Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, Ozb כתב:

מרגיש לי שהפוקוס זה הקקטוס החדש. 

לא, הוא לא.

מה שעשה את הקקטוס ל'קקטוס' היה המחיר הזול יחסית, והייחודיות במראה ובהגשה.

הפוקוס החדש עם מנוע 1.5 ליטר משחק במגרש אחר. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 265
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

נתקלתי בסרטון על האקטיב x שמתאר (לכאורה) בצורה יפה וקולעת את החסרונות והיתרונות של הרכב:

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

אני חושב מי שיקנה את הX, זה בעיקר מי שחושש ממכירה עתידית (ואפילו זה בסימן שאלה), בעיקר מהכמות, ביקוש והיצע.

כי מי שנכנס לשבילים לפיקניק ולא משהו רציני, גם רכב עם מרווח גחון של 125mm יעשה את זה בלי בעיה, כן לא טעיתי, 125, אני חושב שדלק מוטורס טעו ורשמו במפרט 123 שזה המרווח של דגם הסטיישן, אפשר לראות את זה באתר כאן:

https://www.carsguide.com.au/ford/focus/car-dimensions/2020

וכאן:

https://www.caradvice.com.au/compare-specs/047619-ford-focus/06jw20-ford-focus/

ויש עוד, כבר בדקתי.

בכל מקרה, במבחנים שקראתי/צפיתי ברשת, בינתיים לא ראיתי אפילו אחד שהעדיף את הActive-X על הST-Line, כך שלהוסיף עוד 2000 לרכב פחות מעניין, פשוט חבל.

אך שוב, לא שמדובר בעסקה רעה, ממש לא, אך מי שלא מחפש את הקצת פחות מ4 סמטים גובה, יקבל יותר אוטו ב2000 ש"ח פחות.

גם כאן נראה שעדיפו את הST-Line:

https://www.parkers.co.uk/ford/reviews/

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

דרך אגב הערה לגבי כפתור ההתנעה ומיקומו שחזרו עליו כמה פעמים בשרשור ובמבחן- אגודל.

ברגע שמבינים שזה נועד להתנעה עם האגודל ולא עם האצבע המורה כמו שאנו רגילים, זה הופך להיות אפילו נוח מהרגיל, תנסו.

פורסם

אני לא חושב שיש בחירה נכונה או לא נכונה במקרה הזה. בנוגע להשוואות בחו"ל צריך לזכור ש:
1. פוקוס האצ'בק הרגילה עדיין לא נמכרת בארץ כאשר תיאורתית היא אמורה להיות הזולה ביותר מבין הגרסאות כרגע.
2. הפרש המחירים שם הוא אחר מאשר בארץ.
3. גם באותה רמת הגימור - עדיין את הפיצ'רים בוחר היבואן. למשל עניין הפדאלים מאחורי ההגה, רכיבי בטיחות, מסך קדמי צף ועוד.

אני אתעלם מעניין המכירה של הרכב כי יש יותר מדי משתנים:
1. האם המותג ישקם את עצמו בדגם הנוכחי?
2. האם לשוק כבר ימאס מרכבים גבוהים (דמוי ג'יפונים)?
3. ה-ST Line לא תמכר לציי רכב, מה שתיאורתית יעזור לה לשמור על המחיר, עם זאת האקטיב טורר/אקטיב-X הרבה יותר מבוקשות/ימכרו יותר. כיצד כל זה ישפיע בסוף?

