Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעילות של מערכת Start + Stop

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפילו סקוטי קילמר אמר שזה מקצר את החיים של המנוע כל פעם שמכבים ומתניעים עם המערכת והחיסכון הוא מזערי והכל בשביל שיהיה פחות פליטת מזהמים...

ממתי הדיעה של הצווחן הזה משנה משהו? בכל פעם שמישהו מציין את השם שלו, טלטל מתעקם.

• רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)
ממתי הדיעה של הצווחן הזה משנה משהו? בכל פעם שמישהו מציין את השם שלו, טלטל מתעקם.

אז דעה של מי כן משנת? שלך? או של משתמש אנונימי אחר שהידע שלו במכונאות מסתיים בהוספת מי שמשות.

הוא בעל מוסך עם וותק ארוך שיודע דבר אחד או שניים על רבים, אבל מעבר לזה הוא עומד מאחורי הדברים שהוא אומר

ולא מסתתר מאחורי ניק אנונימי בפורום.

אתה לא מסכים איתו אז תביא עובדות, תנמק ותסביר מי אתה ולמה אתה לא מסכים איתו.

להגיד שהוא "צווחן" זה הכי קל, לעמוד מאחורי המילים שלך זה יותר קשה.

ולנושא, המערכת מיותרת ואני אישית מחפש דרך לבטל אותה סופית.

זה מעצבן אותי מאד.

מספיק לנסוע לעבודה פעם עם המערכת ופעם בלי בשביל לראות שאין שום חסכון בדלק.

אולי אפילו יותר צריכת דלק מאחר והמזגן פועל חזק יותר בהתנעה בשביל שוב לקרר את הרכב.

אגב, יבואן הרכב של קיה משווק את המערכת כ "חוסכת דלק".

במידה והמערכת לא באמת חוסכת בדלק אז אולי יש כאן אפשרות לתביעה בטענה שהיבואן משקר

ואין שום חיסכון בדלק?

אין לי כוונה לחפש כסף, רק רוצה לבטל סופית את המערכת המעצבנת הזאת.

עריכה אחרונה על ידי David17
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הכל תלוי באופי הנסיעה.

לתחושתי הסובייקטיבית (שלא מגובה במספרים) המערכת כן חוסכת בדלק בנסיעות מסוימות.

למשל:

אתמול הייתה לי נסיעה באורך שעתיים וחצי שכללה פקקים ורמזורים רבים. מחשב הדרך דיווח על כ-15 דקות שבהן המנוע היה כבוי בזכות המערכת.

מישהו יודע להעריך כמה דלק נחסך בנסיעה כזאת? (כמה דלק רכב עומד יצרוך ב-15 דקות עמידה, במנוע טורבו מודרני קטן).

פורסם

תראה את הסרטו בעמוד הקודם, יראה לך בדיוק כמה זה חוסך. בקצרה, חוסך אבל שולי

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
הנקודה הרגישה היא הטורבו שרגיש מאוד לנושא השימון.

סאת גם הסיבה שהרבה טורבואים מסיימים את חייהם במהרה.

פעם דיברו על תחזוקה נכונה של הטורבו, היום לא מדברים על זה עקב מערכת ה stop & start.

אם יטענו שזה לא בריא לטורבו לא יהיה ניתן להשתמש בטורבו.

לגבי הטענה שהרכבים פותחו בצורה שונה שיהיו עמידים אז לדעתי מספיק להסתכל על היסטורית התקלות של רכבי vag, ford, psa וכו' ולהבין שזה ממש לא נכון, ואם ניצלת והטורבו הלך באחריות תזכור שהאחריות אינה לנצח.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

בפעם האחרונה שחיפשתי טורבו לרכב של חבר, שמתי לב שלאותו הרכב קיימים שני מק"טים של טורבו, האחד שמתאים למנוע עם S&S והאחר לרכב ללא S&S. האם ידוע לך ההבדל בין שני הטורבואים ? למה אחד כן מתאים לS&S והאחר לא? והאם יש איזו מערכת שמגוננת על הטורבו מחוסר שימון ?

