Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר לאון 1.8 משומשת אז למה לא מ 2013-4 שספגו את מרבית ירידת הערך? להמתין בסבלנות לאחת במצב טוב ולשלם 80-85. הרי ההבדל בין 2014 ל 2016 באיכות הרכב הוא מזערי. בד"כ מי שמחזיק אותן הן מלוקקות ומתוחזקות יפה. אל תשכח שבעוד 3 שנים גם אם תמכור ב 40 אלף, זה עדיין לקחת 85 אלף בהלוואה יציבה ל 3 שנים זה בערך 2500 ש"ח בחודש אחרי ריבית, ולהשאר עם סכום המכירה ביד. מוסיף לך תקלות כמו מצמדים ועוג בכ 10,000 ש"ח. זה עדיין הרבה אוטו עם הרבה כיף בהכי פחות כסף.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם כמה שלא כיף לשמוע את זה, יש משהו בדברייך.

במצבי הנוכחי אני חוסך עוד כ10,000₪ לחודש

שנכנסות ישר לפוליסות החיסכון, במידה וארכוש לאון חדשה סביר להניח שהחיסכון ירד בסופו של דבר ל6,000 בחודש, כפול 3-4 שנים זה הבדל משמעותי.

רכב פשוט ב50,000 לא בא בחשבון מבחינתי (אעדיף להישאר עם המאזדה)

מה לגבי ללכת להמשיך ללכת עם הרגש אבל לא all in אלא לכיוון של לרכוש לאון בת 3 שספגה את ה70,000 המדוברים בכ 100,000₪

מצאתי 2 כאלה מטופלות אחת עם כ40 אלף קילומטר והשניה 55

שניהם ב95 ו100 אלף ש״ח בהתאם לקילומטרז. מטופלות לפי הספר כולל קבלות במורשה עם התחייבות לבדיקה

מה זה אומר מבחינת ירידת ערך לעוד 3 שנים קדימה? הסכום של ה70,000 צפוי להצטמצם ? במידה וכן , איך ניתן להעריך בכמה רכב בן 3 מאבד ב3 שנים השניות לחיו?

אתה נשמע לי בסה"כ בחור רציונלי.

הצעתי להתקדם כיון שהתחושה שלי היא שרכב בן 15 כבר על סף אבדן היכולת למלא את ייעודו באמינות מספקת. כמובן שאתה יכול להיות בר מזל ושהרכב ימשיך לשרת אותך עוד כמה שנים.

לגבי דרך הביניים - שוב אתה עשית בעצמך את החשבון של ירידה בחסכון בסדר גודל של 50,000 ש"ח בשנה (אני מעגל מספרים, הרי ממילא כל התחשיבים כאן הם אומדנים די גסים). זה הרבה כסף. נסה לחשוב מה יקרה בעוד 3 שנים - תרצה ללמוד - הכנסותיך יצטמצמו, אולי אפילו יתאפסו. מצד שני - ההוצאות יגדלו, הרי סביר שתרצה לצאת מחממת ההורים (שוב, עניין שקשה לחזורת, הרי זה תלוי היכן בית ההורים, היכן תלמד, כיצד תסתדר אתם ואם תהיה בת זוג שתרצה מגורים עצמאיים). את כל אלה אתה צריך להכניס לתחשיב שלך.

לגבי ירידת הערך הצפויה? קשה לי לומר לך. כלל האצבע אומר 15% לשנה - אבל ראית שכנראה שלדגמים האלה ירידה יותר חריפה, במיוחד כאשר הם (כמעט) חדשים. לרכב משומש צפויים גם תקלות וטיפולים יותר יקרים, אם כי אם לא יהיה מזל רע במיוחד הם יהיו הרבה יותר קטנים מירידת הערך (אני מניח שמדובר בתיבה ידנית, לא ברובוטית הידועה לשמצה שיכולה לכלות לך לא מעט חסכונות).

אני חייב להסתייג בעניין אחד: נקודת המבט שלי היא של דור יתר מבוגר, קרוב לודאי שהוריך צעירים ממני בכמה שנים. דור שחסך את מרבית הכנסותיו לקראת הצרכים הגדולים של הקמת משפחה. אני רואה את הבנים שלי - בני דורך - ההתייחסות שלהם לחסכון קצת שונה משלי, אם כי עדיין דומה לשלך: לחסוך, אבל לא להיות קמצנים. זו גישה נכונה - בתנאי שיודעים לבלום את ההוצאות ולא מאבדים שליטה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יכול להיות שללאון בת חצי שנה נותרה אחריות של שנה וחצי בלבד.

ככה שההגנה שיש לך מפני תקלות יקרות היא חלקית.

האופציה הנכונה היא רכישת רכב בן 3 שיהיה עדיין מספיק חדש ומהנה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

שלום...