אני בחרתי ב-Active-X מהסיבות הבאות:
1. אני גר בב"ש, אין פה עליות ואני בקושי נוסע למקומות בהם יש עליות ומורדות. תוסיף לזה גם את העובדה שבמספר ביקורות נאמר שליום-יום בקושי יהיה שימוש בפדאלים עקב שידוך מנוע-גיר טוב. בעקבות כך, עבורי, מחסור בפדאלים הוא מבאס אבל לא deal breaker.
2. אני נוסע מספר פעמים בשנה ליערות (שוקדה, בארי, להב וכדומה) וכן חונה בחניוני חול ליד הים. האם ה-ST Line תצליח? כנראה שכן, אבל בתור אחד ששומר היטב על הרכב שלו, יהיו לא מעט מצבים שבהם אצטרך לצאת מהרכב ולראות שהכל סבבה ולתכנן את המסלול מראש בצורה טובה יותר. בנוסף, בוודאות איכות הנסיעה תפגע בעת נסיעה על מסלולים כאלו, מה שעוד יותר מוריד אותי מה-ST Line. אם איני טועה טועה, האקטיב-X נמוכה בכס"מ אחד מהרכב שלי (SX4 2009) ועובדה שהיו מספר פעמים בהם הרכב שלי קיבל מכות קטנות בגחון - בין אם בגלל תוצאה של נגיעה באדמה או אבנים שעפו.
3. אמנם הרכב עבורי - אבל בהמון מקרים אני מסיע בני משפחה מורחבת שהם די מבוגרים. יהיה נחמד לדעת שהם יצטרכו לשבור פחות את הגב בעת הכניסה/יציאה מהרכב וכן איכות הנסיעה הכללית מאחור תהיה מעט טובה יותר (צמיגים בעלי חתך עבה יותר, מתלים טובים יותר ורכב מעט גבוה יותר מהקרקע).
4. מדובר על אותו מנוע וגיר ובכמעט כל ביקורות שקראתי נאמר שהרכב פשוט כיפי לנהיגה. ב-Carwow גם רשום כי הרכב (שם רשום אקטיב, בפועל מדובר על אקטיב-X) עדיין מהנה יותר לנהיגה מקיה סיד או פולקסווגן גולף, ובתור אחד שנסע על הגולף (כולל GTI), מבחינתי זה say no more.

• אהבתי 1
פורסם

לגבי האגודל, אני עדיין לא ניסיתי, אך ראיתי שזה מה שעשו בCarwow שדי אהבו את הרעיון.

yairzov

יש מצב שאם הייתי נוסע בתאווי דרך כמוך הייתי הולך על הX.

לגבי סעיף 3, זה תלוי, לא חושב שאפשר להכליל כאן, כי זה פשוט לא נכון לפחות מהניסיון שלי,

אמא שלי וחמתי למשל מעדיפות רכב נמוך ולא נוח להן לעלות, על ג'יפון/ג'יפ, אמא שלי למשל יש לה מיני שנוחה לה מאוד, והיה לה קל יותר להיכנס ולצאת מהמאזדה 3 מאשר ל3008, חמתי בכלל היה לה קשה מאוד להסתדר עם האקספלורר שהיה לבת שלה, ועכשיו היא אומרת שיותר קל לה עם מכוניות משפחתיות ומנהלים.

אך גם מכיר כאלה שקשה להם עם רכב נמוך כמו אבא של חבר, שלא הסתדר טוב בכניסה ויציאה למכוניות נמוכות אפילו בינוניות, אך ג'יפון היה לא מצויין, גם דודה אחת עם נכות שקונה רק ג'יפונים כבר 20 שנה.

פורסם

בחניה ניצבת מול אבני שפה של מדרכות הפורד פוקוס - ST Line הנמוך יכול להיות בעייתי.
תוספת הגובה בפורד פוקוס אקטיב-X יכולה למנוע את הבעיה שבפגיעה/עליה על אבני השפה.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, YairZov כתב:

2. האם לשוק כבר ימאס מרכבים גבוהים (דמוי ג'יפונים)?
3. ה-ST Line לא תמכר לציי רכב, מה שתיאורתית יעזור לה לשמור על המחיר, עם זאת האקטיב טורר/אקטיב-X הרבה יותר מבוקשות/ימכרו יותר. כיצד כל זה ישפיע בסוף?

לגבי סעיף 2: ממש לא.

לגבי סעיף 3: אני חושב שעיקר המכירות של הפוקוס יהיו בכלל של הדגם שלא מדברים עליו ובפער ענק: דגם הסדאן שהמחיר שלו נופח כדי להעניק הנחות גדולות לציי הרכב והוא יימכר כמעט רק לציי רכב.

כל שאר הדגמים יימכרו לשוק הפרטי לדעתי ובמספרים נמוכים, בגלל מה שעניתי למעלה על סעיף 2. הם גם מתומחרים נמוך ואין מספיק בשר כדי לתת הנחות לציי הרכב ואין להם את היתרון של הנחת שווי שימוש שיש להיברידיות. כך שהקרב אבוד מראש.

הערכה שלי שהדגם הנמכר ביותר אחרי הסדאן יהיה הטורר שנותן חבילה יפה מאד למשפחות במחיר אטרקטיבי והשוק הזה עדיין הרבה יותר גדול מהשוק של רכבי האצ'בק.

