Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד נהיגה במחיר אחיד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
25200

תוריד הוצאות דלק על 3 אלף קמ בחודש בערך - 2000 שקל?

תוריד ביטוח יקר כי זה ללימוד נהיגה - 1000 שקל גג?

טיפולים, טסט, ירידת ערך של הרכב - עוד 4 אלף בחודש פלוס מינוס?

הגעת ל18 אלף לפני מס ההכנסה

לא כל המורים עובדים עצמאי אלא תחת בית ספר ללימוד נהיגה

כך שנשארו ביד אולי עם קצת יותר מ10 אלף שקל, למקצוע אינטנסיבי שכזה (להיות כל הזמן עירני בכביש זה מתיש), זה לא כזה אי אי אי, נהג אוטובוס מרוויח כך.

המס מחושב לפי הסכום ברוטו.

אז אחרי שהורדנו 35% מ-25000 נשארת ביד עם 16,000 שקל.

עכשיו תוריד את ההוצאות שלך, לפי החישוב שלך 7,000 שקל.

מה נשאר? 9000 שקל.

עכשיו תוסיף הוצאות כמו ביטוח לאומי, פנסיה וקרן השתלמות שהעצמאי מפריש לעצמו.

תוסיף שאם יש תקלה ברכב או המורה חלילה חולה, הזמן אבוד ואף אחד לא משלם לך את הכסף.

SHHA - הבורות שלך פשוט זועקת לשמים, ניכר כי ההבנה שלך שואפת לאפס, לא מרוע לב, אלא מעצם העובדה שכנראה עבדת כשכיר כל החיים שלך ואתה פשוט לא מבין על מה אתה מדבר.

מוזמן ללכת ולהיות מורה נהיגה אם זה כזה שוס.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

מה הבן אדם טען ולאן לקחתם את זה.

לא הייתה לו בעיה אם מורה אחד היה מבקש 130, השני 140, השלישי 150 וכל השאר 160 צפונה.

זה שכולם מבקשים 130 זה התמוהה בעיניו.

לגבי האם זה מספיק או לא - תלוי באלטרנטיבה. אני אישית מעדיף להיות מורה נהיגה מנהג אוטובוס.

• אחראי פורום
פורסם
חלק מהתגובות לשרשור הזה כמעט והביאו אותי לפתוח קרן צדקה לטובת מורי הנהיגה, או עצמאיים בכלל. ממש לא בא לי להיכנס לחישובים מפורטים, אבל ב 130 שקל ל 40 דקות ההכנסה החודשית ברוטו של מורה לנהיגה היא כ 31,200 שקל (לפי 10 שיעורים ביום = 6.6 שעות עבודה). אם נוריד חלונות של כ 20% נקבל כ 25,000 שקל בחודש ברוטו. לא מקבל את הטענה שלמורה נהיגה יש המון הוצאות. ממש לא. הרכב משמש כרכב האישי של המורה בכל מקרה וההוצאות הקבועות עליו ייעשו בכל מקרה. ההוצאות הרלוונטיות הן על דלק, בלאי נוסף, דוושות מיוחדות והפרשי ביטוח. מעבר לזה אין הוצאות. לא משרד ולא עובדים. כלום. זה ממש לא שכר עלוב שקשה לחיות ממנו, מה גם שרוב המורים עובדים הרבה יותר שעות והשכר בהתאם. אני ממש לא מקנא בהם ושיהיה להם לבריאות, מכל הלב, אבל די כבר עם הטענות כאילו אין פת לחם, על מנת להצדיק מחירים כאלה ואחרים. חבל שהלקוחות צריכים להיתקל בשוק שבו מיישרים קן לגבי המחיר. נכון, אי אפשר לייבא שיעורי נהיגה מעליאקספרס, אבל זו לא סיבה להתנהל כך. אני יודע שיהיו כאן חברים שיתקפו אותי אישית על התגובה הזו. התרגלתי.

ואנחנו התרגלנו לזה שהחישובים שלך לא מציאותיים.