סליחה שאני מתערב, אבל רצית דעתם של אלו שהיו בנעליך ומנוסים..

תשמע הדבר הכי לא בטוח בעולם הזה זה רכבים,, לך תדע מה יקרה על הכביש ומה תעובר בדיוק חס וחלילה.. ירידות ערך זה דבר חשוב מאד ולא, אתה לא יכול לקרוא ממחירון יצחק לוי.. במציאות זה שונה לחלוטין, היתה לי גולף 2015 שהחזקתי 10 חודשים כמעט והפסדתי 20 אלף שקל במעמד המכירה...

אתה הולך ללמוד בעוד שנה, ועיקר ההוצאות שלך ילכו ויגדלו, אם באמת אתה רוצה להנחות אז לך על אופציית ביניים.. כל רכב בן 3-4 שנים יהיה שדרוג אדיר מהמזדה שיש לך כרגע...

יש עוד מכוניות מהנות גם בגילאים אלו,, תשקול גולייטה.. לדעתי היא מהנה יותר מהליאון, הרכב בשנתונים אלו כבר ספג את מכת ירידת הערך.

טיפולים תעשה במקום לא מורשה, יוזיל לך כמה מאיות מהמורשה, טסט פחות בכמה מאיות,, ביטוח פחות בכמה אלפים..

טיפ: תוכל לעשות פוליסת ביטוח על שם אחד מהוריך ואתה כנהג צעיר, זה יחסוך לך כמה אלפים.

פורסם

אני רואה שעשית עבודת הכנה יפה, הייתי רוצה לתת לך נקודת מבט נוספת - קח את כל התחשיב היפה הזה שעשית על ירידת ערך ושווי הרכב בעוד X שנים, וזרוק אותו לפח. ברגע שהכסף הזה יוצא מחשבון הבנק שלך, אין לך שום דרך לדעת כמה ממנו יחזור, אם בכלל. אתה צריך לקחת בחשבון את האפשרות המאוד ריאלית שבעוד 3 שנים הרכב יהיה שווה 20% ממחירו היום, או 5% או אפס עגול כי מישהו ייכנס בך בכביש וישבור לו את הצורה וחברת הביטוח תכריז עליו אובדן להלכה.

עכשיו, אתה צריך להחליט איזה סכום אתה מוכן להוציא על רכב בהנתן שיכול להיות שלעולם לא תראה בחזרה אפילו שקל ממנו.

נ.ב. ממליץ לך להעיף את פוליסת החסכון לפח לטובת מוצרים בעלי תשואה זהה/עדיפה ודמי ניהול נמוכים יותר, אתה כנראה משלם מדי שנה מאות שקלים סתם.

פורסם

כמו שרשמתי כבר למישהו שהתעניין בירידת ערך.

מישהו בג'יפ שקצת שקע בטלפון ולא שם לב שבלמת נכנס בך.

קצה שלדה והרכב שווה לפחות 25% פחות ממה שהערכת אותו.

אי אפשר לנחש ירידת ערך ולקוות שהכל יילך כמו שצריך.

קניתי ומכרתי פג'ו אחרי שנה וחצי באותו סכום.

סובארו לא הצלחתי למכור בשוק הפרטי,לך תדע...

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
אני רואה שעשית עבודת הכנה יפה, הייתי רוצה לתת לך נקודת מבט נוספת - קח את כל התחשיב היפה הזה שעשית על ירידת ערך ושווי הרכב בעוד X שנים, וזרוק אותו לפח. ברגע שהכסף הזה יוצא מחשבון הבנק שלך, אין לך שום דרך לדעת כמה ממנו יחזור, אם בכלל. אתה צריך לקחת בחשבון את האפשרות המאוד ריאלית שבעוד 3 שנים הרכב יהיה שווה 20% ממחירו היום, או 5% או אפס עגול כי מישהו ייכנס בך בכביש וישבור לו את הצורה וחברת הביטוח תכריז עליו אובדן להלכה.

עכשיו, אתה צריך להחליט איזה סכום אתה מוכן להוציא על רכב בהנתן שיכול להיות שלעולם לא תראה בחזרה אפילו שקל ממנו.

נ.ב. ממליץ לך להעיף את פוליסת החסכון לפח לטובת מוצרים בעלי תשואה זהה/עדיפה ודמי ניהול נמוכים יותר, אתה כנראה משלם מדי שנה מאות שקלים סתם.

אמירה מוזרה, כי אם מישהו יכנס בך בכביש וישבור לו את הצורה וחברת הביטוח תכריז עליו אובדן להלכה אתה תקבל את כל שווי הרכב נכון לאותה שנה - אז למה שתאבד את כל הכסף? בשביל זה אנשים עושים ביטוח לא?.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אתה נשמע לי בסה"כ בחור רציונלי.