דגמי האצ'בק:  האקטיב x וה- st line, למרות ההתלהבות בפורום, יימכרו במספרים זניחים, פשוט בגלל שאין ביקוש בישראל לפלח השוק הזה.

מבין שני דגמי האצ'בק דווקא ה- st line תימכר יותר ובפער גדול, כי היא מספקת מוצר חסר ברמת המחיר הזאת לפלח שוק ספיציפי של נהגים שרוצים רכב בניחוח ספורטיבי ובמחיר זול והיא פונה לרגש וכאשר הרגש מעורב הוא דוחק שיקולים אחרים.

הכל בגדר הערכה שלי.

פורסם

אני לא בטוח שבסדאן יש הרבה מקום להנחות.

היא מגיעה מאוד מאובזרת (לא שונה בהרבה משאר הגרסאות), היא לא פחות מזהמת (במפתיע, אבל אין פה מרווח הנחה בגלל הטבת מס), ואני מניח שלייצר מנוע מוגדש של ליטר עולה פחות או יותר כמו לייצר מנוע מוגדש של 1.5 ליטר.

כנראה שנצטרך לחכות ולראות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

לפני 6 דקות, green כתב:

לגבי סעיף 3: אני חושב שעיקר המכירות של הפוקוס יהיו בכלל של הדגם שלא מדברים עליו ובפער ענק: דגם הסדאן שהמחיר שלו נופח כדי להעניק הנחות גדולות לציי הרכב.

כל שאר הדגמים יפנו לשוק הפרטי לדעתי. הם מתומחרים נמוך ואין מספיק בשר כדי לתת הנחות לציי הרכב ואין להם את היתרון של הנחת שווי שימוש שיש חהיברידיות. כך שהקרב אבוד מראש.

הערכה שלי שהדגם הנמכר ביותר אחרי הסדאן יהיה הטורר שנותן חבילה יפה מאד למשפחות במחיר אטרקטיבי והשוק הזה עדיין הרבה יותר גדול מהשוק של רכבי האצ'בק.

דגמי האצ'בק:  האקטיב x וה- st line, למרות ההתלהבות בפורום, יימכרו במספרים זניחים, פשוט בגלל שאין ביקוש בישראל לפלח השוק הזה.

מבין שני דגמי האצ'בק דווקא ה- st line תימכר יותר ובפער גדול, כי היא מספקת מוצר חסר ברמת המחיר הזאת לפלח שוק ספיציפי של נהגים שרוצים רכב בניחוח ספורטיבי ובמחיר זול והיא פונה לרגש וכאשר הרגש מעורב הוא דוחק שיקולים אחרים.

הכל בגדר הערכה שלי.

זה ממש לא מה שמספרים אנשי המכירות של פורד.

בינתיים לפחות לפי מה שאני הבנתי מ2 אנשי מכירות, זה ש2 הדגמים שהכי מעניינים את הלקוחות הפרטיים (האנשים שמבקרים באולמות התצוגה) זה הX והSTLine, באולם התצוגה יש גם את הסדאן והטורר, ואנשים בקושי בודקים אותם, בסדאן כנראה יתעניינו ציי רכב, בטורר כנראה מעט מאוד לקוחות פרטיים.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם
לפני 5 שעות, wildlands2019 כתב:

לגבי האגודל, אני עדיין לא ניסיתי, אך ראיתי שזה מה שעשו בCarwow שדי אהבו את הרעיון.

yairzov

יש מצב שאם הייתי נוסע בתאווי דרך כמוך הייתי הולך על הX.

לגבי סעיף 3, זה תלוי, לא חושב שאפשר להכליל כאן, כי זה פשוט לא נכון לפחות מהניסיון שלי,

אמא שלי וחמתי למשל מעדיפות רכב נמוך ולא נוח להן לעלות, על ג'יפון/ג'יפ, אמא שלי למשל יש לה מיני שנוחה לה מאוד, והיה לה קל יותר להיכנס ולצאת מהמאזדה 3 מאשר ל3008, חמתי בכלל היה לה קשה מאוד להסתדר עם האקספלורר שהיה לבת שלה, ועכשיו היא אומרת שיותר קל לה עם מכוניות משפחתיות ומנהלים.