אתה גם לא מקבל את זה שיש לו המון הוצאות? אתה יודע כמה בלאי גורר רכב שמונע ב-8 וכבה ב-18-19?

כמה לא בריא זה לרכב לנסוע בטורים נמוכים ובנסיעה עירונית כמעט קבוע?

קלאץ' וטיפולים צפופים פי כמה מרכב רגיל?

וכפי שכבר חושב יפה ע"י yuvalganim - הישות הקטנה ומסבירת הפנים - מס הכנסה. קל להתעלם למי שלא אוכל את זה ביום יום שלו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אגב, מורה נהיגה בד"כ מחזיק 2 רכבים, כך שעלויות הטיפולים והטסט והביטוח כפולות. את זה שכחתי לחשב כמובן, ואז באמת הגענו למשכורת בעלת 4 ספרות, ולא 5 ספרות, למי שחשב שזה גן עדן של ממש... :)

אגב בתור מי שקנה רכב לימוד נהיגה ידני, באמת בשנים הראשונות הרכב נסע 35 בשנה, אבל בשנתיים האחרונות (2015-2017) הוא נסע בקושי 10 אלף בשנה, כנראה שהרבה תלמידים מוותרים על למידה בגיר ידני. בניגוד למה שהיה לפני עשור ומעלה

פורסם

קצת הגזמת עם העלויות שהורדת, אבל זה לא הנקודה העיקרית. כ 20 אלף ברוטו לעבודה של חמש וחצי שעות ביום זה ממש לא רע במדינה שהשכר הממוצע בה הוא חצי מזה, הלוואי על כולם. הנקודה העיקרית היא שדופקים את הצעירים של המדינה מכל כיוון ובכל צורה. מורי הנהיגה עושים עליהם קומבינה. אח"כ המדינה לוקחת אותם 3 שנים לצבא בלי שכר, אחר הם נקרעים כדי לשלם שכר לימוד באוניברסיטה, משתעבדים לכל החיים בשביל דירה וכ"ו. פשוט חוסר הגינות של החברה שלנו לצעירים שלה.

פורסם

בחמש וחצי שעות ביום אני מכניס גם 30 אלף שקל בעסק, אבל ההוצאות שלי מתחילות ב30 אלף כל חודש. האם הרווחתי?

אתה מסתכל על החישובים האלו מנקודת מבט של שכיר, מורה נהיגה הוא לא שכיר (לרוב)

פורסם
אלה הקריטריונים (בגדול וותק וקרבה מדרגה ראשונה) להיתר הדרכה פרטי:

https://www.gov.il/he/departments/guides/tractor_driving_course?chapterIndex=6

מישהו בכלל עשה את זה?

לפי מה שרשום , לא ממש חייב לרכוש רכב חדש.. אפשר להשתמש ברכב המשפחתי ורק להתקין לו דוושת בלם כפולה.

כמה אמורה לעלות דוושת בלם כפולה?

האם זה יהפוך את הרכב כרכב ללימוד נהיגה (בטח לא מהותי ברכב ששווה 20 אלף ש"ח)

הבעיה - שלא ברור האם ניתן לבקש עבור 2 ילדים?

או האם מספר הורים שמתאגדים וכל אחד מבקש ללמד את הילד שלו?

היתרון הוא שבמצב כזה אפשר להשקיע בילד הרבה שעות... הרבה מעבר ל 28 שיעורים לפני הטסט הראשון..

ומה לגבי הביטוח? מה חייבים לעשות ? חובה וצד ג' ללימוד נהיגה?

או שגם המקיף? אם חברת הביטוח לא יודעת לתמחר לימוד של ילד אחד .. אז זה יפיל את כל העסק

פורסם
קצת הגזמת עם העלויות שהורדת, אבל זה לא הנקודה העיקרית. כ 20 אלף ברוטו לעבודה של חמש וחצי שעות ביום זה ממש לא רע במדינה שהשכר הממוצע בה הוא חצי מזה, הלוואי על כולם. הנקודה העיקרית היא שדופקים את הצעירים של המדינה מכל כיוון ובכל צורה. מורי הנהיגה עושים עליהם קומבינה. אח"כ המדינה לוקחת אותם 3 שנים לצבא בלי שכר, אחר הם נקרעים כדי לשלם שכר לימוד באוניברסיטה, משתעבדים לכל החיים בשביל דירה וכ"ו. פשוט חוסר הגינות של החברה שלנו לצעירים שלה.