פורסם

בסובארו הוא מראה כמה דלק המערכת חוסכת (כל פעם שמדומם יש מונה של זמן הדממה מצטבר וכמות דלק שנחסכה). על כל מילוי של 50 ליטר אני חוסך בערך ליטר אחד. המימוש בסובארו (וממה שזכור לי כך היה גם בסיאט לאון) הוא כזה שהמערכת לא נכנסת לפעולה אלא אם כן לוחצים על דוושת הבלם די חזק, כלומר אפשר לדאוג לכך שבפקק זוחל המנוע לא ייכבה פשוט באמצעות לחיצה עדינה.

Fiat Uno 1994 - Mazda 3 2005 - Volkswagen Jetta 2011 - Seat Leon 2013 - Subaru XV 2018

פורסם

הגיון אומר שבנסיעות מרובות עצירות (עירוני, פקקים וכו') יש איזשהו פוטנציאל לחסכון בדלק ע"י שימוש במערכת. בפועל כמו שאמרו את החסכון בדלק צריך לקחת אל מול ההשפעות של כיבוי/התנעת המנוע באופן תדיר יותר, כמו שכל חלק שמיוצר בעולם מיועד ל-X הפעלות, כנראה שיש איזושהי האצת בלאי בגלל תוספת ההתנעות (1 בנסיעה אל מול נגיד 10+). הזכירו כאן את סקוטי, מודה שמאז שראיתי את הסרטון שלו לפני איזה שבועיים הפסקתי את השימוש במערכת ברכב שלי, וזה אחרי שבהתחלה הייתי משתמש קבוע.

במקרה שלי, בתקופות של נסועה עירונית לרוב החסכון הורגש, בתקופות של נסועה בינעירונית אין הבדל.

פורסם

אני אוהב את המערכת, כי נחמד לי לזהם פחות אם אני יודע שאני שאני יעמוד הרבה זמן יחסית ברמזור. אם אני יעמוד לקצת זמן אני לא אלחץ חזק על הברקס.

יש ימים שאני רוצה שהמזגן יעבוד כל הזמן כי חם מידי אז בתחילת הנסיעה אני לוחץ על הכפתור ביטול.

פורסם

בקרוב אמורים לבטל את הכפתור ולא תהיה אפשרות לבטל S&S. יש מכוניות היברידיות עם מנוע חשמלי למהירות נמוכה והם לדעתי פיתרון הרבה יותר טוב מS&S.

פורסם

מכוניות היברידיות זה לא "פתרון יותר טוב" למערכת S&S

זה משהו אחר לחלוטין ואין כל קשר בין האחד לשני.

מאיפה המידע שהולכים לבטל את הכפתור?

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

אני לא חושב שזה חכם לנסות לצמצם את זיהום האוויר ע״י פגיעה בחווית הנסיעה.

כשעומדים ברמזור המנוע מתכבה וכמובן שבאופן טבעי המזגן מפסיק לעבוד ויוצא ממנו אוויר חם.

פורסם
מכוניות היברידיות זה לא "פתרון יותר טוב" למערכת S&S

זה משהו אחר לחלוטין ואין כל קשר בין האחד לשני.

במידה מסוימת זה כן נכון. במכוניות היברידיות מנוע הבנזין כבוי לפעמים, לעיתים אפילו כשהרכב נוסע אבל יש שני הבדלים לעומת מערכת עצור-סע:

1. הנעת מנוע הבנזין נעשית ע״י מנוע חשמלי הרבה יותר חזק מהסטארטר שמחובר לסוללה הראשית.

2. הפעלת המזגן וטעינת המצבר נעשות מהסוללה הראשית ואין צורך שהמנוע יפעל לשם כך.

פורסם

צריך לעשות מדבקה כזו כמו של CarsForum, שיהיה כתוב בה "גם אני מכבה את ה-Start & Stop כשאני מניע"

או אולי "סד"פ: להניע את הרכב, להדליק אורות, לכבות Start & Stop"

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...