אך גם מכיר כאלה שקשה להם עם רכב נמוך כמו אבא של חבר, שלא הסתדר טוב בכניסה ויציאה למכוניות נמוכות אפילו בינוניות, אך ג'יפון היה לא מצויין, גם דודה אחת עם נכות שקונה רק ג'יפונים כבר 20 שנה.

אני כן חושב שאפשר להכליל כי מה שאתה מדבר עליו הוא מיעוט. לפני שהיה לנו את ה-SX4 היו לנו רק רכבים נמוכים, לאמא שלי לקח שבועות של נסיעה יום-יומית כדי רק להתחיל ולהתרגל לרכב שטיפה גבוה יותר. כיום כל פעם שהיא נכנסת לרכב נמוך (מוניות, רכבים של חברים ומשפחה) היא תמיד אומרת עד כמה זה מרגיש לה פחות טבעי ונוח, לכן גם אנשים כאלה אפשר לשנות. כמובן שגם גובה זה רק נתון אחד - יש לך רכבים נמוכים עם ישיבה גבוהה וההפך, יש לך את רוחב וגובה הפתח שאליו אתה נכנס ועוד ועוד.

לפני 1 שעה, רועי5 כתב:

עם כל הכבוד ל X ג'יפון הוא לא.

אני לא חושב שיש מישהו בפורום הזה שאשכרה יקרא לזה ג'יפון, החברות קוראות לו קרוסאובר כדי למשוך אנשים והתחילו לתקוע את השם הזה על כל רכב שגבוה ב-1 מ"מ מהסטנדרט. במקרה הזה יש 4 ס"מ הפרש במרווח הגחון בין ה-ST Line לבין באקטיב-X, כולל מתלים אחרים וחתך צמיג אחר. זה כן עושה הבדל ואותו אפשר להרגיש רק בנסיעה יום-יומית על שני הרכבים.

לפני 11 דקות, green כתב:

לגבי סעיף 3: אני חושב שעיקר המכירות של הפוקוס יהיו בכלל של הדגם שלא מדברים עליו ובפער ענק: דגם הסדאן שהמחיר שלו נופח כדי להעניק הנחות גדולות לציי הרכב והוא יימכר כמעט רק לציי רכב.

כל שאר הדגמים יימכרו לשוק הפרטי לדעתי ובמספרים נמוכים, בגלל מה שעניתי למעלה על סעיף 2. הם גם מתומחרים נמוך ואין מספיק בשר כדי לתת הנחות לציי הרכב ואין להם את היתרון של הנחת שווי שימוש שיש להיברידיות. כך שהקרב אבוד מראש.

הכל בגדר הערכה שלי.

לגבי סעיף 2 - כנראה שלא, אבל אתה לא יכול לדעת, אתה כמוני לא נביא. אני זוכר היטב איך שהגיעה הג'וק לארץ וחשבתי לעצמי מי לכל הרוחות יקנה את הרכב הזה. מסתבר שהוא התחיל חתיכת טרנד. ברגע שאנשים משתמשים במשהו לאורך זמן - נמאס להם ממנו, לכן כן אולי יחפשו לעבור למשהו אחר. אם יש לך רכב חום, אתה כנראה לא תקנה אחריו שוב רכב חום. אם יש לך ג'יפון - יכול להיות שאולי תעדיף לרכוש משהו אחר ומי יודע - אולי דגם רגיל/נמוך.

לגבי ה-ST Line ואקטיב-X אני חושב שאתה טועה, ואפילו בגדול. למה?
- ST Line - המושג "אנשי FR" אומר לך משהו? אותם צעירים שרוצים רכב מדליק עם ביצועים טובים שלא רוצים לשלם 200 אלף צפונה על רכב (בהנחה שהם בכלל יכולים להרשות לעצמם רכב חדש, כמובן). עכשיו קח את העובדה שהרבה מאוד אנשים לא אוהבים את המראה ה-"מתון" יותר של הלאון החדשה, תוסיף את העובדה שמה לעשות בארץ הגיר שם לא הכי אמין, ולקינוח תן להם אלטרנטיבה שהיא זולה (בהשוואה למנועי 1.5TSI) וכוללת לכאורה גיר אמין יותר עם הרבה בלינג בלינג על הרכב (לדים, הגה קטום) והנה יש לך רכב שיש לו פוטנציאל לא קטן להצליח פה.
- אקטיב-X - יש לך רכב שנראה די פשוט, עם זאת באופן כמעט חדש משמעי לעומת שאר הסגמנט שלו הוא מהנה יותר לנהיגה, בטיחותי מאוד ומעט מוגבהה - ובניגוד למה שאמרת, רכבי קרוסאובר (או יותר נכון "קרוסאובר") הם להיט בשוק - גם פה יש לך דיל פשוט מעולה.

