכר פחות לליסינג (אם בכלל) - האם זה אומר שערך הרכב יהיה גבוה יותר?

אני חושב שאלו שאלות די קריטיות שצריך לתת יותר דגש עליהן.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מוכנים? הנה שאר התשובות לכל השאלות שאני יכול לענות להן. 

בתאריך 8.6.2020 בשעה 13:14, shachar187 כתב:

ספסל אחורי - האם יש מספיק מקום להסיע 3 מבוגרים מאחור בצורה נוחה/סבירה? האם ניתן להזיז את המשענת קדימה ואחורה? recline בעצם.

במפתיע, כן. ישבנו מאחור שלושה מבוגרים (שני גברים וגברת) והיה בסדר גמור. את המשענות אי אפשר להסיט אחורה.

בתאריך 8.6.2020 בשעה 09:52, amir74 כתב:

רוחב ספסל אחורי - נכנסים שלושה כסאות ?

לפי העין ורק לפי העין, אני חושב שלא. אבל זה מאוד תלוי בגודל המושבים, אז זה משהו שכדאי לבדוק "על רטוב" עם המושבים שלכם באולם התצוגה.

בתאריך 7.6.2020 בשעה 21:20, green כתב:

נתוני תאוצה במדידה מדוייקת מהמקום ותאוצות ביניים

80-120 במצב רגיל (עקיפה במהלך שיוט) תוך 6.8 שניות, ובמצב ספורט תוך 6.4 שניות.

בתאריך 7.6.2020 בשעה 21:20, green כתב:

רמת דיצבלים ממוצעת בנסיעה (יש אפליקציה בטלפון אין צורך להביא מודד רעש :))

רמת רעידות/ קפיצות בתא הנוסעים (עם מכשיר שבודק את זה).

ב-120 קמ"ש: מקסימום 75.8 וממוצע 64.5.

רמת רעידות, אני לא יודע אם זה אומר למישהו משהו, אבל אפליקציית ה-Vibrometer שמותקנת על הטלפון שלי אמרה אחרי נסיעה של כ-10 דקות שהמקסימום היה 7.5 והממוצע היה 5 (בסולם ריכטר. הנה שני מילים שלא חשבתי אי פעם שאני אכתוב במבחן לרכב).

בתאריך 7.6.2020 בשעה 17:46, הרקוליטו כתב:

אותי מעניין , מה מרחק מסף ההטענה למושבים הקדמיים כאשר הספסל האחורי מקופל ?

בעקך 160 ס"מ עד תנוחת הישיבה שלי.

בתאריך 7.6.2020 בשעה 18:35, Ozb כתב:

נכנס לרכב, זורק את הטלפון במקום המיועד (או נשאר בתיק). שיחה נכנסת.... איש קשר בעברית.

מה רואים על המסך?

האמת... הופתעתי לרעה. לא רואים כלום. אפילו לא מספר.

אם הטלפון מחובר לאנדרואיד אוטו/אפל קאר פליי כמובן שהכל מוצג כראוי.

בתאריך 8.6.2020 בשעה 13:32, omricn כתב:

- האם יש תאורת אווירה?

כן, תכולה כזאת באיזור התא הקדמי, מסביב לשקע ה-USB הראשי, ובמחזיקי הכוסות.

- איך נראה המפתח החכם?

המפתח הרגיל של פורד, שום דבר מיוחד.

- האם בוטלה אופציית החניה האוטומטית?

לא ראיתי אופציה כזו, אז יכול להיות שכן.

- עם איזה צמיגים מגיעה ה ST-Line מהמפעל?

זו ספציפית הגיעה עם קונטיננטל ספורט קונטקט 5, אבל כמו בכל רכב, יש כמה סוגי צמיגים שהוא יכול להגיע איתם (אלא אם כן יש איזה צמיג שפותח במיוחד, מה שלא קרה כאן).

- האם הקורה הקדמית שמאלית מפריעה לזווית הראיה?

האמת שלא, התרגלתי מהר מאוד ולא הרגשתי שום חסימה מיוחדת.

- האם הגיר מרגיש זריז בהורדת הילוכים ממנופי ההגה? (בהעלאת הילוכים הבנתי שהוא בסדר+)

אחרי הרבה מאוד למעלה-למטה-למעלה-למטה, בהעלאה דווקא לוקח לו יותר זמן מאשר בהורדות. הורדת הילוך לוקחת פחות משנייה, בעוד שהעלאה לוקחת שניה וקצת.

- איך בידוד הרעשים בנסיעה של 100 קמ"ש? האם בשינוי מצבי הנהיגה יש צליל מנוע שונה?

ציינתי למעלה את עוצמת הרעש ב-120, שעל כביש עם סלילה ממוצעת ומעלה היא נסבלת לחלוטין.

מצב ספורט נראה כאילו מוסיף צליל, אבל זה מאוד עדין. לא הצלחתי להבין אם זה מהרמקולים או מהמנוע, אבל בכל מקרה צריך ממש לחפש את זה כדי לשים לב.

- האם השחרת החלונות האחוריים מהמפעל מספקת?