אם בהתחלה עוד התייחסתי אליך ברצינות...עכשיו אני מבין שאתה לא יותר מטרול.

אז לפני שהדיון הזה יורד לרמות של ביב שופכין, אני זז הצידה.

את השטויות שאתה כותב אני כבר לא אצליח לתקן.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
המס מחושב לפי הסכום ברוטו.

אז אחרי שהורדנו 35% מ-25000 נשארת ביד עם 16,000 שקל.

עכשיו תוריד את ההוצאות שלך, לפי החישוב שלך 7,000 שקל.

מה נשאר? 9000 שקל.

עכשיו תוסיף הוצאות כמו ביטוח לאומי, פנסיה וקרן השתלמות שהעצמאי מפריש לעצמו.

תוסיף שאם יש תקלה ברכב או המורה חלילה חולה, הזמן אבוד ואף אחד לא משלם לך את הכסף.

SHHA - הבורות שלך פשוט זועקת לשמים, ניכר כי ההבנה שלך שואפת לאפס, לא מרוע לב, אלא מעצם העובדה שכנראה עבדת כשכיר כל החיים שלך ואתה פשוט לא מבין על מה אתה מדבר.

מוזמן ללכת ולהיות מורה נהיגה אם זה כזה שוס.

מבלי להביע דעה לכאן או לכאן לגבי התמחור, טעות בידך.

מלבד המעמ שחל על כל ההכנסה, שאר המיסים וההפרשות חלים על הרווח בלבד לאחר קיזוז ההוצאות המותרות. לכן אם מדרגת המס של המורה היא 35% סימן שהוא מרוויח מעל 20 אלף שח בחודש ברוטו.

נכון שהוא גם משלם את 'חלק המעסיק' בביטוח לאומי, פנסיה וקרן השתלמות (שהיא לא חובה), אך מצד שני הוא גם רשאי לקזז הוצאות, דבר שעובד שכיר לא זכאי לעשות.

השאלה העיקרית היא מהן ההוצאות שמותר לקזז, וכמה הן משקפות את ההוצאות האמיתיות. לטוב ולרע.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

נמסיס, אתה כמובן צודק, אבל זה לא מפריע ליובל לדבר על חוסר ההבנה שלי. מעניין מה הוא ומורי הנהיגה היו אומרים, אם כל תלמידי הנהיגה היו אומרים למורים שלהם: " מהיום אנחנו מוכנים לשלם רק 70 שקלים לשיעור"? גם אז הוא היה אומר שזה בסדר? המורים לא היו מזדעקים שגוזלים את מטה לחמם? זה בדיוק הצד השני של המטבע אותו הם מציבים בפני התלמידים.

פורסם

יש קצת בלבול פה עם המושגים נטו וברוטו..

לשכיר זה נורא פשוט... חותמים חוזה עם המעסיק , זה השכר ברוטו למס הכנסה (טוב אולי יש את הקטע של שווי שימוש ברכב ובטלפון)

ואז יש את הנטו שרואים בסוף החודש.

לעצמאי זה קצץ יותר מסובך.. כלומר 3 דרגות יותר מסובך..

קודם מתחילים בחישובי מע"מ של העסק.

כלומר כל ההכנסה שהוא קיבל כולל מע"מ (אני מניח שה 130 לשעה כוללים מע"מ )

נניח 150 שעות בחודש שהם 19500 ש"ח , שהם מחולקים בערך ל 16500 לפני מע"מ ועוד 3000 ש"ח מע"מ.

עקרונית מורה הנהגיה אמור להעביר את כל המע"מ לרשויות המס, אבל מותר לו לקזז את המע"מ שהוא שילם על הוצאות מוכרות.