לגבי ירידת הערך הצפויה? קשה לי לומר לך. כלל האצבע אומר 15% לשנה - אבל ראית שכנראה שלדגמים האלה ירידה יותר חריפה, במיוחד כאשר הם (כמעט) חדשים. לרכב משומש צפויים גם תקלות וטיפולים יותר יקרים, אם כי אם לא יהיה מזל רע במיוחד הם יהיו הרבה יותר קטנים מירידת הערך (אני מניח שמדובר בתיבה ידנית, לא ברובוטית הידועה לשמצה שיכולה לכלות לך לא מעט חסכונות).

ה.

חייב לציין משהו- אנחנו מדברים על ירידות ערך מאוד חריפות ביחס למה שאני רואה בשטח

לדוגמא? רכב בן 3 עם נסועה של15 אלף ק''מ בשנה ( כמו שאני עושה ) ואף יותר מזה (עד 20 אלף ק''מ )

אין ולו מודעה אחת בפחות מ 110 אלף שקלים ! כאשר הרכב נקנה במקור לפני 36 חודשים בדיוק ב154 אלף

רכבים בני 4- לא נמכרים בפחות מ 102-105 אלף

וגם רכבים בני 5 נמכרים בסביבות 100,000

אפילו רכבים בני 6 ! לא ניתן למצוא בפחות מ90,000

בכול הדוגמאות הללו אני מדבר על סיאט לאון מהדגם שאני מעוניין בו

זאת אומרת אנחנו חזינו שב36 חודשים הרכב ירד מ155 אלף ש''ח ל90 אלף ש''ח במקרה שמרני ואילו בפועל אפילו רכבים זהים סיאט לאון בני 6 לא עוברים ירידת ערך כזו ב6 שנים !!

מדברים פה הרבה בפורום על זה שמחירון זה המלצה וכאלה, אבל בפועל בשטח יש מעיין יישור קו של בעלי רכב, שמוכרים בקרוב למחירון ואף יותר מזה

איך התופעה הזו מוסברת ? שהרי רכב בן 3 לפי התחזיות השמרניות צריך לאבד כ70,000 ש''ח מערכו, איך זה שבעלי הרכבים מתעקשים שהוא שווה אולי 40-45 אלף פחות

כמו שרשמתי כבר למישהו שהתעניין בירידת ערך.

מישהו בג'יפ שקצת שקע בטלפון ולא שם לב שבלמת נכנס בך.

קצה שלדה והרכב שווה לפחות 25% פחות ממה שהערכת אותו.

אי אפשר לנחש ירידת ערך ולקוות שהכל יילך כמו שצריך.

קניתי ומכרתי פג'ו אחרי שנה וחצי באותו סכום.

סובארו לא הצלחתי למכור בשוק הפרטי,לך תדע...

זה קצת מלחיץ ? חברת הביטוח לא מחזירה לי אתה אחוזים האלה ? לדוגמא קצה שילדה, מאבד 25 אחוז במכירה

חברת הביטוח לא מכסה את האחוזים הללו על פי הערכת שמאי ?

פורסם (נערך)

בוא. מחיר שמפורסם על רכב בהודעה לבין מחיר סגירה ליד הרכב, זה לא אותו הדבר. יש אפליקציה שמראה כמה זמן המודעה מפורסמת ביד 2. בדוק אותה. יש תופעה גם של אנשים שמפרסמים את הרכב לנצח, ומחכים שיבוא הפראייר שישלם, אבל לא לחוצים למכור. יש כאלו שרוצים למכור באמת, והם בקלות ישחררו את הרכב ב 10 פחות במעמד מכירה. יש לי לא מעט ניסיון בקניה ומכירה, וטאמבאלים ששואלים בטלפון "גבר, מה מחיר אחרון אני בא לקחת" לא מקבלים לא התייחסות, ולא מחיר. תתפלא לדעת כשכאתה רוצה למכור רכב, כמה מ $$יינים לך את השכל בטלפון וכמה באמת באים לקנות עם כסף בכיס.

סצנה מצחיקה:

לפני פחות מחודש שלחתי את אבא שלי לסוכנות מאזדה להזמין רכב, הוא נכנס ואני איתו בטלפון; הוא אומר לי שיש מלא אנשים ונציגים שמדברים בטלפון ולא מתייחסים אליו...אמרתי לו תרים את הקול ותגיד" סליחה, באתי לקנות אוטו, אני עם מזומן בכיס ומונית בחוץ"...תוך שניה המנהל הושיב מולו נציג שהתנהל מולי בטלפון ונתן עסקה ממש טובה. תוך רבע שעה יצאנו עם הנחות של כ 8500 שקל...

