Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ABS, יתרונותיו וחיסרונות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ABS מקצר מרחק בלימה, לא מאריך - אלא אם אתה נהג סופר מיומן.

גם על יבש. במיוחד המערכות החדשות יותר.

פורסם
ABS מקצר מרחק בלימה, לא מאריך - אלא אם אתה נהג סופר מיומן.

גם על יבש. במיוחד המערכות החדשות יותר.

חולק עליך.

ABS מאריך מרחק בלימה מן הסיבה הפשוטה שהגלגלים אינם עוצרים לגמרי משום שה- ABS מדמה "פמפום" על דוושת הבלם, ולא לחיצה רציפה עליה.

פורסם

במקרה שאין ABS בגלגלים ננעלים לחלוטין ואז מרחק הבלימה מתארך משמעותית (משהו עם אחיזה סטטית וקינטית, למדתי פיזיקה רק שנה אחת ואני ממש לא זוכר).

המצב האידיאלי הוא סף נעילה וABS מגיע כמעט אליו.

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם
במקרה שאין ABS בגלגלים ננעלים לחלוטין ואז מרחק הבלימה מתארך משמעותית (משהו עם אחיזה סטטית וקינטית, למדתי פיזיקה רק שנה אחת ואני ממש לא זוכר).

המצב האידיאלי הוא סף נעילה וABS מגיע כמעט אליו.

פיזיקה שמיזיקה!

הגיון!

ללא ABS: לחיצה חזקה על דוושת הבלם גורמת לנעילת גלגלים => מרחק עצירה קצר יותר.

עם ABS: לחיצה חזקה על דוושת הבלם גורמת "לפמפום", כלומר הגלגלים ננעלים ומשתחררים וכך הלאה עד לעצירה המחולטת וזה גורם למרחק עצירה ארוך יותר.

ABS נועד אך ורק למניעת החלקה על כביש רטוב!

פורסם

תגיד לי מאיפה אתה ממציא את השטויות האלה?

אם אתה לא מבין בפיזיקה אל תדבר

ואולי כדי שתבין אני יסביר.

בין הגלגלים והאספלט יש מקדם חיכוך שנוצר ע"י סוג החומר

מקדם החיכוך קובע את האחיזה\חיכוך שיש עם המשטח

עכשיו בתאוריה ואני מדגיש בתאוריה אל תצא לי לכביש עכשיו ותעשה את זה!

תחשוב שאתה נוסע נגיד ב-100 קמש ישר ופתאום לוחץ בצורה חזקה על הברקס ללא abs

מה שיקרה הוא כזה לאוטו שלך תהיה אנרגיה קינטית לכיוון התנוע בו נסעתה

וברגע שתלחץ על הבלמים אתה תיצור כוח שהוא הפוך בכיוונו לכיוון התנוע ולמקדם החיכוך*המשקל בניוטונים שהרכב שלך מפעיל זאת אומרת כוחות מנוגדים.

בשלב מסויים כח הבלימה הנגדי יהיה כה גדול ופתאומי כך שמקדם החיכוך כבר לא יהיה משמעותי והמכונית תחליק ותמשיך בכיוון התנועה במצב זה החיכוך בין האספלט לכביש יהיה הרבה יותר קטן ולכן זה שתלחץ על הברקסים כבר לא ישפיע האוטו ימשיך עם כיוון התנוע ומכיוון שהחיכוך יותר נמוך כך גם העצירה תיקח יותר זמן בנוסף לכך שתאבד שליטה.

לעומת זאת abs מווסת את כח הבלימה ע"י כך שמגיע בדיוק לגבול האיזון בין מקדם החיכוך וכיוון התנוע והכח הנגדי של הברקסים כך ששניה לפני ההחלקה ה abs מרפה מן הבלם ולוחץ שוב .... וחוזר חלילה ולבסוף נוצר האפקט של בלימה יותר יעילה.

פורסם

הייה T.Vהשוואה בין מכונית עם ABS לאחת בלי

בבלימה על כביש יבש.

אכן המכונית בלי ה ABS בלמה בטווח קצר יותר.

תפקיד ה ABS הוא להשאיר את הנהג בשליטה על הרכב,

גם על כביש יבש זה תורם.

פורסם

יצליח כנראה לעצור במרחק קטן יותר מהאיי בי אס. אבל כל נהג ממוצע על הכביש לא יצליח להתקרב בכלל למרחק הבלימה של איי בי אס!!!

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם

וברגע שתלחץ על הבלמים אתה תיצור כוח שהוא הפוך בכיוונו לכיוון התנוע ולמקדם החיכוך*המשקל בניוטונים שהרכב שלך מפעיל זאת אומרת כוחות מנוגדים.

בשלב מסויים כח הבלימה הנגדי יהיה כה גדול ופתאומי כך שמקדם החיכוך כבר לא יהיה משמעותי והמכונית תחליק ותמשיך בכיוון התנועה במצב זה החיכוך בין האספלט לכביש יהיה הרבה יותר קטן ולכן זה שתלחץ על הברקסים כבר לא ישפיע האוטו ימשיך עם כיוון התנוע ומכיוון שהחיכוך יותר נמוך כך גם העצירה תיקח יותר זמן בנוסף לכך שתאבד שליטה.