אני חייב להגיד שגם מלפנים לא הרגשתי חום חזק במיוחד.

- האם משענת היד זזה קדימה-אחורה?

חיובי.

- האם המגב האחורי מבצע ניגוב יחיד כאשר המגבים הקדמיים פועלים ומעבירים לרוורס?

כן.

- האם המראות מתקפלות בנעילה?

חיובי.

- האם לחיצה ארוכה בשלט על פתיחה פותחת את כל החלונות? האם לחיצה ארוכה על סגירה סוגרת את כל החלונות?

כן וכן.

בתאריך 8.6.2020 בשעה 15:00, banji man כתב:

- במצב חיבור bluetooth רגיל לטלפון, כמה שניות

עוברות כדי להתקשר חזרה לשיחה האחרונה שלא נענתה . נקודת ההתחלה ממסך הבית במערכת הmultimedia.

שלוש לחיצות בסך הכל, מהר מאוד.

האם הדבר מתאפשר ללא הורדת המבט מהכביש?

לא. ובאופן מוזר, למרות שיש על ההגה כפתורי מענה וניתוק שיחה, במצב רגיל הם מעבירים שירים קדימה/אחורה ולא שולטים על הדיבורית.

- תאוצה של 80 ל120 בשלושה מצבים:

1. מצב אוטומטי רגיל, נקודת התחלה בהילוך

הגבוה ביותר

2. מצב ספורט (אם קיים)

3. מצב "ידני", העקיפה תתחיל בהילוך

1. 6.8 שניות

2. 6.4 שניות

3. 6.3 שניות

- לאחר כשעה שהרכב עומד בשמש ישירה וללא

כל מגני שמשה, כמה זמן לוקח למזגן לקרר את תא הנוסעים ל24 מעלות בהילוך סרק?

אין לי מד חום זמין, אבל אחרי שהאוטו עמד בחוץ עד בערך 15:30 בצהריים, המזגן שהיה מכוון ל-19 מעלות הביא את תא הנוסעים לטמפרטורה סבירה לגמרי תוך בערך 3 דקות (בעמידה).

בתאריך 8.6.2020 בשעה 18:15, LH79 כתב:

התקנות מקומיות ?

מעבר לקודן לא ראיתי התקנות, אבל אני מניח שיכול להיות שהביטוח ידרוש מערכת איתור או קודן.

בתאריך 9.6.2020 בשעה 21:13, YairZov כתב:

1. צריכת דלק ריאלית - מקריאה ברשת  הרכב הזה לא חסכוני. מצד שני, מי שרוצה נטו חסכון - שיקח רכב היברידי. השאלה היא עד כמה הוא לא חסכוני בנסיעה היא לא בהכרח רגועה כי בפועל מי שיקנה את הרכב הזה יתן מדי פעם גז כי ליהנות טיפה. לכן מידע על צריכת דלק מוערכת של נסיעה משולבת עירונית+בינעירונית תוך כדי נהיגה "ספורטיבית" תהיה מוערכת מאוד לדעתי.

כמו שאמרתי אתמול, אחרי נסיעה שכללה הרבה כבישים מפותלים, צריכת הדלק הייתה 9.7 ק"מ לליטר.

מאוחר יותר נסעתי כשעה וחצי - 45 דקות בכביש בין עירוני (נסיעה נורמלית, כביש החוף, כ-14 קמ"ש מעל המהירות המותרת) ועוד 45 דקות בתוך העיר (בלי פקקים), צריכת הדלק הייתה... אתה יושב? 15.6 ק"מ לליטר. 

2. מגבלות הפיזיות של הרכב - הרכב נמוך. לטענת המוכר באולם התצוגה - נמוך מאוד. השאלה מה זה אומר. כן - יש נתונים יבשים באתר, אבל הם לא אומרים לי הרבה. האם הרכב יוכל לעלות על רוב המדרכות? האם באמפרים גבוהים יהיו בעיתיים? האם נהיגה בשבילי יערות (לפיקניקים וכדומה) יהיו בעיה?

באמפרים גבוהים לא היוו שום בעיה, גם במהירות גבוהה יחסית. על מדרכות אפשר לעלות פחות או יותר עם כל רכב סטנדרטי, צריך פשוט להגיע באלכסון כדי לא לפגוע בפגוש.

3. אמינות - כן, זה נושא בעייתי אבל חובה להתייחס אליו. בביקורות בחו"ל רשום פה ושם שיש לרכב בעיות חשמליות, שצריך להוסיף/להחליף שמן לעיתים תכופות. אז נכון - אתה לא יכול לדעת, אבל האם זה אותו המנוע שהיה בפורד קוגה הקודם (לפני מתיחת פנים)? האם שילוב גיר+מנוע נמצא ברכבים אחרים ובהם יש בעיות כלשהן שקשורות לשילוב זה?

אי אפשר לדעת באמת. זה לא אותו מנוע שהיה בקוגה, שם היה 1.6 טורבו. ובפוקוס היה 1.5 ארבעה צילינדרים. המנוע הזה הוא - אם אני לא טועה - אותו אחד שיש בפיאסטה ST החדשה.