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

שאלה, למה דווקא לאון? בשביל הפוזה וכמה פיצוצים מהאגזוז? כי אם כן, חבל על הכסף.

יש לי שכן בגילך שקנה עכשיו לאון ובשבועיים הראשונים נורא התלהב ולא הפסיק להעלות טורים בחנייה, לצאת במהירות כאילו הוא מזנק במירוץ דראג ולעשות רעש לכל השכונה. בימים האחרונים יש שקט מצידו, או כי הריגוש עבר או כי הגיעו יותר מדי תלונות לגביו (והגיעו).

כל רכב בתקציב של 60-70 אלף יהיה שדרוג משמעותי מהמזדה שלך וכל רכב שהוא לא סיאט יהיה משמעותי זול יותר בביטוח.

אני באופן אישי הייתי משקיע את הכסף בטיול בעולם ופסטיבלי מוזיקה, אבל אם חשקה נפשך ברכב (וזה לגטימי לגמרי) הייתי הולך על משהו מעט זול יותר.

ואם ברגע שתתחיל ללמוד תפסיק גם לעבוד אז תצטרך כל שקל אפשרי (על אחת כמה וכמה אם תעבור לגור בשכירות בתקופה הזאת).

עוד דבר, ממליץ לך לבדוק עלויות של טיפולים,צמיגים ואגרת רישוי. ביטוח כבר בדקת וכפי שראית המחיר הוא פסיכי.

פורסם

מצאתי 2 לאון עם פחות מ60 קילומטר בנות 3 שנים באזורי ה105 אלף לפני מיקוח

שניהם טוענים שמעולם לא בוצע שום תיקון בגיר האוטומטי או במנוע- במידה ואחליט ללכת על אחת כזאת, האם כדאי לי כמניעה לבקש מהם להחליף מצמדים ? שהרי אם המצמדים המפורסמים לא הלכו עד עכשיו סביר שילכו בקרוב לא ?

בנוסף - בתקציב צנום יותר מצאתי באזור ה55-65 אלפא רומיאו גולייטה 2015 , מנוע 1.4 עם 170 כוח וגיר אוטומטי

רכב מרשים.. נתונים מרשימים..

איך המנוע שלהם ? משהו על מחלות מישהו יודע?

כנל לגבי הגיר, זה גיר רובוטי בעייתי כמו DSG ?

איך עלויות הטיפול לעומת מאזדה נניח מאותה שנה ?

פורסם

הלאון יותר מוצלחת כרכב לדעתי.

אבל אם זו ההתלבטות הייתי חוסך כמה עשרות אלפים וקונה את האלפא.

קח מימון וסגור אותה ב3 שנים.

חברת ביטוח תחזיר לך 6% ירידת ערך ובפועל תצטרך להוריד 25% מהמחיר.

פורסם

למה שמישהו יחליף מצמדים תקינים? הבקשה הזאת תשמע מוזר מאוד.

אבל אתה יכול להשתמש בארגומנט הזה בזמן מיקוח.

פורסם
הלאון יותר מוצלחת כרכב לדעתי.

אבל אם זו ההתלבטות הייתי חוסך כמה עשרות אלפים וקונה את האלפא.

קח מימון וסגור אותה ב3 שנים.

חברת ביטוח תחזיר לך 6% ירידת ערך ובפועל תצטרך להוריד 25% מהמחיר.

מטריד אותי באלפא שאני לא מכיר את המחלות שיש למנוע ולגיר ? אשמח אם למישהו יש מידע

בכול זאת מדובר במותג ''אלפא רומיאו'' לעומת סיאט- זה מייקר את הביטוח

וגם את הטיפולים השאלה בכמה הטיפולים יקרים יותר ?

ובייחוד בכמה זה יהיה יקר יותר לתקן חלק יקר כמו מנוע או גיר לעומת סיאט

זה גם שיקולים..

למה שמישהו יחליף מצמדים תקינים? הבקשה הזאת תשמע מוזר מאוד.

אבל אתה יכול להשתמש בארגומנט הזה בזמן מיקוח.

השאלה אם כדאי לי כמניעה, לאחר שהשתמשתי בזה כמנוף להוצאת הנחה- להחליף מצמדים כצעד מניעה? וגם כדי להיות עם מצמדים ''חדשים'' זה לא משפר את איכות הנסיעה איכשהו ?

פורסם

האלפא רכב בן 10 כבר,רוב ה"מחלות" שהיו כבר תוקנו.

מציע לך לבדוק את המאזדה 3 בפירוט,מאובזרת,אמינה ונראית טוב.

לגבי השוק לא יודע להגיד,ישתחררו עוד 3-4 שנים המון רכבי 0 ק''מ.ההשפעה לא ברורה.

• תוכן חדש...