לעומת זאת abs מווסת את כח הבלימה ע"י כך שמגיע בדיוק לגבול האיזון בין מקדם החיכוך וכיוון התנוע והכח הנגדי של הברקסים כך ששניה לפני ההחלקה ה abs מרפה מן הבלם ולוחץ שוב .... וחוזר חלילה ולבסוף נוצר האפקט של בלימה יותר יעילה.

ניסיון נחמד להראות חכם.

לפי מה שרשמת פה כשהגלגלים ננעלים אין מקדם חיכוך עם האספלט לפי דבריך. הרכב פשוט מרחף לו לא?

את הבגרות שלי בפיזיקה כבר עשיתי, ומבלי להעליב לפי הידע שהפגנת פה אתה האחרון שהייתי לומד ממנו משהו בתחום הזה. הרכב יחליק רק בכביש רטוב. ובשביל זה נועד ה-ABS.

ובכלל:

ניסיון להתנשאות מעל אחרים אינו דבר יפה. במיוחד כשאתה טועה.

איך היית מרגיש אם הייתי רושם לך איזה תוכנה בסי והייתי אומר לך

"מה?! איך אפשר לא להבין את זה?! זה ממש שטויות!"

יש אנשים שפשוט לא יודעים. (כמוך, ד"ר סטיב הוקינגס)

פורסם

הסבר פשוט : ללא ABS , ע"י לחיצה חזקה על דוושת הבלם הגלגלים ינעלו ומרחק העצירה יגדל משמעותית, נפתרים מהבעייה ע"י הרפיה מדוושת הבלם ולחיצתה בחזרה לסירוגין ...

עם ABS המערכת תעשה את הפעולה בעצמה והגלגלים לא ינעלו. מכיוון שהמערכת תעשה את הפעולה בצורה יעילה יותר מהנהג מרחק העצירה ייקטן ואולי רק נהג מיומן יותר יצליח לעשות את הפעולה בצורה יעילה יותר מהמערכת אז מרחק העצירה יהיה קטן יותר מעצירה עם המערכת.

פורסם
הייה T.Vהשוואה בין מכונית עם ABS לאחת בלי

בבלימה על כביש יבש.

אכן המכונית בלי ה ABS בלמה בטווח קצר יותר.

תפקיד ה ABS הוא להשאיר את הנהג בשליטה על הרכב,

גם על כביש יבש זה תורם.

צודק, ובנוסף, לפי בחינות גם נמצא שמרחק הבלימה עם -ABS מתארך רק במשטחים כגון חול וחצץ...

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

ניסיון נחמד להראות חכם.

לפי מה שרשמת פה כשהגלגלים ננעלים אין מקדם חיכוך עם האספלט לפי דבריך. הרכב פשוט מרחף לו לא?

את הבגרות שלי בפיזיקה כבר עשיתי, ומבלי להעליב לפי הידע שהפגנת פה אתה האחרון שהייתי לומד ממנו משהו בתחום הזה. הרכב יחליק רק בכביש רטוב. ובשביל זה נועד ה-ABS.

ובכלל:

ניסיון להתנשאות מעל אחרים אינו דבר יפה. במיוחד כשאתה טועה.

איך היית מרגיש אם הייתי רושם לך איזה תוכנה בסי והייתי אומר לך

"מה?! איך אפשר לא להבין את זה?! זה ממש שטויות!"

יש אנשים שפשוט לא יודעים. (כמוך, ד"ר סטיב הוקינגס)

למה ישר אתה מתכונן ומנסה לצאת צודק? זאת לא בושה להודות שאתה טועה או לא יודע...

אני מסכים עם הדיעה של DarkStar , ברגע שהגלגלים ננעלים אמנם עדיין יש חיכוך אבל הוא לא גדול כמו שאתה חושב... מישהו פה רשם שהבלימה הכי טובה היא על הסף של הנעילה של הגלגלים וזה נכון (שוב אני אומר, לפי דעתי), ברגע שהגלגל ננעל האחיזה שלו לכביש היא לא טובה והבלימה היא יותר ארוכה. וכן האוטו יכול להחליק על כביש יבש ולא רק על כביש רטוב.

בקשר למקרה עצמו, אני באמת לא מבין למה אתה מתגאה בעצמך על מה שעשית... באמת יצאת פארש.. בפעם הבאה תנסה לשמור על יותר קור רוח והבנה, למרות שהן חסרות בינה :\

פורסם

דבר ראשון לא ניסיתי להתנשא מעליך או להראות חכם אבל אם זה מה שמשתמע מדברי

אני מתנצל.

רק חבל שאתה לא יודע להודות בטעות לדעתי זו התכונה הכי חשובה שיכולה להיות לכל אדם באשר הוא ואם עשית בגרות בפיזיקה וזה מה שאתה אומר וכותב אז כנראה שהציון לא היה כל כך גבוהה...

ולא כשיש נעילת גלגלים האוטו לא מרחף פשוט יש פחות התנגדות בכיוון שהפוך לכיוון התנוע

וזאת מכיוון שהגלגלים נעולים!

שיהיה לך יום טוב

• תוכן חדש...