4. מה עדיף - ה-ST Line או Active X - ופה תביע את דעתך האישית. ההבדלים הטכניים ידועים (מקסימום אפשר לקשר ל-PDFים שיש באתר החברה). אבל בפועל, בסיכומו של עניין, איזו גרסא נותנת לך תמורה טובה יותר? זו הנמוכה עם הלד ואפשרות תפעול ידני או זו המוגבהת שכנראה בפועל תקרוץ ליותר אנשים ואולי יהיה יותר קל למכור אותה (ובמחירות גבוה יותר?)?

אי אפשר לענות על זה כי הן שונות מאוד. אם אתה שואל אותי, ברור שה-ST ליין. אני לא רואה סיבה לקנות רכב גבוה אם אין לך בעיות גב.

5. איכות מערכת המולטימדיה - עבורי זה משהו די חשוב. ביררתי היום ונאמר לי שלא ניתן להחליף. האם איכות השמע טובה ביחס לרכבים אחרים שנהגת בהם? האם תפעול מערכת המולטימדיה נוח? האם המערכת "זורמת" וחלקה?

עניתי על זה אתמול. המערכת מצוינת, ממש. חוץ מהקטע שהיא לא מציגה עברית.

6. תחזוקה - זה משהו שקשה להעריך, אך אני יודע שעניין הטיפול כל שנתיים/30K קילומטר כן יקרוץ להרבה אנשים. האם זה בכלל ריאלי למנוע טורבו לא להחליף שמן (או לטפל בכללי) כל שנה או 10K קילומטר נניח? כי אני חושב שלא, ואם אתה מסכים איתי - זו דעה שצריך לשתף, אחרת יכול להיות שלהרבה אנשים יהיו בעיות עתידיות עם הרכב.

קטונתי. מצד אחד אני מאמין שהיצרן יודע מה הוא עושה, מצד שני כבר נתקלנו הרבה פעמים ביצרנים ש"יודעים מה הם עושים". כרגע הניחוש שלך טוב כמו שלי.

7. מנוע 3 צילינדרים - מרתיע אנשים. האם הרכב אכן רועד? האם עצם העובדה שכל צלינדר גדול יותר מרכבי 1.0 ליטר נניח (בעלי 3 צלינדרים גם כן) מכפר על העניין או גורע?

אפילו לא קצת. אין שום רמז לכך שזה מנוע עם שלושה צילינדרים. 

8. חלפים - אלו חלקים ידועים ככאלו שעם הזמן אולי נצטרף להחליף (בכללי). דוגמא שהעלו פה - נשרפה לי נורת הלד. כמה תעלה לי אחת חדשה? ב-Active X אם איני טועה פרט לעיטור מדובר על הלוגן - האם החלפתה תהיה זולה משמעותית?

אני לא יודע כמה יעלה להחליף נורה ל-ST ליין, או אם בכלל אפשר להחליף נורה בודדת או שצריך יהיה להחליף את כל הפנס. נורת הלוגן בכל מקרה תהיה זולה משמעותית.

9. מתחרות - אילו מתחרות לדעתך הן העיקריות? לא בהכרח מבחינת המחיר - אם אני רוצה לקנות את הרכב הזה, סימן שאולי גם ארצה לקנות רכב X או רכב Y. מי מן הרכבים תמליץ יותר ולמה?

המתחרות העיקריות יהיו ה-308GT, הונדה סיוויק 1.5, לאון 1.5 FR החדשה לכשתגיע, ובגדול כל משפחתית חמימה. הפוקוס נכנסת בדיוק לקטגוריה הזו. מי מן הרכבים אני אמליץ תלוי הרבה יותר במה הבנאדם רוצה מאשר באיזו מכונית "טובה יותר". כולן טובות, כל אחת עם היתרונות והחסרונות שלה.

בתאריך 9.6.2020 בשעה 21:18, TDI כתב:

למה לא להעביר את התוכן של המגזין לפלטפורמה של הפורום?

שוקלים את זה. יכול להיות שזה יקרה.

בתאריך 11.6.2020 בשעה 17:52, Eddard כתב:

וכדי לא להיות חמור לחלוטין, אשמח לדעת האם הst line היא ממשיכה של האקובוסט או שמדובר במשפחתית עם פודרה a la הלאון FR.

לדעתי - לחלוטין כן. 

• אהבתי 6
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

תודה @פבל,

אחרי הסיקור הזה הרכב נשמע באמת מעניין במחיר שקשה להסביר לאור האבזור העשיר והמנוע הלא שגרתי,

יש לי רק שאלה, עשיתי נסיעת מבחן על ה3 החדשה הצ'בק של אחי, והאוטו באמת מעולה, אך היה לי טיפה נוקשה, אחלה לצעירים שלא מחפשים מקסימום נוחות, השאלה אם הנוקשות של הפורד היא זהה מה3, טובה יותר או פחות? ואיך הנוחות שלי בכלל לעומת ה3.

• תוכן חדש...