דלק, טיפולים במוסך, שטיפת הרכב, תחזוקת אתר, הוצאות טלפון , אינטרנט , חנייה , ציוד משרדי וכדומה.

עכשיו לאחר ששילמנו את המע"מ עוברים לחישוב הברוטו נטו של העסק עצמו ..

פה מתייחסים לכל ההוצאות וההכנסות ללא המע"מ (חוץ מהדלק והטלפון שזה קצת מסובל יתר).

הכנסות ללא מע"מ 16500

הוצאות מוכרות ללא מע"מ - שוב דלק, מוסכים , טלפון , אינטרנט , ציוד משרדי וכדומה..

אני מניח שהדלק הוא ההוצאה הכי מהותית ברכב לימוד נהיגה - וכמובן הפחת על הרכב עצמו.

בטח 3000 ש"ח דלק ו 2000 ש"ח פחת על הרכב ועוד 1500 ש"ח הוצאות נוספות.

אז זה אומר שהעסק ייצר רווח של 10,000 ש"ח...

אם העסק בבעלות מורה נהיגה אחד.. אז כל הרווח הזה הופך להיות ברוטו של המורה.

אם יש 2 מורי נהיגה שחולקים את אותו רכב.. אז מחלקים את הרווח לפי יחס השותפות שלהם.

אם למורה נהיגה הזה יש עוד עסק.. נניח הוא גם בוחן, או יש לו גם מגרש ללימוד נהיגה של אופנועים עם עוד 3 שותפים.

אז מוסיפים גם את החלק שלו מהרווח של המגרש.

ופה אנחנו מקבלים את הברוטו למס של מורה הנהיגה שלנו .. כנראה בסביבות 10,000 ש"ח

על זה מחשבים את ההפרשות לפנסייה, את התשלום לביטוח לאומי, לקרנות השתלמות

וזה לא נגמר.. לחישוב למס, מס ההכנסה מכיר גם בחלק מהתשלום לביטוח לאומי ובחלק מהתשלומים לפנסייה , לקרן השתלמות .

ולכן המורה ישלם מס לפי הכנסה של 9,000 ש"ח.. נניח 2,500 ש"ח מס הכנסה וזה יהיה בערך 6,500 נטו ..

אבל זה רק הנטו שכאילו מופיע בשומה של המורה.. בפועל הוא באמת קיבל 19,500 ש"ח ש"ח.

שילם 2,500 ש"ח למס הכנסה

3000 למע"מ

1500 לביטוח לאומי

וכל השאר (חוץ מהדלק המטורף) זה הוצאות שכולנו מוצאים והמעסיק לא ממש מתקזז איתנו

בהצלחה למי שרוצה לשבור את השוק ולהציע 50 ש"ח לשעת נהיגה.

פורסם

בהצלחה למי שרוצה לשבור את השוק ולהציע 50 ש"ח לשעת נהיגה.

זה היה רק לצורך ההסבר.

בקשר לחישובים, אני ממש מצטער שנגררתי כאן אחרי כמה מהמגיבים. זה היה ממש מיותר. את המחיר לשעה קבעו מורי הנהיגה עצמם (לא התלמידים) ,לכן אין שום מקום לטענה ששכר מורי הנהיגה נמוך. שום אדם לא יקבע לעצמו שכר שהוא רואה כנמוך. זה פשוט מגוחך.

הבעיה היא רק העניין שמוצג בכותרת השרשור. כמובן שלא נפתור זאת כאן וכל השרשור נועד רק להציג את הבעיה וקצת להוציא קיטור. יום טוב.

פורסם

נראה שהוא נועד בעיקר להוציא קיטור. טוב שהשתמשת בסולם(ות) שנתנו לך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה פשוט הזוי, נהפך להיות קרטל ככה זה אבל שיש שוק פרוץ וכל אחד עושה ככל העולה ברוחו רגע לפני 5 שנים הדלק לא היה יקר והביטוח לא היה יקר? לדעתי משרד התחבורה צריך להתערב בסוגיה הזאת..

• תוכן חדש...