יש רק שני דברים שיכולים לדפוק את ההצלחה של שני הרכבים האלה - אם הם יתבררו כלא אמינים, ואם השם הרע של פורד בארץ עדיין לא יעבור בשנים הקרובות.

לפני 6 דקות, wildlands2019 כתב:

זה ממש לא מה שמספרים אנשי המכירות של פורד.

בינתיים לפחות לפי מה שאני הבנתי מ2 אנשי מכירות, זה ש2 הדגמים שהכי מעניינים את הלקוחות הפרטיים (האנשים שמבקרים באולמות התצוגה) זה הX והSTLine, באולם התצוגה יש גם את הסדאן והטורר, ואנשים בקושי בודקים אותם, בסדאן כנראה יתעניינו ציי רכב, בטורר כנראה מעט מאוד לקוחות פרטיים.

אני לרוב סקפטי למה שאנשי מכירות אומרים לי, אבל גם לי אמרו דברים דומים ותכלס אני מאמין להם. לתצוגה בב"ש יש רק את האקטיב-X וליד יש 3 רכבי מאזדה. כל פעם שנכנסתי לאולם, היו אנשים שהתעניינו דווקא בפורד - למרות שהמאזדות נראו משמעותית מרשים יותר. הנציג אמר לי שאת רכב התצוגה מכרו ושקלו מה להביא במקומו - אולי את ה-ST Line? הם אמרו שלא, שהיות ובנתיים יש רק מקום אחד באולם - שיביאו שוב את האקטיב-X לשם. אם זה נכון או לא, אני לא יודע - אך כפי שאמרתי - הרבה אנשים מתעניינים וכל פעם שנכנסתי לאולם יותר ויותר רכבים שוריינו/נקנו ע"י לקוחות. כעת אם איני טועה בקושי יש ST Line בארץ פרט לצבע לבן ולבן קראמי (לבן הגיע הכי הרבה, הקראמי נכנס רק עכשיו).

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אתה יודע כמה מכרו סיאט ליאון (מכל תתי הדגם שלה ולא רק הקופרה)? בשנת 2018 מכרו 1,500 רכבים. סיביק מכרו 1,600 רכבים וגולף מכרו 2,000 רכבים. כל שאר רכבי האצ'בק מכרו פחות. כלל מכירות הרכבים בישראל בשנת 2018 היו כ- 269 אלף ₪.

בשנת 2019 אולי נמכרו אפילו פחות רכבי האצ'בק  לאור המשך המעבר לקטגוריית הג'יפונים.

מצב רכבי הסטיישן היה אפילו גרוע יותר, אבל גם לאור דגמים מיושנים או חוסר היצע בפועל של הקצאות מהיצרן.

הערכה שלי, בשנת 2021 כולה, בייחוד שיימכרו במהלכה עוד רכבי האצ'בק חדשים של גולף וליאון, דגמי האצ'בק של הפוקוס (st line ו- אקטיב x) יימכרו בסדר גודל של כ- 1,500 רכבים. 

הגולף והליאון החדשות כנראה יימכרו קצת יותר.

במהלך מחצית השנה הקרובה של 2020 אולי יימכרו כ- 1,000 רכבי פוקוס האצ'בק לאור חוסר בתחרות והתלהבות ראשונית.

שוב כמובן מדובר בהערכה בלבד ללא נתוני מכירות מנציגי מכירות או מידע אחר.

לגבי הטורר אני נוטה לחשוב שהיא תימכר בכמויות קצת גדולות יותר, אבל לאור הנתונים מנציגי המכירות אולי אני טועה.

פורסם

בינתיים מספר הנדבקים עלה, אם זה ימשיך ככה התחזית הקודרת של בר סימן טוב תתממש, ימכרו מלא פוקוס, גם הגרפים של קורולה תומכים בזה.

*משתמש פורום שלא מבין באיזה דיון הוא נמצא.

• מעניין 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...